HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2014.11.21. 19:30 Mr. Waszabi

Mihály arcangyal - avagy a kitiltási botrány valódi háttere

Kicsit pipa vagyok, hogy nekem kell ezt megírnom - ahelyett, hogy békében sütögethetném a mézes-mustáros csirkémet. De muszáj vagyok, ha egyszer senki nem írta meg a nyilvánvalót. Ezúton csókoltatom egy mérges kígyóval azokat, akik idióták, nem használják azt a másfél kilónyi agyukat. Gyengébbek kedvéért a mérges kígyó az nem egy dühös hüllő, hanem mondjuk egy kobra vagy vipera. Mert nem tudhatom, milyen fogalmakat kell ma magyarázni magyar polgártársaim számára - a minket körülvevő valóságot ők teremtették, így élek a gyanúval, hogy sok magyar fogalom jelentésével nincsenek tisztában közülük sokan. Szóval, biztos, ami biztos.

Na mindegy, még nem mondtam le az esti programról, ezért rövidre fogom. Nem mellesleg, ebből azt is láthatod, mennyire egyszerű mindaz, amiről a kormánytagok hetek óta vért izzadva hazudoznak - közpénzen. Ha egy csepp eszed van, először kiszorzod az órabérükkel, hogy mennyi közpénzt pazaroltak el arra, hogy szemközt hazudjanak. Ált. isk. 4. osztályos anyag. Megvan még? Ha esetleg SPAR vagy TESCO pénztáros vagy, akkor biztos menni fog:)

Szóval, az történt, hogy egy ország állama, amelyben a dúsgazdagot, a híreset vagy épp a politikust pont olyan simán tartóztatják le a hatályos törvények megszegéséért, mint a hajléktalant, s ez az ország a saját törvényei szerint eljárva pont úgy tiltotta ki Vida Ildikót s - egyelőre csak - pár másik magyar, itteni időszámítás szerint prominens személyt, mint bármely más külföldi állampolgárt. Korrupcióba keveredés miatt. Ott ezt nem tolerálják. Sem a törvény, sem pedig a törvényt tisztelő többsége az állampolgároknak, akiknek a kormány tisztviselői nagyon szoros elszámolással tartoznak. Nem úgy, mint itt, ahol ma már az megy ritkaság számba, ha valaki kormány- vagy állami tisztviselőként nem korrupt, és ha az, akkor nem kell elszámolnia a köz felé. 

Miről is szól ez? Arról, hogy minden kormányzati, kommunista időket felújító hazugság-cunami ellenére itt NINCS demokrácia, soha nem is volt igazán. Csak ezt mondták két évtizedig az MSZMP-ből, Hazafias Népfrontból ügyesen menekülő politikusok, vagy magukat civilnek álcázó politikus palánták, miközben gőzerővel terjesztették a korrupciót a közpénzek ellopása céljából az államgépezetben. Kezdve a Parlamenttel. Minden politikai párt, kivétel nélkül. Régi magyar betegség ez, már Mikszáth is megírta '32-ben, de a kiegyezés korszakából is maradtak beszámolók, történelmi bizonyítékok ennek létezéséről.

Nos, a mai nap fő kérdése: tűrjük-e akárcsak egy pillanatig is tovább ezt a magyar-süllyesztő-rohasztó rákfenét itt?

Szerintem ne. Én arra voksolok - immáron 25 év óta - , hogy elég nekünk, ha megvalósítjuk az amerikai demokrácia szintjét - azaz, a törvény, mely bár legyen igazságtalan, tökéletlen, de vonatkozzon mindenkire egyformán. Ennyi csak, nem több. De ez garantálhatja, hogy holmi bennfenteseket épp úgy letartóztatnak itt, mint Vizovczki Lászlót. Mondjuk Szíjjártó nem lehetnek egy perccel sem tovább külügyminiszter, vagy Lázár nem gazdálkodhatna EU-s pénzekkel, ha a saját városa költségvetésével nem tudott polgármesterként. Gondolom ezt azért, mert engem is a múltbéli teljesítményeim alapján ítélnek meg, amikor új állásra jelentkezem - Lázár önéletrajzával meg legfeljebb mosogatni vennének fel, de pénzügyeket, felelős gazdálkodást nem bízna rám senki. 

Nekem ennyi elég lesz, ha meglesz. S hogy meglesz-e? Rajtad múlik, csak fel kell emelned szavad az állami sztenderddé vált korrupció, a lopás, a sarcolás és a törvényalkotás korruptásága ellen. NULLA FORINT, BAZDMEG - ez legyen a jelszavad. Akárki, akármilyen pici mértékben megengedő, elnéző a korrupcióval szemben, maga is korrupttá s ennek nyomán erőtlenné, cinkossá válik. Most van döntési lehetőség - ez lesz a vízválasztó rendes magyar és hazaáruló korrupt magyar közt innentől. Ahogy, nem mellesleg eddig is volt, csak eddig szégyellni illett, ha valaki becsületes -  a korrupció leuralkodása miatt. De magunknak csináltuk, mi engedtük, ezt is lásd. Hát rendbe tenni is nekünk, magyaroknak kell. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán fidesz demokrácia korrupció feltámadás lopás kommunista varga mihály kitiltás arcangyal


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr156921987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása