HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2015.06.27. 18:15 Mr. Waszabi

A magyarok hülyék - nem picit, hanem nagyon

Görögország 35 éve dugja az EU-t. Magyarország meg 25 évvel később állt be a sorba, amikor a görögök csalfasága már mindenki számára világossá lett. Orbán egy idióta barom, nem egyéb. Egy állatkerti majom, aki másokat ennek megfelelő fázis késéssel utánoz - néha zavarba hozva az EU parlament emberi képviselőit. Amin persze nem lehet csodálkozni - de örömködni sem - , hisz akármely majom, jöjjön bármely környezetből, azért elsőre megrémíti az embereket ungabungázó magatartásával. Ami nem mindegy, hogy az emberek nagy valószínűséggel hamarabb rájönnek, hogy az illető csupán egy állatkerti majom, míg a majom elhiszi magáról, hogy diadalt aratott az emberek felett. Nagyon nagy szívás a majom népének ez a téveszmés elképzelés. Magyarországról beszélek, az az rólad is majomember. Már ha közéjük sorolod magad. Ha nem, akkor ne vedd magadra. 

Ami biztos, hogy buta ember - bele értve az önbutítót is mindenkoron - , az mindig megszívja. Mondanám szívem szerint, hogy rábaszik, de hát ez sok álságos magyar lelkivilágát sérti, és én hozzájuk szeretnék néhány értelmileg felemelő gondolatot eljuttatni, ha már becsült miniszterelnökünktől ilyesmi nem tellett az elmúlt 5 évben. Valakinek szólnia kell, ugye, amúgy, nemzeti érdekből. Hogy ha már buta vagy, mint hat pár rendőrcsizma, legalább a gyerekednek legyen esélye jobb életre. Mert a tiédnek, saját hülyeséged nyomán, már annyi, efelől nincs kétség, de a gyereked még ártatlan a témában, megérdemel egy esélyt. Tőlem is. Te viszont nem. Pech. 

Ami a lényeg: ha a görögök 35 éve fejik az uniót, látható csőddel az etap végén, azaz, nagyon messze pl. Németország gazdasági teljesítményétől, ami azért gáz, ennyi idő alatt, akárhogy is vesszük, nos, akkor nekünk, fiatalabb tagországnak, nem kéne inkább jobb teljesítményre igyekeznünk, s kevésbé a nagy pofából akarni megélni? De bizony. Főleg, ha ehhez külön bizalmat kaptunk Németországtól, 25 évvel ezelőtti erkölcsi lépéseinkért. Merthogy kaptunk, még ha Orbán elhallgatta is, csupán mert nem az ő cselekményei vezettek ehhez. Én még emlékszem az 1996-os szénvonatra, amit a németek csak "úgy" küldtek, nem kellett kérni. Tudták, mi kell itt, és küldték. Jól jött. Orbán meg úgy hangoskodik ma Brüsszelben, mint egy putris cigány az aluljáróban - méltatlanul a magyar átlagemberhez, azok többségéhez. Neki kell rájönnie, hogy nincs még képben, nem nekünk, akik sosem laktunk putriban (és reméljük, nem is jutunk el odáig). 

Az EU lényege nem a más népeken való élősködés - és mellesleg, a saját nemzeti elhivatottságunk, kihívásaink lényege, célja sem volt soha ez -, hanem a más történelmi múlt eredőjeként gyengébb európai országok beintegrálása a fejlett Európába. Abba, amely az USA-val azonos GDP-t és életszínvonalat produkál manapság. Úgy, hogy mi meg a görögök, meg a többi keleti és déli EU tagállam messze az átlag alatt teljesít - pusztán a saját faszságából eredően. Mert nem illethető más jelzővel az a reakció, amit ma Görögország vagy épp Magyarország felmutatni képes ezen unió tagjaként. Hogy a NATO-ról ne is ejtsünk szót - amaz, tiszta, nettó szégyen, különösen, ha az USA támogatását nézzük a magyar aktuális fasz megnyilvánulásai fényében,

Mert, ha az EU fejlett államainak mutatóit megnézed, akkor bizony azt láthatod, hogy a GDP-jük, és az egy főre eső GDP-jük közel azonos a tengeren túlival. Azaz, tudunk itt mi, európai értékrend szerint is - csak éppen ÁT KÉNE VENNIE AZT A TÖRTÉNELEMTŐL EZERSZER ARCULBASZOTT MAGYARORSZÁGNAK IS, ahhoz, hogy partnerré váljon. Hogy végre európai legyen - ne csak földrajzilag, hanem nemzetként is. De ma, hivatalosan nem akar ekként mutatkozni. Sőt, 5 év óta nem akar. Holott, már rég kellett volna, történelmünk ezerszer akart erre tanítani, arcul- vagy épp tarkónbaszva, de nemzetünk nagyjai aktuálisan valahogy mindig másnaposoknak bizonyultak. II. Orbánnal az élen. Ami biztos, hogy nem lázadni kellett volna mindenkor, minden fejlődési kihívás ellen. Többre mehettünk volna. Valaki vagy gazdaságilag hűséges , vagy katonailag - Orbán jelenleg mindkét fronton veszésre gyúr. 5 év óta, permanensen. Neked pedig annyi eszed van mindössze, hogy ezt nyugtázod? Hát te vagy a valódi hülye vérmagyar. Aki inkább keveri a saját gyerekét is bajba, minthogy hülyeségét belássa. Kár érted, de még inkább kár gyermekedért, az ő jövőjéért. Meg fogod látni, muszáj  leszel. Én nem hordozhatom helyetted a saját hülyeséged mentén eldöntött, vagy el nem döntött marhaságaid következményeit. És más sem.

Orbán a magyar haza valaha volt legnagyobb kerékkötője és despotája, István óta. Ennyi. Ennyi a ma hazai valósága - te is hozzájárultál, ha megszavaztad az ő uralmát itt, akár félelemből, akár ellenérzésből. Amit te tettél, azt te tetted. Gyermekeid érdekei ellenében is. Nem érdekel, hogy mit magyarázol, miképp kifogáskodsz - ha én láttam, mire megy ki Orbán retorikája a 2006 utáni években, akkor te is láthattad volna. Csak te nem akartad.  De a törvény - az élet törvénye - nem tudása nem mentesít annak hatálya alól. Az pedig igen sok tekintetben szöges ellentétben áll Orbán törvényeivel. Utóbbiak fognak megsemmisülni előbbiekkel szemben. Mint például Rákosiéi. Volt pár évig élet-halál törvénye az az ember és elképzelései, aztán egyik napról a másikra nem lett. Még múlttá sem lett e nemzet tudatában, kivetette azt. Orbán is erre a sorsra jut - nem különb szereplője államunknak, történelmünknek, mint Rákosi Mátyás. Hiába, a Viktor név nem mindenkinek hoz dicsőséget - neki biztosan nem. Átok ez - de az övé, nem a miénk. Ez nagyon fontos apró differencia. Az övé, csakis az övé, nem a miénk. 

4 komment

Címkék: jövő orbán magyarság felelősség diktátor diktatúra rákosi magyarságtudat


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr387578572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orlay Soma 2017.07.15. 22:12:25

Komám, ekkora idiótaságot még nem olvastam. Nem akarsz te kivándorolni innen? Ha már annyira szar minden....
Vihetnéd az egész liberális koszfészket, nyakatokban a kommunista faszfejekkel.

Mr. Waszabi 2017.07.17. 17:52:50

@Orlay Soma: nem tehetek róla, hogy nem érted, amit olvasol. Javasolnám, hogy így alig érettségi után valami könnyebbel kezd, pl. az Egri csilagokkal, vagy Jókaival, ésatöbbi.
Pár dolgot alaposan benéztél. Konzervatív, jobbközép személetű vagyok. Gazdasági kérdésekben ortodox. Politikában konzervatív demokrata. MDF vagy mostanában Új Kezdet. Én nem csak szajkózom a kereszténységet, hanem gyakorlom is a hétköznapokban, emberi szinten.
Illiberális demokrácia, unortodox gazdaság csak a félisteneid fejében létezik - az előbbit világméretekben szocializmusnak, kommunizmusnak, vagy nemzeti szocializmusnak, fasimusnak nevezik, bár ennek legújabb kori magyar változatát én inkább faszismusnak nevezem. Unortodoxiát meg legfeljebb kommunizmusnak. Mert hogy ez a két fogalom csak a főnökeid fejében létezik, nincs egy könyv sem, amely említené. Az etatista, diktatórikus hatalomnak nincs más recpetje. Argentína, Venezuela nem gazdasági modellek más nemzetek számára, ebben azért muszáj leszel egyetérteni. A konzervatív jobbközépbe belefér az önállóság, ugyanakkor az elesettekről való gondoskodás is. Akinek többje van, az saját akarata szerint hozzájárul a szegényebbek segítéséhez. Ez meg már vastagon belelóg a keresztény magatartásba, amit balfsz kereszténydemokratáidtól nyomelemek szintjén sem láttunk itt sosem.
Legközelebb nézz körül, mielőtt átmész az úttesten. Nem nekem kell itt mennem sehová - hanem inkább a magadfajta felületes, tájékozatlan fidesz-kdnp-fanoknak. Iszkiri, de gyorsan - amíg még mehetsz :) Én itt maradok, nincs okom elmenni.

Orlay Soma 2017.07.22. 06:38:52

A felületességről alkotott véleményed abszolút melléfogás, egyetlen gyermekem, mint életkor és "fan" tekikntetében is.
Messziről jött ember azt mond, amit akar, te kis ájtatos manó.
Megszólsz és lenézel amiatt, mert van egyfajta véleményem, de te, akinek szintén van véleményed, tökéletes vagy. Azaz, liberális semmittevő.
Akinek a szólásszabadság a vesszőparipája, de ha valaki más véleményen van, azt ostorozzák, lehülyézik. Szar alak mind, kezet foghatnak a kommunista gyilkos eszmék követőivel. Kb. fej fej mellett......

Mr. Waszabi 2017.07.22. 08:41:22

@Orlay Soma: el vagy tévedve. Én a saját véleményemet a saját blogomon mondom el. Többnyire - mint ez esetben is. Aki nem akarja, nem olvassa. 1x1.
Te meg idejössz böfögni, hogy ha nem tetszik valami, miért nem megyek el.
Ez történt valójában.
Még is mit vártál, hogy majd megsimogatom a buksidat cserébe a büfiért ? Miért kéne érdekeljen a véleményed, ha az igazából csak fröcsögés, személyeskedés? Olvasd el, mit írtál, aztán gondolkodj el ezen. Szándékosan nem moderáltam ki a hozzászólásodat, hogy itt legyen mementóul.
A felületességet és a rossz indulatot továbbra is fenntartom, mivel még mindig csak szidalmazol, miközben próbálod magad tupírozni itt. De nem itt kéne. Írhatsz te is blogot, nem bonyi. No, itt a szólásszabadság, amit reklamáltál. Majd akkor leszünk egálban, ha én írok a te blogbejegyzésedhez ilyen prosztó hozzászólást, mint amit te elengedtél itt.
süti beállítások módosítása