HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.05.02. 21:12 Mr. Waszabi

Nehogy már a nyúl vigye a puskát - iszlám vs. kereszténység, zsidóság

Nálam most telt be a pohár - habár elég türelmes voltam. Nekem, mint hívő kereszténynek, muszáj volt tisztelne vallásom elődjének, a zsidóságnak hitét. Azért, mert az én vallásom annak eredőjeként tanítja saját maga létezését. Eredendően, a szent írások szerint. És, nem mellesleg, a muszlim hit alapjairól, gyökereiről is  nyilatkozott, évezredekkel azelőtt, hogy Mohamed egyáltalán megszületett volna. Ki kit néz hülyének, csak ez a kérdés merülhet fel a témában?

Az iszlamisták, akik utolsónak születtek a Földre, mondják meg apjuknak, dédapjuknak, hogy hogyan táncoljanak? Egy alig 1000 éves emberi vallás fogja megmondani ősei számára, hogy milyen figurát szarjanak? Nehogy már. 

Nekem Jézus Krisztus megértéséhez, megnyilvánulásai értéséhez először meg kellett tanulnom érteni a zsidók vallásának értelmét. Hogy évezredekkel ezelőtt ők miért, milyen történések mentén kellett kényszerültek vigyázba állni Istenük előtt, s ha épp kényszerültek, akkor miért. Mindezt egyetlen keresztény sem tagadhatja, vagy különítheti el magát tőle. Mert egy az istenünk. 

Ehhez képest, valaki 676 évvel később feltalálta Allahot, meg az iszlám hitet, amit sokan elhittek, az akkor már domináns kereszténységgel szemben. Prosztó, emberi lázadás történt, annak mentén, hogy kinek, mi kényelmes, nem egyébről szól az iszlám. 

Hogy látszólag az állítólag keresztények gyarló, ám népszerű szokásai ellen lázadó, álbecsületes "hit"-re tértek, hát az csak egy jó kifogás. 

Ábrahám és Jézus is állítólag szent emberek, próféták a Korán szerint. Ez a nézet alátámasztja az én elképzeléseimet is a valódi történésekről. De, nem lenne baj, ha a magukat ma Isten/Allah prófétáinak hívő, önjelölt keresztény/zsidó gyilkosoknak elhivatottan képzelő neo-vallásos majmok is értenék: hogy ők nem Isten eredendő és elsődlegesen elhívott szolgái. 

Mert, amiként nekem keresztényként értenem s elfogadnom muszáj, hogy az Ószövetség szent és sérthetetlen, hogy az abban Isten által akkor rendeltek ellen, mint előzmények mentén, nos, nem lázadhatok, akármit is gondoljak kései keresztényként, nos, akképpen Mohamed hívei sem lázadhatnak sem Ábrahám, sem Jézus próféták ellen. És az ő örökségük ellen sem. 

Ezért nincs igazuk - 1000 év óta. És nem is lesz sosem. Az én szememben az iszlám csak egy népátbaszás. Mert valójában csak ennyi. Egy nagyon kényelmes, férfi-önzés központú, igen kényelmes vallás - nem szentírás, hanem inkább emberi, egoista hazugság halmaz. 

És, engem fel lehet robbantani, amúgy autóilag - engem nem tükröznek amerikai katonák reggelente, amikor behajtok a munkahelyemre - viszont, ezt megírtam, és ha "véletlenül" felrobbanna a kocsim, akkor az a történés ezen írás igazságát támasztja majd alá. 

Helyedre, pimasz, ezt üzenem az iszlámnak. Voltak emberek a keresztény, európai kultúrában és az iszlám kultúrában is, akik értették, hogy ez a kettő sosem talál egymásra, sosem lesznek barátok. És tudtak békét és egymásmellett élést létrehozni. Tolerancia, vagy mi a franc. Ilyesmi.

Megértése annak, hogy két, ilyen hatalmas erő sosem győzheti le egymást. 

Hol a pech? Hogy Isten, aki nem 676-ban írta az Ószövetséget, sem az Újszövetséget, nos, nem közölt olyan mellékletet soha, sehol, hogy "és toleráljátok majd az iszlám hitet, ami a Megváltó születése után 676 évvel jön létre, valamely ember találmányaként". Én igazán toleráns vagyok, nem mondom, hogy bárki azt ne higyje, amit az ő kultúrájában neki nevelten nem kéne - azonban előveszem fegyvereimet, ha az illető olyan helyre tör, erőszakosan, ahol semmi keresni valója nincsen - ma sem. 

Tudd, hogy hol a helyed a világban - én nem lázadok a zsidók ellen, mert az én Istenem az övék volt elébb, s csak aztán lett az enyémmé, mint keresztény. Mert nem az a fontos, hogy velük mikor s milyen szövetséget kötött - rám az érvényes, amit velem kötött. Értsük is, amit olvasunk, ugye. 

Az iszlamisták meg elégedjenek meg a harmadik helyjel, amit Isten szintén megmondott már az ószövetségben - számukra. A fattyú az fattyú, akármilyen okosnak is, akármennyivel is többnek akarja magát képzelni az örökösnél. Ami biztos, hogy ők fattyai Ábrahámnak, s ilyetén sosem lesznek e világ diktátorai. Amiként eddig sem sikerült nekik, sosem.

Megölni megöltek sok, békés, ártatlan embert - de ezen általuk kezdett háborúban nem nyerhetnek sosem. Kaptak rá lehetőséget ígéret szerint, hogy boldoguljanak az életben - ezt el is vették, ezért a sok olaj náluk -, azonban tiszteletlenekké váltak elbizakodottságuk mentén, és elhitették magukkal, hogy ők szarták Allahot - azaz Istent.

Ellenben, nem így van - de, ez az ő problémájuk marad. Mi már akkor is ismertük Istent, amikor ők még ki sem találták a sajátjukat. Ergo, Isten kvára nem olyan, amilyennek ők elképzelték s amilyennek téveszméik mentén hirdetik őt régóta.

Onnan gondolom mindezt, hogy pl. a hozzám szóló Isten a 20. században sem arra tanított, hogy a nők alsóbb rendű állatok lennének, vagy a gyermekeim eladható állatok.

Érteni is kéne, amit olvasunk, a hazudozás nem elég a boldoguláshoz. Az iszlamisták elvárják bárkitől, hogy az ő hitüket bárki elfogadja, mert ha nem, akkor fejüket veszik. Mert az ő érdekes - ám szerintem nagyon is egoista, hazabeszélő hitük - valahogy mindig a saját, nagyon prosztó, emberi önzésük felé beszél. 

Nos, hülye azért nem vagyok - ez van írva a Media Marktos szatyromra is. De, enélkül sem voltam az sosem. 

MIndez nem arról szól, hogy nekem mi a véleményem az iszlám hitről - inkább arról, hogy én elfogadtam Isten miben létét, s nem lázadásként hoztam ellenében létre egy új, ellene sok tekintetben hazudó vallást, amely leginkább férfiak test vágyait igyekszik igazolni. Képmutatás ugyanis, hogy ha nem iszol alkoholt, akkor szent vagy, akkor is, ha akárhány fiút, férfit és nőt erőszakolsz is meg. Ez hazugság, az én Istenem szemében. 

5 komment

Címkék: iszlám kereszténység zsidóság ki nyer ma játék és muzsika tízpercben


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr468681290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

mortullus 2016.05.04. 18:38:51

"Nekem Jézus Krisztus megértéséhez, megnyilvánulásai értéséhez először meg kellett tanulnom érteni a zsidók vallásának értelmét. Hogy évezredekkel ezelőtt ők miért, milyen történések mentén kellett kényszerültek vigyázba állni Istenük előtt, s ha épp kényszerültek, akkor miért. Mindezt egyetlen keresztény sem tagadhatja, vagy különítheti el magát tőle. Mert egy az istenünk. "

Nos ha ennyire sikerült megértened Jézust és az ő megnyilvánulásait segítenél nekem megérteni az alábbi részt János Evangéliumából?

mortullus 2016.05.04. 18:39:55

"János 8:31-47

Azoknak a zsidóknak, akik hittek neki, Jézus azt mondta: "Ha megmaradtok tanításomban, valóban tanítványaim vagytok, megismeritek az igazságot és az igazság szabaddá tesz titeket". Azok azt felelték neki: Ábrahám utódai vagyunk, és soha senkinek nem szolgáltunk. Hogyan mondod hát te, hogy "szabadok lesztek?".
Jézus így szólt: Bizony, bizony mondom nektek: Mindaz, aki bűnt cselekszik, szolga. De a szolga nem marad örökre a házban, csak a fiú marad ott mindörökké. Ha tehát a Fiú megszabadít titeket, valóban szabadok lesztek. Tudom, hogy Ábrahám utódai vagytok, de meg akartok engem ölni, mert a tanításom nem hatol belétek.
Én azt mondom, amit az Atyánál láttam, és ti is azt teszitek, amit atyátoktól hallottatok. Azt felelték neki: "A mi atyánk Ábrahám!" Jézus azt mondta nekik: "Ha Ábrahám fiai lennétek, Ábrahám tetteit cselekednétek. De most meg akartok ölni engem, azt az embert, aki nektek azt az igazságot mondtam, amelyet az Istentől hallottam, ezt Ábrahám nem tette. Ti a ti atyátok tetteit cselekszitek."
Erre azt mondták neki: "Mi nem paráznaságból születtünk. Egy Atyánk van, az Isten!" Jézus így szólt hozzájuk: "Ha Isten volna az Atyátok, szeretnétek engem, mert én Istentől származtam és jöttem. Hiszen nem magamtól jöttem, hanem ő küldött engem. Miért nem értitek a beszédemet? Mert nem tudjátok hallgatni az igéimet.
Ti az ördögatyától vagytok, és atyátok kívánságait akarjátok cselekedni. Ő gyilkos volt kezdet óta és az igazságban meg nem állt, mert nincs benne igazság. Amikor hazugságot szól, magától beszél, mert hazug, és a hazugság atyja. Én azonban az igazságot mondom, ezért nem hisztek nekem. Ki vádolhat engem közületek bűnnel? Ha igazságot mondok nektek, miért nem hisztek nekem? Aki Istentől van, Isten igéit hallgatja. Ti azért nem hallgatjátok mert nem vagytok Istentől.
"

Mr. Waszabi 2016.05.04. 19:11:19

@mortullus: jó igét választottál, érzed a lényeget. Ábrahám ki volt, mi volt? Egy mezei, szorgalmas munka árán tehetőssé vált polgár abban a társadalomban, amelyben élt. Amikor még nem volt Sem Ó- sem Újszövetség, amikor még mindenki különféle istenekben hitt, s a saját tapasztalata vezérelte. Ő ismerte a 2x2=4 igazságát, nem akarta elferdíteni. Ismerte a zsarnokok, önjelölt hatalmasok igazságait is, amikkel nem vállalt közösséget - csak azt tette, amivel ő egyetértett. Ami az életében igazinak látszott szerinte, szív szerint, azt tette. Mint akármelyik ember őelőtte vagy őutána, bármikor. Az ember szót nagy betűvel kéne írni ahhoz, hogy itt ma értelmet nyerjen. Az apja mit mondott neki, miután találkozott Istennel? Hogy hagyd a francba, mit számít egy új isten, amikor nekünk már van több is? Nem. Óvatos, és tisztelettudó volt, és azt mondta, hogy fiam, ha neked ez az új isten mondott valamit, akkor járd a magad útját, amint mondta neked. Istenfélelem, ismeretlenül. Amint az volna ma is, ha az emberekhez, akárkihez szólna ma Isten.
Nos, ez is ott van leírva, ahol a többit olvasod - és nem véletlenül. Akkoriban először felmérték, hogy mi a dolguk az életükben, mikre jogosultak, mikre hivatottak és aszerint cselekedtek. Szerények voltak az emberek, ómagyarul mondva.
Nincs itt semmi titok - azon túl, hogy vannak s egyre szaporodtak azon emberek, akik azt hitték, hogy ha másokat át tudnak verni, meg tudnak rövidíteni, akkor előbbre juttatják magukat, vagy leszármazottaikat. A hiba ez utóbbi gondolatmenetben van régóta. Nem sikerülhet, hisz nem is sikerült soha, senkinek azóta, hogy ezen szavak írásban rögzítésre kerültek.
Hogy az aktuális ember éppen mit gondolt arról, hogy ő mennyiben változtathatja azt meg? Hát az már emberi képzelmény - de egyik sem járt végül sikerrel.
Szerintem, ezt kéne megérteni a Bibliából - így 2000 év távlatában, és az azóta tapasztalt emberi történelem tükrében tán már nem ártana. Már, amennyiben okosnak gondoljuk magunkat.
Nos, a teljesség igénye nélkül, azért kb. ilyesmikről szól az az ige, amelyet példaként hoztál. Ami biztos, hogy Jézus, soha,sehol nem mondott ellent egyetlen Újszövetség-beli beszédében az Ószövetségnek, csak próbálta azt lefordítani a keresztények számára. Nem sikerült neki, ezért feszítették meg, és ami sokkal fontosabb - ha mi erről ma itt szpícselünk, akkor nagyon nem sikerült neki. De. Nem azok a boldogok, akik sokan vannak, hanem akik bármikor is megértették, szívükkel, hogy miről is szólt az ő 2000 évvel ezelőtti eljövetele. Aki megérti eszével, hogy az ószövetség a zsidókkal kötetett, míg az új mindenki mással is - már félig boldog ember lehet. Szerződésekről beszélünk, ugye. Nos, lehet,hogy te szeretnél egy szerződés részese, aláírója lenni - de mi van, ha nem vagy megemlítve abban? Hiába szeretnéd, legfeljebb csak kívülről ugathatod a témát, mint kivetett csaholó kutya. Nos, ebből a szemszögből nem sokkal kellemesebb élmény rájönni, hogy egyoldalúan, az erősebb, a diktáló fél által biankó aláírt szerződésed van itt évezredek óta? Szerintem de. Sőt - a legklasszabb felfedezés ez, amire ember valaha is rádöbbenhetett.

Janos Mohacsi 2016.07.22. 04:13:08

@Mr. Waszabi:
Abraham nem pógár volt, hanem egy pasztorkodo nomad torzs vezetoje(asszem valami 150 hadra foghato embere volt???). Az, hogy UR varosabol jott nem jelent semmit: sok pasztor vandorolt ide-oda Mezopotamiaban akkoriban. Valoszinu csak megorokolte azt, amit kapott, ahogy Lot, az occse is(csak az luzer volt es elveszitett mindent).
Egyebkent ez a cikk kb. mint mikor azvoregek a fiatalsagot b..gatjak, hogy tudja meg hol a helye. Ha a fiatalsag egy luzer banda, akkor beletorodik. Ha nem, akkor sz.rik az oregek velemenyere is kitor!!
A zaidoknak igaza volt, hogy nem fogadtak el a keresztenyseget, de mas nemzeti vallasoknak miert is kellett azt elfogadniuk??? Mert lenyomtak oket a torkukon!! Csak bizonyos eros identitasuak(hinduk, buddhistak, sintoistak stb.) allhattak ellen!!!

Mr. Waszabi 2016.07.22. 11:10:35

@Janos Mohacsi: valamit nagyon félrenéztél. A poszt arról szól, hogy aki vendégségbe megy ,netán menekültként befogadást kér egy másik kultúrába, az alkalmazkodik az ottaniakhoz. Ők elvárják ezt, ha innen megy oda valaki. Akkor ez visszafelé is igaz. Valamint, ők felőlem otthon azt csinálnak, amit akarnak - ha nekem nem tetszik, nem megyek oda. Nekik sem kötelező ide jönni, ha nem akarnak alkalmazkodni. Erről szólt a poszt, és nem holmi általános vallási propagandákról. Semmi köze a kettőnek egymáshoz.
süti beállítások módosítása