HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.07.21. 11:50 Mr. Waszabi

Játék, határok nélkül - vajon nálunk is így lesz?

Gondolkodtam a törökországi történéseken. Erdogan két hete pálfordulást hajtott végre, hirtelen rendezni szükségesnek érezte két, katonai szempontból erős "szomszédjával" a külkapcsolatokat. Aztán, hogy, hogy nem, hirtelen puccs lett Törökországban. Aminek során véletlenül nem sikerült foglyul ejteni magát az elnököt, aki viszont olyan lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, mint senki előtte: a puccs híre hallatán azonnal a közösségi médiához fordult, s azon keresztül mozgósította civil támogatóit a puccsistákkal szemben. Másik véletlen, hogy bár a állami tv székházát a puccsisták elfoglalták szabály szerint - már mint a katonai puccsok régi, íratlan szabályai szerint -, azt semmiféle közlemény bejelentésére fel nem használták, nem tartották fontosnak értesíteni ténykedésük céljairól a lakosságot - amivel ugye maguk mellé állíthatták volna támogatásukat. Aztán a puccs pr óra alatt leverődött, a helyszíni tv felvételekből úgy tetszett, mintha csupa, álmából most ébresztett, töketlen katona álmosságát kihasználva a résen levő civilek megsemmisítő csapást mértek volna rájuk. Könyörgöm, ki veszi be, hogy felfegyverzett, puccsoló katonákat - látszólag - fegyvertelen mezei civilek lefegyvereznek és meglincselnek?

Aztán ugye kibújt a szög a zsákból elég gyorsan, mert bár a puccsisták letartóztatása még folyamatban volt, de Erdogan elnök már pontosan tudta, kik azok a bírák, akik nem megbízhatóak, s akiket ki kell vonni a forgalomból. A hír hallatán az ütött szöget a fejembe, hogy mi közük a polgári bíráknak a hadsereghez? Hisz a hadseregnek külön katonai bírósága van, ott is. Miért volt tehát fontos második lépésként a polgári bírók leváltása?

Aztán kisvártatva megjött a válasz: már a puccs másnapján megkezdődött az értelmiségiek, köztisztviselők elleni tisztogató hadjárat - akik viszont a polgári bíróság előtt vonhatók felelősségre. Mára már 40-50  ezer, főként értelmiségi és köztisztviselő ellen folyik folyik eljárás, nyomozás. Az államhatárokat lezárták az akadémikusok és a közszolgálatban dolgozók előtt, nem menekülhetnek külföldre, legálisan legalábbis nem.

Szóval elgondolkodtam. Deja vu-m lett. Volt ez már nálunk is hasonlóképpen - a kommunista diktatúrák alatt. Fajtájától függően hol a keményebb, hol a lájtosabb eszközök domináltak az aktuális hatalom kezében - amiket szintén sikerült Erdogannak pár napban ötvözni. És innentől vetül rá óhatatlanul a gyanú a FIDESZ és az állam egy személyi vezetőjének, Orbán Viktornak jövendő terveire is - lévén igen sok politikai és jogi párhuzam fedezhető fel a török elnök és a magyar pártvezér-miniszterelnök ténykedései között a nálunk általa évek óta végzett, a demokratikus intézmény rendszer gyakorlati leépítése kapcsán.

Vajon nálunk is ez a következő lépés a népszerűség vesztés meggátolására? És egyáltalán nem légből kapott, azt kell mondjam. Ismerve az itteni módszereket - pár év után már megismerhető, kiszámítható lett -, egyáltalán nem lehetetlen, sőt, tulajdonképpen már ez a műsor megy egy idő óta. Csak nálunk eddig/most még vagy letagadta a hatalom a felmentéseket, kirúgásokat, de jobbára inkább csak jogi csűrcsavarok mögé bújtatták az ilyen döntéseket. 

Persze, nálunk nem valamelyik fegyveres testület, vagy akár fegyveres civil csoport, és ezáltal nem fegyveres puccsot hajtana végre - itt elég csak az értelmiséget és a bíróságot kiherélni. Az ügyészség már évek óta Orbán bábja, úgy táncolnak, ahogy ő fütyül. Névleg a bírói kar vezetése is, azonban az egyes bírák még bírnak némi önállósággal. Ez veszélyes lehet a hatalomra. És persze a hazai értelmiség, egyetemeken, akadémián, újságírók, médiacégek, művészek, írók. Mind-mind veszélyesek egy totalitárius, ellenvéleményt nem tűrő hatalomra.

Most, hogy ezt így végig gondoltam, tulajdonképpen megkönnyebbültem. Tiszta szerencse, hogy nem tartok kapcsolatot senkivel, politikai alapon. Nem járok tüntetésekre, elvszerűen, nem vagyok tagja semmilyen csoportnak, pártnak sem, szintén elvszerűen. Aminek oka elsősorban, hogy legfeljebb konkrét ügyeket tudok támogatni, amivel maradéktalanul azonosulni tudok. De még a Liget-projekt sem ilyen, legfeljebb a tanárok és az egészségügyi dolgozók tiltakozása. Viszont ők elintézik maguknak, nem kell helyettük kiállni a térre. Anno, 2010-ben a magánnyugdíjpénztárak burkoltan is ocsmány, adófizetők millióinak félrevezetésén alapuló államosítása például olyan ügy volt, ami ellen megérte aktivizálnom magam - legalábbis értelmes dolognak tűnt az emberek figyelmének felhívása arra, hogy ne hagyják magukat megfosztani a róka mézes-mázos beszédéért cserébe éveken át felhalmozott nyugdíj megtakarításukról. De, egyrészt, még ez a projekt sem lett érdemben sikeres - az agymosás és a műveletlenség vs. a kormányzat gyors reakciói okafogyottá tették -, másrészt, azóta nem igazán merült fel olyan ügy - az említett kettőn kívül - , amely megmozdulásra késztetett volna.

Szóval, tiszta szerencse, hogy politikailag inaktív vagyok évek óta. Nem járok össze politikusokkal, nem találkozom a regnáló hatalom által gyanúsnak vagy sárosnak titulált "elemekkel". Nem szervezkedem bármilyen "ügyben" sem. Mivel nem voltam ott egyetlen tiltakozó megmozduláson sem évek óta, nos, még egy rothadt paradicsomot sem dobhattam senkire, s nem rúghattam el Orbán papundekli szobrának fejét sem. Nos, ezen inaktivitás miatt már-már szarul éreztem magam néha - de aztán győztek az észérvek - ami nem az én dolgom, az nem az én dolgom. Egy - tíz, száz - fecske nem csinál nyarat, ugye. Nekem azért, akkor és ott kellett tennem, és még lehet olyan ügy, amiben kell majd, de amiről én érzem, látom, hogy az én ügyem, hogy tennem kell érte, benne. És végig peregtek értelmem szemei előtt a tevés okai és körülményei, illetve máskor, másutt nem tevés körülményei.

A tevés körülményei? Makulátlan múlt. Nem, nem erkölcsi piedesztál, dehogy - csupán egy természetes magyar átlagember makulátlansága. Jó nevelés, becsületes élet, kitartó munka, valamiféle embernek maradni minden körülmény között -  semmi drog, semmi adótartozás, se bedőlt cég, se tisztázatlan mutyi, de még egy megcsalós fotó sem. Vagyis erkölcsileg még is feddhetetlen, ha a magyar közélet, a politikai normák szerint nézzük - és ha mindezek mellett a pofáját kinyitja a delikvens, akkor olthatatlan a hatalom részéről. És itt van a bibi. Hogy mit keres a politika, a hatalom a vele, módszereivel részben/egészben egyet nem értő kritikusai lejáratására azok életében? Csak is olyasmiket, amiket ők maguk lejáratásra alkalmasnak gondolnak. Erről a bázisról indulnak, és tulajdonképpen a kör elég hamar bezárul. Lejáratni, megsemmisíteni azt lehet, akiről a hatalom tud valamit, valami olyasmit, ami szerinte alkalmas a lejáratásra. Ami nincs, vagy amiről ők nem gondolják saját gondolkodásmódjuk szerint, hogy ilyesmire alkalmas lehet, nos, mindazt nem tudják felhasználni.

A hazugság meg bizony olyan műfaj, hogy valami valóság alapja kell hogy legyen, különben alkalmatlan a megtévesztésre, legfeljebb derültséget okozhat a nyilvánosság előtt. Szóval, ha  nincs egy meztelen női seggről kokaint szippantós kép egy szétcsapós buliból, vagy akárcsak egy homályos fotó valamelyik maffiózó társaságában, akkor nincs. Ha azért nincs, mert az esemény sem történt meg, ahol ilyen készülhetett volna, akkor soha nem is lesz - költsenek bár akármennyi közpénzt  a kutatásra. Aki nem mond mást magánemberként sem, mint nyilvánosan, azt lehallgatni sem érdemes - nem vezet semmilyen eredményre.

No de visszatérve a poszt eredeti felvetéséhez: nálunk is bekövetkezhet durvább kormányzati eszközök bevetése a politikai hatalom megőrzése céljából? Igen. Sőt, tulajdonképpen már egy ideje használja is ezt az eszközt a kormányzat. Ha olyan szakmád van, amit javarészt csak állami szférában lehet kamatoztatni s állami alkalmazott vagy, mert sosem voltál más - akkor félig már meg is fogtak. Ha családod is van, akkor meg teljesen. Az ember ugyan öklendezik maradék jóérzésétől vezéreltetve, azonban a gyerekei anyagi biztonságára, jövőjére nézve hirtelen érdektelennek látja az aktuális hatalom elleni lázadásban való részvételt. Mert nem akar Sándor Mária lenni, vagy épp a rendőrszakszervezet korábbi titkárának sorsára jutni. Láttuk, milyen gyorsan elintézte őket a hatalom gépezete. Pontosabban, Sándor Mária esetében nem sikerült, pont a fentebb tárgyalt makulátlanságból kifolyólag - bár a meghurcoltatás, a megfélemlítés viszontagságait nem kerülhette el.

Mi tartja vissza tehát ezt a már eddig is totálissá hizlalt hatalmat bármilyen további lépéstől? Semmi. És nem is tartotta vissza eddig sem. Következmények nélküli törvényállam vagyunk ma - merthogy a jogállam kifejezés olyan államok privilégiuma, ahol a törvény és a jog viszonylag magas százalékban szinonimái egymásnak, valamint működik a demokratikus intézményrendszer. Ez itt nálunk jelenleg nincs így, és egyelőre a két fogalom jelentés tartalma közt a szakadék tágul, s nem pedig szűkül, valamint a demokratikus intézmény rendszer Alaptörvény szerinti maradéka is csupán csak bábszínház - lásd ügyészség, Alkotmánybíróság, Nemzeti Választási Iroda. A jelenlegi hatalom nálunk is a megfélemlítésre épít. Azokra a félelmekre, amelyek a demokratikus időszakban kiépült reményeid, jövőképed elvesztése kapcsán merülnek fel benned. Mert sosem a vesztés, a veszteség ténye némítja el az emberben az akarást, a tettet, hanem a remény, a jövőkép elvesztése.

S ami a legkiábrándítóbb - nálunk a jobboldalt igazából nem fenyegette és ma sem fenyegeti semmilyen szélsőséges csoport, vagy népmozgalom. Sem külső katonai fenyegetés - hacsak nem az oroszoké. Nem. Nálunk gerjesztenie kellett egy baloldali-liberális ellenségképet a jobboldalnak ahhoz, hogy legyen mi ellen báb-harcolnia. Tudod, mint az 1984-ben.

 

63 komment

Címkék: jobboldal demokrácia kommunizmus propaganda diktatúra Törökország Erdogan Orbán-rezsim illiberális


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr828904770

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Afrika steht an der Elbe 2016.07.22. 00:01:27

Erdogan kirúgta a bírákat és a tanárokat. Nem azért, de ez nálunk sem lenne hülyeség.

Mr. Waszabi 2016.07.22. 00:38:54

@Afrika steht an der Elbe: na ja. És ki bíráskodna és ki tanítana, ha Orbán is ezt tenné? Merthogy Törökorszgtól senki nem vár semmilyen rendet, az ok. De tölünk igen :)

Janos Mohacsi 2016.07.22. 03:56:45

@Mr. Waszabi: Minek?
Ugyis csak kimennenek kulfoldre!!! Jobb ha nem tud irni meg olvasni es itthon maradt minimalberert!!!

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.22. 05:41:30

Ha valaki egy adott eszközhöz nyúl, tudnia kell, az ellenfél is ugyanazt az eszközt fogja esetleg használni.

A török puccsisták megpróbálták, vesztettek. Ha nyertek volna, most ők tisztogattak volna ugyanígy.

Ez van, ezek a játék szabályai.

2016.07.22. 06:16:43

Az egész török puccs egy önpuccs Erdogantól vagy pedig tudott róla és tett ellenlépéseket. A török titkosszolgálatok a legerősebbek közt vannak a világon, lehallgatásban élen járnak. Az orosz lehallgatóállomások is nyomták az információt a török elnöknek állítólag. A Kreml nem érdekelt egy törökországi fordulatban, nekik a mérsékelt iszlámista Erdogan is megfelel, egy diktátorral könnyebb tárgyalni, mint egy plurális, demokrata, netán kaotikus országgal.

A puccs rettenetesen korlátozott volt területileg is. Egy 75+ milliós országban az internet korában elfoglalni a TV székházat, megbombázni a parlamentet és elfoglalni egy hidat az smafu. A kiskatonák azt se tudták, miben vesznek részt. Erdogannak jött egyedül jól a bután megkoreografált puccs, most leszámolhat minden ellenfelével. Természetesen a tanároknak, bíráknak semmi köze a páz száz katona által elkövetett puccshoz, de most mindenkit félreállít Erdogan, aki neki nem tetszik.

Az mindenesetre biztos, hogy az Erdogan-féle iszlámista fordulattal vége a puccsok korszakának Törökországban. Ezzel Atatürk hadseregre támaszkodó rendszere-módszere ment a levesbe.

Kérdés, hogy eléri-e a célját Erdogan és bukik-e Assad Szíriában, ha ott sikerül a törökök által támogatott iszlámistáknak győzni,meg a kurdok elszakadását, függetlenedését megelőzni, akkor az hatalmas lépés lesz Erdogan mítikus alakká válásához. Ha megnyeri a szíriai konfliktust (magyarul Szíriát felekezeti alapon felosztják, amiben partner Oroszország is vagy Assad megbukik, ami nem valószínű), akkor Erdogan mennybe megy még életében.
Az EU meg csak pislog. Törökország mostantól olyan feltételeket szab, amilyeneket akar.

Én az oroszokat is sejtem a direkt vakvágányra vitt, pár száz megvezetett vidéki csendőr statisztával megkomponált puccs mögött. Segítenek Erdogannak kiépíteni a diktatúrát a hadsereg, bírák félreállításával és cserébe megegyeznek Szíria és a kurdok ügyében. Kurdokat lenyomják, Szíriában etnikai alapú meg felosztás lesz.

A "menekülteket" meg rászabadítják Európára,hogy az EU összeomoljon. Ez a török és orosz érdek is.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 07:07:56

A papundekli Orbán fejének szétrugdosása a mostani török pancserpuccs bohózata volt, bár ezt maguk a résztvevők se tudhatták még annak idején

Néhány, saját jelentéktelensége miatt frusztrált nímand ízléstelen randalírozása volt egy jelképes hazai Ördögán ellen. Aztán amikor így kitombolták magukat, egymásnak estek, meg lehet nézni mi lett a mozgalom résztvevő0iből, az aranyozott ejtőernyővel kiugró Bajnaival kezdve, a lopott nevű de egymással cseppet sem szolidáris Szolidaritásig

Kalmár 2016.07.22. 07:13:47

Azt hiszem nálunk a bal-liberális ellenségképet, a bal-liberális oldal szolgáltatja!
Impotens kormányzás, totál csőd gazdaság, eladósodás, hazudozás, munkanélküliség, a határon túli magyarok gyűlölete és a vadidegen migránsok ajnározása....stbstb

Nem kell ide gyártani ellenségképet, fletó megteszi!

nu pagagyí 2016.07.22. 07:18:14

'Törvényállam" - ez egy prímán eltalált jelző a rezsimről.

Soványka 2016.07.22. 07:22:17

"Mi tartja vissza tehát ezt a már eddig is totálissá hizlalt hatalmat bármilyen további lépéstől? Semmi. És nem is tartotta vissza eddig sem."

Itt ugye a gyurcsány-féle azonosító jelzés nélküli rendőrök kivezenylésére és erőszakos bevetésére gondolaz?! A szemkilövető, magyar zászló lengetéséért veréssel fizető hazaárulakra....ugye?!

nu pagagyí 2016.07.22. 07:25:57

@Kalmár: Neked sincs már semmi jogod semmire, csak pillanatnyilag kegyekben részesülsz, amit bármikor megvonhatnak tőled. Idáig jutottál, bár sosem voltál a csúcson. Vigyázz, el ne gecizd magad, ne haverkodj olyanokkal, akik holnap kegyvesztetté válnak, haveri körben se mond ki mit gondolsz, mert felhasználhatják ellened. Na, további jó rettegést.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 07:28:36

A hazai ballib ellenzéki megmozdulások nagy része egyébként szintén egy lájtosabb puccskísérletet mímel. Egyszerűen imádnak mindenfajta blokádot, különösen a hídblokádokat, ami ugyebár az isztambuli puccskísérlet egyik legmutatósabb jelenete volt. De a Parlament blokádjától kezdve Orbán lakóházának a blokádjáig minden lehetséges eszköz megfordult már a fejében ezeknek a hatalomra sóvárgóknak

Csak az a probléma, hogy nincs a kezükben egy több százezres és minden parancsot végrehajtó katonai erő vezetése. Nem baj, jók lesznek a hasonló nagyságrendben ideutaztatott migrincsek is, majd ők megbuktatják a Zorbánt, úgy demokratikusan

Conchobar 2016.07.22. 07:32:08

"Nálunk gerjesztenie kellett egy baloldali-liberális ellenségképet a jobboldalnak ahhoz, hogy legyen mi ellen báb-harcolnia" - A bal-liberális oldal nem gerjeszt ellenségképet? Nem emleget se putyinizmust, se diktatúrát, se fasizmust, se gyűlölködés szítását, se rasszizmust, se nácikat?

nu pagagyí 2016.07.22. 07:38:13

@Ludovikás Levente: Hát igen! Az orbáni kordonbontás, a parlament előtti permanens pisiparti, a TV-székház felgyújtása, az állami ünnepekre szervezett tojásdobálás és fütyülő koncert a demokrácia csúcsa volt. A mostani tiltakozási hullám meg valamiféle aljas tevékenység. Biztos a kulturáltsági szint különbségéből vonod le ezt a mélyreható következtetést. Sajnos a jobboldal által fizetett lecsúszott egzisztenciák által rendezett barbár akciókat nehéz űberelni, de remélem, egyszer csak sikerül, hogy te is boldog legyél.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 07:46:26

Sándor Mária mint egyszemélyes hídblokátor példakénti beemelése jól beárazza ezt az írást. Műhiszti, elmebajjal határos állapotban lévő szereplőkkel. Szerencsére nincsenek sokan, jobbulást nekik

nu pagagyí 2016.07.22. 07:52:29

@Conchobar: A dolgok természete, hogy a jobboldal (a nem európai, feudális beütésű magyarra gondolok) mindig számszerű kisebbségben van és volt, hiszen a magukat a "kiválóak" kasztjába sorolók, a tömegek kifosztásán alapuló örökletes gazdagságot hajszolók nem lehetnek többen, mint az általuk másodosztályúnak minősített áldozatok, a lenézett nép.

A tényleges érdekviszonyokat kell összekuszálniuk a hatalomhoz. Ezért kell a jobboldalnak valamiféle ezotérikus, állami szintre emelt ideológia (mint a vallás, trianonozás). Ez szüli az újabbnál-újabb törésvonalakat generáló emberalatti akciózást (cigányozás, zsidózás, sorosgyörgyözés). Ezért gerjesztenek rettegést, állítanak bűnbakokat.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.22. 08:16:11

@karandash:

Természetesen - bármennyire is hihetetlen - léteznek közös orosz-török érdekek. Ilyen a hatalmi játszma, még azoknak is vannak közös érdekeik valahol, akik egymés esküdt elenségei valamiben.

Oroszországra hat mindenképpen Törökország, mert az oroszországi muszlimok legnagyobb része török rokonnép, s orosz érdek, hogy ezek számára a török típusú iszlamizmus legyen a modell és ne az IÁ-féle.

Van aztén egy közös szövetséges is, Azerbajdzsán, mely fontos szerepet játszik a kaukázusi térségben.

S nem csak ez.

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.22. 08:19:21

@nu pagagyí:

A mai magyar jobboldal nem a Horthy-féle elitista jobb, hanem jóval inkább a harmadikutas népi jobb utóda.

Azaz nem igaz, amit állítsz. A mai elitizmus elsősorban a magát baloldalnak nevező részen van, ők azok, akik mélyen lenézi a népet, birkázzák azt. (Nickem egyébként pont innen ered, ezzel akartam viccet csinálni a népellenes "baloldal" hülyeségéből.)

a BircaHang Média szerk. · http://www.bircahang.org 2016.07.22. 08:21:57

@Ludovikás Levente:

A ballib agytröszt tengerentúli gazdái kottájából játszik, de annyira balekok, hogy paródiaként adják elő a legkülönbözőbb módszereket.

Eleve abszurd, amikor valaki úgy viselkedik polgáriengedtlenkedő drogos hippiként, hogy közben a nagytőkéért, az ország leigázásáért, a bérek csökkenéért küzd.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 08:23:34

@nu pagagyí:
Vissza is szoktad olvasni amit írtál?

Mert elég mulatságos dolgok jönnek ki belőle a végén. Jobboldalon a "a tömegek kifosztásán alapuló örökletes gazdagságot hajszolók", míg átellenben Soros György és az önzetlen baloldal apostoli szegénységben élő többi szereplője

Ludovikás Levente 2016.07.22. 08:29:21

@a BircaHang Média szerk.:
Ezeknek nagy része csupán a napi baksisért, a sorospénzek meg a norvégpénzek kisebb-nagyobb falatkáiért küzd

A maga szempontjából egyébként logikusan teszi, hiszen ez mégiscsak kézzelfoghatóbb, mint a tizedszázalékokban mérhető választói akaratnyilvánítás egy majdani választáson

Conchobar 2016.07.22. 08:29:56

@nu pagagyí: "A dolgok természete, hogy a jobboldal" - Nem a kérdésemre válaszoltál. De nyilván egyszerűbb begyakorolt szektás mantrákat ismételgetni, mint gondolkodni a valóságon és önkritikus beismerést tenni

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.22. 08:30:47

Két apró tényt kihagyott a tisztelt blogíró, mert nem illik a koncepciójába,
Ugyanis ezek a tények azt mutatják, hogy a puccs nagyon is valódi volt.

Ezért bukott meg a puccs:

1. A titkosszolgálat felfedte a puccsot, így kapkodva előre kelett hozni,
index.hu/kulfold/2016/07/19/a_hirszerzes_miatt_hajnal_3_helyett_kezdtek_este_9-kor_a_puccsistak/

2. Illetve Erdogant-t figyelmezttették az előrehozott elfogásáról is:
index.hu/kulfold/2016/07/18/erdogan_helikopter/

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.22. 08:32:40

Ahogyan nálunk nagyon is létezik a baloldali-liberális elkúró alternatíva, ami nem ellenségkép, hanem egy olyan formáció, amit egyenlőre többen tartanának a kormányzástól távol, mint a Fideszt.

Hála az égnek.
Ugyanis náluk szarabb kormány ez egész EU-ban nem volt, a gazdasági adatok szerint.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+gdp
GDP arányos hiány:
----------------------
2002:
Eu-s átlag: 60%, Magyarország: 54%

2010:
Eu-s átlag: 78%, Magyarország: 82%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alat az EU-s átlaghoz képest is romlott, 28% adósság növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 87%, Magyarország: 77%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 5% csökkenés.

http://www.google.com/publicdata/directory#!q=eu+unemployment
Munkanélküliségi ráta:
-------------------------
2002:
Eu-s átlag: 8,9%, Magyarország: 5,5%

2010:
Eu-s átlag: 9,6%, Magyarország: 11,2%
Tehát az MSZP-SZDSZ kormány alatt az EU átlaghoz képest is jelentős romlás, 5,7%-os növekedés.

2014:
Eu-s átlag: 9,8%, Magyarország: 7,5%
Tehát a Fidesz kormány alatt az EU-s átlaghoz képest is javult, 3,7% csökkenés.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.22. 08:35:22

@karandash:

Szóval Török meg Orosz érdek, hogy a muszlim migránsokat az EU-ra szabadítsák.

Ehez képest a valóságban a ballibek Soros Gyuri közreműködésével, és Merkel Mutti szelfijeivel akarja betelepíteni velük az EU-t, és a Törökök állították meg őket, meg az Oroszok.

Szóval némileg ellentmondanak a tények az összehordott ostobaságaidnak.

Fanyéllel Rendelkező Duguláselhárító Gumiharang 2016.07.22. 08:40:41

Erdogannak erőszakos halálban lesz része. Kérdés, hogy mennyire rombolja le addig Törökország világi részét.

bloglegelő 2016.07.22. 08:55:11

elolvastam a címet, majd az utolsó bekezdést.

Orbán nyugodtan alhat.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 09:01:31

@bloglegelő:
Csak amíg meg nem tudja, hogy a jobboldal hatalmát az orosz katonai erő fenyegeti

Ezt a blogot még valamikor 1919-ben írták?

bloglegelő 2016.07.22. 09:14:24

@Ludovikás Levente: helyesbítek, az utolsó mondatokat néztem csak :)

Amik viszont beleillenek a mai selejtellenzék kliséibe, szóval itt nem is lehet nagyon mellélőni.

nu pagagyí 2016.07.22. 10:30:23

@Ludovikás Levente: Van erkölcsös gazdagodás, bármilyen furcsa. Ha a piaci viszonyok között becsületes versenyben teszed. Soros így tesz, ellentétben a magyar strómanmilliárdosokkal. Persze egy percig sem gondolom, hogy értelmi képességeid és erkölcsi állapotod lehetővé teszik, hogy megértsd, amit írok.

Géza Bunda 2016.07.22. 10:36:03

Az ország halad előre. Süt a nap. Orbán megvédi az országot a migránsoktól. A balliberális oldal a béka segge alatt ezer méterrel. Szép az élet. Nincs itt semmi látnivaló.

nu pagagyí 2016.07.22. 10:50:09

@Conchobar: Értem a kifogásodat, hiszen úgy tűnik, te is a sztereotípiák áldozata vagy. A valóság viszont az, hogy ami hasonlónak tűnik az átmosott agyadban, az nem ugyanaz.

A demokrácia kiherélése az Orbán-rezsim által tény, ez lenne a putyinizmus. A rezsim uralkodó ideológiája pedig, amely felsőbb- és alsóbbrendű emberekre osztja a népeket és a társadalmat, pedig a a második világháború óta a nácizmus maga. Nem ártatlan simi-sumi, lopkodás folyik, hanem a társadalom erkölcs megmérgezése, valóságos állami terrorral összekötve. Lásd alvilági figurák mozgósítása azok ellen, akik élnének papíron biztosított jogaikkal, hatósági zaklatások koholt indokkal különböző jogvédő és társadalmi szervezeteknél.

A másik oldal hatalmon, soha nem tett olyat, ami nem fért bele a demokratikus és jogállami normákba. Nem szállták meg az államot, nem kellet tőlük félni. És minden hazugság ellenére nem vitték rosszabbul a dolgokat. Jobban éltünk 2008-ban, mint most, jobban állt az ország a mostani rezsim ámokfutása előtt, mint most, több jogod volt saját életed irányítására, mint most. Remélem, válaszoltam a téged "kínzó" kérdésekre. Ez az én véleményem, nem szorulok rá, hogy kölcsön kérjem valakitől, ha esetleg kétségeid lennének.

Géza Bunda 2016.07.22. 10:55:19

@nu pagagyí: Mi van Bartus László, nem nyaralsz? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

nu pagagyí 2016.07.22. 10:55:38

@Géza Bunda: Az még kérdés, hova haladunk. Horthy is ezt mondta, mielőtt sürgős menekülhetnékje támadt.

nu pagagyí 2016.07.22. 10:56:33

@Géza Bunda: Kedves Habony, ki az a Bartus?

nu pagagyí 2016.07.22. 11:02:17

@Ballib cenzúrázók réme 15: Hát az oroszok annyira nem állították meg a menekülteket. A kazettás bombás akcióik olyan területek ellen, ahol addig viszonylagos nyugalom volt, újabb menekültinváziót szültek. Az oroszoknak világos érdekük a Törökország és az EU kapcsolatának szétverése, káosz generálása itt is, ott is. De te erről többet tudsz, hiszen otthon vagy a jobboldali csoportosulásokban, tudod mire fizetnek és mire nem.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 11:26:36

@nu pagagyí:
"Van erkölcsös gazdagodás, ... becsületes versenyben ... Soros így tesz,"

Bruhaha, ilyen jót ma még nem nevettem!

Azt elég ha a fülembe súgod, mennyit fizet neked egy ilyen kommentért? Írok ennél még szebbeket is, ha Gyuri bácsi nem garasoskodó

2016.07.22. 11:39:55

@Ballib cenzúrázók réme 15: ne 2010-hez hasonlítsd. 2008 lenne a reális.

2016.07.22. 11:47:48

@Ludovikás Levente: az orosz annektálja a Krímet majd megtámadja Ukrajnát. Az EU szankciókat vezet be. A törökök lelőnek egy orosz gépet. Erdogan nem hajlandóbocsánatot kérni
. Erdogan kudarcot vall az EU -hoz valócsatlakozással. Erdogan bocsánatot kér az oroszoktól
Szent a béke. Az orosz tájékoztatja őt a készülőpuccsról
Rakd össze...Ha az EU feloldaná az orosz bargót minden megváltozna

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.22. 12:07:03

@Könnyen elkaptuk, uram!:

Marhaság.. Válság mindenhol volt az EU-ban.

Az MSZP pedig válság elött, alatt, és után is a legszarabb gazdasági mutatókat produkálta az egész EU-ban.

ZX 2016.07.22. 12:29:25

@Ballib cenzúrázók réme 15: Nem teljesen világos még, de te majd elárulod, hogy téged a Zorbán kormány fizet vagy a ruszki hírszerzés?

Komodoi 2016.07.22. 12:51:18

"azt semmiféle közlemény bejelentésére fel nem használták, nem tartották fontosnak értesíteni ténykedésük céljairól a lakosságot"

A cikk szerző hazudik. A puccsisták az elfoglalt tévében egy csinos szőke bemondónőt kényszerítettek arra hogy beolvassa a nyilatkozatukat a lakosságnak.

Conchobar 2016.07.22. 12:51:58

@nu pagagyí: " Remélem, válaszoltam a téged 'kínzó' kérdésekre." - Egyáltalán nem. Én már előzőleg is a baloldalról kérdeztelek, amire immár másodjára is a jobboldalról szóló tirádákkal válaszoltál

Komodoi 2016.07.22. 12:52:12

@Afrika steht an der Elbe:

Gondolom nem az összes tanárt rúgta ki, hanem csak a puccsistákat.

S34 2016.07.22. 12:53:40

Ez a téma már nálunk is le van zsírozva.A be vetése még ismeretlen, de ami késik az nem múlik ismerve ezeket a gátlástalan hordát. Csak itt még az a bibi, hogy itt még nincs iszlám gondolkodás !

Conchobar 2016.07.22. 12:55:23

@nu pagagyí: "Nem szállták meg az államot, nem kellet tőlük félni" - Mert a mostani kormánytól félni kell? Téged üldöz a kormány? Vagy inkább úgy kérdezzem, hogy téged üldöz valaki

S34 2016.07.22. 12:59:33

@Géza Bunda: Te nem vagy egészen normális !

DFK 2016.07.22. 13:56:17

@nu pagagyí: Na beszarás: Soros, mint a becsületes gazadagodás példaképe.

Ballib cenzúrázók réme 15 2016.07.22. 13:59:22

@ZX:

Ha valóban érdekel, akkor elárulom, hogy fejlesztőként van elég lóvém, és időm is arra hogy az ostoba Gyurcsanyista lózungokat tételesen megcáfoljam.

Persze a ti Soros által fizetett munkásságotokkal nem bírok versenyezni, mert néha azért melózni is kell.
De nem is akarok. ;)

vNHM 2016.07.22. 14:11:19

Termeszetesen ez a sok orkorseg nem neked jutott eszedbe, napokkal ezelott mindint leirtak mar errol a torok puccsrol. Szoval ez leragott csont.
Ott mar konkretan razkodtam a rohogestol, hogy "nepszerusegvesztes megallitasasara". Te szerencsetlen, ha mar a korabbi cikkek fejtegeteseit osszegyurtad, akkor azt miert nem olvastad el, hogy a Fidesz eppen most erosodott 24%-rol 27%-ra es a Jobbik csokkent 14-rol 11-re? A maszop 10% korul az osszes tobbi torpepart 5% folott-alatt eppen.
:DDDDDDDDDDDDD

Jolka40 2016.07.22. 14:58:46

@Ludovikás Levente: Mi lesz veletek, ha az öreg Soros meghal? Van már kiszemelt utód, akit emlegethettek?

Komodoi 2016.07.22. 15:25:51

@nu pagagyí:

"Van erkölcsös gazdagodás, bármilyen furcsa. Ha a piaci viszonyok között becsületes versenyben teszed. Soros így tesz"

Ordas hazugság. A zsidó Soros úgy gazdagodott meg, hogy a különböző országok jegybankjaiban és pénzügyminisztériumaiban lévő zsidó fajtársaitól előre szerzett bennfentes információkat a tervezett kamatés árfolyam döntésekről, majd azokra az információkra tett a pénzpiacon. Ezt rendes gój halandó nem tudta volna megtenni.

Ludovikás Levente 2016.07.22. 15:59:57

@Jolka40:
Mi megleszünk Soros nélkül is, de mi lesz a hazai ballibberekkel? Se pénz, se amerikai lobbizás, az ejrópai libsiknek meg atomjuk sincs

Ludovikás Levente 2016.07.22. 16:04:46

@Könnyen elkaptuk, uram!:
"Az orosz tájékoztatja őt a készülőpuccsról"

Badarság, ezt valami bulvárlap dobta be hogy néhány darabbal többet lehessen eladni a lapszámból. Régen rossz lenne az Erdogányosnak, ha külföldi segítségre szorulna

luis5 2016.07.22. 17:00:42

Ha oreganyamnak pocse lett volna oregapam lett volna. Nagyjabol ennyi

pamut 2016.07.22. 17:09:45

Mo. már rég túl van azon a tisztogatáson ami most Törökországban zajlik. Csak csendben, lassan fű alatt csinálta meg a maffiafőnök. Már mindenhol a maffia emberei ülnek nem csak az AB-ben, az ügyészségen, de az egész állami szférában. Ha nem így lenne, nem tudna ilyen simán folyni a folyamatos, iparosított lopás.

Mr. Waszabi 2016.07.22. 18:05:30

@vNHM: hát, én is szívesebben fikáznám a te írásaidat, ha lenne hol - könnyebb, mint elviselni az ilyen balfszokat - , csak hát, ami nincs, azt nem lehet fikázni sem. Talán, ha te is írnál önálló blogot, talán akkor volna esélyem :)

Mr. Waszabi 2016.07.22. 18:11:08

@Conchobar: dehogy. Egészen addig, amíg be nem akasztja a lábát a küszöbbe, és nem kezd protestálni a jogai megnyirbálása miatt, vagy nem támaszt olyan igényeket nyilvánosan, amelyeket e kormány eredeti szándékai szerint direkt megvont tőle. Szóval, amíg kinyalod a kommunista diktátor seggét, addig semmi probléma nincsen.
Csak hát mindig vannak itten emberek, akik nem szeretik a szar ízét és ezt ráköpik a diktátor amúgy makulátlan fehér ruhájára. Ugyehogy a kva anyját az ilyeneknek? A fene a válogatós ízlésükbe...mindég ezek a renitensek okozzák itten a bajt :)

Mr. Waszabi 2016.07.22. 18:34:03

@Ballib cenzúrázók réme 15: nem hagyott ki az semmit. Egyszerűen lényegtelen részlet a forgatókönyv fővonulatát illetőleg. Ahogy az oroszok sem értesítettek senkit ebben a projektben, hisz ez házon belül leszervezett álpuccs volt. Már abból rá lehetett jönni, ahogy a katonák értetlenkedve néztek, miközben a civilek kicibálták őket a tankokból és "ártalmatlanná" tették őket, amint arra felszólította őket a Kedves Vezető. És csodák csodája, a katonák a tankokból fegyvertelenül bújtak elő, nem akarta egyikük sem lelőni M16-tal a civileket, még csak vita sem volt. Nézd csak meg a videókat - egyiken sincs senkinek a kezében kézifegyver. Szted ez reális egy puccs esetén? Sztem nem az. Csak néztek zavartan, mint akik azt se tudják, hol vannak. Ez azért lehetett így, mert tényleg nem tudták - szépen beszopatták őket, fogalmuk se volt arról, miben vesznek részt. Vajon aki igazi puccsot szervez, az nem avatja be katonáit? Nem igazítja el őket afelől, hogy ne hagyják magukat lefegyverezni, pláne civilektől? Mesélj még, mert különben az összes eddigi katonai puccs szervezői hülyén fognak meghalni - már akik még élnek -, az tuti.
Szoktam mondani - de talán nem elégszer -, hogy hülyének lenni vagy azt játszani, nos, az alapvető emberi jog - na de terjeszteni is a hülyeséget, az közveszély okozás. Nem volt ott semmilyen puccs, csak egy bábszínházi előadást láthattunk Erdogan rendezésében. Ja, hogy meghalt pár katona? HOgy az nem volt bábszínház? Járulékos veszteség, persze Törökország nemzeti egysége érdekében. Igazán semmiség, mi az a pár ezer vétlen áldozat a 77 milliós államban. Ugye, majdnem szép a kép? Az mondjuk egy kellemetlen szar darab a palacsintában, hogy akiket meglincselt a "civil" tömeg, azok java része mezei sorkatona volt, mert hogy ott még él ez az intézmény. Ez picit átszínezi a kép véres részét, de azért ne zavartasd magad - a fő, hogy fikázhatod innen fotelből az egész szarkeverést.

Mr. Waszabi 2016.07.22. 18:40:27

@Mr. Waszabi: (a baj álláspontoddal csak az, hogy itt sok ember élőben kipróbálta ezt a seggnyalást már egyszer - csak akkor még géppisztolyos unkásőrök vigyáztak itten a rendre, és muszáj volt segget nyalni, ha élni akartál , nem volt ám ugri-bugri. Nos, akik még látták ezt itt élőben - nem volt olyan régen - , ők nem tudnak annyira felhőtlenül rajongani semmilyen diktatúráért. Valahogy nem szeretik - fene a válogatós izlésüket. És nem értik, hogy ha nincsen itt most semmi idegen hatalom, amely fegyverrel kényszeríti a Párt vezetését, akkor miért is kell azt játszani, amit anno. Én sem értem - valami nem stimmel ezzel a bábszínházzal, az tuti. )

vNHM 2016.07.24. 00:05:04

@Mr. Waszabi: nem muszaj minden tehetsegtelen loser-nek blogot irni, ekeppen te is csinalhatnal mast is.
Keress ra arra, h "a te ervelesi hibad-szemelyeskedes". Meg fogod talalni, hidd el!

Mr. Waszabi 2016.07.24. 05:30:14

@vNHM: mondja ezt olyan valaki, aki csak személyeskedő hozzászólásokat tett itt. Ne röhögtesd már ki magad.

vNHM 2016.07.25. 02:34:57

@Mr. Waszabi: kedves wasabi, nem tudtam, hogy a szoja szosz is te vagy, szoval, hogy te irtad ezt a gyenge szosszenetet.
Ha azt irom, h az gondolataid lopottak, mert elotted napokkal leirtak masok, akkor nem szemelyeskedtem. Ha azt mondom, h hulyeseget irsz, meg nincs megallithatatlan nepszerusegvesztes es ezt bizonyitom, akkor ott semmi szemelyeskedes nincs.
Akkor szemelyeskednek, ha azt mondanam, hogy buzi vagy, mert lattalak kezenfogva maszkalni Geza bacsival, es kulonben is egy pupos, dagadt diszno vagy!
Erted? Szoval, aki itt kirohogteti magat, az bizony nem en vagyok!

Mr. Waszabi 2016.07.25. 07:38:03

@vNHM: tévedni emberi dolog. Még nem j9tt ki az önpuccsról semmilyen cikk, amikor már megírtam kommentben a saját gondolataimat erről. Ugyanezt a nicket használom másutt is, nincs másik, szóval nem nehéz megtalálni, ha már mindenképpen bizonyítani akarod vélelmedet. Szóval ez se nyert. Ezen az oldalon nem olvasol egy fia idegen gondolatot sem, mivel amit más már megírt, azt minek írnám? Értelmetlen volna. Eredetileg nem akartam erről írni, aztán láttam napk múlva, hogy mennyi dezinformáció, találgatás látott napvilágot, s ezért írtam meg itt is, amit gondolok erről. Szép napot.
süti beállítások módosítása