HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.09.27. 20:04 Mr. Waszabi

Nőkről nőknek - 40 pluszos sztori, fiataloknak mellőzendő :)

Mert nem tudom, milyenek a fiatal nők - nem is érdekelnek. Nincs bennük töltés, mélység, kisugárzás, nem tudnak érettek lenni - szóval, inkább lapozz, 40 alatt. Igen, akkor is, ha úgy képzeled, hogy 40+os pasinak akarnád magad eladni, 30+os nőként, sőt, leginkább ebben a konstellációban. Nem sértés, csak egyszerűen nem értenéd, amit alább olvasnál - szóval, inkább ne olvasd. Ha nem támadnak buta kérdések, akkor nem születnek hülye, értelmetlen válaszok sem, én erre gondoltam eredetileg. 

Nos, most, hogy elüldöztük a 40 alatti nőket, beszélhetünk nyugodtan :) (Persze, az összes 30 alatti itt figyel, aki párkeresési problémáktól szenved, vagy szar a választott házassága, ezt nem lehet kiküszöbölni, mert mind azt hiszi, hogy ha az öregek valóságát olvassa, akkor meg tudja spórolni a maga számára a következő nagyon fontos 10 évet, annak tapasztalatait, de hát én előre mondtam, hogy inkább ne akarja tudni - azért, mert élből el fogja utasítani annak valóságát. Hiába beszélek, tudtam előre - hát ez van, ilyenek a nők - kíváncsiak - akárcsak a férfiak :)

Nos, szerintem a valóságban nők és férfiak élnek. Akik párosodni akarnak. És ennek létrejöttéhez a legfontosabb körülmény, hogy vonzók legyünk a másik nem számára, aktuálisan. Mondom: AKTUÁLISAN. Pici a picihez, nagy a nagyhoz, 20-as a 20-ashoz, 30-as a 30-ashoz, 40-es a 40-eshez, 50-es az 50-eshez. Szingli a szinglihez, elvált az elválthoz, és végül a házasságtörők körében, házas a házashoz. Utóbbiak legmegbízhatatlanabbak az összes ember közül, mert nem képesek felvállalni változtatási igényüket - holott változtatni akarnának igazából. Ők nem külön faj, csak bizonytalanok. Képzelik, hogy lehet félredugni anélkül, hogy annak következményei lennének. Nos, nem lehet. Akkor sem, ha akármelyik fél megfelelően védekezik, és nem lesz gyümölcse a tiltott szerelemnek. A legtöbben akkor omlanak össze egy ilyen hadművelet során, amikor szerelmesek lesznek a titkos viszony főszereplőjébe. És lehetnek másféle balesetek is, a lényeg az, hogy házasként ne nyisd magadra Pandora szelencéjét, mert tuti, hogy rábaszol. Ha nem elsőre, akkor másodjára, harmadjára biztosan. Ez a különbség a között, hogy mi hiányzik az embernek a meglevő kapcsolatában, és hogyan képzeli azt a hiányt orvosolni, meg a között, hogy annak mik lehetnek a következményei. És ezen legkevésbé a nők gondolkodnak el. Ez utóbbi mondat még párszor elő fog fordulni e bejegyzésben, szóval előre jelzem, hogy nem kell megsértődni. Nem ítélet, hanem csak a te valóságod. Amit te teremtesz vagy nem teremtesz. 

A nők hamarabb csámborognak félre a meglevő kapcsolatukból. Akár házasságban élnek, akár csak kapcsolatban. Mert ösztönsebben cselekszenek. És, bár igazuk van e cselekvésben, az emberi oldalát általában nem szándékuk megszületésekor igyekeznek rendezni, hanem vagy a történés után, vagy leginkább sosem. Tehát simán félrelépnek egy olyan férfival, aki őket boldoggá teszi, de e történés felől jobbára nem is igyekeznek gondolkodni, és még kevésbé beszámolni e történésről annak, akivel hivatalosan együtt élnek. Vagy nem hivatalosan, de ez gyakorlatilag mindegy a következmények tekintetében. A lényeg, hogy félredugnak. Még a legszentebb nő is - mert ők az érzéseiket követik. Én sem vizsgálom, hogy az aktuális barátnőm kivel dugott félre esetleg - mert a nő ilyen. 

Nem teszik, amit írok? Elő akarnád adni az erkölcsöst? Ne tedd. Mert ha veled ez eddig nem történt meg, akkor csak olyasmiről nyilatkoznál, amit nem tettél meg, ami nem történt meg veled, saját vágyaid vagy éppen fogcsikorgatva erőltetett korlátaid okán. Mindkettő belőled ered, erről azért ne feledkezz meg te sem. Mert én látom, ugye. 

És akkor nézzük a másik oldalt. Amikor a férfi dug félre. Miért teszi? Csak mert útjába kerül egy nő, akinél menő. Akinek bejön, természetesen, aki nem támaszt feltételeket személyiségével szemben, mint te, hanem elfogadja őt úgy, ahogy van. 

Nos, amikor elveszíted őt, akkor ennyit hibázol nőként - te minden áron feltételeket akarsz szabni ahhoz, hogy a te pinádra szakosodjon egyedül és kizárólag a férfi. Kurva nagy hiba. Mert általában ezt egyoldalúan szabod - ő nem szabott feltételeket. És ebből nyilvánvalóan következik, hogy te basztad el az egész projektet, nem a pasi. 

Ismerősek a fenti mesék? Hát változtass rajta.

Ha engem kérdezel, egy 40+ nő nem képmutató. Azaz, ha tetszik neki egy férfi, akkor nem mutatja azt, hogy nem. Nem szab feltételeket, nem műmájerkodik. Semmilyen értelemben, azaz, nem akarja magát sem többnek, sem kevesebbnek, sem másnak mutatni, mint ami lenni tud, mint ami ő igazából. Nos, ebben vannak problémák a legtöbb nő fejében. Hogy mit is vár az élettől, a férfiaktól, hogy miket tervezett, amikról a kiszemelt férfi már rég tudja, hogy marhaságok, ésatöbbi. 

A 40+-os nő nem hülye. Ideális esetben ismeri a fentebb citáltakat és még sok minden mást is a férfiakról. De az ideális ritka. Férfiban és nőben is, szóval nem várok sok lájkot. De, már ott tartok, hogy ez nem is számít. Ami igazán számít, hogy amikor megismerkedünk, akkor én hadd lehessek én, te meg saját magad legyél. Én képes vagyok feldolgozni, hogy adott ponton kiderül, hogy nincs közünk egymáshoz. E tekintetben inkább a nőkkel szokott baj lenni - ők kevéssé hajlamosak feladni, ha rájönnek is, hogy a másik nem az, akit ők keresnek vagy várnak. Inkább hajlítani akarják elképzeléseikhez a valóságot. És ebben sok hiba gyökeredzik, sok élet kisiklása. Lássuk be - és mindannyiunknak boldogabb élete lehet.

Ezt azért volt fontos megírnom, mert sok nőben sok az akarat. Olyan mértékű akarat, amely férfiakban nem is létezik - de egy akarat létezése, az elképzelések mentén, nos, az még nem garancia semmire. Csak azok az elképzelések, akaratok igaziak, amelyeket az élet igazol.

Gondolom, nehéz ezt emészteni női aggyal - de muszáj leszel, ha boldog életet akarsz. A férfi joga az élettől, hogy maga válasszon - akaratot, célt és nőt is. Bajban viszont te vagy, ha téged nem választott az, akit kiszemeltél.

Csak téged óvlak, hogy ne kövess el hibát a férfiakkal szemben.  

 

20 komment

Címkék: siker férfiak változás nők párkapcsolat csalódás nőkről


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr7711747853

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pandamedwe 2016.09.27. 22:43:28

Szerintem kicsi a merítésed és szimplán a személyes tapasztalataidra hagyatkozol.....

Mr. Waszabi 2016.09.28. 19:37:27

@Pandamedwe: hát hogyne. Mivel ez egy olyan férfi blogja, aki nem ír 3-5-7-10 pontokba szedett tanácsokat sosem - azokra ott vannak a mezei, lájkvadász blogok. Itt mindig csak olyan írások látnak napvilágot, amelyek valami igazit tudhatnak hozzátenni bárki olvasó gondolkodásához. Nem véletlenül, hanem szándékosan. Tessen elolvasni a blog mottóját és érteni tetszik mindjárt :)
Kicsi a "merítésem"? Hát én csak egy mezei férfi vagyok, aki nem mennyiségben méri a nőkről alkotott ismereteit, hanem azokat elemzi, amit egy normális férfi - értsd: szexuálisan, érzelmileg és emberileg is konzisztens megismerései alapján - a nőkről szerzett ismeretei alapján tapasztalt.
Tehát, ha te a tudományosan hangzó 3-5-7-10 pontban naponta tuti bölcsességeket megosztó blogot vártál itt, akkor csalódást kellett okozzak neked, s mindazoknak, akik ilyesmit vártak itt. Nincs semmi baj - csak én nem vagyok azok a "mások". Elnézést senkinek nem kell kérnie - nekem sem :) Ez nem szponzorált blog - ki is van írva alcímben, hogy ez "Csak egy férfi blogja, semmi több" :) A blog mottóját meg hadd ne kelljen ide citálnom, az is ki van írva. Sok év óta változatlanul így mennek itt a dolgok...

Pandamedwe 2016.11.11. 19:21:48

Irgum burgum lebaxjuk az egyetlen követőt:-)Nem várok én semmit
viszont mindig elolvsom.
Most épp a pápásat olvastam
Amivel meg jól egyet is értek sok indenben.

Mr. Waszabi 2016.11.12. 08:51:55

@Pandamedwe: jóvanna, épp fel volt b*va az agyam. Elnézést kérek, hogy rajtad vertem el a port :) És köszönöm, hogy olvasol :)

Gabi Szombathelyi 2016.12.02. 11:33:48

@Mr. Waszabi mivel elég nyíltnak és őszintének találom az írasaid, elfogadnál tőlem egy téma ötletet, amiben nők is és férfiak is érdekeltek lehetnek? : ) persze, csak ha nyitott vagy az ötletekre

Mr. Waszabi 2016.12.03. 01:55:09

@Gabi Szombathelyi: köszi, megtisztelsz. Fogalmam sincs, mit gondolok erről, mivel mindig csak azt teszem közzé, ami nagyon kikívánkozik. Megrendelésre, pénzért sem tudok írni az előbbiek fényében - ebből már többször adódott kellemetlen élményem.
De azért mondhatod az ötletedet, aztán meglátjuk, inspirál-e. Viszont kutya kötelességem visszakérdezni: te miért nem írod meg? Bárki nyithat blogot itt, s azt ír, amit akar.

Gabi Szombathelyi 2016.12.05. 10:51:31

@Mr.Waszabi elkérhetném az e-mail címed? Ott könnyebb lenne elmagyaráznom miért gondoltam Rád egy újabbb blog post-hoz. :)

2016.12.26. 00:34:03

40-en túl, de akár 20 évvel ezelőtt is... sosem akartam párosodni, sőt... azokat a fiúkat sem engedtem közel magamhoz, akiknél éreztem, hogy párosodni akarnak.

Ennél azért többre tartom mind a Nőt, mind a Férfit. A kisfiúk és a kislányok valószínűleg párosodni akarnak, azok, akik felnőttek, azok szívet és szerelmet választanak inkább így félrelépni sincs miért. Maga a szíved az, ami megakadályoz ebben. Tetszhetsz bárkinek, szimpatikus lehet bárki... egy ismerősként fogsz tekinteni rá.

Ahol "félredugnak" ott sosem volt szerelem. Ahol szerelem van, ott képtelenek félredugni. :)
És nincs elvárás, a szerelem 2 szabad embert hoz létre, akik boldogok mikor együtt vannak, de akkor is mikor épp távol vannak egymástól. A szerelmes emberek nem látnak meg másik Férfit vagy Nőt. Embereket látnak meg, akik emberek, semmi több.

Boldoggá tenni engem...
Erről mindig az jut eszembe, hogy az igazi érzelmeknél így hangzik a boldoggá tevés:

Boldoggá akarlak tenni.

Ahol nincs szerelem, ott pedig így:

Tegyél boldoggá engem.

Boldognak lenni... boldognak lenni nagyon könnyű, elég meglátni az élet apró örömeit, ismerni magam annyira, hogy tudjam mi tesz boldoggá, miket szeretek. Ami lehet fényképezés, kreatív hobbik, kirándulás, Naplemente, Napfelkelte, forró tea, egy könyv... és máris boldog tudok lenni. :)

Mr. Waszabi 2016.12.26. 17:11:30

@floraesfauna: igen, sok féle hobbi okozhat örömet egy-egy ember életében. De boldoggá csak más emberek tehetik. Akár úgy, hogy őt szeretik, akár úgy, hogy ő szeret másokat. Ezt az élményt semmilyen bungeejumping nem pótolhatja - akinek nincs meg, mindig hiányozni fog.

2016.12.27. 02:08:36

@Mr. Waszabi: Elfogadom ha azt mondod, hogy boldoggá csak valaki más tud tenni, akár azzal ha téged szeretnek, akár azzal, ha te szeretsz másokat...az élet színes, így valószínűleg ez is benne van.

Viszont van egy olyan szín is, mikor senkire sincs szükséged ahhoz, hogy boldog legyél. Mert ott van benned belül az az állapot, és saját magadból meríted.

A szeretnivel is egyetértek, de a szeretni az szabadságot jelent és a szívek egyesülnek elsősorban.

A fent írtakkal kapcsolatban( párososdásra vágyás): Van egy csodálatos ismerősöm, akit megkérdeztem egyszer, hogy miért nincsen barátnője? Azt válaszolta: Mert ahhoz éreznem kellene a szikrát és amíg nem érzem, addig nem kell inkább senki.

Egyszer megkérdeztek egy idős bácsit, hogy miért nem nősült újra? Azt válaszolta: jót nem találtam, rossz pedig nem kellett.

Csodálatos érzés amikor átéled, hogy ilyenek is vannak még. Akiknek mást jelent a kielégülés és a szeretet.

Amiket írtál... saját tapasztalás alapján a fiúknál tapasztaltam megkötéseket, elvárásokat, birtoklási és irányítási vágyat, hol voltál, kivel beszéltél, ne állj szóba másokkal, törődj csak velem-eket... így a Nő ugyanúgy menekülni kezd az ilyen helyzetekből. Mind a 2 nemnél jelen van ez.

Nemrég olvastam egy másik blogot, ahol ezt írták:

"Amit a világ szeretetnek hív, az általában a függőségről, az irányítási vágyról, érzelgősségről szól. Ez egy emocionális, szentimentális kötődés, ahol a különféle vágyak kielégülhetnek.

A valódi szeretet nem a szentimentalizmus.

Amikor valaki arról beszél, hogy szerettem valakit, de most már nem, akkor biztos lehetsz benne, hogy az illető sosem szerette a másikat, csak egy szentimentális kötődésről, egyfajta ráakaszkodásról, függésről volt szó, amibe rengeteg emocionális energiát fektetett, s mikor a kapcsolat véget ért, a felszínre tört a sok elfojtott rossz érzés."

Nagyon egyetértek ezzel az írással. A szeretet valóban boldoggá tesz, de amit ma neveznek annak sokan, az nem. :)

2016.12.27. 02:55:45

@Mr. Waszabi: "De boldoggá csak más emberek tehetik. Akár úgy, hogy őt szeretik, akár úgy, hogy ő szeret másokat."

Ha azt jelenti, hogy egy férfitól kaphatom meg csak, akkor nem tudok egyetérteni, mert az nem szeretet.

Ha azt jelenti, hogy a "más emberek" az lehet a gyermekem, a közértes néni, a fagyi árus, a szomszéd bácsi, az emberek az utcán... akkor egyetértek, mert a szeretet egy állapot ahol mindent és mindekit szeret az ember. Nem csak embereket... állatokat, növényeket, magát az életet, mindent és mindent... mert nem áll meg egy embernél, hogy őt igen, de mást mást már nem. Szeretetnél az ember az egész világba beleszeret.

Nincs mérleg... és nincs rajta 2 serpenyő, ahol az adok-kapok-ot méricskélik. :)

Mr. Waszabi 2016.12.27. 12:58:21

@floraesfauna: nyilván én is magamból indulok ki. Nekem az a normális, hogy a nő betölti életemben azt a helyet, amit csak ő tölthet be, illetve én betöltöm ugyanazt az ő életében. A gyerekem meg egy másik helyet, amit meg csak ő tud. Ezek a nexusok nem ekvivalensek.
Vonzalom, kémia, szex, érzelmek, sztem nagyon fontos. Nekem legalábbis az.

2017.01.01. 17:58:41

@Mr. Waszabi: Vonzalom, kémia, szex, érzelmek... mindenhol ez olvasható, de engem mindig elgondolkoztattak, hogy miért írja rengeteg ember ezt?

Ill. ha írja, akkor ismeri-e a valódi szerelmet vagy csak a vágyat és a vágyai kielégítését amiről a másik cikk (amit bemásoltam) szól.

És ez nem negatív vagy pozitív, csupán elgondolkoztató, mert a szerelem az nem érzelem, hanem állapot és nem a kémia hozza működésbe, hanem egy sokkal mélyebb és belső, szemmel nem látható dolog.

Azt itt leírtakat (vonzalom, kémia, szex) viszont külső tényezők és érzékszervek hozzák létre.

Vonzalom... rengeteg embert lehet vonzónak találni valami okból... valamiért (de aminek oka van, az szintén nem szerelem, szerelemnél nem tudod megmondani, hogy miért, nincsen ok).

A vonzalom, kémia, szex... mivel csupán vágyak kielégítéséről szóló életvitel, léteznek a szeretők, stb.
Szerelem nélkül.

Én ilyenre sosem vágytam és így sosem tudtam választani. Csak azért mert vonz valaki... így a fél várossal kapcsolatot lehet létesíteni. :) Szóval ez nem megy és nagyon kevés a vonzalom, ennél sokkal több minden kell egy igazi kapcsolathoz, ill. ahhoz, hogy kapcsolat legyen. Olyan valami, ami szemmel nem látható és amit senki másban nem látom meg azt.

Olvastam azt a bejegyzést is, hogy "szerető"... pont emiatt nem létezik nálam, mert azt a lelket akit szeretek... egyetlen másik lélek sem tudja helyettesíteni.

Szerető... "vágykielégítő"... egy használati tárgy, akit használnak és aki használ.

Ennél többre tartottam mindig az embereket. Lelkeknek. És lelkekkel nem játszunk, nem törjük vagy tapossuk, használjuk őket.

Nálam nem létezik a vonzalom, kémia, szex... oka nincs, egyszerűen csak mert van, mert létezik... és szerelem és szeretkezés. Ami nem elsősorban test... nem a mennyiségről szól, hanem a minőségről.

2017.01.01. 18:37:15

Sok lesz kicsit, de...

...és biztosan te is sok párt ismersz és nem csak felszínes dolgokról szeretsz beszélgetni...

Sokszor látni olyat, hogy egy nagyon szép lány egy külsőre nem épp jóképű társsal van (és tegyük félre a materiális részt, mert anyagilag sem... mert sokan ezt mondanák, hogy a pénze miatt. Nem, a srác nem gazdag anyagilag).

Vagy fordítva... egy jóképű srác választ egy mások által egyáltalán nem vonzó (külsőre) lányt.

Sok ilyen embert ismerek és megkérdezed miért szereti... és nem tud rá válaszolni. Nincsen oka. Egyszerűen azért, mert van, mert létezik.

Ők a szerelmesek.

És sok olyan van, aki szereti, mert... mert szép a haja, mert jó az alakja, mert jó vele beszélgetni, mert jó az ágyban, mert neki mindent el lehet mondani, mert... mert... mert... mert ezek az emberek vágyakat elégítenek ki, vagy álomképeket testesítenek meg... a saját szeretett dolgait annak, aki szereti őket azért, MERT...

és kit szeret az ilyen ember? A saját vágyait, a saját álomképeit... de nem a másikat. Csak a másik emberben saját magát.

A szeretőről még annyit... nem értem ezt az elnevezést sem, hiszen a szerető pont az, aki képtelen szeretni.

Aki szeretni tud, az képtelen áttaposni másik emberen. A "szerető" ezt teszi. Tapos. Azzal, akinek a szeretője... aki szintén tapos... azon, akivel él.
Kettőt viszont nem lehet szeretni, akkor kit szeret?

Egyik sem és senkit, csupán a vágyaikat szeretik és azokat kielégíteni. És taposni is ha kell...

Ez egyébként azokra az emberekre vonatkozik, akiknek ott van mindig a "szeretem, MERT..."

Mr. Waszabi 2017.01.01. 22:23:56

@floraesfauna: szerintem fordítva ülsz a saját lovadon. Nem ismerlek, nem tudom, mennyi élettapasztalatod van, hány éves vagy egyáltalán, tehát nem lehet képem arról, mit, miért gondolsz úgy, ahogy. De nem vagy teljes, ennyit látok. Az idealizmus nem elég az élethez - kell a valót is ismerni. És majd egyszer a kettő konzisztens ötvözetéből jöhet ki egy jó élet. Egy boldog. És persze, nem 25 évesen. Ez így működik.
Csupa olyan dolgokról írok itt, amikről mások nem. Pont azért, mert mások nem - tehát van helye egy-egy írásnak.
Másfelől, érzékelem, miről érdemes, mi hiányzik a világból. Például érdemes téveszméket eloszlatni. A szerető például nem azonos a szexpartnerrel. Az nem az én dolgom, hogy te vagy bárki más miért azonosítja a kettőt, ezt nem nekem kell magammal tisztáznom, ugye. De pont ezért írok róla, vetem fel. Lehetőség a gondolkodás megváltozására.
Csak felhívtam a figyelmet arra, hogy a kettő nem ugyanaz. Hogy a szerető - szép magyar nyelven, eléggé pontosan kifejezve, régtől fogva és elég sokáig - valami többet jelent, mint a szexpartner. Nem is picivel többet.
Szerelem? Az egy más tészta. Az égiek ajándéka, ha valaki megkapja. És igen ritka. Sokkal ritkább, mint ahány párról te feltételezed ennek meglétét. Amiket említettél, példákat, azoknál sokkal gyakoribb, hogy gondolkodás nélküli megalkuvás miatt párok - közük nincs a szerelemhez. Láttam párat én is, de messze nem annyi, mint amennyit te gondolsz. A szerelem nem megalkuvó. Ismerem, de nem nagyon írok róla, mert nem emberi akarat, döntés függvénye, tehát erről hiába is írnék embereknek - nem tehetnek semmit. Vagy kapja valaki ajándékba a sorstól, vagy nem. Becses dolog. És nem rossz vágyni rá, sőt, jó - viszont ha nem kapja az ember, akkor is élni kell. Addig is élni, létezni kell, úgy, ahogy lehet. Ha egy szeretőt nem tudsz szeretni, akkor a szerelemre is alkalmatlan vagy. Nem mellesleg, ezért olyan ritka - a többség észre sem veszi, hogy alkalmatlan rá. Ha egy félig-meddig kapcsolatban nem tudsz ember lenni, hogy lehetnél az egy égi ajándékban? Sehogy. Ezen kéne elgondolkodnod, szerintem. Én nem a sajtóból tanulom, vagy arra alapozom azokat a témákat, amikről írok, csak mondom, a félreértések elkerülése végett.
Boldog Újévet kívánok :)

2017.01.01. 23:24:26

@Mr. Waszabi: Hiszek abban, hogy jól ülök azon a lovon. :)

És hiszek abban is, így 40 felett, hogy szerelmesen nincs szeretőre szükség és szikrára sem valaki mástól. És hogy aki a szerelmet választja az szerelmet kap, aki vágyakkal is beéri az vágyakat is kap az életben.

Akkor megkaptam az égiek ajándékát és ezért látjuk másképp a dolgokat. Mert nagyon másképp látjuk és ebben a világban nincsen ilyen (akár szexpartner akár nem), hogy: szerető. :)

BÚÉK :)

floraesfauna (törölt) 2017.01.01. 23:33:37

@Mr. Waszabi: Fáradtan... szóval... szeretőm sosem volt, így sosem szerettem.

Aki azzal jött, hogy de szép vagy és gyere el velem és kíváncsi vagyok milyen melletted felkelni (egyből ágy)... ilyeneket sosem tudtam szeretni, mégis megkaptam a szerelmet.

De aki szereti a szeretőket, az el fogja magyarázni, hogy miért jó a szerető... :)

floraesfauna (törölt) 2017.01.01. 23:48:23

Érintés, szikra, de nem szerelem, közös hullámhossz...

Azt hiszem nagyon fáradt vagyok ilyenekhez, mert nekem ez teljesen érthetetlen, hogy mi lehet ez.

Nem kell elmagyarázni, mert teljesen mindegy. :)

floraesfauna (törölt) 2017.01.02. 00:38:17

Mivel megnevettetett a fordítva ülök a lovamon... eszembejutott egy szintén fordítva ülök a lovon történet...

Volt egy beszélgetésem egy sráccal, aki szerint ajándékokat kell venni a Nőnek.

Mondtam neki, hogy nem, egyáltalán nem kell ajándékokat venni a nőnek, a nőnek nem tárgyak kellenek, nem ajándékok.

Egy férfi jobban tudja ezt... fordítva ülök a lovon...

Akkor is hittem abban, hogy jól ülök azon a lovon.

Aztán jött egy felmérés, ahol azt vizsgálták, hogy kik azok, akik ajándékokat szeretnek adni... és jött az eredmény, hogy azok, akiknek kicsi az önbecsülésük, akik nem hisznek abban, hogy őket lehet szeretni saját magukért, ezért tárgyakat vásárolnak inkább a szeretett személynek.

Akik hisznek magukban, azok viszont saját magukat adták, és az idejüket, élményeket adtak egymásnak. Azok az emberek nem vásároltak ajándékokat. Egy-egy tárgy volt, amit a közös élmény kapcsán szereztek be.

És ebben hittem én is mindig, hogy ez az igazi ajándék, maga a társ.

Nem tudom mi az a szerető aki nem szexpartner, nekem ez egy kicsit fordított lovon ülés és az is, hogy amíg nem jön a szerelem addig is élni kell...rengeteg lehetőséget kihagytam... és sosem bántam meg a sok nem-et amit kimondtam, bár vonzóak voltak és aranyosak és egy hullámhossz is volt... de mégsem... és mégis megkaptam amire a szívem vágyott.

Sosem írtam, hogy a szerelem megalkuvó.

hát ennyi :)

Mr. Waszabi 2017.01.02. 08:04:25

@floraesfauna: néha nem értjük, miért történnek vargabetűk az életünkben. Nem értjük, hogy ha jó a vágyunk és teszünk is érte, akkor miért nem kapjuk meg, amit vágyunk. És általában csak utóbb látjuk meg, hogy azért történnek általunk feleslegesnek ítélt "kanyarok", hogy megtudjunk olyasmiket is, amiket sosem kerestünk, amikre nem törekedtünk. Nos, a szeretőséget én sem vágytam, de nagyon sok örömet kaptam és adtam, tehát nem mondhatom, hoyg hasztalan volt. Ugyanakkor meg is edzi az embert, minden féle vonatkozásban. Leginkább lelkileg, emberileg érlel. Megtanít szeretni. Ilyesmik.
Amit a taposásról írtál, azt nem tudom értelmezni, mert olyan tapasztalataim sosem voltak. Erre mondom, hogy ugyanazon fogalom mögé nagyon más tartalmat gondolunk.
süti beállítások módosítása