HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2017.02.20. 20:00 Mr. Waszabi

Kalapácsos emberek

Na, nem Thorra gondoltam épp :) Hanem az a mondás jutott eszembe, hogy "akinek kalapácsa van, az mindent szögnek néz". Szóval, van itt egy csomó bunkó, aki kalapácsos embernek hiszi magát, mert ez könnyebb útnak látszik, mint igazi, rendes ember életét élni, vagy csak egyszerűen a csöves Orion tévék korszakában ragadt, és azt hiszi, hogy ha a kép szalad, akkor ütni kell a készüléket. Utóbbival annyi csak a gond, hogy olyan ember hivatkozhat a csöves tévére takaróként, aki egyáltálában látott ilyet, legalább gyerekkorában. De, akinek ez élmény nem adatott meg, nos, ők a kalapácsos bunkók, akik csak a szöget ismerik. Vagy épp más embereket, vagy bármit, amit szögnek vagy diszfunkcionáló készüléknek néznek. Pedig hát - legyünk őszinték - a kalapácsos emberek csak a saját felfogásuk mentén cselekszenek, igen primitíven - attól, hogy ők miről hiszik, hogy az csöves tv vagy épp szög, nos, attól még nem válik minden se csöves tvévé, se szöggé. Kockának látják a gömböt is, ez a látás-torzulás okozza náluk a gondokat. És az ő alacsony szintű agyműködésük eredményeként gyakran - mit gyakran? Leginkább - a mi gondjainkat is ők szaporítják az életben.

A matematika nem emberi találmány. Hanem csak felfedezése az bármely embernek, miszerint e világ áthághatatlan törvényei, amelyek mentén működni kényszerül. És tök mindegy, hogy mely ember, mit is akar hazudni más emberek számára abbéli teljesítményéről, hogy márpedig ő ezeket a matematikai alapokat felül tudja, képes überelni - nos, soha nem volt itt egy sem, aki erre képes lett volna. És ez a mi szerencsénk, mondhatni.  

Szóval, az előbbi bekezdés arra igyekezett utalni, hogy képzelni bármit lehet. De. Egy dolog képzelni, hogy mit tehetünk meg eredményesen, meg egy egészen más dolog, hogy valóban működni is fog-e elképzelésünk. Aki olyasmit képzel, amit nem képes valóra váltani, az gyakorlatilag hazudott. Tök mindegy, hogy kinek. Magának, másoknak - ez mindegy. Ugyanis még ha csak magának is hazudott adott pillanatban, az rá fog borulni egy másik emberre 5x később. Kártyavárat épít az, aki hazudik magának. Azért, mert aki magának hazudik, az másnak sokkal inkább hajlamos. Sőt, sokan azért hazudnak maguknak is, hogy amikor másoknak hazudnak, akkor a másoknak tett hazug állításaik ne legyenek feltűnőek, azaz, amit már magukkal elhitettek, azt szinte őszintén tudják adagolni másoknak is. Sok olyan embert ismerek, aki elsősorban emiatt csapja be saját magát is. Nem új keletű dolog ez, csak mondom. 

Szóval, hogy szavamat ne felejtsem: nem igazán nyerők  kalapácsos emberek. Érted, akik mindent szögnek néznek. Mert akik mindent szögnek néznek, azok mindenre kalapácsukkal sújtanak le. Emberekre is. És ez biztosan nem jó így. Minek kéne változnia ahhoz, hogy a világ jobbá legyen? El kéne felejteni a kalapácsos embereket. Akkor is, ha ők momentán vezető politikusoknak képzelik magukat. Hisz, mi, közönséges plebsz is képzeltük magunkat sok évig a demokratikus rendszer alapköveinek, akik nélkül, akiknek véleménye nélkül nem kormányozhat itt senki igazából, aztán még is meg kellett látnunk azt a világot, amikor a kormányzat törvénybe iktatta, hogy miképpen szarja le itt az egyszerű adófizető, szavazó emberek véleményét.

 1990-ben nagyon fontos volt itt a demokrácia. Vagy legalábbis annak látszata. És azután is pár évig. Aztán a régi rendszarból magukat átmentett politikusok közül egyre többen érezték úgy, hogy nem kell a pelbsszel bajlódni itten, lehet azoknak hazudni is. Pont, mint a feudalista korban. Akkor is szemközt hazudták a cselédeket, jobbágyokat az urak. Hát, pont ugyanez a viselkedés türemkedett itt ki Horn Gyula után. Orbán Vektor, majd Gyucsány Ferenc pártjai által. A szemünket is kilopták ezek ketten, illetve az általuk elvileg uralt párt-konglomerátumok és holdudvaraik.

És egy dolog, hogy mit történt - rég letűnt korok, avítt elképzelései mentén. Ami igazából számít, hogy a jövőben mi s hogyan fog történni itt. Na, az az, ami számít. Aki csak folytatni akarja az említett elődök alatt megengedett elvtársi lopásokat, nos, az bizton nem arat sikert, nép sikert itt. Aki viszont ellene szegül a már Széchenyi korában is becsületes magyar emberek által erősen kifogásolt nemzetlopásnak, nos, azok lehetnek e nemzet jövőjének kulcsai, gyökerei. 

Nos, ha kalapácsos embert látsz ma itt, akkor légy tisztában azzal, hogy ki is ő. Ha Thor maga közelg, akkor engedd őt át - ő más tészta. De, ha csak egy buzi fideszes barom próbálkozik Thort másolván átbaszni téged, akkor legyen annyi vér a pucádban, hogy jelented. Mármint kijelented a nemzet nyilvánossága előtt a bepróbált haza- és nemzetárlást. Mert ha ezt nem teszed, akkor magad is haza- és nemzet árulóvá válsz itt, automatikusan. És természetesen egy méretes golyót küldesz a haza- és nemzetáruló lábai közé - ahogy egy igazi viking tenné. 

Ha mindezt nem észleled - nem vagy magyar. Ha észleled, de nem e szerint cselekszel - akkor meg hazaáruló szar, szemét szaralak vagy. Élen a CÖF vezetőségével, akik drágán fognak még megfizetni e nemzetnek hazaárulásukért. A langyosakat, a melegeket Isten is kiveti a szájából - ezért én sem tartom sokra őket. Én nem vagyok KDNP-s. Más betegségem sincsen, nem hogy ilyen nagyon extrának mondott.

Szólj hozzá!

Címkék: szar nemzet mszp fidesz tolvajok kommunista geci hazaárulás sztalin széchenyi nemzettovajok


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr4912276409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása