HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2017.05.25. 19:25 Mr. Waszabi

Hogyan hackelik világunkat ma az oroszok?

Túlterheléses támadás. Ezt művelik, igen kifinomult módon. A túlterheléses támadás alapjáraton mit is jelent?

Az IP világban a legtöbb szerver 16 bites tartományban oszt portokat. Mit jelent a port? Amikor egy szerverrel kapcsolatba akar lépni egy másik gép, szoftver, akkor be kell hozzá jelentkeznie mondjuk a 8080-as porton. A cél szerveren ott mindig figyel egy szoftver, amelynek az a dolga, hogy az ott beljelntkező számára egy egyéni porton nyisson privát üzenetcsatornát. A DDos támadás elve azon alapul, hogy a szerverek 16 bites portazonosítókat képeznek, azaz 0-tól 65365-ig. A támadás stratégiája azon alapul, hogy kellő mennyiségű zombi géppel sikerülhet elfogyasztani a célzott szerver kiosztható portszámait ebben a tartományban, és ha ez a támadás sikeres, akkor a szerver összeomlik.

Nos, ezt művelik az orosz állami hekkerek is, egy magasabb szinten. Információs korban élünk, tehát , ha sikerül a felhasználókat összezavarni kellő mennyiségű téveszméket tartalmazó információkkal, akkor ő is meg fog dőlni, amikor már nem képes feldolgozni adott időintervallumban kapott információkat. Elsősorban azért, mert nem képes ellenőrizni azok hitelességét. Itt az emberi agy működése, annak reakcióinak ismerete szükséges a támadáshoz. Mert nyitva tartja például Facebook, Twitter, Reddit felé a figyelmét, szinte állandóan. És ezt használja ki az orosz titkos szolgálat - számos embert alkalmaz a célból, hogy neked bullshit tartalmú üzeneteket generáljanak ezeken a platformokon, olyan dezinformációkat, kétségeket plántáva beléd, olyan gyakorisággal, hogy ne legyen elegendő időd azok feldolgozására. Azaz, túlterhelni igyekeznek agyadat, az általuk felmért átlagos emberi reakciók ismeretében. Ha a lényeget tekintjük, ez ugyanaz, mint a DDos támadás - arra gyúrnak, hogy oly sok információval árasszanak el téged, amelyet nem vagy képes feldolgozni - és végül agyad megadja magát azon információknak is, amiket ők nyomatnak. És általában az ember, ha nem képes feldolgozni az őt ért információt, akkor általában megadja magát és befogadja azt, ami őt éri, ezen alapul az Orosz állam igen jól szervezett nemzetközi támadása a világ bármely állampolgára ellen.

Nos, ilyen egyszerű meghekkelni egy embert. Vagy 10 milliót. Vagy 100 milliót. Vagy akármennyit. Terjesszünk álhíreket a világhálón, lehetőleg személyre szabottan, azaz tudván, hogy ki demokrata, azokra fókuszáljunk - ennyi csak. És harmadnapra neked már fogalmad sincs, hogy miért is gondolod épp úgy,arról, amit - de elhiszed ma itt, hogy Soros György első számú közellenség itt. Pedig ennek semmi alapja nincsen a valóságban. Csupán hitelesnek látszó emberek állításainak hittél. Vagy, hogy Putyin igazából nem cárevics, csak a rothadó nyugat ópiuma mondatja azt a közhálón = kutya közönséges Sztalin-leszármazott, aki mint nagy elődje, próbálja a világ többi részével elhitetni, hogy ő nem az. Miközben ez csupán mások akaratának nagyon tervezett kommunikációs szálainak eredménye - nem kevés állami pénzzel megtámogatva az ilyen kampányokat. Mert a hekkerek sehol nem dolgoznak ingyért, ha a szabadságot kell rombolni. Oroszországban is vásárolni kellett az ilyen embereket - ahogy nálunk az újságokat, és velük az újságírók tömkelegét. De, ez sem fog összejönni, végül. 

Mondd, nem kezdtél el gyanakodni itt, amikor újra felmerültek itt 30 év múltán a régi kommunista sablon dumák a nemzeti állampárt részéről? Hát pedig kellett volna. Orbán ma itt pont ugyanazokat az MSZMP-s hazugságokat tolja arcodba , mint akkoriban az eredeti MSZMP, csak most nemzeti színű köpenybe csomagolja azokat - de lényeg ugyanaz. Hajtsd meg a fejed az aktuális kormány akarata előtt, és jobb lesz neked és családodnak.

Putyin = kis Sztalin. Vagy = kis Cár. Sablonok működnek ezen a szinten is. Annak kérdése, hogy végül ki győzhet le kit, nos , csupán a fentebb leírt informatikai alapismereteken múlik - ha nem tudod, mire alapozzák ezek stratégiáikat, akkor nem lehetsz nyerő sosem - ha viszont felismered, milyen egyszerűek azok, akkor sikerrel léphetsz fel ellenük. Nos, mindenképpen rajtad áll, hogy megszívatnak-e ők téged, vagy sem. Érdemes lenne gondolkoznod a fentebb leírtakon - nincs benne semmi becsapás, mellébeszélés. Én mindig azt vallottam, hogy amit mondok, azt ne higgye el szűretlenül senki - hanem próbálja ki a maga életében, ellenőrizze annak az állításnak igazságtartalmát a saját életére nézve. Ma sem mondok mást. Gondold végig a fenti állításokat a saját szemszögedből, hogy állnak-e, igazak-e.

Eleddig még nem  kaptam olyan reklamációt, hogy bármi, amit közzé tettem, az hülyeség lett volna. Én ebből azt a tanulságot vontam le, hogy nem beszélek, írok hülyeségeket.   

4 komment

Címkék: orosz kommunizmus hacker eladás hazárulás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1712540745

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MaxVal BircaMan alszerkesztőhelyettes · http://www.bircahang.org 2017.05.26. 04:15:34

A liberális hatalom azt nevezi álhírnek, ami nem felel meg érdekeinek, ennyi az egész.

Mr. Waszabi 2017.05.26. 17:26:15

@MaxVal BircaMan HJCD: kommunista/fasiszta bullshitet nyomsz. Mindig. Gyakorlatilag gyáva szar vagy saját emberi véleményedet felvállalni. Ha ma itt Sztalin lenne az úr, vagy Szálasi, akkor az ő seggüket nyalva jelentenéd fel a szomszédban épp bújtatott bújtatni való embereket. Te mindig az aktuális hatalom seggét nyalod. Ahogy ez itt már történ pár alkalommal. Nincs mire büszkének lenned, egyes, leülhetsz - nem ugrottad meg a lécet harmadszorra sem. Ez a valóság.

Mr. Waszabi 2017.05.27. 03:37:08

@MaxVal BircaMan HJCD: nem így van. Véleményt mondtál, ami nem releváns. Semmi érv, semmi alátámasztás, csak fröcsögsz. Na, ez a bullshit. Ami persze e senkit nem érdekel. Engem sem. Tanulj meg normálisan komunikálni, ha azt szeretnéd, hogy partnernek tekintsenek az emberek. Ilyen egyszerű. Szerintem az intelligenciád megvan hozzá, csak a szándékaidon kéne igazítanod. De, ez a te dolgod, magánügyed. Arra azonban megkérlek, hogy ide ne fröcsögj többé, mert én sem fröcsögök nálad. Lehet, nem tűnt fel, de most talán leesik a tantusz. Ugye, a kölcsönös tisztelet, ésatöbbi. Szépeket :)
süti beállítások módosítása