HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2017.12.07. 20:19 Mr. Waszabi

Armageddon

Hát elkezdődött. A fene se gondolta volna, hogy egy szerdai napon lesz, 2017-ben. Pedig milyen sokan tippelgették évezredek óta, hogy hogyan s mikor következik be. Hát, mi történelmi esemény tanúi vagyunk, mert tegnap volt ez a nap.

Trumpnak már a hatalomra kerülését is sok kétkedés övezte, az amerikai politikai kultúrától is idegen viselkedése pedig sokaknál kiverte a biztit még ott is. De tagadhatatlan, hogy őrültsége a zsenialitással határos, mármint, ha ezt meg merte lépni. 

Az amerikaiak félnek sok mindentől, amit velük elhitetnek - viszont nem félnek egy csomó dologtól, amitől meg a Föld lakosságának tekintélyes hányada fél. Például nem félnek harcolni, nem latolgatnak, ha igazukat érzik. Hanem veszik a puskát, coltot, és beállnak a tűzvonalba, s küzdenek, akár az anya tigris. Még akkor is, ha nincs semmi keresni valójuk egy másik országban, még akkor is, ha ott már elveszítettek x mennyiségű háborút, még akkor is, ha ezekben sok hazafiuk halt meg értelmetlenül, cél nélkül. A szenvedélyük, az elkötelezettségük hitükben - még ha sokszor hamis hit is, hazugságra alapozott is - töretlen. Nem akartak ők idegen háborúkba keveredni - elég megnézni, hogyan szívatta be őket Nagy-Britannia az első és második VH-ba. De, amit vállaltak, azt teljesítették mindkettőben. Sőt. Azért erre a teljesítményre tisztelettel kell tekinteni, nem utolsó sorban azért, mert a régi kontinensen segítettek, két alkalommal is. 

Na de egy keresztes háború az még is csak más - ilyen utoljára a középkorban volt, amikor amerikát még fel sem fedezték. Nem féltem őket - megvan a magukhoz való eszük, és jobban kezelik a saját puskáikat, össznemzeti szinten is, mint az arabok az oroszoktól kapott AK-47 Kalasnyikovaikat. 

Egy dolog az eszközhasználat magtanulása - erre a csimpánzok is képesek. Meg egy egészen más dolog a világ leghatékonyabb hadseregét fenntartani a GDP 6%-ából a világ leggazdagabb országában. 

Szerintem az arabok arcoskodásának tegnap kezdett végleg annyi lenni. Nem mellesleg gondolom, hogy nem véletlenül születtek nemrégiben a pénzmosásról szóló nemzetközi egyezmények, és helyi tövények, ahogy nálunk is. Amelyek a korábbinál is erősebben korlátozzák a terrorista államok, szervezetek finanszírozását. Szerintem ez tervezett dolog volt.

Tulajdonképpen nekünk, eddig ebből a bajból kihúzottként magukra tekintőknek van most baja, de nem pici. El kell döntenünk egyéni szinten is, hogy ki, hová áll egy globális háború esetén. Itt már nincs pol. correct, ezt felejtsd el - itt már csak muszlim vagy keresztény/zsidó áll szemben egymással, illetve ezen kultúrák gyermekei.

És tedd a szívedre a kezed - te hová állsz, ha állást kell foglalni? Jumurdzsák még élénken él sokunk szívében, gyűlöltként - nem különben Erdoghan, aki szerintem holnap reggel kórházba visznek, mert Trump egyszeribe kihúzta alóla a nemzetközi szarkeverés sámliját, Putyinnak meg agyvérzése lesz ugyanebből kifolyólag. 

Tehát a kérdés: hová állsz, ha állást kell foglalnod? Pártolod a muszlimokat, akik holnap már fel akarnak robbantani téged, holott békés, keresztény vallású európaiként szeretnéd ezen túl is tengetni napjaidat, avagy felveszed a fegyvert akár, amit sosem markoltál itt, mert sosem kellett, de megvéded a kultúrádat, az ahhoz való jogodat, amit a muszlimok régóta vitatnak?

Hát, nehéz döntések napjai következnek itt sok-sok emberre. Én azt mondom, hogy a nyugati kultúra nem véletlenül uralja a világot régóta - egyszerűen jobb volt mindenkor, mint a muszlim. És ha nem lett volna annyira olajéhes az elmúlt évtizedekben, akkor kordában, helyén is tarthatta volna a muszlimokat. Ma sincs saját mikrocsipjük, hiába fejték évtizedekig a fejlett nyugatot - ennyit tudnak, akárcsak az oroszok. Amíg a föld méhéből képesek bányászni bármi értékesíthetőt, addig egy fillért nem költenek a jövőjükre. Szerintem nem kell nekik segíteni ebben az öngyi hozzáállásban. Sem az oroszoknak, sem a muszlim államoknak.

Elvoltunk itt iráni olaj nélkül is évtizeden át? El hát. Most, az embargók feloldása után is csak nekik érdekük, hogy olajat adjanak el  a világ piacon. De jó példák arra, hogy az olaj ugyan értékes, megfelelő piaci körülmények között, de sem megenni, sem gyógyítani nem lehet vele - sem számos alapvető  emberi szükségre nem alkalmas. Elég, ha megnézed, mit tudott művelni a közel múlt hónapjaiban a Katari sejkséggel Szaúd-Arábia - simán bele tudják fojtani őket a homokba - mert ha nincs importjuk, akkor éhen halnak. Csak egy mellészáli célzás volt arra, hogy kezdj el gondolkozni, mennyit is érnek az olajsejkségek valójában, ha bajba kerülnek. Semmit, gyakorlatilag. Dubaj sem ér semmit, csak mondom. 

És innentől kezdődik a konteóm. Az emberek nem nagyon tudják mire vélni így 2 év után sem a Trump megválasztását, az arra ható orosz befolyást, amit meg is szellőztettek, meg tagadnak is, miközben az oroszok is illedelmes koszorús kislányként illegetik magukat. De azért. Az oroszok az elmúlt hónapokban lassan, de biztosan kicsinálták az évek óta nemzetközileg rettegett Iszlám Államot. Mit ad Isten, épp pár napja jelentették be.

Ma meg Trump bejelenti, hogy elismeri Jeruzsálemet Izrael fővárosának? Véletlen? Meg egy frászkarikát. Megegyeztek erről a forgatókönyvről előre, egymás között. Éveken át az amcsik meg az oroszok egymással rivalizáltak látszólag a szír helyzet rendezésében. Aztán egyszer csak Amerika kivonul, az oroszok meg hangya szorgalommal felszámolják az ISIS-t? Ugye nem hiszed el az ilyen változásokat. Én sem.

Tehát, arra ment ki az egész játék, hogy Trump kirobbantsa a III. világháborút. És megmondom őszintén, hogy nem baj, ha így történik. Rendezni kell végre a muszlim olajállamok világpiacon történő illegális regnálását, uralkodását. Évtizedekig fejték a fejlett nyugatot, hát itt az ideje, hogy ez véget érjen. A muszlim államok csak a Földkerekség alig 20 százalékát képviselik lakosságban és tőkében is - semmi keresni valójuk tehát a nemzetközi piac , vagy a politika alakításában tehát. Akik helyükre jelentkeznek érdemben, súlyban: Kína és India. Nem véletlen, hogy amerika megleckéztette Szaúd-Arábiát. És az sem véletlen, hogy az elkezdett rendezkedni sok évnyi passzivitás után a saját környezetében - például Katarban, és Jemenben. Ha valamiben Trumpnak igaza van, az az állítása, hogy mindenkinek a maga földjén kell rendet teremtenie, s nem mindenhol az USA-na kell. Hát ebben nagyon igaza van. Aki nagyhatalom akar lenni valamely földrészen, az áldozzon is rá energiát, pénzt. Kína és Japán a távol-keleten, Szaúd-Arábia és Izrael a közel-keleten. Európa meg saját magáról gondoskodjon végre. 

Nem bonyolult ez, már rég így kellett volna lennie, csak a sok kis megalkuvás, gyávaság, elhalogatás okozta a történelmi mulasztások halmozott egyvelegét. 

Az EU tud erős lenni, ha összefognak tagországai. Ha minden EU állam kötelezően vállal millió lakosonként 2 korszerű harckocsit üzembe állítani, akkor mindjárt  van egy 1000, korszerű harckocsiból álló kontingens. Ha ugyanezt vadászgépre, utászokra, gyalogságra is érvényesítjük, akkor felállhat egy olyan közös haderő, amellyel az oroszok sem mernek kukoricázni. Mert hogy ami velük ellentétben Európa erőssége, hogy az itteniek utánpótlást is tudnak biztosítani az üzemeltetésre vállalt haderőikhez. És ez nagyon nem mindegy.  

Persze, itt lebeg a kérdés tegnap óta: vajon nálunk is robbantani fognak az arabok? Igen, lehet. De, amit meg kell tanulnunk, hogy nem adjuk meg magunkat csupán azért, mert a terror fenyeget minket, vagy mert esetleg érvényesül is. És itt hivatkozom a britek második világháborús tapasztalataira és viselkedésükre. Amit akkor és onnan kellett volna elsajátítania minden európai népnek, csak éppen a miénket elhülyítette Sztalin. Hogy a kitartáson és az elszántságon múlik minden nemzet, s ország sorsa.

Sajnos, hogy ilyenekről kell ma itt értekezni, de hát ezt dobta mára a gép. És fontos szembesülnünk mindazzal, hogy mit is tennénk, mit is fogunk tenni, ha célpontokká válunk. Mert azt azért nem vélelmezem, hogy beállsz iszlamistának, ha a szomszédodat felrobbantja pár iszlám szélsőséges. Ugye nem vagy ennyire csiga? Remélem.  

Szólj hozzá!

Címkék: iszlám izrael jeruzsálem armageddon trump


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr813453343

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása