HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2018.01.18. 20:27 Mr. Waszabi

A Tarsoly-kormány lemondhat

Mondjuk most, azonnal. Pardon, hirtelen összekevertem Orbán Viktort Tarsoly Csabával, annyira hasonló műveletet végeztek. Tehát valójában az Orbán kormány mondjon le, nyugodtan.

Orbánék 70 milliárdot elbasztak pár év alatt egy olyan hazugságra, kitalációra, amiről már ötlet korában is tudhatta mindenki, hogy szélsőséges, kitalált propaganda, meg azóta is sokan mondták idelent, de ők erőltették izomból. És költöttek is rá bőven. S miközben peregtek kifele a közpénz milliárdok, és érték kétségek ezen intézkedéseket, nos,  a csillagokat is lehazudták az égről, azaz mindvégig hazudtak, azaz, tudatosan becsapták és meglopták a választókat, az államháztartást. Gyengébbek kedvéért, 70 millárd forint az olyan 30 kövér lottó 5-ös ellenértéke, ha 2,5 milliárddal számolom őket átlagosan. 

Ez idáig rendben is lehetne akár, ha nem derül ki, hogy saját tetteikkel teszik hazugsággá drága kommunikációjukat, és nem rántják le saját magukról a leplet, hogy mindezek fényében közönséges lopást követtek el a költségvetés terhére. Azaz, költségvetési csalást követtek el, bűnszervezetben. Mert ugye nem egy ember szervezte ezt az egészet. Na de ezt majd az ügyészség (hehe), bíróság jobban tudja majd nálamnál. 

Ami bizonyos, hogy olyan propagandára költöttek el irdatlanul sok közpénzt, miközben sanyargatták, megvágták az egészségügyet, oktatást, nos, aminek semmi valóság alapja nem volt, nem lett, és ma sincs. Ez szerintem csalás és lopás.

Semmiben nem látok különbséget a kormány eme programja és Tarsoly Csaba fedezetlen kötvénybulija között. Hazudtak az ügyfeleknek? Igen. Elsíbolták az ügyfelek pénzét? Igen. A pénz pártközeli vállalkozók zsebébe vándorolt? Igen.  Az egyetlen különbség, hogy amit a kormány sikkasztott, az közpénz, adóforint volt az utolsó fillérig.

Nos, tulajdonképpen röhejes a helyzet, egyfajta nézőpontból. Kovács Zoltán kormányszóvivő szájából épp a mőlt héten hallhattuk, hogy a civil szervezetek ne pofázzanak bele a kormány, az állam munkájába, mert az a politikusok dolga, nem a civileké. Csak hát azt az apróságot ugrotta át, hogy a civil kontroll nem az emberek két szép szeméért alakult ki a demokráciákban, hanem pont a hatalom birtokosainak kontrolljaként. Hogy ne történhessenek ilyen elbaszások, ugye. Szerintem nincs több kérdés ebben a témában, igenis kell az állami hatalom felett a civil kontroll. Hogy biztosan jól, helyesen költődjenek el azok az adóforintok, amiket itt többségében civilek fizetnek be a költségvetésbe. Mer'ugye a lakosság döntő többsége, mondhatnám, vagy háromnegyede a piaci szférából húzza jövedelmét, nem az államtól. Még a sok államosítás után is így van ez, és így marad. Mert amikor elérjük esetleg újra a szocreált, ahol minden vállalkozás, vagy a piac nagyobbik hányada az államé, nos, azt vagy szocializmusnak, vagy nemzeti szocializmusnak fogják hívni. Merthogy e kettő valamelyike lesz. Illiberális demokrácia? Fából vaskarika. Hadd ne röhögjem el magam, mert nem fogom tudni abba hagyni, és ha emiatt véletlenül vakbelet kapok, akkor nem fognak tudni megoperálni semelyik kórházban Magyarországon. Szóval, vigyázzunk a vakbelünkre.

Szóval, szerintem ez a vége a FIDESZ-KDNP kormánynak, itt egyetlen jó megoldás van - mondjanak le. És akkor esetleg senkinek nem kell majd ülnie az elsíbolt 70 milliárdért. Azt nem mondom, hogy  többi nagyon gyenge lábon álló közpénzlopás miatt nem fog kelleni ugyanazoknak ülni, de legalább kevesebbet kell. Az is valami, ha valaki halmazatilag követ el bűncselekményt.

A magam részéről kezdettől bábjátéknak tartom Orbán pávatáncát, kezdve az Alkotmány hatályon kívül helyezésével és az általuk helyette gründolt Alaptörvénnyel, majd azzal, hogy azt sem tartották és tartják be ma sem, amit maguk gründoltak a 2/3-ados parlamenti többséggel.

Én úgy gondolom, hogy eleve veszett fejsze típusú próbálkozás volt ez az ötlet, amiért a főnit zseniálisnak kiáltották ki itt - nekem inkább Hitler és Sztalin jutott és jut eszembe ma is róla és propagandáiról, hazugságairól. 

Ő csak arra az egyre vigyázott kurvára, hogy a dolgok ne fajuljanak odáig, hogy emberhalál is essen propagandái erdőjeként, azaz se zsidót, se cigányt, se kommunistát vagy szocdemet, liberálist ne vigyenek itt koncentrációs táborba, mint példaképei tették. Hanem megmaradt annál a Kádári szokásnál, hogy aki kinyitja a pofáját, az elveszíti az állását, vagy mehet vidékre szart lapátolni. Erre már láttunk számos példát, tehát ez sem tagadható le. Úgy értem, tagadhat a kormány körme szakadtáig, de tagadás és a sikeres letagadás között ég és föld a különbség. Nekik egyelőre a letagadás nem sikerült, ellenben bajban vannak. Amin nincs mit csodálkozni. 

Magyarázatul: a "liberális" demokráciák - na, ez is mekkora faszság -, attól működnek jól, hogy több szem többet lát, mert különböző szemszögből szemlélik ugyanazt a dolgot, kérdést. Mert egy ember sem tökéletes, ergo nem is gondolhat bele minden létező emberi szempont rendszerbe.

Nos, már ebből kifolyólag eleve tudható volt, hogy Orbán elbukta a Hitler vagy Sztalin projektjét már a kezdetekkor. Csak a bukás kiteljesedésének időpontja volt kérdéses, akár csak Hitlernél vagy Sztalinnál. De, az a nap ma volt, ez a helyzet. 70 milliárd nagyon sok pénz, és ahogy most állunk, egyelőre összezavarták saját magukat is, még nem látják át, hogy ezt nem tudják kimagyarázni. Azért nem, mert mindenkit igyekeztek kizárni a döntésekből, meg is tették, és végül nem maradt senki kormányon, párton kívüli, akire rákenhetnék ennek az orbitális lopásnak, csalásnak a felelősségét. Nos, alapvetően ezért nem jó program kizárni a civileket a politikába való beleszólás lehetőségéből. Aki mindent akar, az mindent vihet - de ez felelősség tekintetében is igaz. Muszáj lesz valakinek ülnie a kormányból ezért az orbitális sikkasztásért, ez a helyzet. Csak a mikor és a ki(k) kérdéses.  

 

 

1 komment

Címkék: fidesz kormány kdnp soros csalás propaganda migránsok migráncsok 70 milliárd


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9713586875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

paveway 2018.01.19. 09:30:18

Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi áron, kell 2-3 közös ellenség és akkor halad a szekér. Jön a 2 millió szavazó, alakul a kétharmad még pár évre. És ha a Lőrincek ilyen tempóban (100md/18nap) húzzák be az állami megrendeléseket, majd csak megáll a NER-gárda a saját lábán.
süti beállítások módosítása