HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2010.07.30. 18:42 Mr. Waszabi

A férfi látása

A férfi érzékelésében domináns a látás. Ez van. Ha nem hiszed, gondolj csak a szexre. A nő számára az érintés, a hang dominánsabb annál, mint amit lát. A férfinak viszont az alak, a szépség, a mozgás...soroljam még ?

De nem csak ebben, bármi másban is ez a domináns érzékelése. Óriási a kitettsége a vizuális befolyásolásra. És befolyásolják is. A nők is. ELnyomhatja magában, de nem ez a jó út.

Tanulj meg uralkodni az érzékeiden. Élvezd amit érzékelsz, de ne engedd, hogy uralkodjon rajtad. Te vagy az ember, van hatalmad bármin uralkodni. Magadat beleértve legelőször.

Miért rabja mégis a legtöbb férfi a látottaknak ? Mert csak a testben gondokodnak, amgukat testi lényként fogják fel. De több vagy ennél. A nagy tervek, a kihívások iránti vágy, az ismeretlen vonzása, nos mindez nem a testedből fakad. Isten plántálta beléd, tette férfi ösztönöddé, akárcsak a hatalom, az uralkodás iránti vágyat  - és mindezekre való alkalmasságot is, hogy megvalósíthasd e vágyakat. Büszke akart lenni Rád, nem rabszolgát teremtett. Gondolj erre, amikor méltatlan helyzetbe hozod magad, akár hazugságod, akár csak gyávaságod miatt. Isten is szégyell ilyenkor, ahogy Te is szégyelled fiadat hasonló helyzetben.

Ha mindezek kínaiul hangzanak számodra, van még mit tanulnod az életben. Szégyenre nincs okod, sokan nem tudják ezt. Rég el lett ez cseszve, és nem Te cseszted el. De ha ükapád elkártyázta a családi vagyont, akkor az már apádé sem volt nyilván, így  a tiéd sem. Ha még is igényt tartasz rá, amagad erejéből, képességeivel kell azt visszaszerezned, nincs mese. Ehhez tanulnod is kell a fentieket, ahhoz pedig először is alázat kell. Ha erre nem vagy képes, nem tudsz továbblépni.

 

Szólj hozzá!

Címkék: férfi gondolkodás látás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr522187679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.