HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2010.07.30. 13:56 Mr. Waszabi

Kezdjük újra - másképp

Már egy ideje tanulmányozom a nőket és a párkapcsolatokat, s ezeken keresztül a társadalmi hatásokat - aféle műkedvelőként.  Ami a leginkább feltűnt, az a rengeteg probléma, kínlódás.

Az objektív megközelítés jegyében olvastam, beszélgettem sokat a delikvensekkel. Egyre inkább körvonalazódni látszott, hogy alap ellentétek feszülnek a két nem között, amelyekre hosszú idő óta nem látszik megoldás.

Világunkban viszont általában - a materialista megközelítést gyakorlatban cáfolva - minden a rendezettségre, harmóniára törekszik, ideértve valamennyi élőlényt is. Nem valószínű, hoyg az ember lenne ez alól kivétel. Ezen a bökkenőn elindulva logikusnak látszik, hogy a férfi-nő ellentétnek is van megoldása, csak a mára kialakult állapotok, tendenciák, látens érdekek gátolják ennek megtalálását. Az alap tévedés ott van, hogy nem a nőknek kell tudniuk a megoldást, hanem a férfinak. Ezer évekig így volt, csak az elmult 100-ban borultak meg a dolgok.

Egyszerűbben fogalmazva férfi-nő ellentét nem létezik, csak a férfiak nem töltik be szerepüket, azt a helyet amit kellene. Ez sarkallja a nőket, hogy megpróbálják betölteni, de látjuk, hogy ez csak egyre több problémát szül.

Mára dominánssá vált a nő. Minden információs csatornán ő folyik, erősen és alapvetően befolyásolva a férfiak világképét, elnyomva saját szerepük iránti érdeklődését, figyelmét. 

Hogy hogyan jutottunk idáig, most nem fontos. A fontos az, hogy helyre tegyük, ami elromlott, kezünkbe vegyük életünk irányítását újra.

Ezzel a bloggal szeretnék lehetőséget teremteni férfiasságunk visszaállítására.

Egy alapgondolat, tény maradt, amit a fent részletezett folyamat nem tudott szétmorzsolni: a férfi tud, autentikusan, önmagától, a férfi képes rá. Bármire. Nincs olyan fehér folt az életben, ahol heréltnek kellene lennie. Ez a mondat a miénk, ha kimondod, érzed, hogy igaz, erő van benne. Ehhez nő hozzátenni nem tud, csak elvenni belőle, ha hagyod. Légy újra önmagad, ne a nők mércéjével mérd magadat, hanem a sajátoddal.

 

1 komment

Címkék: blog társadalom szociológia párkapcsolat pszichológia küldetés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr652187124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.04.30. 22:03:07

ferfivilag.freeblog.hu/ Ajánlom szeretettel Zoltán blogját olvasásra. :)