HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.02.03. 12:51 Mr. Waszabi

Ügyeletes mócsing

Úgy látom, 3-adszorra is bejön a "vess egy darab koncot a kutyáknak, s amíg marakodnak, elvégezzük észrevétlen, amit akartunk".

A nyugdíj einstand előtt a 98%os törvény - sikerült. A 2. nyugdíj törvény előtt szándékosan  az AB és a média trövény szigorítása, megmetszése. Most, amikor a figyelem a gazdaságra furdulhatna rá, most ujra a médiatörvény.

Kérdem tisztelettel, vajon, amikor az ország gazdasági slamasztikában van, tényleg a sajtószabadság mondvacsinált korlátozása a valóban fontos ?

Kormányunknak nincs sem ötlete, de valójában szándéka sem a gazdaság valós rendbetételére. a szolidaritás megint csak addig terjed, amíg az az egyszerű, a hatalommal szemben tehetetlen, kispénzű adófizetők rovására követelhető meg. Mert ugye, ha a 80%os GDP arányú államadósság oylan nagy gondot okozna a kormánynak, akkor a szolidaritás elve alapján a költségvetés kiadási oldalán különösebb erőfeszítés nélkül még egy gyerek is találna felfüggeszthető tételeket, amelyek a mostani 800 milliárdos csomagnál sokkal nagyobb mértékben javítanának a költségvetésen (említem a Köröshegyi völgyhidat vagy a sík terepen épített, majd mesterséges homokbuckákkal betakart alagutat, vagy a 4-es metró projektjét. Hasonszőrű beruházások a mostani kötségvetésben is vannak, ezek közül pár kihuzásával kijönne a 800 milliárd és nem fájt volna 3 millió pénztártagnak, csak pár amugy is gazdag vállalkozónak többet kellett volna dolgoznia ugyanazért a pénzért a piacon). Ugyanaz a krónikus gyerekbetegség folytatódik, amiben a szocialista kormányok szenvedtek: nem tudtak megálljt parancsolni az udvari beszállítók mohóságának, s valszeg a magukénak sem részesedés tekintetében. Ha a fene fenét eszik is, ha megdöglik az Isten adta nép, azoknak akkor is meg kell kapniuk a beígért állami megrendeléseket. Szép. Megint nem számít, hogy hány ember élete megy a söllyesztőbe, a lényeg az, hogy a pártközeli vállalkozók zsíros bevételekre tegyenek szert az állami kasszából. Arra leszek kíváncsi, hogy az EU vizsgálatok vajon meg fogják-e ezt pendíteni,el fog-e hangozni egyértelmű javaslat, hogy mit nem kéne finanszírozni egy megroggyant egyensúlyi helyzetben.

1 komment

Címkék: politika gazdaság


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr232635671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Peter Pen 2011.02.03. 19:36:35

Nem csak az elmult 8 évét, drága barátom. Amit most szemközt hazudva a nyakadba, nyakamba varrnak épp, az sokkal többe fog kerülni. Nem a büntetések fognak sokba kerülni. Hanem az a menthető maradék, amit az elkövetkezendő 2 évben fognak elherdálni változatlan hozzáálással. S közben megy a hazugság gyár, hogy most aztán gyökeresen másképp van minden. Dehogy van. Tudatilag fel kell nőnie ennek a népnek ahhoz, hogy a hazugságot elhinni sosem kifizetődő.