HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.02.13. 14:29 Mr. Waszabi

Tulajdonképpen jól vagyunk - napi poén: Lézer János

Lehet röhögni. Ez jó - legalább. 1958 óta lehet, ez jutott eszembe ma. A nevetés, a humor maradt egyetlen stabil kincsünk és fegyverünk az elmúlt 50 évben az aktuális hatalom és a nép viszonyát tekintve. Akkor olyan nagy baj nem lehet. Nem állnak katonák minden utcasarkon, nem jön értünk éjjel a fekete autó, nem hurcolják el családtagjainkat. Ha letartóztatnak, nem kínoznak meg és nem erőszakolnak meg. Nem lőnek bele magad által ásott erdei gödörbe, miután Mogyoródnál kiterel a rendszám nélküli feketeautó az erdőn keresztül vezető útra egy csütörtök este, amikor munka után  sörözni várnak a haverok, vagy a multiban lesz randid a családdal, mert a gyereknek új biciklit akartok venni. A Kossuth téren jogaidért tüntetsz, nem az eltűnt hozzátartozóid fényképével. Ez is valami, sőt, nem is kevés, ha meggondolod.

Képzeljétek el, ha dél-amerikában lennénk, nos, ott nem lehetne röhögni, mutogatni. Hálásnak kellene lennünk ezért, nem elégedetlenkedni. Fokozatok vannak az emberi lét ellehetetlenítésében, és ez, amit különböző kormányaink elkövetnek ellenünk, nos, ez tulajdonképpen lájtos. Lehet, az lesz a demokrácia, a kultúráltság valódi mérföldköve, hogy ezt a határt sosem fogják átlépni itt Európában. Ha a világ romlik, akkor tulajdonképpen azoknak jó, akik a legkevesebbet veszítik. Így is fel lehet fogni. Sajnos, hogy le kell guggolni ahhoz, hogy más nézőpontból lássuk az eseményeket, hogy hazudni tudjuk magunknak: igen, tulajdonképpen nem olyan rossz ez, túl lehet élni. A nehéz feladat most: megtanulni megőrizni tisztaságunkat, belső értékeinket, hogy ne hülyüljünk el agyilag. Lesz idő, amikor még szükség lesz rá, semmi sötétség nem tart örökké. Ehhez kell most az erő és a figyelem - mást úgysem tehetsz. 

Tulajdonképpen a borsófőzelék receptjéért jöttem fel a netre, persze, elkalandoztam. Megláttam Lézer János nevét, aztán onnan mindjárt a kommenteket és a végén ezt írtam. A receptről meg elfelejtkeztem negyedóra alatt. Mondom, hogy vigyázni kell, el ne hülyüljünk a köröttünk folyó eseményektől. Látod, már elkezdődött:)

Szólj hozzá!

Címkék: politika humor sötétség


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr742658030

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.