HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.02.22. 21:12 Mr. Waszabi

Kelet-Nyugat

Az egyik blogon érdekes nézőpontokat lehetett megismerni, a szokványostól színvonalasabb vita során. Ma reggel lett egy érdekes gondolatom a különböző világnézetek megnyilvánulása nyomán.

A nyugati személet anyagelvű, a kézzel foghatót részesíti előnyben. Ennek hozadéka, hogy a testi jólétre, fizikai örömökre helyezi a hangsúlyt. A keleti pedig túlzottan a szellemiekre. Az igazság, az ember valós, reális igénye viszont valahol a kettő egyensúlyában található. Régóta érzem ezt és igyekszem megvalósítani apránként.

Joggal érvelhet most materialista és buddhista is egyaránt, de egyiknek sem lesz igaza. A nyugati szemlélet emberi durvasága, erkölcstelensége (nem a szexuális szabadosságra gondolok, hanem a másik emberhez való hozzáállására, társainak eltaposására érdekérvényesítése közben) és a keletiek fizikai és lelki nyomora egyaránt a sikertelenség jele (itt pedig az önelnyomást és következményeit értem). Az ember boldogsága viszont valamennyi életterülete igényeinek kielégítettségétől függ. Persze senki sem maradéktalanul boldog, de boldogabb az, akinek több területen van kevés - kevés nélkülözése, mint aki egy területen nagyon sikeres, míg más életterületeken tökéletes nyomort él meg.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: filozófia gondolatok boldogság materializmus spiritualizmus egyensúly


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr542681711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: klasmen liga jerman 2018.01.26. 09:24:56

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Trackback: klasmen liga champions 2018.01.25. 12:22:46

Hamis antivírus örökkön örökké - Antivírus blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.