HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.02.24. 22:37 Mr. Waszabi

Svéd modell margójára - aki legény este, legyen az reggel is

1997-re nyilvánvalóvá vált, hogy az állam nyugdíj rendszer képtelen lesz 20 év múlva eltartani nyugdíjasait. Csak addig működik, amíg a dolgozó befizető korosztály képes tárgyévben befizetni az épp folyósítandó nyugdíjak összegét. Ha tartós demográfiai csökkenés következik be a dolgozó-befizető korosztályokban, akkor a rendszer összeomlik, vagy csökkenteni kell a nyugdíjakat. Ennek megelőzésére hozták létre a magán és önkéntes nyugdíjpénztári rendszert, amelyben a dolgozó korosztályok saját öregségükre előtakarékoskodhatnak. Ez a normális, józan paraszti szemmel nézve is. Nem megszüntetni kellett volna a 2. pillért, hanem a magánnyugdíj arányát 25:75 arányról megfordítani, hoyg egyre kevesebb teher háruljon az államra. Mára bebizonyosodott, hogy Selmeczi Gabriella olyan mértékben hazudott vízfolyásként a magánpénztárak veszteségeiről, hogy a Niagara vízesés is eltörpül mellette. Miután levezényelték hazugságok mentén a magán pénztárak annektálását, érdekes módon kiderült, hogy szuper nyereségesek voltak. De logikus is, hogy honnan a francból lenne az a 3000 milliárd forint, ha annyira eltőzsdézték a pénztárak. Ezen nem gondolkodtál?

A "mindenki fizessen a bére után 32%-ot, majd nyugdíjként vegye fel a bére 80%-át",nos nyilvánvalóan igazságtalan és matematikailag tarhatatlan állapot. Kommunista látásmód. Nem, ne titlakozz, mert ezt a rendszert Magyarországon az államszocializmus vezette be, előtte nem létezett állam öregségi nyugdíj. Csak a köztisztviselők kaptak nyugdíjat az államtól korábban, de az ugye jóval kevesebb embert ériintett mindenkoron, mint a teljes nyugdíjas korú lakosság. Csak hogy tudd. Tehát az a kommunista személetű, aki az állami nyugdíjat fenn akarja tartani, nyilvánvaló gazdasági csődje ellnére. Vagyis például a jelenlegi FIDESZ kormány, amelyik annyira komunistázik. Ennyit arról, hogy ki a kommunista. Nem a szavak számítanak, majd meglátod: ez pénzkérdés. Hogy egy életet ledolgozván a mindenkori törvények adta keretek között jövedelmedet leadózva, lejárulékozva, vajon elég lesz-e, amit nyugdíjkánt kapsz.

Mohó világban élünk. Ma már nem divat, hogy az állam bármiért is felelősséget vállaljon, mert az állam is mohó. A pénz vezérli, legalábbis tisztviselői gondolkodásmódját mindenképp. Csupán takaródzni tud ígéreteivel annak árnyékában, hogy a köztudatban az állam garanciát jelent bármire is. Egy újabb kommunista csökevény. Igen, 30-40 évvel ezelőtt az állam ígérete még hosszútávra szólt, még jelentett valamit - de ez a korszak véget ért.

Nem, nem a magánszektorral van a baj. A baj az, hogy az állami tisztviselők - ideértve a miniszterelnöktől lefelé minden politikust, képviselőt és pártot - az állam pénzén magánvállakozásoknál vásárolható személyes előnyöket részesítik előnyben. Erre azt mondod ma, hogy "de hát ez normális". Nem, nem az. Olavsd csak Széchenyit, hogy az ő korában és annak előtte is ettől rothatd ez az ország.  A nekéje-nakájától. Vagy Móricz Rokonok című művét. Egyik sem mai keletű és nem is a szocializmus alatt született, hanem jóval régebben. Azaz nem kommunista propaganda. Jó lenne felébrednetek, hogy nem az a kommunista, akire mondják, hanem aki úgy gondolkodik, cselekszik, mint egy kommunista. Ezért nem tud hatékonyan és sikeresen végrehajtani semmit a magyar állam. Mert korrupt.

Most meg vagytok ijedve, hogy nem kapjátok meg nyugdíjasként, ami jár ? Jár a 32% befizetésért 80% nyugdíj? Ez nem kommunista szemlélet? Dehogynem. Mindig más fizessen helyetted, ne Te, mert jajj, Te olyan elesett és szerencsételen vagy, kevés a jövedelmed. Nem is akartál többet, legalábbis legálisan nem, mert akkor adót kellett volna fizetned és a fájdalmas, fájdalmasabb, mint  foghúzás. Ez a kom-mu-niz-mus, ez a szemlélet. Echte. Annyira tarts igényt a közösből, amennyit betettél. És a füled botját nem mozdítottad, amikor a jövendő nemzedékek nyugdíjmegtakarítását ez akormány lenyúlta rövid távú céljaira, amik ma sem látszanak konkrétan. Kényelmes volt nem tudomást venned a következményekről, nem gondolkodni a tömegeket érintő problémáról, akár magánnyugdíjpénztártag voltál, akár nem. Nem fért bele kiállnod a szolidaritás jegyében kisember társaid érdek és a sajátod ellett. Hát lásd, hogy mindenért fizetni kell az életben és ne gondold, hogy a Te mulasztásaidért mások fognak fizetni. Az a kommunizmusban volt így, de az már elmúlt. Csak mondom.

Szólj hozzá!

Címkék: nyugdíj csőd svédmodell idiótatársadalom


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr762688704

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.