HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.04.02. 05:30 Mr. Waszabi

Munkahelyteremtés? - avagy az NGM újabb hazugsága

A kormánynak is problémái vannak a magyar nyelvvel, nem csak drága köztársasági elnökünknek. Összekeverik a munkahelyteremtést a munkahelytemetéssel. Pedig nem mindegy.

Olvasom, hogy az NGM sértetten reklamálja az Index munkahelyszámlálójának humorosan  egyszerű algoritmusát. Indoklásként 3 német autóipari cég bővítését hozzák fel.

Már elnézést kérek, de ezekhez a bővítésekhez sem az NGM-nek, sem a jelenlegi kormány programjának semmmi köze nincsen, mivelhogy a cégek bővítési tervei 2009 óta publikusak. Azaz, NEM a kormány munkahelyteremtési programjának (van ilyen egyáltalán?)hatására teremtődik 30 ezer új munkahely 2013 év végéig.

A valódi ok. A 2008-as válság egyik utórengése, hogy az annak nyomán németországban költségcsökkentési okból bezárt gyárak termelését kevesebb költség árán pótolni tudják a cégek. Mivelhogy a kereslet, ha lassna is , de újra növekszik. Az EU vámszabályok miatt nem helyezhetnek minden gyártást Kínába, a termék 60%-ának az EU területén kell készülnie. A drága németországi és az olcsó kínai gyártás között a kompromisszumként valamelyik olcsóbb keleti EU tagállam adódik. Ezért épít a Mercedes új gyárat és bővít az Audi és a GM nálunk. Ez a mi szerencsénk, ha úgy tetszik, de egyik terv sem 2010-ben fogant meg, tehát idegen tollakkal ékeskedik a magyar kormány. Magyarul hazudik, újfent. Ciki.

Miért tartom fontosnak ezt megemlíteni? Mert folyamatosan ígéretekkel tévesztik meg a lakosságot. Mert az ígéreteik nem váltak valóra 0,1 %-ban sem. A kormány eddigi intézkedései nyomán MEGSZŰNT közel 100 ezer munkahely. Az én matematikai műveltségem szintjén ez mínusz, nem plusz. Ha a 30 ezer új munkahely ezév végéig jönne létre, és létrejötte kormányintézkedés hatása lenne, akkor is 70 ezerrel mínuszban volna. Nem csak az ígéreteihez képest, de az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is.

Ígértek 1 millió új munkahelyet, de legalábbis 300 ezret a ciklus végéig, amiből eddig semmi nem valósult meg, sőt 100 ezer munkahellyel KEVESEBB lett. Az 1 millió új munkahelyről minden felnőtt tudhatja, hogy nem lesz belőle semmi, az csak a miniszterelnök hangaztos ígérete volt. Azonban a növekedés vagy legalább stagnálás helyett való csökkenés, nos, az semmiképp nem siker. Az pedig nem lehet érv, hogy 2019-ig kell csak kibírni, addigra biztosan meglesz. A cigány lova is majdnem leszokott már az evésről...

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság munkahelyteremtés ngm munkahelytemetés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr562792736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.