HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Mr. Waszabi: @emzperx: ha kíváncsi vagy nézz utána magad, légyszi. A tőke hordozhatóságának garanciái csak 199... (2018.06.26. 08:44) Magyarország lassan bezárul - avagy miért kell ide multi-kulti?
  • Mr. Waszabi: @pobeda: hát én sem gondolami nem gondoltam volna, még pár éve, hogy egyszer majd az lesz előny, h... (2018.05.21. 08:36) Fahrenheit 451
  • Mr. Waszabi: @ami szabad: minden értelmes ember átláthatja könnyedén, hogy az állami nyugdíj rendszer mindig is... (2018.05.01. 04:41) Nyugdíjpara
  • Mr. Waszabi: @Pandamedwe: beszéljünk a csajokról? Hát inkább nem. Nekem van csajom, szuperlativusz. Írtam is ho... (2018.04.19. 20:56) Gondok vannak a gondolkodással
  • paveway: Így kell elégetni a semmire több 10 milliárd Ft közpénzt. Rettegésben kell tartani a tábort bármi ... (2018.01.19. 09:30) A Tarsoly-kormány lemondhat

Linkblog

2011.05.26. 18:53 Mr. Waszabi

A Sas leszállt

A gép már egy ideje hibákkal küzdött. Kevés volt az üzemanyag, a kényszerleszállás veszélye fenyegetett. És a cél még messze. Kikapcsolták a fűtést, az utasok fejadagját megkurtították, igyekeztek kevesebb is levegőt venni önkéntelen, mintha számítana valamit, de ettől nem lett több üzemanyag s a cél sem került közelebb. Aztán összeomlott az illúzió.

A kapitány azt az utasítást kapta a toronyból, hogy intézzen el pár utast. Könnyíteni kellett a gép súlyát. Könyörtelen dolog, de fél éve érett már.

Most elővette pisztolyát a trezorból, ami végszükség esetére volt tartalékolva. Soha életében nem lőtt még. Steward-ból küzdötte fel magát kemény munkával pilótává, majd kapitánnyá, mintegy 10 év alatt. Vacillált maga is, de muszáj volt meglépni.

Az utasok lassan szállingóztak a helyükre. 11 óra, ítélethirdetés. Fekete csütörtök. Megannyi kedves nő, színes nyári ruhákban. Zömével fiatalok. Szépek, üdék, ahogy elnézem őket. Kedvesek, fiatalok, tele reménnyel, élettel. Nem érdemlik meg. Aggodalom s gombóc a gyomrukban - sajnálom őket. Vajon mi lesz? -lebeg a fejek feletti buborékben a gyötrelmes kérdés.  A légkondicionáló könyörtelenül előrebocsátotta a döntés szellemét, ezt mindenki érzi zsigereiben.

A kapitány számokkal vezeti be azt, amit mindenki tud - tizedelni kell, könnyíteni a gép súlyán, különben beláthatatlan következményekkel járhat a kényszerleszállás. Az élet könyörtelen.

 

24 golyó volt a tárban. Nekem szerencsém volt, az elsők közt kaptam a lövést, tegnap. Vállon talált, de csontot nem ért - átment a 100 ezer forintos golyó. Majd be gyógyul. De nem mindenkinek volt ilyen szerencséje, erre ma döbbentem rá. Ma folytatódott a kivégzés, s nem mindenki úszta meg ennyivel. Volt akinek 60, sőt 90 %-os bércsökkentést ajánlottak, ügyintézővé való visszaminősítés mellett. Vagy a közös megegyezéses papírt. Katasztrófa. Köröttem vérző emberek, ki haslövéssel, ki holtan, szív- vagy fejlövéssel. 

Nekem is gombóc volt a gyomromban. Egész nap arra gondoltam, hogy kéne egy Unicum. Kb. ötpercenként.
 
Holnap folytatódik a kivégzés, egészen hétfőig. Még 7 embernek jut golyó általi halál.
Két sebesültnek viszek Unicumot holnap. Megérdemlik, 14 év szolgálat után. Nem tudom másképp kifejezni a tiszteletemet, megbecsülésemet.

 

Vége van. Valaminek. Visszaülök a helyemre, és csendesen nézem a gép oldalán díszelgő kék sast az ablakomból. Hát ilyen ez? - kérdezem magamtól. Ilyen. Túl kell élni. Mert élni kell. Valahogy. Örülni, hogy szerencsém volt. Nem mindenki úszta meg ennyivel.

 

Szólj hozzá!

Címkék: katasztrófa kényszerleszállás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr82934861

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.