HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.09.30. 10:25 Mr. Waszabi

Obi van - avagy Magyarország Kft.

A minap hallottam egy Jedi vallású fiatalember nyilatkozatát a híradóban, ez jutott eszembe a mostanában sűrűn elhangzó kompenzáció szóról. 

"Tedd vagy ne tedd, de ne próbáld!" /Obi van Kenobi, Star Wars/

Hát, én kérek elnézést, hogy ilyen röhejes, filmbe illő:) idézettel jövök, de nem én teremtettem ilyen valóságot, amelyre MÁR ez is ráillik. Megannyi diplomás dilettáns keveri a szart országkormányzás címén. De ugye a változások korát éljük újfent, nem lehet az ember rugalmatlan. Már csak a HATÉKONYSÁG jegyében. Nem tudom, mikor veszett ki ez a szó a felsőoktatás alaptantervéből, de hogy nincs benne, az kurva élet. Lehet, hogy abban a könyvben van, amelyet sokan nem vettek meg, mert nem kellett vizsgázni a témából? Azért az érdekes, hogy a miniszterelnök úr és jeles segédei is ismeri a szót, használják is szorgosan, viszont megvalósítani, gyakorlatban alkalmazni, nos, az valahogy nem sikerál.

Nos, ezért mesélek róla. Jobb későn, mint soha (ráébredni tévedéseinkre) - gondolta a sündisznó, miközben lemászott a ruhakeféről.

Először is, a kompenzáció olyan konzerv, aminek csak térfogata van, jól néz ki a spejzpolcon belőle egy-két tucat, de tápértéke zéró. Látványa megnyugtatóan hiteti el velünk, hogy van még mit ennünk bőségesen, hogy van mihez nyúlnunk. Mert Magyarország Kft erős, megbízható, csak a gyáva pénzemberek huhognak, hogy nincs elég pénz. Dehogyisnem van. Csak hazudik a sok gaz. De. Sajnos ez az illúzió csak addig tart, amíg rászorulva ki nem bontjuk a konzervet - na akkor jön a kellemetlen meglepetés. Ki kéne már mászni a kommunista állambácsi kabátjából - rég kifogytunk belőle és ki is ment a divatból. Nem áll már jól, meg lyukas, szakadt is, átfújnak rajta  a szelek. Az új gazdaság szelei is. Mi? Hogy nem-e? Hisz magam hallottam a miniszterelnök úrtól - bocsánat az EU elnök úrtól -, hogy új gazdaság szelei fújnak, nem gondolkodhatunk úgy, mint rég. Lehet, hogy ő nem pont erre gondolt, amikor ezt megfogalmazta, de én meg így értettem. Száz szónak is egy a vége, az a lényeg, hogy igaza van. Van még kérdés? Na ugye hogy nincsen, okos vagy te:)

Miről van szó? Az aktuális kormánynak vannak bizonyos szándékai. Nekik, nem nekünk, ne értsük ezt félre nemzeti egységtudatunk zavaros vizét mohóságunkban félrenyelve. De vannak kötelezettségei is, nemzetközileg értve. E kettőnek köze nincs egymáshoz. A kormány a konzervgyárban dolgozik, miközben a bonbont szereti, mondjuk a példa kedvéért. A cég pénzét bonbonra szeretné költeni, de közben üzemeltetnie kell a konzervgyárat is, mer az ugye látszik, ha bemegy a marha az egyik ajtón és nem jön ki semmi a másikon. Hogy a csoki evés hogy kerül össze a konzervgyár profiljával? Indentitási probléma, a kormány rossz helyre született, rosszkor, csak ennyi. Volt ez így már mással is, nem kell mellre szívni. No de, mit tesz ilyenkor az okos kormány? Tesz egy lépést a megoldás irányába, hoz egy intézkedést. Aztán nagyon gyorsan kivétel halmazokat képez az intézkedés alól - azaz az intézkedést lényegében kiheréli, csak megjáratják a pénzt körbe, ami nem mellesleg az összes állami ügyintéző, hivatalnok, valamint összes bank keres némi pénzt. Ugye. Na, ez már a kevéssé okos kormány, mondhatnám buta.

Ugye? Hoppá, de hisz ennek már lopás szaga van. A tervezett, tudatos pénz elfolyatásé, egészen más irányba, mint amiről a deklarált szándék (most mondjam, hogy kormányprogram? Nem, ne nevettessünk inkább, nehogy sokan körházba kerüljenek. Drága ám a TB, spórolni kell) szól. Khm, mennyi is a büntetési tétele ennek az átvágósdinak jelenleg? Úgy láttam, ülni is lehet érte. Az ügyészség nagyon komoly intézmény lett, nagyon dolgoznak az ilyen ügyeken. Azt csak remélem, hogy hivatástudatuk a későbbiekben is ilyen buzgó marad, a következő kormány alatt értve.

No de, visszatérve képzeletbeli gyártósorunkhoz, felkerül a konzervdoboz a futószalagra, de mire a töltőgéphez ér, addigra a pörköltből a termelésirányítók, szakácsok a technológiai specifikáció módosítgatásával legálisan kialkudták a húst és a szaftot is belőle. Tudod, van egy vicc az ISO 900x-es szabványról is: mit tanusít az ISO 900x? Csupán azt, hogy amit csinálsz, azt megbízhatóan szarul csinálod-e, egyenletes minőségben.

Snitt - gyártó sor újra. Tehát a zágembereg a kivont alapanyagot fű alatt elcserélik csokira, aminek későbbi sorsát már képtelenség nyomon követni, avatatlan szemek elől elrejti a sok adminisztráció, könyvelés. Hiába, ez egy kft. Magyarország Kft. Magyar is, meg kft is. Lopnak? Ja, így is lehet mondani, bár jogilag csak pontos tényállás ismeretében lehet ezt kijelenteni. Vigyázni kell, mert kiderülhet, hogy az egész megtévesztési akció mögött egy nemzet védemileg kiemelkedő fontosságú, titkos ügy áll  - esetleg árvaházaknak juttatták a csokit. Vagy egy részét. Ami biztos, hogy a választó polgárt becsapták, ez a definíció megállja helyét mindenképp.

De, hogy szavamat ne felejtsem, a gyártósoron megy tovább az üres a konzervdoboz a lezáró géphez, ami persze ugyanúgy lezárja, mintha volna benne valami, s a csillivilli dobozra is rákerül a szép, színes, magyarzászlós címke is, a hungaricum emblémával és vonalkóddal. Te meg, kedves olvasó, megveszed. Pénzért.

Szólj hozzá!

Címkék: hatékonyság obivankenobi kompenzáció magyarországkft


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr633267147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása