HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.12.05. 21:50 Mr. Waszabi

A hazugság útvesztője

Mondhatom, hogy szerencsére és pechre magyarnak születtem. Ide, a szépséges Magyarországra.

"Híjnye, de szép tájas ország ez!" - mondta unokaöcsém, úgy 6 éves korában egy alkalommal, amikor autóztunk erdők között. Igaza volt. De nem erről akarok írni.

Az érem árnyékos oldala e nép gyengesége - a hazugság, a könnyebb út keresése, lelki értelemben. A magyarról tudjuk, hogy képes kiemelkedő teljesítményre - már amennyiben motivált. Idegen alkat ő Európa népei között -  keveredik benne a kelet hangyaszorgalma, szolgalelkűsége a dél-nyugat szenvedélyével. Vagyis lelkis nép, amely itt nem őshonos, és egyedülisége okán gyakran inkább lelkis, mint hangya.

Hibáinkból, tökéletlenségeinkből tanulni kell, nincs mese. A hiba itt az aktuális környezethez való alkalmazkodni nem tudást jelenti. Tudomásul kell venni, honnan jövünk, mik a gyökereink és alkalmazkodunk ahhoz a környezethet, amelyet magunk választottunk végállomásként úgy ezer éve. 

A nép önmagában alkalmazkodó volna, ezt mutatta a legvidámabb barakk, amely a szocializmus éveiben képes volt a legvidámabb lenni, élhető verzióját kialakítani külső elnyomás közepette egy élhetetlen rezsimnek. Piros pont.

Képes volt elsőként pontot tenni azon élhetetlen rezsim szereplésére, a belátás okán. Piros pont.

Képes volt alkalmazkodni, magáévá tenni a kapitalizmus követelményeit. Piros pont. 

Ám lelki vonzatát nem nőtte ki, amely hibája viszont visszaüt, rendszeresen. Ez pedig az őszinteség, egyenesség, érdekei képviselete. Úgy kezeli magát, mint sokat szenvedett, elvetett nemzetet, amire rájátszik idegensége az európai környezetben. A lelki mételyre azonban ezer év óta erősen rájátszanak saját mindenkori urai is. Gézával, Istvánnal kezdve. Mert itt gyökeredzik a magyarság megnyomorítása, az ő alányaló megalkuvásaikban. Ezer éve harcos népként jöttél ide, aztán hirtelen meghunyászkodott seggnyaló lett belőled? Nem tűnik fel a logikai ellentét? Hogy egy nemzet sincs a Föld kerekén, amelyik ilyesmit művelt volna? Hogy egy pár vesztes csata még nem ésszerű ok arra, hogy egy nemzet teljes irányváltáson essen át? Itt ütött ki a keleti nép szolgalelkűsége - Gézánál, Istvánnál. És azóta ezt szenvedjük. Gondolj erre, amikor meghajolsz a Szent Jobb előtt, amit nemzeti ünnepünkön oly büszkén hordoz körbe a Katolikus Anyaszentegyház. Azt a kezet imádod, amely megnyomorításodat elkezdte. Ezért nem tudsz önmagad ura lenni évszázadok óta. Ez az átok, mindössze, ezzel kezdődött, a többi már csak következmény. Az összes többi nép, akik itt laknak ma Európában, a kelták leszármazottai. Más identitás, más történelem, más gyökerek. 

De látni kell, hogy rég nem Géza és István az uraink. Ma a saját uraink kellene legyünk. ma nem ők az uraink. Szellemi értelemben sem. Ne törődj hát azzal, hogy aktuális uraink ugyanazt az elnyomást gyakorolták felettünk mindenkor - kevés kivételtől eltekintve -, a mára nézz, a mostra, amelyben rajtad múlik, mi lesz holnap. Fekete pont.

Sosem késő felfedezni hibáinkat, azok gyökereit. Letagadni viszont hazugság - a legősibb, s a legrosszabb, legkártékonyabb is egyben. 

Nem érzed néha úgy, hogy mintha itt semmi nem változott volna az évszázadok során? Mintha történelmünk, annak helyzetei visszatérőleg ismételnék önmagukat? Hát elárulom, hogy nem csak egy érzés, hanem valóban ismétlődik. Mégpedig azért, mert valami a kezdetektől nincsen a helyén. Még pedig az, hogy mi nem innen valók vagyunk, és feladtuk eredeti identitásunkat a beilleszkedésért cserébe. És ami itt a lényeg, hogy mindezt azért tettük, mert az aktuális nemzetvezetőink így gondolták helyesnek. Csakhogy nem volt az. Fekete pont.

Ez az oka mindössze annak, hogy az angolok, franciák s németek nálunknál sikeresebbek tudtak lenni az évszázadok során e kontinensen. Mert ők nem hazudtolták meg magukat, gyökereiket, mi meg igen. Fekete pont.

Az ősi ösztön ma is él bennünk, viszont nem tudunk mit kezdeni azzal az ellentéttel, amit eredeti ősi identitásunk és a környezetünk gyakorolta befolyás között tapasztalunk. De az elég egyértelmű, egyszerű üzenet, hogy mindegy, hová keveredtél, légy önmagad, képviseld önmagad.

Nos, ez az önmagad semmiképpen nem egy gyenge,  irigy, irigykedésből gyűlölködő nép. Nem. Vagy valaki, tudsz valamit, képes vagy teljesítményre. De amíg hamis alapokon, viszonyítások szerint vélt sérelmeiden rágózol, addig nem leszel erős - addig nem elszel önmagad. 

Fogadd el, hogy jobb voltál lovas, rabló népnek, de ne akarj ma újra lovas, rabló nép lenni. Nem lehet, túl sokat változott a világ, és te még mindig nem ébredtél rá, mi is a baj, miért nem mennek dolgaid, amiként vágytad. De lehetsz a legjobb bármiben, ami ma a modern világ követelménye bármely emberrel szemben. Mondom ezt úgy, hogy számtalan nemzet elismerését megtapasztaltam a magyarok felé, az elmúlt 20 év alatt. Nem csak szavak, de beruházások, megbízások százai, sikerek ezrei igazolják ezt. Gondolom, nem csak az én tapasztalatom, de sok más magyaréi is. Ha alaposabban belegondolsz, lehet, hogy te is tapasztaltad ezt. Csak közben kimosták az agyadat semmirekellők olyan dumákkal, hogy téged a külföldiek kihasználnak, hogy mindez csak hamisság, valójában a nemzetközi zsidó lobbi rabszolgája vagy. Mondják ezt olyanok, akik sosem dolgoztak külföldiekkel, csak szerettek volna, de nem voltak elég jók ehhez. Fekete pont. 

Amikor valaki pénzt áldoz arra a világ túlsó feléről, hogy itt dolgoztasson, veled, az elismerés. Elismerése annak, hogy tudsz valamit, amit másutt nem talált meg. Kínában sem, Indiában sem, hiába olcsóbbak. Csak ehhez másként kell magadra tekintened. Ne hidd el hát politikusaink leuraló, gyengítő hazugságait, amelyekkel csak irányíthatóságodat akarják elérni, saját, önös érdekei mentén. Szard le őket, van elég eszed, erőd saját életed megcsinálásához.

Rossz szemszögből nézted eddig a külföldieket, csak mert ezt mondták neked fentről, oldalról semmire kellő politikai babérokra igyekvők, hogy ezt hidd, így tégy. Itt a gyengeséged, hogy jobb  szereted hinni a csodát, a munka nélküli élet könnyed vonzását - ez a déli mentalitásod darabja. Inkább a heverészés, a szieszta, mint a kemény harc, a meló. Ha beszoptad, hülye voltál? Ja, nem kicsit. Főleg, ha azt is beszoptad mellé, hogy téged a külföldiek néznek hülyének. Nem. A saját politikusaid néztek hülyének, élükön a mindent vivő Orbán Viktorral - jelzem, a többiek is sárosak, de kevésbé -, akik mindenkor azt tartották első helyen szem előtt, hogyan tudnak téged manipulálni, hogy hatalmukat kiszolgáld. De ne emészd magad ebbéli hibáid miatt, ez az érem szebbik oldala. A hibákból lehet és kell is tanulni. Ezt más népek sem úszták meg, csak ők korábban tanultak. Emiatt nem kell rájuk irigykedni, emiatt nem ellenségeink ők - csak előbbre vannak egy tanulási folyamatban. De igazából, hogy kik leszünk, az csak rajtunk múlik. Mindenesetre, mások kritizálásából számunkra nem származik semmi siker. Ők nem lesznek kevesebbek, mi nem leszünk többek, csak kevesebbek. Ugyanis, aki telejsítmény helyett másokat okol, az gyenge, hazudozó jellem. Ha tükörbe nézel, ezt láthatod. Fekete pont.

Láthatod azt is, hogy gyáva népnek nincs hazája. Csak a gyávaság fogalmát értelmezed akként, amiként félre-tanították önös uraid az évszázadok során. Azért nincs hazád, mert nincs öntudatod, illetve ami van, az hazugság.  Saját felmenőid dicsőnek vélt hazugságai. Magad is gyökér érdekek szerint ítélsz és döntesz, mindig rosszul, rosszkor - pont aszerint, amelyre saját urai d neveltek. Véletlen volna? Nem hinném, különösen nem ennyi idő és önismétlés után. Azért neveltek ilyennek, hogy manipulálható legyél. Fekete pont.

Gyűlölöd a zsidókat, angolokat, franciákat, amerikaikat? Ugyan miért? Nem gondolkodtál még ezen? Nem hát. Könnyebnek véled elhinni a téveszméket, amiket erről náladnál gyengébb kihasználóid tanítottak neked. Nem azért vagy gyáva, jellemtelen, mert más nemzetek erősebbek, hanem mert saját hinni akarásod mentén engedtél mindenkor saját elhitető uraidnak. De te döntesz, ki vagy, sosem mások. Nem önjelölt, hátadon felkapaszkodó senkiházi politikusaid - csak is te. Mert te vagy az, aki tehetsz valójában. Te vagy az, aki a munkát elvégzed idelent, legyen az bármi kihívás. Rajtad múlik, milyen pont.

Ha minderre rájössz egy szép napon, soha többé nem leszel rabszolga. De amíg politikusaidnak akarsz hinni, amíg az ő, téged kihasználó szekerüket tolod, mert ezt véled könnyebb útnak, nos, addig szolga leszel saját akaratod szerint. Ébredj!

Ha most összeadod a piros és fekete pontokat, akkor kijön az egyenleg. Még tenned kell a pozitív egyenlegért. Ha megteszed - piros pont. Ha nem - akkor fekete. 

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: politika hazugság a magyarság útvesztője


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1004949774

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Mandiner blogajánló 2012.12.06. 12:33:01

Ezt a posztot ajánlottuk a Mandiner blogajánlójában.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása