HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2010.07.30. 13:56 Mr. Waszabi

Kezdjük újra - másképp

Már egy ideje tanulmányozom a nőket és a párkapcsolatokat, s ezeken keresztül a társadalmi hatásokat - aféle műkedvelőként.  Ami a leginkább feltűnt, az a rengeteg probléma, kínlódás.

Az objektív megközelítés jegyében olvastam, beszélgettem sokat a delikvensekkel. Egyre inkább körvonalazódni látszott, hogy alap ellentétek feszülnek a két nem között, amelyekre hosszú idő óta nem látszik megoldás.

Világunkban viszont általában - a materialista megközelítést gyakorlatban cáfolva - minden a rendezettségre, harmóniára törekszik, ideértve valamennyi élőlényt is. Nem valószínű, hoyg az ember lenne ez alól kivétel. Ezen a bökkenőn elindulva logikusnak látszik, hogy a férfi-nő ellentétnek is van megoldása, csak a mára kialakult állapotok, tendenciák, látens érdekek gátolják ennek megtalálását. Az alap tévedés ott van, hogy nem a nőknek kell tudniuk a megoldást, hanem a férfinak. Ezer évekig így volt, csak az elmult 100-ban borultak meg a dolgok.

Egyszerűbben fogalmazva férfi-nő ellentét nem létezik, csak a férfiak nem töltik be szerepüket, azt a helyet amit kellene. Ez sarkallja a nőket, hogy megpróbálják betölteni, de látjuk, hogy ez csak egyre több problémát szül.

Mára dominánssá vált a nő. Minden információs csatornán ő folyik, erősen és alapvetően befolyásolva a férfiak világképét, elnyomva saját szerepük iránti érdeklődését, figyelmét. 

Hogy hogyan jutottunk idáig, most nem fontos. A fontos az, hogy helyre tegyük, ami elromlott, kezünkbe vegyük életünk irányítását újra.

Ezzel a bloggal szeretnék lehetőséget teremteni férfiasságunk visszaállítására.

Egy alapgondolat, tény maradt, amit a fent részletezett folyamat nem tudott szétmorzsolni: a férfi tud, autentikusan, önmagától, a férfi képes rá. Bármire. Nincs olyan fehér folt az életben, ahol heréltnek kellene lennie. Ez a mondat a miénk, ha kimondod, érzed, hogy igaz, erő van benne. Ehhez nő hozzátenni nem tud, csak elvenni belőle, ha hagyod. Légy újra önmagad, ne a nők mércéjével mérd magadat, hanem a sajátoddal.

 

1 komment

Címkék: blog társadalom szociológia párkapcsolat pszichológia küldetés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr52187124

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

-Ani- 2011.04.30. 22:03:07

ferfivilag.freeblog.hu/ Ajánlom szeretettel Zoltán blogját olvasásra. :)
süti beállítások módosítása