HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.11.08. 19:11 Mr. Waszabi

Emberek vagyunk. Emberek vagyunk?

Most már muszáj erről írni. Annyira szembetűnő. Aktív internetezőként feltűnt egy-két trend számomra itt, a különböző blogokon, s a hozzászólásokban. Az egy dolog, hogy mi motiválja a bloggert, hogy miylen löveggel lő, milyen tüzelő állásból. 

Viszont a hozzászólók közönséges emberek, olvasók, még akkor is, ha szakmabeliek esetleg. Miért kell hát átvenni a kategorikusságot a véleménynyilvánításban? Miért érzik sokan kutya kötelességüknek a kategorikus megnyilvánulást? Miért érzik megoldásnak valamely trend közhelyes álláspontját ismertetni unos untalan? Meg nem értem.

Az internetes interaktivitás eme formája pont arra ad lehetőséget, hogy mindenki a SAJÁT véleményét oszthassa meg az olvasókkal, egyedi, saját gondolatait, szemszögét, gazdagítva mások gondolkodását ezzel - nem pedig , hogy valamely párt vagy korlátolt szakmai idiotizmus sablonos szócsöve legyen. Nem várja ezt el senki sem, kívülállóként másoktól, sőt, valójában a teljes összképet szeretné összerakni az olvasók. De az nehezen alakulhat ki, ha a hozzászólók, vagy akár a blogger maga csupán elvárt sablonok szerint gondolkodik, ír. 

Kedvenc példám mostanság az Ancient Aliens című sorozatból a gépészmérnök Christopher Dunn, akinek bár szakmailag semmi köze a régészethez, privát érdeklődése folytán a régészektől nem elvárható és merőben új felfedezésekre jutott. Csupán azért, mert egészen más szemmel nézte a relikviákat, amelyeket ezernyi régész megvizsgált 100 év alatt, s mégsem vett észre olyasmiket, amikre csak egy mérnöknek van szeme. Eg yszerény ember, aki látta, amit látnia kellett, saját élethivatása okán. Nem kell ezt ragozni, s nem szégyen a többszörös régész doktorok számára sem. Csak tudomásul kell venni, szintén szerénységgel, hogy senki nem érthet mindenhez.

Nos, nem tudok mit mondani arról, amikor valaki egy politikai cikkhez a közismert álláspontok valamelyikét kopizza oda. Minek? Ha az valójában megnyugtató válaszokat adott volna, bizonyára nem ír róla senki sem cikket. A trollkodás meg erkölcstelen dolog, akár önjelölt az illető, akár fizetett kártevő.

Tiszteljük meg egymásban az embert, azt kellene, szerintem. Ma az önkifejezés, önmegvalósítás egyik kitörési ága az internet. Nem kéne elnyomni, szétzúzni alantas motivációk mentén.

Emberek vagyunk? El kéne gondolkodni, mit is jelent ez a szó. Főleg olyankor, amikor embertársainkat gyapáljuk, hülyézzük, anyázzuk itt, csak mert más a véleménye, gondolata egy adott témáról. Mert a politikus, a marketinges, az újságíró, nos ők sosem fognak eredeti dolgokat megosztani velünk, nem ebben érdekeltek. Ők pénzért nyilvánulnak meg, ebből élnek. De akinek lehetősége van önmaga véleményét képviselni s még is inkább másét ollózza, arról vajon mit gondoljon az ember? El kéne gondolkodni ezen.

2 komment

Címkék: blog vélemény internet ember


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr174888324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

DieLente 2012.11.13. 08:06:08

túl sokat vársz az emberektől:)

Mr. Waszabi 2012.11.13. 19:17:12

Nem várok, csak figyelmeztetek.
Amikor a konzerv megoldások elfogynak vagy működésképtelenné válnak, mindaz, amire a modern tömeg rászokott évtizedeken át, akkor minden érintett rájön előbb-utóbb, hogy elő kell vennie a saját eszét, ha megoldást akar. Most van az az idő. Szorul a hurok az élet minden területén az emberek nyaka körül, átvitt értelemben, s az egyes emberen múlik, meddig szeretné hinni, hogy majd mások oldják meg az ő problémáit. A megoldásokhoz, cselekvéshez azonban először annak gyökét, a gondolkodást, magatartást kell megváltoztatni. Erre gondoltam.
süti beállítások módosítása