HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.06.04. 20:37 Mr. Waszabi

Az Orbán-átok - avagy miért ülünk a gödör fenekén?

Ideje szót ejteni erről is. Mert felmerül a gyanú, hovatovább. Ennyi idő után, amely folyamatosan csak fiaskókkal gazdagította országunkat, de gazdasági vagy erkölcsi fejlődéssel fikarcnyit sem, sőt, ellenkezőleg. Sajnos. És ami gyanús, azt meg kell vizsgálni. 

Szóval, nem csak nekem tűnt fel, hogy amely országokba a kormányfő betette a lábát, ott elindult a fülkeforradalom, a fennálló rend szétzilálódása. Egyiptom, Venezuela, Grúzia, s most Törökország. Meg persze a Gyurcsány-kormány buktatása a megosztó, démonizáló, lázító retorikájával, mert ugye az sem mellékes, az is megtörtént.  Lehet, hogy voltak mások is világszerte, csak nem jutnak eszembe vagy nem figyeltem az apró napi hírekre. De többnyire diktátorok voltak, ez közös vonásuk, szóval, ha valaki nagyon keresgélni akar, nos, meg fogja találni a károsultakat könnyen. De számosságuk, kilétük   mindegy is a mi jövőnk szempontjából, azt godolom. Első hallásra, vagy a tények, történések felszínes ismeretében gondolhatnánk, hogy milyen előrevivő történések okozója is ő. Hiába, az ember szeretné a fejét a homokba dugni, nem tudomást venni a történésekről. Ám még is csak érdemesnek tetszik kicsit alaposabban megvizsgálni a magunk háza táját, a történéseket, mielőtt véleményt alkotunk erről a vélt "intézményről". Mert talán a magyarul beszélők mintegy tízmilliós közönségének ez fontos apróság lehet jövője szempontjából. Ugye, sokan gyermekeket nevelünk, értük felelősséggel tartozunk mindenképp.

Az érem másik oldala, hogy Magyarországon rengeteg változtatást történt látszólag az elmúlt 3 évben (vagy ha a kormányra kerülés implicit korszakát is vizsgálom, akkor 7), de valójában előre lépés nem történt, leszámítva a miniszterelnök fejében kóválygó gondolatokat. Persze, havi 2 milcsi fizuval a bankszámlámon és vizionálnék bármit, ami nem a 10 millió magyar honpolgár napi problémáira ad választ, hanem bármi másra. Ehhez nem kell miniszterelnöknek lenni, csak képzelő erőt igényel, amit kellő pénz bárkiben fel tud ébreszteni. 

Mindenek előtt arra érdemes fókuszálnunk, hogy Orbán hatása sosem egyértelmű, de alaposan utána számolva, inkább rossz, mint jó. Voltak jó ötletei, mármint, ahogy elmondta őket a nyilvánosság előtt, ötlet korukban, azonban a motivációi mindig agyonverték ezeket a százméteres sprinten, azaz több szívást okoztak, mint örömöt, annak okán, hogy a nyilvánossággal ismertetett tervei rendre elferdültek valami orbitális gazsággá a megvalósulásuk során. Ennyi véletlen nincsen, az bizonyos. Mert annyi kár sem jöhet létre véletlenül, mint amennyit kormányzása alatt okozott az országnak és lakóinak. 

Nos, figyelve a legutóbbi, véletlen egybeesést - vigyázó szemünket Törökországra vessük - , az az ötletem támadt, hogy meg kéne nézni, vajon az itthoni káoszt egészen véletlenül nem az ő személye okozza-e? Nem ellenségesen, előítélet alapján közelítve a témához - távol álljon tőlem az ilyesmi -, csupán a választók felelőssége okán, ami egy demokráciában terheli őket az ország sorsáért, és ez magába foglalja azt is, hogy ha netán valami rejtélyes okból egy bármely átkot hordozó politikust juttatnak hatalomra, akkor kutya kötelességük revideálni korábbi döntésüket, pusztán nemzetbiztonsági szempontok alapján. Ugye, kérem, nagy felelősség ül mindannyiunk vállán, nem lehet az ilyesmivel játszani, gondolom, ez nem képezi vita tárgyát. Egy bölcs mondás nyomán - ha a lehetetlent már kizártuk, akkor a maradék lehetőségek valamelyike lesz az igazság. Sajnos, ez is köztük van, tehát meg kell vizsgálni. A saját érdekünkben, mármint nekem az enyém, neked a tiéd, és minden választónak a saját jövője érdekében. 

Szóval, megfontolásra méltónak ajánlom annak átgondolását, vajon az Orbán kormány miért nem képes mezei szakemberek számára racionálisnak és egyértelműnek látszó, gazdasági rutinkérdésekben 5-ről a 6-ra lépni, miért annyi csak az eredménye e kormánynak 3 év igen aktív kormányzás után, teljhatalom birtokában, hogy a lakosság lassan lemegy hídba, mert a hangzatos ígéretek ennyi idő alatt a mai napig csak egy agyonvert, sorvadó nemzetgazdaságot tudtak eredményezni, az e tekintetben tett ígéreteknek se híre, se hamva sehol. Egy év lejtmenet még rendben van egy új kormány esetében (egyáltalán: rendben van ez? Egy állítólag az ellenzékét mindenben überelő politikai aspiráns esetében? Vagy csak azt hazudta, hogy így van? ). Kettő, hát még épp átcsúszik a léc felett, pozitív kilátással a harmadikra. Na de 3 teljes a mélyrepülésben, lefelé tartó iránnyal, egyenletesen gyorsuló sebességgel és zuhanórepülés perspektívájával 2014-re? Megengedhető-e ez magunknak? Gondolkozzunk felelős választópolgárokként, kérem!  Ez már, akár tudományosan hangzik, akár nem, nos, már okot ad az Orbán-átok realitásával való behatóbb foglalkozásra. Elvégre mit lehet tudni? A higgs bozont még épp csak hogy felfedezték, arról se lehet tudni, milyen meglepetéseket tartogat még.

Figyeljünk hát oda  fejleményekre, tapasztalásainkra, nehogy véletlenül, meggondolatlanul mellényúljunk végül a 2014-es országgyűlési választásokon. Sokba kerülhet a tévedés. Ne feledjük, felelősséggel tartozunk választókként az ország sorsáért!

Kajafás főpap már megmondta 2000 évvel ezelőtt a frankót: jobb egy embernek elvesznie a népért, mint a népnek egy ember miatt. Pedig az az egy ember Jézus Krisztus volt. Orbán meg elég messze esik Jézus Krisztustól, szellemiségében éppúgy, mint szava tartásában hazudozásaiban. Talán nem eretnek gondolat, hogy nélküle jobb volna e népnek, már jövőre is. Nem kellenek indokok, tudományos magyarázatok, ha valami egyértelműen szar, csak körömszakadtáig hazudik a hatalom gyakorlója - legfeljebb majd rásütjük, hogy az átok miatt kellett mennie. Ez se rosszabb vagy érthetetlenebb magyarázat, mint amikkel ő szokott előállni. Még mindig dicsőségesebb ez, mint ha a hozzá nem értése, vagy a néppel szemben tanúsított embertelen, erkölcstelen hazugságai és visszaélései miatt menesztenénk. 

Másfelől, az ő retorikája szerint közelítve a helyzetet: ha már mindenképpen kell egy aktuális közellenséget keresnünk és találnunk - hát találjuk meg az igazit, ne csak úg ytegyünk, mintha keresgélnénk. Azaz, őt. Ugyanis  a föld kerekén senki ember fia nem rontotta, mérgezte oly mértékben és oly eredményesen hazáját, népét  s ezek esélyeit egy szebb, megérdemeltebb jövőre, mint ő. Szépen fog kinézni ez a tény a történelem könyvekben. Szóval, nem jön majd rosszul az az átok, takaróul. 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán átok sorvadás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr295344256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása