HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.01.19. 20:03 Mr. Waszabi

Taxis-botrány

Ez az Uber-dolog sok mindenről szól, csak arról nem, amiről téged tévtájékoztat a magyar mainstream média.

Az USA-ban nem liberális, hanem demokratikus törvényrendszer működik. Mindenek előtt, ezt a tényt érdemes tisztázni, ahhoz, hogy a tényekkel szembesüljünk, azok felől tudjunk gondolkodni. Szemben minden más, irigy és tehetségtelen, ergo egyben tehetetlen ejrópai politikus bármely állításaival szemben - legyen akár brit munkáspárti, vagy éppen sztalini kommunista politikus, mint például Orbán Viktor. Mármint, hogy egyértelmű legyek, Viktor bácsi az utóbbi, nem az előbbi képviselője. Ez már önmagában is gáz a 21. századi, egységes Ejrópai Unijóban. És értelem szerű, hogy senki, politikailag alárendeltjei közül sem képvisel itt nálánál fejlettebb gondolkodásmódot - a hétköznapi életünk mozzanatai vonatkozásában meg semmiképp. Mert egy nagyon rafináltan, 2 évtized alatt, alattomosan, lassan kialakított, hazaáruló, öntömjénező diktatúrára törő magyar politikus az akkor sem lészen itt szent, ha aranyat szarik is karikába. Persze Orbán nem szart aranyat, még egy grammnyit sem, nem hogy karikát képes volna. Utóbbit csak szerette volna elhitetni itt bárkivel - de eddig nem sikerült neki. Ha veled még is, akkor regisztrálj a Magyar Lúzer FC-be, hátha ott még hisznek neked. De, ahogy látom, a teljesítményhez nem elegendő, ha Farkas/Bástya elvtárs szereti és támogatja a focit. Már az Aranycsapatnál se volt nyerő ez a politikai hozzáállás - 70 évvel ezelőtt. Ki s miért gondolja ma itt, hogy manapság ez mégis nyerő lehet? Hát, van tippem - azok, akik havi ,millás fizetést húznak szereplésükért cserébe. Legyen szó úszószövetségről, vagy bármi másik sportszövetségről.

 

De, visszakanyarodva a tények realitásához - miért lázadnak a taxisok itt ma ? Mert Tarlós félkegyelmű polgármester Úr, még félkegyelműbb fideszes elhitetési mentén 2 éve belevágott a taxisok megrendszabályozásába, amúgy fővárosilag, homogénül. És a taxisok behajoltak, aki akart üzemelni, az behajolt és engedelmeskedett a fővárosi határozatoknak. 

De, alig hogy alkalmazkodtak a hatalom önkényes - és Tarlós által maximálisan támogatott - rendelkezéseihez, nos, megjelent egy független szolgáltató, amelyre pont a jogalkotók idétlen szemléletének korlátai miatt ma sem vonatkozik, rendelkezik a fővárosi taxis rendelet. Ki a hülye jelen esetben, tessék mondani?

Hát, nem a felhasználó, aki az olcsóbbat választja az általa a piacon elérhető szolgáltatások közül. Hanem Tarlós István, aki mint fidesz-libling került be székébe, ám elfelejtett gondolkodni azután a főváros valódi problémáin. Nos, most neki adta fel a leckét a maga mulasztásai mentén kialakult helyzet - neki kell megoldania. Árgu szemmel lesem az eredményt. De, ha az az lesz, hogy Orbán csütörtökön komplett, országos érvényű torvényjavaslatot nyújt be az Uber működésévek kapcsolatban, akkor Tarlós köszönjön le - alkalmatlan politikusnak. Nem kérek elnézést mások idióta elképzeléseiért, amelyek sosem válnak valóra. Azért kérek elnézést, hogy előbbiekben hittél bármikor is, és hogy tőlem is ezek beteljesülését vártad azok mentén. De, felesleges volt a várás, ezért viszont nem kérek elnézést, mert ez nem az én fejemben született fals gondolat, hanem a tiédben,

2 komment

Címkék: üzlet emberek káosz uber taxis-botrány


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr898286736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ahonfia 2016.01.22. 11:10:01

Néhány apró tévedés.
A kapitalizmus összeférhetetlen a demokráciával, a néphatalommal. Az USA a pénzhatalom fegyverhordozója. Demokrácia? Ugyan.

Az uberre is vonatkoznak a szabályok, csak nem tartják be. Viszont nemzetközi nyomás van, hogy ne tiltsák be. Majd a sárgák fogják használni az app-et, akkor lesz béke.

Mr. Waszabi 2016.02.02. 20:41:37

@ahonfia: ez baromság, de mindegy. Azért mindegy, mert mindenki meg tudja ideoligizálni (= hazugságokkal aláttámasztani), hogy szerinte miért az az az egyetlen létező jó, amiben ő hisz. Azonban azért adódnak kivételek. Eleget éltem a kommunizmusban ahhoz, hogy szagról felismerjem az olyan hazudozó komcsikat, akik sosem próbálták meg magukat a kapitalizmusban, de azért nagyon tudták szidni azt ennek ellenére. Dunát lehetett itt rekeszteni velük még úgy 30 évvel ezelőtt is. Ezek szerint te ebbe a kasztba tartozol - dumálsz, mert az nem kerül semmibe. Mert bárki, aki kipróbálta maga bőrén mindkettőt, az mind a kapitalizmusra szavaz ma is. Azért, mert hatékonyabb az egyes ember szintjén. Senki nem mondja, hogy a kapitalizmusban nem lopják meg a kisembert - de azt igen, hogy sokkal kevésbé, mint a kommunizmusban. Nos, én dolgoztam és éltem mindkettőben, és alá tudom támasztani, hogy ez a valóság - a kommunisták csak hazudnak, a kapitalisták azért valami jólétet juttatnak a kizsákmányoltaknak is. Nincs tökéletes rendszar, de hogy a kommunizmus a legszarabb - mint pl. Orbáné is- , az bizonyos.
süti beállítások módosítása