HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2016.04.17. 19:33 Mr. Waszabi

Ha ember akarsz lenni...

Akkor légy azzá. Senki nem mondta, szabta meg számodra, hogy nem lehetsz. Mármint, saját, eredendő érzéseid, indíttatásaid mentén, amikkel nagyon is tisztában voltál mindenkor. Csak, legfeljebb letagadtad, mert ezt volt számodra kényelmes, külső, más emberektől gyakorolt nyomások ellenében. De, azok mások voltak, ellenben te voltál/vagy az, aki engedett akármi nyomásnak és azért nem cselekedte, amit neked kellett volna.

Nagyjából ez a paradigma ezzel kapcsolatban. Számomra nem kérdéses, hogy minden ember érzi aktuálisan, hogy neki, korszakosan mit kéne tennie. Az nem releváns, hogy hányan hazudnak maguknak, amikor ezen inspirációt érzik. Mert az számít csak, amit teszünk, vagy épp nem teszünk meg. Igen, az élet ilyen szar. 

Hogy ki, miben hisz? Hogy mit mond? Hogy mit ígér? Hát, mindaz csupán egy kiválogatott, bársonyfurulyatokba bújtatott lófasz, halványlila nyáresti ködfénybe burkolva, semmi egyéb. 

Hosszabb posztra számítottál? Kár volt. A lényeg ennyiben elmondható, hát ennyiben mondtam el. Én örülnék a leginkább, ha oldalakon át kéne magyaráznom, hogy miért vagy hazug, csaló. De, nem tehetem, mert oly egyszerű képlet részesévé váltál saját döntéseid nyomán, amire képtelenség bármi hosszabbítmányt hazudni. Mert hazudni csak olyasmiért érdemes, legfeljebb, ami előrevivő. Most én kérek elnézést? Talán csak nem. Legalábbis remélem, hogy nem. 

Szólj hozzá!

Címkék: élet férfi hazugság ígéret cselekmény


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr188635524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása