HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2017.08.13. 08:52 Mr. Waszabi

Az oroszok sosem voltak a barátaink

És nem is lesznek, ahogy én látom.
Engem sokan bigott oroszellenesnek tarthatnak pár év óta. Pedig minden észrevételemet alá tudom támasztani racionális érvekkel, tényekkel. Éltem az itteni orosz invázió alatt, jártam is náluk, láttam, amit láttam, tapasztaltam, amit tapasztaltam, emberként. És nem szeretném magam szégyellni azért, hogy megírom, milyenek is ők valójában, ma is. Nem nagyon érdekel, hogy erről a témáról ma hányan és miért hazudnak itt - bekaphatják a gázcsövet nyugodtan. Azt meg kell jegyeznem, hogy a magyar üzleti élet résztvevőjeként dolgoztam együtt oroszokkal, akik semmivel sem rosszabb emberek, mint mi, magyarok ugyanezen a szinten. De ország, nemzeti identitás szintjén meg pont olyan balfékek, idióták, mint a magyarok. Ez is hozzátartozik a valósághoz, és írásom ebből az aspektusból íródott. 
Az oroszok nagy spílerek voltak az elmúlt 100 évben. Ők maguk fikarcnyit sem változtak, ám megtalálták a módját annak, hogy a véresen elnyomó cári rendszert simán átmentsék egy másik, annál is elnyomóbb rendszerbe, amit korszerűként adtak el a 20. század jelentős részében. A kommunizmust. Aztán meg a Putyinizmust. Volt egy rövid időszak Gorbacsov és Jelcin alatt, amíg nyitottak a nemzetközi világra, de az már régen elmúlt, tessék észrevenni. 
Szóval, van ezzel az orosz publicitással pár bibi. 1930 és 1960 között sötét középkor történt ottan. És ma is kussolnak róla, zéró információ lát napvilágot, ami nem normális. Kivéve, ha a mostani uralom is tevőleegsen takargatni akarja országa, nemzete múltját - amire egy oka lehet: legitimálni akarja azt ismét.
Tudod - vagy, ha nem tudtad, akkor most megtudod -, hogy sötét középkornak az európai történelem azon i.sz. 600-900 közötti korszakát nevezik, amelyről nincsenek írásos emlékeink. Nem tudjuk, hogy mik történtek abban az időben, ezért sötét.
Nos, az oroszok nagyon ajnározzák magukat itt 100 éve - azelőtt ők sem foglalkoztak európával, s mi sem velük. Megvoltunk e békés tudatlanságban boldogan, talán kivéve a renitens franciákat, akik kapcsolatot kezdeményeztek velük, itthon nem találván megfelelő partnerre. Ők is megérik a pénzüket, hisz Iránnal is csak ők ápoltak gazdasági kapcsolatokat, amikor a világ fejlettebbik fele mind embargó alá helyezte azt az országot.
De, visszatérve a sötétség idejére az oroszoknál. A sztalini éra legsötétebb éveiről azért nincsen filmes örökség sem - kivéve tán néhány, szovjet archívumból kikerült anyagot - mert a nép nevében a teljhatalom által elkövetett orbitális disznóságokat titokban akarták tartani a világ egésze előtt. Sztalin akaratából. És kérem, az a helyzet, hogy ma is inkább kiállnak Sztalin mellett, mintsem főhajtva a világ elé tárnák, hogy micsoda embertelenségeket követtek el akkor, abban a 20-30 évben ott.
Több embert gyilkolt meg hazájában a diktátor, mint amennyi meghalt a második VH alatt. Sztalin 30 millió embert küldött 20 év alatt a gulagokra, vagy végeztetett ki - nem katonákat, hanem civileket. A nyugati frontot megjárt katonákat - értsd, akik a mai Ukrajnától keletre eső országok bármelyikébe betette lábát, azaz Lengyelországba, Magyarországra, vagy ettől nyugatabbra - , nos azok ezen felül számolandók. Minden nyugati frontot megjárt katona automatikusan 10 év gulagot kapott, miután a frontról visszatért. Aztán, aki a 10 évet túlélte, az már csak örült, mint majom a farkának, össze volt törve emberileg, és nem akart okoskodni. Jól kitalálta ezt Sztalin elvtárs. És nem véletlen, hogy Putyin elvtárs alatt megint divat őt favorizálni, mint nemzeti hőst - nyilván csak olyan ember csinál ilyesmit, aki maga is hasonló szándékokat dédelget.
Komplett nációkat kényszermigráltak egyik országból a másikba. Utóbbiak oka is csak egy volt: felszámolni a nemzeti összetartozás erejét az egyes nációkban. Hitler zsidóírtása kismiska volt Sztalin ilyetén ördögi tervéhez, pontosabban ördögi munkájához képest, mivel véghez is vitte mindazt, amiről itt írok.
És Putyin elvtárs pontosan azért falaz ma is állampropaganda szinten a sztalini visszaélésekhez, mert maga is azt a hatalmat kívánja gyakorolni ott. Más racionális ok nincsen arra, hogy az oroszok, mint a Szovjetunió örökösei a mai napig nem tárták a világ elé viselt disznóságaikat - és nem is kértek bocsánatot senkitől sem. Arrogáns barmok, magyarul. Most is, amikor a mi minielnökünk odafelé barátkozik. Nos, madarat tolláról, embert barátjáról, szól a bölcs magyar mondás. Amiben biztos vagyok, hogy nem sikerülhet az orosz kapcsolatot még egyszer eladni itt, mint nekünk abszolút jót, holmi gázért cserébe. Túl sok ideig éltünk itt szabadságban ahhoz, hogy egy önjelölt minisztalin eladja országunkat, nemzetünket egy ősi ellenségnek. És, bár jogrendszerünket úgy manipulálta, hogy a szerint ő ezt jogosan megtehesse, azért hazaárulásért még ma is sittre lehet őt vágni, simán. Annak minősített esetéért, ráadásul, ami alsó hangon 15 év fegyház a jelenlegi BTK szerint is. Nincsenek kérdéseim. Állításaim vannak. Egyszer már volt ez az ország poltikai kényszerből önmaga elárulója, oroszbarát, aminek több nemzedék fizette meg az nettó árát. Végül a barátságnak az együttes gazdasági és morális összeomlás vetett véget az 1980-as évek végén - bebizonyosodott, hogy az oroszok nagy ötlete, a kommunizmus nem működik. Azaz, a sztalinizmusról is bebizonyosodott, hogy egy kalap szar volt. Most csak egy kérdésen van: Putyin elvtárs minek erőlteti? Sztalin elvtárs elbizakodottságának köszönhetően túl sok eleven  tanúja van annak a buktának - ennyi tanút nem lehet elnémítani. Márpedig, amíg a tanúk élnek, addig itt még egyszer nem lesz szovjetkommunizmus, vagy akármilyen más orosz hegemónia. Mert '56 lesz a vége megint. Nekünk nem kell ez igazából - és nekik sem. Elég szarul állnak nemzetközileg, nem kéne erőltetni ezt a buzulást. Oroszország már sosem lesz többé nagy, tessék észrevenni a valóságot. Az EU után Kína és India a világ 3. és 4. számú nagyhatalma, minden tekintetben. Már rátették lábukat a rajtkockára, nehéz lenne letolni őket onnan. Az oroszoknak bölcsesség kellene ahhoz, hogy észrevegyék, ők itt már nem nagyhatalom s soha nem is lesznek azzá többet. Változnak a dolgok, és van az a pont, amikor a lábunkat már hiába akasztjuk a küszöbbe, az élet átvonszol rajta akkor is, ha leszakad a körmünk. Ez az oroszok esetében sem működik másként. 

2 komment

Címkék: orbán putyin hamis gulag szolzsenyicin hazaárulás nemzetgyalázás


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr2512742752

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

2017.08.13. 09:57:44

Oroszokkal semmi baj. A putyinista gazemberek a gond...

Mr. Waszabi 2017.08.13. 10:22:31

@hullajelölt88: ezt írtam is, miszerint volt szerencsém orosz emberekkel dolgozni az elmúlt években, üzletben, és nincs különbség közöttünk. A baj ugyanaz, ami nálunk is - a tömeg egy részét lehet sötétben tartani és komcsi ideológiával locsolni, mint a gombát. Nem igazán tudjuk hát egymást nemzeti politikai szinten felemelni, amíg a sötétebb gombák uralkodnak mindkét országban legfelül. Ha az Arbaton végigmész, akkor hasonló élményed van, mintha a Váci utcán mész végig. Minden luxust megkaphatsz, minden faszának tűnik. Csak , ha lemész vidékre, vagy a főváros külső kerületeibe, akkor látod meg az igazi valóságot.
süti beállítások módosítása