HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.02.22. 21:12 Mr. Waszabi

Kelet-Nyugat

Az egyik blogon érdekes nézőpontokat lehetett megismerni, a szokványostól színvonalasabb vita során. Ma reggel lett egy érdekes gondolatom a különböző világnézetek megnyilvánulása nyomán.

A nyugati személet anyagelvű, a kézzel foghatót részesíti előnyben. Ennek hozadéka, hogy a testi jólétre, fizikai örömökre helyezi a hangsúlyt. A keleti pedig túlzottan a szellemiekre. Az igazság, az ember valós, reális igénye viszont valahol a kettő egyensúlyában található. Régóta érzem ezt és igyekszem megvalósítani apránként.

Joggal érvelhet most materialista és buddhista is egyaránt, de egyiknek sem lesz igaza. A nyugati szemlélet emberi durvasága, erkölcstelensége (nem a szexuális szabadosságra gondolok, hanem a másik emberhez való hozzáállására, társainak eltaposására érdekérvényesítése közben) és a keletiek fizikai és lelki nyomora egyaránt a sikertelenség jele (itt pedig az önelnyomást és következményeit értem). Az ember boldogsága viszont valamennyi életterülete igényeinek kielégítettségétől függ. Persze senki sem maradéktalanul boldog, de boldogabb az, akinek több területen van kevés - kevés nélkülözése, mint aki egy területen nagyon sikeres, míg más életterületeken tökéletes nyomort él meg.

Szólj hozzá! · 2 trackback

Címkék: filozófia gondolatok boldogság materializmus spiritualizmus egyensúly


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr992681711

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: klasmen liga jerman 2018.01.26. 09:24:56

Mobil függetlenítés - Mobil Függetlenítés

Trackback: klasmen liga champions 2018.01.25. 12:22:46

Hamis antivírus örökkön örökké - Antivírus blog

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása