HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.11.14. 19:31 Mr. Waszabi

Victor Inox - Viktor, inogsz ?

Penge csávó, ez nem kétséges. Mostanra húsba vág, nem csoda hát, ha kivívja a patinás svájci zsebkésgyártó érdeklődését. De legalább egyik szemünkkel örüljünk, hogy a negatív rekordok után a cég igen nagy valószínűséggel miniszterelnökünkről nevezi el legújabb 2012-es modelljét, amely kivételesen narancsszínben is kapható lesz, persze csak nálunk.

Ne vedd zokon a tréfát, kedves Viktor, ez nem személyes - csak a miniszterelnök felelősségét kérem számon rajtad. Azt értem, hogy kiszaladsz Londonba magyarázni a bizonyítványt - szakavatott PR-osaid nyilván nem tanácsolhattak mást. Illetve de. Mondjuk nem a bizonyítványt kellene magyarázni, hanem hamut szórnia fejedre, tanácsot kérni és megfogadni. Mert 10 millió ember sorsáért vállaltál felelősséget, amikor beültél a bársonyszékbe. Mondhatnád, hogy nem értesz hozzá, még ha kicsit későn is. Optimális 1,5 éve lett volna, amikor még nem voltunk a gödör alján. De igazad van, ne gondolkodjak a te fejeid helyett - csak azt az egyet remélem, hogy a több fejjel való gondolkodás alatt nem CR2 és Giró-Szász fejét értetted.

Ha nem tájékoztattak volna hivatalból, megsúgom, hogy távollétedben fent említett bal kezeid hülyeségeket nyilatkoztak a médiában. Sajnos a külföldiek meg vették a fáradtságot és odafigyeltek rá. A hülyék. Sajnos arra is, hogy miközben a hitelminősítők pár napja kinyilvánították, hogy árgus szemekkel figyelik a magyar kormány lépéseit, nos bal kezeid első reakciója mindjárt az volt, hogy a hitelminősítőket és az IMF-et minősítették le. Kérlek, hogy, ha nem bírsz velük, inkább rúgd ki őket, mert kevesebb kárt okoznak, ha csak a fizetésüket veszik fel érdemi munka nélkül. Azt a havi pár milcsit kíbírja még a forint árfolyama.

Ha nem tartalak fel egy percre, ugyan vezesd már le matematikailag, hogy mitől is kell megvédeni a devizahiteleseket meg a magyar gazdaságot? Már bocs, hogy a számok világába akarlak visszaterelni, de a miniszterelnök munkája néha megkívánja ezt is. Ez nem az én hibám. Abban gondolom egyetértünk, hogy a kedvezőtlen HUF/CHF, illetve HUF/EUR árfolyamtól. Ugye? Makacs kíváncsiság hajt a tekintetben, hogy ugyan, hogyan védhetők meg a kormány által a devizahitelesek, ha épp maga a kormány taszajtja idióta, felelőtlen nyilatkozataival a mélybe a forint árfolyamokat és a beruházási kedvet? Miért vagyok kekec? Hát, kedves Viktor, amíg a svejci frank a gonosz nemzetközi spekulánsok miatt szárnyalt, addig nem aggódtam. De immáron a HUF/EUR, HUF/USD árfolyam is elérte az utazómagasságot, s így már nem vagyok nyugodt. Mert gyanakszom, hogy átbasztál. Szép volt a hazugság a háborúról, meg világválságról, meg a hitelminősítők avatatlanságáról, de a valódi valóság az, hogy immáron másfél esztendeje becses kormányod löki egyre mélyebbre a gödörben Magyarországot. Bocs, hogy ilyet mondok, de a számok ezt mutatják.

Másik gondolatom, hogy rossz tablettát tetszettek bevenni -  a pirosat kellett, nem a kéket. Aki Neo-gazdaságpolitikát akar csinálni, annak különösen fontos döntés ám. A kéket legfeljebb otthon az asszonyka favorizálja. De mi kérem, a magyar nemzet, nos, a pirosat favorizáljuk. Azt, amelyik lepattint a hazugság mátrixáról és felnyitja szemünket a valóságra, s elindít végre a való életben. Ami által meglátjuk, mit is kell tennünk a javulás érdekében. Maradiak vagyunk, hiába.

Bocs, hogy számokkal zaklatlak, de mesélnél arról valamit, hogy miért jobb az IMF 4 %-os kamatai helyett 7.5-8-5 %-ot fizetnie a magyar államnak a kormány által felvett újabb államadósságok után? Tudom, nem kell foglalkozni a számokkal a jó döntés meghozásához, ezt már mondtad. De, sajnos a nyomorult bankárok, pénzügyi szakemberek, sőt az idióta, értetlen, rothadó kapitalista EU vezetők is csak a számok nyelvén beszélnek. És ezen a nyelven bizony a dupla kamat azt jelenti, hogy sokkal többet kell perkálnunk. Értem én, hogy igazad van, hogy jót akarsz, de a világ nem érett meg erre a magas röptű, legújabb kori közgazdaságtanra még. Addig is, muszáj a hitelezők fejével gondolkodni, ha már egyszer mi tartozunk nekik, s nem fordítva. Sajnos a valóság ilyen makacs.

Nem, nem szükséges a válaszokat személyesen postázni - köszönöm, de ne pazaroljuk a közpénzt -, elegendő, ha a nyilvánosság előtt megteszed. Esetleg megtehetik szóvivőid is, ámbátor eléggé megingott a bizalmam bennük. Neked nem?

köszönettel

egy választópolgár

Szólj hozzá!

Címkék: bicska svájci victorinox viktorinogsz


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr833382799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása