HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.12.09. 18:30 Mr. Waszabi

A sikertelenség útvesztője - avagy egy sértett nép hamis nemzeti önképe

Társadalompszichológia. Vagy inkább pszichiátria már. Itt az ideje írnom erről, mert nagyon belegabalyodtunk, egyre inkább kilóg a lóláb. Szóval, amiként egy ember nem tud sikeres lenni, ha hamis az önképe, öntudata, akként egy nemzet sem tud. Sértett nép, ez jellemző a magyarra majd ezer év óta.

Ugye ismered a peches ember jellemzőit? Törött virág, gyűrött őjság, mócsingos hús ésatöbbi. Augsburg után történt elődeinkkel valami. Nem ott, hanem az azt követő évtizedekben. Nem tudom, hogy ez másnak is feltűnt-e, nekem mindenesetre szúrja a szemem. A nemzeti identitás megváltozásáról van szó. Harcos, küzdő habitusú nép hirtelen átmegy szolgalelkűbe. S onnantól fogva ez kíséri végig történelmünket.

Igen, Géza volt a ludas, ki kell végre mondani. És István. Akármennyire is fáj pár önjelölt magyar fajvédőnek, Jankovics Marcellel és Lezsák Sándorral az élen. Ne izgasd fel magad, mindjárt levezetem, mire gondolok. Géza okos volt , ez kétségtelen, csak talán túlzottan is. Nem kellett volna annyira benyalnia magunkat Európába. A történelem könyvek majdnem romantikusan írják, hogy több család is felvette az övével együtt a nyugati kereszténységet. Idilli kép. Aham. Szépen hangzik, csak kár, hogy nem igaz. Itt az idő kihúzni a biliből a kezeket.

Patriarchális társadalom lévén a "család felvette a kereszténységet" kifejezés a gyakorlatban azt jelentette, hogy a törzsfő eldöntötte, majd kihirdette, hogy hétfőtől keresztények vagyunk, ha kőbalták potyognak az égből , akkor is. Ami annyit tesz, hogy az alárendeltjein egészen a plebszig tűzzel-vassal végrehajtották, egyik napról a másikra. István királysága alatt csúcsosodott ki, aki minta követő módon végrehajtotta apja akaratát. Lehet mondani pátoszosan, hogy milyen dicső történelmi tett volt, azonban nem tudok hirtelenjében olyan nemzetet mondani Európában, amely önkezével ennyire kiherélte volna önmagát. Még a híres nevezetes vandálok is hűbbek voltak saját vallásukhoz, nemzeti identitásukhoz, mint a magyarok, ez a helyzet. Saját embereiket nem térítették át a nyugati vallásra, hanem épp hogy óvták őket attól. Tudtak valamit. A meghódított területeken a templomok bejáratánál őrszemek figyelték, hogy vandálok ne látogassák a templomokat. Volt egy célszerszámuk, egy tüskés bunkóban végződő hosszú lándzsa, és ha észrevették, hogy a tömegben hosszú hajú vandálok is vannak, a célszerszámmal a hajuknál fogva húzták ki őket onnan.

Miért lényeges ez? Mert Géza fejedelem megtörte a magyarság eredeti identitását. István, a szentem, pedig bevégezte apja akaratát. Erőszakkal. Idegen hatalmaknak való megfelelés motívumából. Nem most, nem tegnap, hanem államalapításunkkor már. Hja, ha ükapa elkártyázta a családi vagyont, akkor lehet az unokáknak akármi dicsőt hazudni felőle, sose fognak kikeveredni annak árnyékából, amíg az igazat meg nem tudják. Mert a hibákat csak akkor lehet kikalapálni, ha ismerjük őket.

Lehet vitatkozni arról, hogy jó volt-e az ősmagyar kultúra vagy nem, de amiként egy embernél is traumát, mentális problémákat okoz gyökereinek elmetszése, megtagadása, hazugságokkal, idegen identitással való helyettesítése, úgy egy nemzetnél nem kevésbé. Ez nem viszonylagos történés, bárki is szeretné ezt hinni vagy magyarázni. Amiként egyetlen ember identitásának erőszakos megváltoztatása sem sikersztori sosem. Komoly, hosszú távra elható traumákat, azaz törést okoz, ami sosem kiheverhető. A külső ellenségkép keresése, sikertelenségeink rájuk kenése tipikus pszichológiai eset. És ez megy itt ezer év óta.

Az elmúlt ezer év történelmét tanulmányozva hiába keresed okát a sértettségnek, gyengeségnek, igazából csak ezt az egyet találod. Mert csaták vesztése nem okoz traumát, egészséges nemzet felkel, leporolja maradványait , majd kiheveri. Lelki erejét nem veszti el, nem szenved mentális törést. Ellenben nálunk azt látod, hogy a sértettség, az elvetettség, az önsajnálat, a lúzer önkép kb. ezer évre nyúlik vissza és azóta csak egyre dagad, mélyül. Nagyjából az államalapítás környéke óta. Ezt sulykolja a hivatalos történelemtanítás is, mintha mindig így lett volna, mintha csak onnantól kellene számítanunk létezésünket, pedig nem volt mindig ilyen ez a nép, tudjuk, hogy mikor és miért változott ez meg.

Megjegyzem, a modern kori hatalomnak mindig is jól jött ezen sértett, elvetett, gyenge magyar önkép erősítése a nemzetben - nem csak a Horthy érában, de a szocreálban vagy a monarchiában épp úgy, mint most, Orbán Viktor rémuralma alatt is. Ki is használják rendesen. A szocreálban még érthető a hatalom motivációja, mivel idegen hatalom elnyomása alá kényszerültünk, és valamivel kordában kellett tartani a népet. De a mostani, 21. századi visszaélést a nép elnyomással, nos, nem tudom mivel legalizálni. Ők se. Itt már csak Orbán Viktor önjelölt népmegváltó és csapata önös érdekérvényesítéséről van szó. Benne az oly keresztényi KDNP-vel. Fasza. Te meg áhítattal hordozod körbe a Szent Jobbot augusztus 20-án. Annak az embernek a jobbját, aki sírba taszította e nemzetet. És csodálkozol, hogy semmi sem sikerül, hiába fohászkodsz áhítattal a magyarok istenéhez? Hogy nem tudsz sikerre vinni oly egyszerű dolgokat, amikről rég tudod, hogy kellene? Nme érted, hogy tejtestvéreink, a csehek, lengyelek miért életrevalóbbak nálunknál? Hogy hogyan lehetséges, hogy a horvátok plusz egy háború után hamarabb talpra állnak, mint mi békeidőben? Hát legfőbb okként azért nem, mert minden magyar önmagát rekeszti e nemzetelnyomó hazugságáradat hatalma alá, akárcsak elődei hosszú évszázadokon át.

Nézd csak meg a franciákat, a brit szigetek nemzeteit, vagy a dánokat, norvégokat. A brit szigeteken élő nemzeteknek mennyire fontos volt identitásuk? Walesiek, skótok, angolok?Sok háborút vívtak identitásuk, nemzeti gyökereik megőrzéséért egymással és nem úgy néznek ki, mint akik butaságból tették. Történelmük se úgy néz ki, nem a vesztesek történelmét írják évszázadok óta. Térdre kényszerültek nem egyszer, de vesztesek soha nem lettek, identitásuk szintjén.

Mi köze ehhez Orbán Viktornak és pártszövetségének?  Csak annyi, hogy egyik mondatukkal erős nemzetről beszélnek, ugyanakkor három másikkal a sértett, lúzer nemzeti önképet erősítik. Ne gondold, hogy nem tudatosan teszik. Céljuk, hogy gyenge légy, erőtlen, talaját vesztett és rászorulj az ő akaratukra, azt cselekedd. Mert egy erős, öntudatánál levő nemzetet nem lehet elnyomni. Ők pedig erre igyekeznek, ha nem vetted volna még észre. No, ezért rühellem a haza- és nemzetárulók eme fajtáját. Ennél még az is tisztességesebb, aki pénzért adta el nemzetét vagy idegen hatalomtól való félelmében. Gáza sem szorult rá, hogy alányaljon Ottónak, még is túlbölcselte magát. 

Nincs mese, az a helyzet, hogy Géza túlbölcselte magát. Egy normális király s nemzet, ha alkura kényszerül, védi érdekeit. De nem áldoz be többet az alkuban, mint amit kikényszerítenek belőle. A szocreál-beli helyzetünkben aktuálsi volt e meghunyászkodó politika favorizálása, hisz országunk vezetői önként tűrték el, sőt rendelték alá államunkat idegen hatalomnak. Miként Géza is tette. De 1990 óta ez nem indokolt. Az igazi szörnyűség e második esély eljátszásával történt meg. Amikor államunk vezetői elhallgatták eme igazságokat, mert kedvezőbb volt számukra a szolgalelkű nép, mint az öntudatos. Vagy nézd Trianont. Miért fáj? Mert ugyanez történt akkor is.

Mindez miért? Mert nemzetünk különböző korokbeli vezetői gyávák voltak kiállni nemzetük valódi érdekeiért. Amiként most is. Ezért kell hallgatnod Orbán, Matolcsy vagy Martonyi töketlen sajnálkozását a minket ért támadások tömkelegéről. S miért van ez így?  Mert önös, titkolt érdekeiket akarják érvényesíteni csupán - élősködni rajtad, az egyszerű magyaron. Nincsenek itt nagyívű, nemzetépítő szándékok, csak a hatalom és a pénz hajhászása. Ha alaposan megnézed megnyilatkozásaikat, kiderül, hogy csak a marslakók nincsenek ellenünk. Ellenségünk a bank, a pénzvilág, a fejlett országok, a demokratikusak, talán csak a pápa és a pigmeusok nem. Viszont érdekes módon barátaink a világ megmaradt diktátorai? Akiknek széke már amúgy is inog? Neked ezek nem gyanúsak? A cseheknek, lengyeleknek, horvátoknak, románoknak nem ellenségeik a bankok ,a pénzvilág, a magánnyugdíjpénztár vagy az EU és nem járnak vendégségbe elvi ellenségeikhez? Hogy van ez? Használd az eszed, azért van.

Szándékosan nem kisregényt írtam, tökéletes mélyre nyúló elemzést. Mert a nemzeti öntudat az egyes ember fejében és szívében kel életre - ehhez pedig használnia kell ezeket mindenkinek, egyénileg. Gondolatébresztő. Nem fogja a hatalom sosem megmondani felülről, hogy hogyan légy öntudatos.  Mert nem érdeke. Ez az igazi harca  a magyarnak, a nemzetnek  - a saját elnyomóit kell levernie, elüldöznie, nem képzelt ellenségeit. 

 

Szólj hozzá!

Címkék: magyarság ébredés öntudat nemzetpusztítás jobboldali hazugságok


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr913451818

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása