HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.04.07. 23:06 Mr. Waszabi

Idő van - Húsvét margójára

Igen. Ideje, hogy állást foglaljak egy témában, amelyről túl sokan hazudnak. Túl régóta és egyre többet. Gondoltam, most már meglebbentem a vizes lepedő sarkát, hátha észreveszed, milyen hülyeségben töröd magad feleslegesen. A magam részéről leszarom, hogy gyáva, alja emberek, akik elmenekülnek saját életük igazi kihívásai elől, sablonok mögé bújva akarnak valakiknek látszani. Maguknak keresték és keresik a bajt. Ha nem haragszol, erről a buszról leugrom, mielőtt szakadékba hajt. Hogy te mit teszel, az hidegen hagy. 

A zsidóságról van szó, illetve kereszténynek mondott emberek hozzájuk való viszonyulásáról. Magam nem vagyok zsidó - papírom is van róla pár száz évre visszamenőleg, ezért szólhatok nyugodtan, van jogom hozzá -, ellenben keresztényként tiszteletben tartom a Szentírást. Abban sok minden van a zsidókról és gójokról is. Mindkettőre van bennük jó és rossz példa, vegyesen. És parancsolatok is mindkettőre. A könyv két szövetség tankönyve, amelyek nem elválaszthatóak. Különben nem az ó és új jelzőkkel illetnék őket. Mindkettő az emberekkel köttetett Isten részéről, amolyan használati utasítás az élethez. És igen, legnagyobb sajnálatodra, mindkettő a zsidókkal köttetett először. Nem emberek mondták meg feltételeit, ma sem ők mondják meg, higgyenek bármit is magukról. Tévedni emberi dolog - ám az árát is meg kell fizetni mindig, erről nem szívesen emlékezik meg a mondás.

Az ószövetség a zsidóknak adatott, majd az új szövetség is. Isten választott népeként. Ha ez nem igaz a könyvből, akkor más sem az - anyád és apád házassága sem és keresztleveled sem, s mindez hazugság, amire te valaha esküdtél vagy más embereken számon vettél Isten nevében - vagy amire hivatkozva hülyeségeket, gonosz dolgokat  tanítasz embereknek. Aki a könyv egységét megbontja vagy megkérdőjelezi, az átkot von magára, ez is benne van a könyvben, hogy tudhasd, mivel felelsz, ha hazudni mersz ellenében. A többi népnek tudomásul vételi joga van nagyjából. Nincs joga embernek Isten akaratát félreértelmezni. A zsidók nem éltek az újszövetséggel, így az adatott a gójoknak is - többek közt a magyaroknak is. 

"Sokan vannak a hivatalosok, de kevesen a választottak."

Mindezek tények, hitéleti, történelmi szempontból. Hogy mindezt bárki miért keveri politikai  vagy anyagi érdekeivel, az lényegtelen, nem számít. Mert mindennek semmi köze azokhoz a másodlagos, származtatott téveszméhez, amiért a zsidókat gyűlölik bárhol a világon - többek közt a keresztény Magyarországon is. Mert félreértés ne essék, keresztényekre is vonatkozik mindkét könyv. Aki szembe állítja a kettőt, már elkárhozott. Rábaszott, ha így jobban érted. Mert egy az Isten, nem kettő. Másrészt, ha egyház centrikus vallásosként aposztrofálod magad, akkor tekints arra, hogy a níceai zsinat 1700 évvel ezelőtt, egy még Isten félőbb, kevéssé agyon hazudott és ferdített korban az ó- és újszövetség együttesét fogadta el Bibliaként. Hogy időközben ki és miért merte szétválasztani e kettőt, az a maga dolga Istennel. Ha saját vallásodat sem tiszteled, akkor nincs is miről beszélni, hisz nincs alapod rá.

Szóval, e könyv szerint, amely keresztény zsidógyűlölő, az Isten tagadó. Isten szava ellen hazudik, tagadja azt - amelyre egyébként élete során esküdözik számos alkalommal. Hitelességét nem csak emberek előtt veszti el, hanem legelőször Isten előtt. Ha esetleg nem mondok igazat, szólj nyugodtan. Lehet vitatkozni, hazudozni, de ebben tárgykörben nem velem vitatkozol, ezt vedd észre. Aki nem hisz Istenben, akkor legyen szíves, ne kereszténykedjen előttem, mert hiteltelen. Remélem, értve vagyok.

A fentiek fényében nem érdekel, ki és milyen szillogizmust talál a zsidógyűlöletére - hazudik. És egy hazug ember szava nem sokat ér a szememben, ígéretei is hazugságok. Rossz alapokra építkezett, következményeit ő lássa. Ennél fogva azt is nagy ívben leszarom, hogy ki, milyen fajgyűlölő hazugsággal áll elő. Hogy emberek akarata, szándékai mire elegendők, azt láthattuk a történelem során. Zsidógyűlölő ember még sehol, semmit nem nyert, nem lett sikeres - csúfosan elbuktak mind. Hitler, Sztalin és számtalan pápa, csak hogy világosan láss. De ennél tovább is mutat a dolog. A Biblia szerint lesz majd egy megiddói csata, ahol a népek, nemzetek a zsidók mellett vagy ellen állnak hadba. Utóbbiakat mondja a veszteseknek. Mármint akik elvesznek. Népeket, nem csak a harcoló katonákat. Jelzem, hogy még nem történt meg, tehát számít, ki, melyik nemzet, mit tesz. A magam részéről nem teszek vesztesekre sosem, erre meg pláne nem. Mindenki maga választja útját.

Aki a keresztény szót magára biggyeszti, vagy Isten nevét a szájára veszi, az egyben átkot is von maga fölé, ha annak a könyvnek tanítása ellenében szól vagy tesz. A félremagyarázás nem változtat a könyv eredeti üzenetén.

"Nem veszhet el abból egy iótányi sem."

Akkor sem, ha apád vagy anyád vagy a pap tanított rá. A törvény nem tudása nem mentesít annak hatálya alól, ez ilyen. Tehát sem a pápa, sem hazug ál-keresztények tömege nem óvhat meg ettől vagy mentesíthet alóla. Ha ocsú vagy, Isten majd kiválogat a búza közül,  nem kell félned. Ráér, nem sietős neki.

A sors fintora - ami másik sérelmed lehet, de ki nem szarja le? -, hogy aki nem esküdött arra a névre, könyvre sosem, azzal elnézőbb Isten. A világiakkal, úgymond. Mert az illető nem állt szövetség alá, nem írt azt alá. Ez jogi kérdés, nem a te szubjektív véleményedé. Ám azt is megfigyeltem kis hazánkban, hogy ezen emberek többsége nem gyűlölködő típus. Tehát, még ha számon is vétetik majd egykoron, kevesebb égetni valója lesz, mint a teli pofával Istenre hivatkozva gyűlölködőknek. 

Nos, nagyjából ezek miatt hiteltelen és érdektelen is számomra, ha zsidózol - mert magadnak csinálod. De egy keresztény kultúrában felnőtt ember számára az antiszemitizmus átkot jelent életére nézve. Ezt inkább ne oszd meg velem, megtarthatod magadnak nyugodtan az egészet, nem vagyok irigy. Ha esetleg szarul megy életed, elégedetlen vagy, nos, gondolkodj el ezen - nem a zsidók az okai, hanem a magad vagy a felmenőidtől örökölt szemléleted. Ha már Húsvét...

Szólj hozzá!

Címkék: húsvét magyarország antiszemitizmus gyűlöletkeltés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr434370498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása