HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.04.14. 14:12 Mr. Waszabi

Kommunizmus a köbön - a főszerepben: Orbán Viktor...

 ...magyarhangja(i): Matolcsy György, Lázár Ervin János, Cséfalvay, Selmeczi, Martonyi...és még sokan mások. Szakértő az nem volt. 

Nem, nem a Muppet-só vége-főcíme ez sajnos, bár úgy lenne.

Erzsébet utalvány. Pontosabban jegy. Ne legyen illúziója senkinek, elég egyértelmű, hogy a közelgő jegyrendszer alapjait veti meg ezzel a kormány. Ami eléggé lelombozó, hisz azt jelenti, hogy szó nincs itt bármiféle felemelkedésről, még halvány gondolatként, reményként sem, egyikük fejében sem. Akkor pedig terveik sincsenek a megoldásra, az tuti.

Nyilvánvaló, hogy ha az Erzsébet utalvánnyal/kártyával, meg magyar állampapírral kívánja javadalmazni közszolgáit a kormány, miközben a forintjövedelmeket az egekig adóztatja, akkor az egyenes út a jegyrendszerhez. De minek óvatoskodnak? Miért nem vezetik be most azonnal, kijárási tilalommal egyetemben? Ha már vannak erre jó példák Dél-Amerikában, hát minek ennyit táncolni  a forró kása körül?

Hazafelé bemegy a legközelebbi elosztóközpontba a munkavállaló - ez lehet mondjuk a legközelebbi CBA-ban, hiszen ennyi belefér nekik, annyi kedvezményt kaptak már a kormánytól, meg hát az infrastruktúrájuk is megvan hozzá - és megveszi a fejadagot Erzsébet kártyával. Aztán átfárad a legközelebbi OTP Bankomathoz és befizeti vele az villany-, gáz- és telefonszámlát.

Gyanítom, hogy azért kell az MNB függetlenségét is megnyírbálni, de legalábbis kormányzati ellenőrzés alá vonni, hogy az ne akadékoskodhasson, miszerint  Magyarország hivatalos fizetőeszköze a forint. Nem vicc, a mobilfizetés és a pontgyűjtőkártyák totális elterjedésének ez az egyik gátja, ugyanis a jegybanknak csak a hivatalos fizetőeszközre van ráhatása, a másodlagos fizetőeszközökre nincsen. Fontos szempont ez, nem pejoratív jelleggel írtam. 

Egy éve írtam a Ceausescu-rendszer ránk vetülő árnyékáról, akkor még szarkasztikusan:

/ferfiblog.blog.hu/2011/06/23/ne_felj_nem_fog_fajni_avagy_vissza_a_jovobe_ix_resz/

Akkor nem gondoltam, hogy ennyire hamar realizálódik. A nevetséges az, hogy orosz elnyomás alatt a legvidámabb barakk voltunk a KGST-ben, politikusaink valahol tudták, hogy lehet egy elnyomó rendszerben is viszonylagos emberi életvitelt biztosítani a nép számára. Most, 20 évvel később, amikor senki nem mondja meg Orbanescu elvtársnak, hogy mit tegyen, nem állomásoznak itt idegen csapatok, nos, most önhatalmából sikeresen megvalósítja mindazt, ami miatt már 30 éve is röhögtünk a románokon. Kommunizmus önerőből, a la' 21. század. Fasza. Csak már megint képzavar van a minielnök fejében, attól tartok. Ti. a kínaiak kommunizusból építenek kapitalizmust. Nem ma kezdték, hanem úgy 30 éve. Megy nekik. A kubaiak meg kitartottak tegnapig a kommunizmus mellett, tisztán, víz nélkül fogyasztva, ám épp napjainkra adják fel azt, lazítják a kapitalizmus felé. Vajon mit nézett be miniszterelnökünk?

4 komment

Címkék: kommunizmus jegyrendszer orbanescu erzsébet utalvány


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr874427005

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2012.05.01. 16:13:54

Kár, hogy nincs hozzá szólás, mert nagyon jó a szöveged.

Mr. Waszabi 2012.05.01. 16:31:51

Köszi. Elég ez az egy is:)
Inkább ne szóljnak hozzá, minthogy parttalan, értelmetlen vita, egymás gyalázása legyen. Annak semmi értelme.
Sok embernek nem szíve csücske a valóság:)

urbansprawl (törölt) 2012.05.24. 10:06:17

ember, a kádárizmus hiteleit nyögi az ország azóta is, te meg nosztalgiázol rá .. azért tart a szarban az ország azóta is, mert feléltétek, már akkor, ami nem is volt. hitelből.
na, ezért volt nagy hiba a rendszerváltáskor, ezt az egy millió párttagot azonnal életfogytig börtönbe zárni, párttitkártól felfelé meg akasztani.

miheztartásvéget...

Mr. Waszabi 2012.05.24. 18:56:27

Orbán Viktor a Kádár rendszert építi újjá épp. Ez van. Kortársa vagyok, csak épp én dolgoztam, amíg ő a Bibóban szervezte az ellenállást Aczél elvtárs atyai támogatása alatt.
Szóval aszaljál picikét, mielőtt nyilatkozol.
Tudom, hogy nem ezt vártad tőle - én sem -, de nem én csinálom ezt, hanem ő. Ezért nála reklamálj, ne nálam. Nézz szembe a valósággal. 2012. májusát írjuk, gyengébbek kedvéért jegyzem meg. Mr. Orbán a miniszterelnök 2 éve, 1,5 éve gyakorlatilag teljhatalommal, bármit tehetne, de csak a gödör alja felé tudja segíteni az országot (és benne a sokat emlegetett nemzetet, amely elvileg emberekből tevődik össze, de ők persze nincsenek a képletben valahogy. Ezt utoljára Mao és Sztalin elvtáhsak engedték meg maguknak hasonló ideológia mentén. Kicsit több beáldozható ember volt mindkét országban, ami nem mellékes.)
Van még kérdés? Nincs?
Töriből egyes, leülhetsz.
Nem elég tanulni, értsed is, amit tanulsz. Hasznos lehet - neked.
süti beállítások módosítása