HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.08.22. 20:41 Mr. Waszabi

Neokapitalizmus

Orbán módra. Azt leszámítva, hogy életében sosem dolgozott semmilyen vállalkozásban, nem termelt profitot sehol - eleddig jobbára csak kárt okozott a köznek - nos, nem is igazán vethető szemére a hozzá nem értés.

Nos, elmesélem, mi van a munka frontján, csak hogy tudja, ha esetleg el jutna a két szép szeméig. Bár gyanítom, nem tartozik e blog törzsközönségéhez - sajnos -, azért neki futok, hátha:)

Szóval, történt, hogy az Orbán-kormány megálmodta, hogyan fogja a mcsks-imprlsta-kptalsta tőkét megsarcolni, hogyan fogja őket a magyar valóság talaján térdre kényszeríteni - extra adókkal. Mer' nehogy má' hazavigyék aztatat a sok píztet, amit a magyar nép zsírján kerestek. Nos, nem csak megálmodta, de véghez is vitte elképzeléseit. Minek okán a mcsks-rthadó-imprlsta-kptalsta vállalatok emberek tízezreit rúgták ki munkahelyükről, amelyet egyébként megfelelően és makulátlanul szorgalmasan láttak el a böcsületes, valódi értékteremtő munkát hosszú évek óta végző munkavállalók, szemben például Orbán Viktorral, aki a szart keveri itten 2 évtizede és az adófizetők pénzén éldegél - akár miniszterelnökként, akár épp ellenzéki FIDESZ elnökként, havi 750-ért, bruttóért, plusz országgyűlési képviselőként, havi 5-600 bruttóért. Mondhatjuk, hogy ellenzékben sem éhezett soha a szentem, se nem regisztrált munkanélküli nem vótt, de még csak nem is dolgozott meg a betevőért. Mert nem volt egyik sem, ezt azért lássuk tisztán. Ugye, ez se önmagában, sem együttesen nem a szegény ember keresete Magyarországon, meg még jó darabig nem is lesz az. A mcsks-rthdt-imprlsta disznó nem azért rúgta ki alkalmazottait vagy bontott szerződést beszállítóival, mert udnorító bosszúálló volna, hanem egy sokkal prózaib ok miatt: Orbán úr gyakorlatba átültetett téveszméi miatt csökkentek a megrendelései más mscsks-rthdt-imprlsta megrendelői részéről. Merhogy nem volt elég pénzük új beruházásokra, projektekre, vagy épp nem akarták kockáztatni azt a miniszterelnök ellentmondát nem tűrő kijelentései és azok következetes foganatosítása nyomán. Igen, bebizonyította, hogy amit ígér, azt véghez is viszi. Ja, sikeresen tönkrevágta a magyar gazdaság állva maradt, egyébként is adófizető szereplőit. Igaz, hogy valamilyen csudálatos oknál fogva, csak az ilyen degeneratív ígéreteit sikerült megvalósítania, a pozitív, valódi fejlődésre tetteket nem igazán, de hát semmi sem tökéletes, ugye, nem legyünk szőrös szívűek. 

Szóval, most előáll a szentem az új munkatörvénykönyve nyomán egyértelműen jővőtlen helyzetbe hozott gyermekvállaló nőkért, akiket egyébként emlékeim szerint pont ő bátorított a nemzet gyarapítására, miszerint nem féljenek semmit, csak szüljenek bátran - akiket utóbb a saját kormánya, jobbára Navrasitss elvtáhs pártfogásában  kidolgozott új törvény tett talajtalanná. Igaz-e szentem? Igaz hát. Már egy éve tudható, mi leszen az őj törvényben, mivel ki lett oktatva minden kritikus, hogy ugyan, szíveskedjen már nem bele pofázni a kormány munkájába, akadályozván azt okvetetlenkedésével. Tehát, lett volna idő s mozgástér bőven felkiáltani kormányzati részről, vagy akár józsaru-rosszzsaru játék keretében látványosan ál-lebaszni a törvény kidolgozóit, hogy hát micsoda slendrián munkát végeztek, ám a miniszterelnök kussolt az elmúlt évben, mint disznószar a fűben. Leginkább azért, mert kedves nejéről eszébe sem jutott a magyar anyák helyzete, hiába nézett rája naponta kétszer legalább.  Meg a kedves gyermekeire. Nem hát, ugyan miért jutott volna. Hisz még nem sosem munkanélküli, pláne ellátás nélkül. Ugye, a 90 napon túliakra gondolok. 

De a vezérfonalhoz visszatérve, szóval, a mcsks-rthadt-imprlsta-kptalsta cégvezetők a következőképp gondolkodtak, amikor Mr. Orbán baromságai miatt kénytelenek voltak elbocsátásokat foganatosítani: csak azt lehetett elbocsátani, aki nem élvezett védettséget, azaz a dolgozó nőket. Akiknek, nem mellesleg általában vagy még nem volt családjuk , vagy már visszajöttek GYES-ről és gyermekekről kellet gondoskodniuk. Ám a törvények védték az épp gyesen lévőket. A főnök gonosz agyába nem fért bele az az igazságtalanság, hogy az óvodás, iskolás korú gyermekek anyáit szépen kirúgja, majd a GYES-ről később a munka világába visszatérő dolgozókat kihagyja a jóból. Úgy gondolta az illető, nemes egyszerűséggel, hogy úgy igazságos, ha az aktívak bekapták az Orbán-pitét, abból megilleti rész a védett nőket is - később. Ergo, a leépítési tervekben szerepet kapott automatikusan a GYES-ről visszatérők automatikus leépítése is a védett időszak befejeztével. Mert a kapitalista nem olyan hülye, mint Orbán, de nem is annyira embertelen, igazságtalan, mint ő. Ugyan erről őkelme hazudozhat sokfélét, ám az attól még hazugság marad. Válaszd meg őt legközelebb is - ha lesz pénzed villamosjegyre, hogy elmenj szavazni.

Volt egyzsre egy film, egyik magyar fordítású címe a Rabbi a vadnyugaton. Gene Wilder és Harrison Ford együtt menekültek benne a gaz rablól elől, ám a Wilder alakította rabbi pénteken napnyugtáig nem ülhetett lóra. Az üldözők viszont fenyegetően közeledtek hozzájuk. Végül a rabbi kínjában leguggolva nézta a hegygerincet, hogy minélk hamarabb mondhassa - vége a sabbathnak, lóra ülhetnek végre. Nos, a minsizterelnök hazugságai ehhez a guggoláshoz hasonlatosak - egy éve még telipofával ígérgette az egymillió új munkahelyet, ma meg széfordultával már csak 1 millió munkahely megtartását ígéri. Mennyiből is? 3 millió 800 ezerből? És nem hazudik? Méltó az ország kormányzására?  Kötve hiszem. Lehet ugatni, mellébeszélni, hinni az általa megígért hamis nirvánát, ám keserves pofára esés lesz a vége. A baj az, hogy nem csak azoknak, akik becsapván magukat támogatták őt,  hanem a több millió, vele nem szimpatizáló, benne egyáltalán nem bízó honfitársunknak is. Mert együtt sírunk, nem csak nevetünk. Most éppen sírunk, épp az önámító gyávák miatt. Nemzet? Nem hinném. Inkább csak nemzett.

Szólj hozzá!

Címkék: munka orbán hazudik világa újfent


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr944726595

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása