HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.08.25. 21:07 Mr. Waszabi

Mostanában

Jobban mondva, már egy ideje más dolgok foglalkoztatnak, érdekelnek, mint a napi politikai-gazdasági történések. Van egy érzékem ahhoz, amikor valami nem fontos, amikor mókusvakítás folyik, érdektelen történések, pláne üres információk, amik nem hoznak, adnak megoldást semmire. Elég erős az öntudatom, nem felejtem, amit már tudok, amit már hallottam, főleg annak fényében, hogy mikre várok megoldást, választ az életben. És azt sem, hogy a kapott információ-áradatnak mennyi a valós információ tartalma, azaz, mennyire hasznosítható az életben. Pech ez azoknak, akik különböző receptek alapján be akarják csapni az átlag embereket. Az meg pláne, hogy nem vagyok egyedül ezen tapasztalásokkal, megfigyeléssel, ezt pontosan tudom - mert ez okozza az emebrek általános elégedetlenségét a fennálló "renddel" szemben. Mert rendnek nem nevezném a nem tudás és annak konok  erőszakosságán alapuló világrendet. 

Ez folyik világ szerte - megtévesztés, automatizált üzemmódban, konzervek előkapása a fiókból, rutin próbálkozások. Politikusok és hivatásos újságírók részéről. Egészen pontosan arról a jelenségről van szó, amikor emberek tízezrei görcsölnek kormányok és globális média hatalmasságok szolgálatában, csakhogy valami előrelépést tudjanak felmutatni naponként a világ fájdalmainak, sebeinek gyógyításában, ám hazugságaik, kitalációik immár nyilvánvalóan súlytalanok, oly sokszor ismételt, elcsépelt információkat keringetnek naponként vagy akár naponta többször is. Azért feltűnő, mert az internet korában az információ áramlás felgyorsult, így feltűnővé a konzervek túl gyakori ismétlődése válik. Avult információk, amiről te, mint olvasó, hamarabb tudod, hogy avult, mint annak kopírozói. Gondolhatod, hogy ha tízezernyi szóvivő és újságíró hiszi, hogy csak ő vakítja a plebset közismert információval, anélkül, hogy érdemi változások történnének, akkor csak  maga is az médiák nemzetközi bázisaiból bányászott, csak általuk egyediként, újként hitt információval tömnek. X  újságíró és kormánytisztviselő hiszi, hogy csak ma, csak neked újdonságot tálal. Ám neked, akinek az agyában mindez összpontosul, feltűnik, hogy naponta tízezer féle média nyomja ugyanazt, amit már eddig is tudtál, vagy éppen utólag hazudnak mást valamiről, amiről volt szerencséd első kézből valós információt kapni. Az embert ért információs áradat automatikus statisztikát hoz létre az agyban - ez az, amit az agymosók nem szeretnének tudni, veled meg pláne nem közlik, nehogy rájöjj, hogy átbasznak. De még is rájössz, ha van egy kis eszed. Annak érzését, hogy "ezt már hallottam, évekkel, évtizedekkel ezelőtt is, unalmas, érdektelen". Volt már ilyen érzésed? Nem véletlenül volt, ha volt. Nem a te agyaddal van a gond, ha ez működik benne, sőt, inkább valószínűbb, hogy át akarnak baszni valakik, valamilyen koreográfia szerint, agyad csak védi a tudatodat a hamis, felesleges információkkal szemben. Sokkal valószínűbb, hogy egyes emberek, rétegek át akarnak baszni, mint az, hogy te nem vagy normális.

Aminek okán írok, hogy hallgatagságom ideje alatt figyelmemet inkább ismeretterjesztő filmek felé fordítottam. Sokkal hasznosabb, mint napi politikai hazugságokra, manipulációkra figyelni. Mivel utóbbiból nem nyerhet az ember semmi újat, semmi előre vivőt, csupán agyát mossák. Akkor is így van, amikor maga a szentséges Orbán hazudik éppen. Sőt, abból nyerhetőbb a legkevesebb valós információ, sajnos ezt kell mondjam. Lényegtelen, ám nem figyelmen kívül hagyandó információ, hogy  miniszter elnökünk rosszul hazudik. Aki hazudni se tud rendesen, az lúzer. Hát még ha sikerekről hazudozik? Gondolkodj. Én nem mondom meg, mit gondolj, elég, ha használod a saját eszed. Sokat látott emberként tudom, hogy elég intelligens vagy ehhez. Nem kell elmondanod, sem beismerned tévedéseidet, tisztában vagyok én már azokkal kezdettől fogva - elég, ha rájössz, mi volt tévedés Orbánnal vagy az unortodox gazdaságról való hazudozásaival kapcsolatban. Mert hogy hazudik, az olyan biztos, mint ahogy én Budapesten születtem, vagy hogy a gravitációs gyorsulás mértéke átlagosan 9.71 m/s a Föld nevű bolygón. Tények, valóság egy hazug ember állításaival szemben. Gondolkodj - én nem vetek rád ki adót, nem húzom ki a munkahelyet alólad, csak mert szeretnék dicsőséges magyar uralkodó, politikus lenni. Ebből könnyen eldöntheted, hogy ő és én közülem ki hazudik. Nem én baszlak át, az biztos.

De visszatérve írásom eredeti céljához. Szóval azt vettem észre, hogy nem csak Orbán basz át minket, újdonságnak beállítva bénaságait, hozzá nem értését. Az egy dolog, motivációik eléggé átláthatóak. Átbasznak az úgynevezett kutatók, tudósok is. Mindarról, amiről nem szeretnék, hogy tudomást szerezz, különböző politikai és gazdasági érdekek nyomása alatt, nos, hallgatnak, mint disznószar a fűben, csendesen. Kihasználják a hivatalosan materialista tudomány szervezetének, hierarchiájának védelmét, miszerint, akit a saját maguk által tudományos lapnak elismert tudományos lapok nem publikálnak, az nem számít tudományosnak. Ehhez tudni kell, hogy a magyar felsőoktatásban professzori fokozatként, külföldön pedig véglegesített oktatóként aposztrofált tudományos elismeréshez 3 nemzetközileg elismert szaklapba kell publikálnia egy kutatónak.  Azaz, a rendszer regnálói maguk döntik el, a minősítő médiumokon keresztül, hogy ki az, aki mértékadó tudóssá válhat. Szerintük. Ebbe sem miniszterelnökök, sem kormányok nem szólhatnak bele a világ egyik pontján sem. Talán csak Kínában, de ott sem biztos.

Szóval, mostanában inkább a valóban megismerhető és megismerendő felé fordítottam érdeklődésemet, tudatosan. És ennek jegyében megtudtam, hogy számos olyan felfedezés történt az elmúlt években, évtizedekben, amiket a nagyjából száz éve kialakult hatalmi-tudományos rend nem szeretne tárgyalni, mert olyan kérdéseket vet fel, amikre ők sem a múltban, sem ma nem szeretnének válaszolni. Az agyonhallgatás azonban megint csak nem új magatartás, ezt a római egyház másfél évezrede feltalálta s sikeresen alkalmazta is az eltelt időben. Ezt megint csak olyan emberek tudják ma, akik ismerik a római egyház ténykedéseit. Kevesen vannak, azt kell mondjam. Az átlag ember nem is foglalkozik ezzel, mert nem tartja fontosnak. 

A római egyház legfőbb bűne, hogy az írás feletti kizárólagos hatalmát mintegy másfél évezred óta tudatosan használja infromációk elrejtésére. Ugyanis, aminek létezését nem ismerheted meg, azzal nem számolhatsz. Bölcsek voltak? Igen. Ám gonosz bölcsesség ez, az bizonyos. Mert jónak, pozitívnak nem nevezhető senki szándéka, aki önállóságodat felül bírálja, helyettesíti akaratodat, döntést hoz helyetted, hazudjon bár akármilyen jónak mondott szándékot mögéje. Aki nem tekint vele egyenlő képességű embernek, az átbasz, uralkodik rajtad, ezt nyugodtan állíthatom, mert ez is legalább olyan bizonyos, mint a gyorsulás mértéke.

Nem hiszed? Vesd csak össze a mai hivatalos tudományos állsápontot az ókori görög tudósok szemléletével. Azokéval, akinek nevére esküdnek a ma tudósai. A vének demokratikusak voltak. A tudást tartották értéknek, nem igyekeztek kirekeszteni senkit mesterségesen képzett, hazug feltétel-rendszer szerint. Márpedig több évtizede ez folyik a materialista tudományos szisztémában. Legyen mindig gyanús, amikor valaki közszereplő hivatalos elismerése a saját maga által felállított és revideálható, változtatható szempont rendszer szerint minősíthet téged. Nem magamról beszélek, érdekeimről, hanem olyan elhallgatott felfedezésekről, amelyeket a modern tudomány a médiára gyakorolt befolyásával hallgatott el, csak az elmúlt 50-100 évben. Nagyon sok ilyen van. Nagy hatalom a tények elhallgatása, hisz befolyásolta a korábbi generációk taníttatását is, s ma tanuló gyerekeinkét is befolyásolja.

Nincs semmi különbség tehát a középkori  egyház gyakorlata és a modernnek mondott tudomány képviselői között ma. Semmi, mármint a többséget illetőleg. De kivételek, különvélemények Christoforo Colombo idejében is voltak - szerencsére- , miként ma is vannak. Írásom nyilván a kényelmes többség ellen szól. 

Szólj hozzá!

Címkék: a tudomány hazugságai


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr624731782

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása