HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.04. 19:40 Mr. Waszabi

Erőszakosoké a menjek országa?

Nagyon úgy néz ki. A menjünk országa. Bárhová, ahol normális körülményeket biztosít az államhatalom. Ahol a hülye nem akarja megmondani, hogy csináljam jól azt, amihez ő sosem értett és sosem is fog érteni. Az erőszakik egy dolgot nem tartanak szem előtt: a maguk fajtájával magukra maradni, az szopás. Jobb esetben. Rosszabb esetben meg akasztás az Andrássyn - mármint az övéké.

Volt szerencsém végigbábozni az első Orbán kormány regnálását. Jó ötletek - ám telhetetlen korrupció, amelyet ők törvényesített úton láttak érvényesíthetőnek látni. Aztán a nemzet leszavazta őket - emiatt. 

Orbán azóta sem értette meg, hogy akkor miért veszített. Azt gondolja, nem csinálta elég jól a kampányt, meg mindenféle hasonló magyarázatot, elemzést olvastam erről azóta. Lófaszt. Akár halványlila, őszesti fényben, akár nélküle, lehet választani hangulat világítást ezen önámításhoz nyugodtan, a lényegen ugyanis nem változtat. Egyszerűen erkölcstelen volt Orbán Viktor és csapata 1998-2002 között, ezért pártoltak el tőlük a választók.

Nagy hiba, hogy 12 évvel később ugyanazt a koreográfiát porolták le, sőt, még rámenősebb, még erőszakosabb formába öntötték azt. Buta ember az, aki azt gondolja, hogy időközben a világ és benne az emberek nem változnak.

Orbánék ezt a szocreálban tanulták, egy materialista rendszerben, amely 40 évig tudott regnálni. Elhiszem, hogy elhitték ők is, hogy ez örök érvényű, ám a saját valóságuk mást mutatott 10 éve is már. Hogy nem tanultak belőle, az csak butaságuk szintjét mutatja.

Lehet hazudozni, csak fejlődni kéne benne, lépést tartani a világ változásaival. De nem tették. Ezért nem értik, miért nem működik oly hatékonyan - vagyis egyáltalán nem - a korábban sikeresnek bizonyuló hazugsággyár.

Amerikában is van egy íratlan szabály. Az emberek nyitottak az újra, ezért egy új ötlettel egyszer, egyetlen egyszer át lehet őket baszni. Nos, ehhez képest már elavult, amit az Orbán kormány jelenleg próbál, 2 éve. Szopóágon vannak. Ha sikerül bepalizni a nemzet nagyját, akkor azért, mert a következő négy évben már viritani kell az ígéretek teljesülését. Ha meg veszítenek, akkor meg azért.  A 40 éves FIDESZ kormányzás álomképét a Kádári rezsim mintája szülte a nemes vezetőben (nemes? csak elszólás volt, én kérek elnézést), gondolta, elég okos ahhoz, hogy lemásolja azt. Nem elég okos, ez látszik 2 év alatt bőven. Számos más, kisebb méltóságot viselő, ám realistább honfitársunk okosabb nálánál. Meg Lázár Jánosnál, Rogán Antalnál és Selmeczi Gabriellánál is - mármint négyőjük együtesénél egymagában okosabb. Sajnálatos, hogy ilyeneket kell megállapítanom, ám a nemzet éredek még is csak az igazat követeli. Bocs, Viktor, hazudni még miattad sem fogok. Nem az én hibám, hogy mit nem tudsz. Az sem, hogy Lázár milyen gazdasági zseninek képzeli magát, holott csődbe vitte saját városát polgármesterként. Jelzem, Gémesi például nem vitte csődbe a sajátját. Pedig orvos,  nem jogász. Akkor sem, amikor egyszerre volt országgyűlési képviselő és polgármester is. Jobban értenének az orvosok a gazdasághoz, mint a jogászok? Képzési hiányosságok lennének az okok csupán? Nem hinném. Az egyes ember alkalmatlansága inkább valószínűnek látszik. Ugye.

Lázár egy balfasz? Idióta pojáca? Igen, nyugodtan mondhatjuk. Mert aki polgármesterként rossz gazdasági döntéseket hoz, az ugyan mitől válna alkalmassá az ország gazdaságába való beavatkozásra? Törvények azonnali, vita és konzultáció nélküli, azonnali meghozatalára? Teljhatalommal lényegében? Orbán egy balfasz, ha ilyen emberekre bízza a kormány programjának alakítását? Bizony az. Ő is az. Mert egy vezetőnek legkevesebb a megfelelő beosztottak kiválasztására alkalmasnak kell lennie, ha maga nem ért egyes területekhez. Nos, soroljam a zseton csapatot, akit maga választott, s sikereiket? Azt hiszem nem szükséges.

Sose gondoltam volna, hogy egyszer majd Járai, Varga és Simicska szakértelméért fogok fohászkodni. Pedig most ez van. Hogy náluk sokkal jobb, többet bizonyított gazdaségi szakemberek is élnek az országban, nos, az most mellékes. Maradjunk a racionalitás talaján, azaz a FIDESZ holdudvarba tartozó, említhető nevű közgazdászoknál. Vajon Orbán Viktor személyes hülyesége, hogy pont ezek az emberek nem kaptak beavatkozási lehetőséget a mostani politikába, vagy tanácsadói ennyire idióták? Azt gondolom, hogy ha ezt a miniszterelnök nem tudta eldönteni, akkor maga is idióta. Ha viszont tudatosan ültetett alkalmatlan, gazdasági hozzáértésben vele egy szinten levő embereket a fontos pozíciókba, akkor viszont kimondottan rosszindulatú. Mert szándékosan kárt okoz nemzetének.

Ma jól látszik, hogy a két Orbán kormány között lényegében a tanácsadói gárda a különbség. Akik 10-12 éve még sikeres, félig sikeres gazdaságpolitikát kotyvasztottak Orbán keze alá hivatalból, nos, ők most a fasorban szentségelnek velünk, a plebsszel együtt, tehetetlenül, hogy micsoda állatok, hogy elbaszták, amit lehetett volna jobban is.

De lássuk, hogy a kormány épp arra akarja nevelni a nemzet testét, hogy bármi őrültségét szemrebbenés nélkül elfogadja. Made by Adolf Hitler, 1930? Hát nagyon hasonlít. Jobban, mint bármi másra, normálisra. Lehet, ezért tűnik unortodoxnak, amit Orbánék művelnek? Lehet, bizony.

2 komment

Címkék: átbaszás idióták orbán az unortodox


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr394820398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2012.10.05. 21:01:37

"Orbán egy balfasz, ha ilyen emberekre bízza a kormány programjának alakítását? Bizony az. Ő is az. Mert egy vezetőnek legkevesebb a megfelelő beosztottak kiválasztására alkalmasnak kell lennie, ha maga nem ért egyes területekhez."

Nem orbán a fő balfasz. Tévedés mindent rá kenni, hiszen őt is emberek ültették erre a polcra. Azok az igazi balfaszok, és még azt is hiszik magukról, hogy a balfaszságuk büntetlenül marad. Tévednek, mert az élet mindenkinek kiosztja azt, ami jár neki. Nekik a választottjuk fogja kiosztani, legalább is a többségének. A kevesebbség meg majd Orbánnak osztja ki.

Mr. Waszabi 2012.10.12. 18:49:37

@látjátok feleim szümtükkel: hát, ha nem Orbán alakította volna jelenlegi környezetét, tudatosan távol tartva az értelmes, szakértő embereket, akkor még el is hinném. De mivel nem így történt, nem így látom. Akié a hatalom, az dönt. Márpedig a FIDESZ-ben ő dönt, ez látszik. Tehát, ne mentsük fel inkább.
Én úgy látom, hogy probatételen van az ország, évszázados buta önhittsége viszgázik mostan. Mondta sokáig a nép, hogy volna jó, hát megkapta, hadd tapasztalja meg. Az pech, hogy ezzel azok is szívnak, akik nem erről álmodtak. De, együtt sírunk, együtt is nevetünk, ugye:)
És még mondja valaki, hogy nincs itt nemzeti egység - dehogy nincs:)
süti beállítások módosítása