HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.10.16. 21:15 Mr. Waszabi

Kimondom a szót...

...Orbán a fasorban sincs Bajnaihoz képest. Nem reakció ez a pár napja divatos összehasonlításokhoz, nem is akartam beállni a tömegbe.

Egyszerűen arról a jelenetről van szó, amikor a filmen főhősünk, a szegény sorból felkapaszkodott, törtető, ám múltjától megszabadulni nem tudó - mert nem is akaró -, tehát korlátolt főhős alul marad a természetes arisztokrata könnyedségével szemben. 

Bajnai nem akart a Nemzet Atyja lenni. Nem akart a "majd én megújítom minden ízében a nemzetet" szerepben tetszelegni. Ugyan, Gyurcsány után már feleslegesnek gondoltam további szocialista kormányzást, kívántam az előre hozott választásokat, Orbán olyannyira meggyőző volt akkor.  Mélypont volt 2009 tavasza, depresszió, nagyjából, minden szinten. Reménytelenség.  Ez az ember meg odaállt,  és megcsinálta programját. Nem arra tekintett, hogy Gyurcsány után milyen elfogadottsága lesz, hanem megtette, amit a haza tőle megkövetelt.

Nem erőlködött, hogy ő legyen a következő miniszterelnök is, akárcsak Horn Gyula, aki felvállalta az államadósság törlesztése miatti megszorításokat, a Bokros csomagot és következményeit. Volt benneemberi tartás, ami Orbánban nyomokban sem fedezhető fel. Ő 14 év óta önző, akarnok, hiszi, hogy ő lehet a világ közepe. Hát ennyi idő és hiába való próbálkozás után kimondhatjuk - nem lesz, nem tud az lenni. Kevés ő ehhez. Nem kell senkinek, magyarul.

2010 tavaszán már tetszett Bajnai ezen hozzáállása, bár Orbán orbitálisakat hazudott 29 pontjában, csupán a hatalom megszerzéséért, s ugyan, ezt akkor nem tudhattuk (hazudok: nem akartuk tudni), annyira meggyőző volt. Aztán jöttek a meglepetések, a hatalomvágy nyílt, leplezetlen megnyilvánulásai. Nem az elbaszott gazdaság helyretételének fontossága dominált, hanem a teljhatalom megszerzése. Tavasztól őszig. Aztán jött a szabadság harc eszméje, amely mind a mai napig valahogy nem tudott győzni, se csatát nyerni.

Mindegy, ami volt, az volt, akkor ezt választottuk együttes erővel. Aki elment szavazni, és rá szavazott, az úgy, aki meg az MSZP-t akarta büntetni és nem ment el szavazni, az meg úgy.

És ez a másik kisember csendben, higgadtan tudomásul vette, nem pofázott véres szájjal, mint Orbán. Tetszett ez is benne.

Azt gondolom, hogy pártoktól függetlenül ő lehet Magyarország alkalmas miniszterelnöke. Ránk férne már.

Szólj hozzá! · 1 trackback

Címkék: vélemény orbán bajnai


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr74852963

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Éliás nem olvasta a 2011-es Postai beszámolót? 2012.10.17. 08:41:46

A Magyar Posta 2011-ben elindította az elektronikus fizetési és számlavezetési szolgáltatások bevezetésére irányuló fejlesztési programját, ez kitüntetett szerepet játszik a stratégiai jövőképében. A szolgáltatásokat 2013-ban kezdi meg a...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása