HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2012.11.13. 20:52 Mr. Waszabi

Együtt - egységben az erő

Ez megér egy misét bejegyzést. Az egység kifejezést már lejáratta a jelenlegi kormányzó erő - elpazarolta. Lejáratta korábban az MSZP-SZDSZ koalíció is.

Először fúrjunk le az egység valódi értelméhez. Egységben az erő. Ez nem emberi megállapítás, ez a világ magja, egyik alaptörvénye. Gyengébbek kedvéért, spirituális szintű törvénye a világegyetemnek ősi időktől fogva, nem emberi találmány. 

"Ismét, mondom néktek, hogy ha ketten közületek egy akaraton lesznek a földön minden dolog felől, amit csak kérnek, megadja nékik az én Mennyei Atyám. Mert ahol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük." /Máté 18:19-20./

Nem is bibliai találmány ez, ott már csak kijelentése egy ténynek. Jelzem, az emberiség jóval korábbi történelme során is különböző hadseregek ezzel pontosan tisztában voltak már, tudattalanul is akár. Mert működött, akárhonnan is vették a mintát. Itt domborodik ki leginkább. Ezért az egyenruha, az alaki követelmények bármely hadseregben, ma is, meg 3000 éve is. Tudattalan örökség ősi időktől fogva - gyökereit most ne firtassuk.

A lényeg, hogy emiatt törekedtek az egység szellemét erősítő külsőségek rendszeresítésére - ám elődeink nem a külsőségektől várták az egység megteremtődését, ezt azért nem árt szem elé venni. A harci szellem NÖVELÉSÉRE, ERŐSÍTÉRE használták a külsőségeket, nem annak HELYETTESÍTÉSÉRE. A rezonancia növelésére, ha úgy tetszik, de nem helyette. Nem mindegy. Ha az akarat nem közös, nincs meg, akkor hiába szervezzük a külsőségeket elődeink receptjei alapján, nem érünk célhoz. Lásd Hitler, Sztalin módszereit és sikerességüket, ideig-óráig ható volt csupán mindkettő. Mert kívülről akarták az egységet megteremteni.

Miért írom ezt? Mert van különbség az EGYÜTT és az EGYSÉG kifejezések mai használata között. Orbán Viktor az egységet szajkózza és nem igazán becsült elődei bukott módszereivel szeretné azt megvalósítani - azaz diktatórikusan, kívülről az emberekre erőltetve azt. Versus, az Együtt mozgalomnak már nevével is eltalálta Bajnai a lényeget, nagyon pontosan. Együtt azt jelenti, hogy saját szabad akaratunkból toljuk ugyanazt a szekeret egy irányba. Nem azért, mert ránk parancsolt valaki fentről. Csatlakozhatsz ha akarsz, nem kényszer. Ez a különbség diktatúra és demokrácia között. Azt jelenti, hogy bár nem vagyunk tök egyformák, ez nem is szükséges, még is, tudunk közös ügyet szolgálni, egy akaraton, az ügyet tekintve.

Ez a magyarázata annak, hogy a semmiből előtűnve mindjárt hatni tudott az emberekre. Ott érintette meg őket, ahol Orbán sosem lesz képes - legbelül, ősi ösztöneikben, tudattalan törekvéseikben.

Az sose volt jó üzenet, amikor egy diktátor kiállt a plebsz elé, és azt mondta, hogy majd én rendet teszek itt. Jó királyok, vezetők azokból váltak, akik az emberek akaratát kovácsolták egységbe, akik észrevették és elsimították a látszólagos félreértéseket a különböző érdek csoportok között, érvényre juttatva a közös, valódi akaratukat. Ehhez alapvető hozzáállás, hogy a vezető a nép akaratait akarja egyesíteni, ne pedig a sajátját azok ellenében. Nos, Orbán nem ilyen, nagyon nem. Gondolom, nem mondtam újat ezzel. Bajnai viszont ilyen. Lényeges különbség a motiváció. Most azt mondanám, hogy Bajnai valódi emberi kötelességből teszi, amit most tesz, a politikai szerepvállalást, nem pedig önös motivációitól vezéreltetve. Elismert, sikeres ember lenne enélkül is? Igen. S Orbán vajon? Nem hát. Mert egész életében a minél nagyobb hatalomra való igyekvés motiválta. Aszerint cserélgette köpenyét épp, hogy mi vezeti ehhez minél közelebb. Mindig is meg akarta mondani más embereknek mindazt, amit a sajátjában nem tudott megvalósítani, ez élete eszenciája. Ez motiválja ma is, nincs semmi kétség efelől, ma már ez jól látszik.

Igazából az LMP és a 4!K miatt írtam ezt a cikket. A demokrácia visszaállításához 2/3 kell. Koalíciós 2/3-ad, nem egypárti. Az már az MSZP-nek sem tett jót az emúttnyócévben sem.

Nem kell egyetérteni, azonosulni a koalíciós erőknek számos kérdésben, ám ahhoz, hogy leváltsák az Orbán kormányt és a FIDESZ-KDNP parlamenti többséget, nos, ahhoz most össze kell fogni. A 2/3-os törvényeket ugyanis csak 2/3-dos akarattal lehet megsemmisíteni törvényesen. Matek, ortodox. A közös érdekben való összefogás sosem árulás saját, egyéni érdekszféránk ellen, csak pillanatnyi kompromisszum a cél elérése érdekében. Ezt hívják igazából politikának, stratégiának, taktikának. Csupán ésszerűség a győzelem érdekében. A részletkérdésekről ráérünk/nek vitatkozni, ha már helyre állt a demokrácia. Tudod, nem mindig az az ellenséged, aki épp leszar és nem biztos, hogy az a jóakaród, aki épp kihúz a szarból.

Mint egyszerű választó, aki hisz a demokráciában, nos, azt mondom, hogy először összefogás kell az Orbán kormány és a FIDESZ-KDNP hegemónia megdöntésére, a demokrácia intézmény rendszerének visszaállításához, s minden más csak utána jön. Mármint az egyes csoportok érdekei. A helyzet hozadéka lehet a magyar politikai kultúra felsőbb osztályba lépése - ha túl tudja magát tenni saját érdekein.

Azt az egyet ne feledd, ha Millás vagy, ha 4!k-s, ha Bajnai, ha Gyurcsány, ha Thürmer, ha akármi más - a választókért, azaz az ország népéért teszel bármit. Ha nem így van, hamis vagy, mondj bármit is céljaidról.

 

Szólj hozzá!

Címkék: együtt milla 4!k Bajnai egységben az erő


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr234905762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása