HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.01.26. 21:39 Mr. Waszabi

Valamit a fasizmusról - ha már senki nem mer szólni ellene

Kényes téma - már akinek. Egészséges embernek persze nem az, így nekem sem. Nem kerül semmibe szólni ellene, hát megteszem. Magukért, mármint a magyarságért. Túl sok áruló van közöttünk, ideje leszámolni velük és hazugságaikkal.

Ez a blog bástyája marad az igazmondásnak, amíg az működhet  ebben az országban. Nem pártnak, vagy bármi ideológiának farvizén született, csupán egy egészséges érzületű, hétköznapi magyar férfi hazugsággal szembeni küzdésének csatornája. És ez így is marad, amíg a törvényi lehetőségek ezt biztosítják. 

Annak a tapasztalásnak alapján állok ugyanis, hogy aki hazudik, az nem meri felvállalni valódi szándékait, kerülő útra kényszerül céljai elérése érdekében, s így nem igen fog célhoz érni. Mert nem hatékony, azért nem. Nem egyenes dolog - ami két pont között geometriailag és logikailag is igazoltan a legrövidebb út - , semmiképp, ami borítékolja, hogy valami trükk van a képletben. Mindig. Kerülőút, aminek szükségszerűségére sosincs logikus magyarázat. Ezt igyekszik logikusnak láttatni a fasizmus, de sikertelenül. Ezt nevezzük hazugságnak, ami magyarul  megtévesztést jelent. Más emberek megtévesztését, valamely előny nyerése reményében. Ez pedig sosem jelent semmi jót valakiknek. Valaki rákúrását jelenti ugyanis, nem mást. Ez a baj a hazugsággal.

Szóval a fasizmus. Marhaság a köbön. Gyáva emberek mentsvára saját gyávaságuk, emberi gyengeségük igazolására. Meg nem tett tetteik igazolására, amiket azért nem tettek, mert gyávák voltak hozzá, vagy inkább egoisták. Például szembenézni azzal, hogy saját életük megrontója sosem más embertársuk, csak is önmaguk. Ezért inkább kitalálnak bármit, hogy más embereket tehessenek felelőssé. Orbitális hazugság, alapjáraton, de művelői igyekeznek ezt halmazatilag művelni, amíg egyértelműen be nem bizonyosodik, hogy valójában emberi gonoszságról van szó. Mármint eme műfaj művelőnek emberi gonoszságáról. 

A legkönnyebb olyan ideológiát magunkra ölteni menekülés gyanánt, amely nem tőlünk követel áldozatot, hanem mindig másoktól. Ez a fasizmus és egyben az árja-elmélet gyökere is. Takaródzás valami ködös elmélettel, aminek igazolását lehetőleg nem fogják más gyenge emberek kérni, hisz abban érdekeltek, hogy gyávaságukat igazoló platformot találjanak, nem pedig a valódi igazságban. Valójában. Az egyetlen rákúrás, ha akadnak olyan gondolkodó emberek, akik szeretik látni világosan a mit-miért összefüggést és általában piszkálódnak a szillogizmus megnyilvánulásai ellen. Én ilyen vagyok, és szerencsére nem vagyok egyedül ezzel. De rám jellemzően az sem szokott érdekelni, ha valamiben egyedül vagyok a szemléletemmel, ez viszont már valódi rákúrás bármely hazugnak. Kis embernek, nagy embernek egyaránt. Pech. Nekik. Mindezt azért, mert nem a mennyiséget tartom fontosnak, hanem a minőséget. Tisztán, víz nélkül. És utálom, ha vizezik az italomat:)

Szóval, a fasizmus eszméje majdnem tökéletes hazugság. Majdnem. Csak, sajnos, mindenkor léteztek olyan emberek is a Földön, akik akadékoskodtak az apró részleteken. Miattuk találta ki a fasizmus további önigazoló hazugságait, ami szerint a kritikusok debilek, alacsonyabb származásúak, s végső soron a társadalom ellenségei. Persze intelligens ember azonnal átlát a szitán, hogy ezzel valami nem smakkol. És ezzel kezdetét veszi a fasizmus síugrása a sáncon. Na, nem a siker szempontjából, hanem a fékezhetetlen lejtmenetéből. Amikor saját, eredendő hazugságai védése érdekében újabb és újabb, egyre orbitálisabb hazugságokra kényszerülnek.

Ezért nem volt életképes sosem, sem az elmélete, sem a gyakorlata, és ezért nem az ma sem. Mert hazugság, lényegét nemes egyszerűséggel, eszenciálisan megfogalmazva. Az élettel szembeni hazugság. Az emberi élettel szembeni hazugság. S mint az élet képviselője, favorizálója, muszáj vagyok szólni, tenni ellene. Akár egyedül is. Megteszem most, mert nagyon aktuális, már érik egy ideje. Túl sok gyáva ember bújt elő a káosz zűrzavarát kihasználva, annak farvizén gondolva némi térnyerés lehetőségét sunyi hazugságaiknak. Pechjük van, nem kicsit. Abban nincs semmi pozitív, amikor bárki ember fia a másik ember létezésében látja bajai okát. Hazugság, egy.

Ennél fogva az is hazugság, amikor saját részrehajló ideológiája mentén bárki igazolni akarja ilyetén törekvéseit. Hazugság, kettő. Ugyanis az állító pont ugyanannyi levegőt lélegzik, pont ugyanannyit szarik grammra, és pont ugyanannyi vér csörgedez ereiben, mint azoknak, akikre vélt sérelmeit kenni igyekszik. Hazugság, három.

Racionálisan nézve, igazold elméleted, hited működőképességét, hogy az emberek javára szól valójában. Nem fog sikerülni, mert hazugságból nem születik élet. Mindjárt levezetem, miért nem.

Tegyük át az egész szituációt üzleti, matematikai alapra, így könnyebb átlátni. Tegyük fel, hogy teszek neked egy üzleti ajánlatot. Azt mondom, beveszlek csendes társnak egy jó buliba, ha adsz 100 ezer forintot, és egymilliót fogsz visszakapni, ez az ígéretem. Ekvivalens azzal, hogy irtsuk ki a zsidókat, és a felszabaduló élettér a miénk lesz, nem zsidóké. Te elhiszed, mert keresed a könnyű boldogulás útját, és adsz 100 ezret. Én elveszem és azt mondom neked, beruháztam a 100 ezret. De valójában csak 10 ezret fektettem be belőle, a többit olyasmire fordítottam, amiről neked nem beszéltem és messze nem képezi a közös vállalkozás alapját. Hazudtam, egy.

Idő múltán aztán azt mondom neked, hogy 20%-ot hozott a befektetésed. Ja, a 10 ezer után valóban, de ugye te 100 ezer hozadékát várod. Hézag van. Ezért a százalékban nem hazudok, viszont ki kell találnom valami mentőcsomagot, hogy ne akard fel venni a befektetésed 20 ezer forintját a vállalkozásból - ami ugye csak 2 ezer valójában. Ezért azt mondom neked, hogy vissza kellett forgatni a nyereség 90%-át, ahhoz, hogy célt érjen vállalkozásunk. Hazudtam, kettő.

Te meg elhiszed, mert mohó vagy. Hazugság, három, de ez már a te önámításod, itt léptél a nagyon vékony jégre. Hazudtál, de ezt már magadnak hazudtad, remélem, figyeltél.

X idő múlva arra ébredsz, hogy alaposan átbasztalak, de akkor már nem mersz szólni, mert felmerül, hogy esetleg a te likvidálásodra is kötöttem hasonló üzletet - mással. Hazugság öt - de ez már kényszer. A te kényszered. Azért az, mert egytől háromig hazudtál, s ennek gyümölcsét aratod. 

Nagyjából ennyi a fasizmus forgató könyve. És hiszel benne? Gyenge ember vagy.

Hogy kinek, miben van igaza, azt az élet mutatja meg valójában, a maga megcáfolhatatlan történéseivel. Emberek véleménye nem releváns. A vélemény csak még meg nem történt vagy ismeretlen események kimeneteléről való spekuláció. A fasizmus már megtörtént, ismert dolog, tény az emberiség történelmében, így pontosan lehet tudni, hogy ez az ideológia mire törekszik, mit eredményez - ha hagyjuk, azaz, elhisszük hazugságait nyereségvágyból. Én azt mondom, inkább ne hagyjuk. Nem hozott ez annyit a konyhára senkinek, hogy megérje. Szar vállalkozás, tuti garantált buktával a végén. Én ezt mondom.

Ellenben új fogadást teszek. A fasiszta gyáva emberek, akik eddig mások zsírjából akartak megélni, mostantól dolgozzanak a maguk helyén a társadalomban. Tanulják meg, hol a helyük, mutassák meg, mire képesek valójában és az legyen megmérettetésük alapja. Aztán, ha az derül ki, hogy felkopik az álluk, akkor legyen az mementóul állításaikkal szemben. Mert ígérni bárki tud bármit - csak a bizonyíték lehet a teljesítmény igazolása. Az ígérgetés önmagában picsafüst, nagyjából. Lehet próbálkozni, én értékelem azt is. Van türelmem is a cáfoláshoz. S nem csak türelmem, de ismeretem is. Viszont a kudarccal a próbálkozónak kell számolnia, legyen ez is világos. Ha nem vagy elég okos ehhez, akkor inkább legyél rendes ember, nagy E-vel. Akkor nem fogok kötözködni, ami  könnyebb utat jelenhet számodra az életben. Gondold át, magadért teszed vagy nem teszed. De, ha rosszul döntesz, úgy nehéz út vár rád. Mert nem vagy egyedül, emberek is élnek a bolygón, azért.

Szólj hozzá!

Címkék: jobboldal fasizmus hazugságok


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr705045496

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása