HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.02.20. 19:49 Mr. Waszabi

Aszongya a gulyás...

Pontosabban Gulyás Gergely az alkotmány ügyi bizottság elnöke. Mire is és mit is?

A kocsiban a Klub Rádiót szoktam hallgatni, amióta a Neo FM megszűnt. Érdekes párbeszédeket, gondolatokat lehet benne hallani. Ma például Gulyás Gergely, az országgyűlés alkotmányügyi bizottságának elnöke volt az egyik beszélgető partner.

Az egyik felvetés az volt a Klub Rádió riportere részéről, a 4. Alaptörvény módosítás kapcsán, hogy nem lesz e sok ez, egy év alatt? Merthogy az USA 230 éves alkotmányát mindösszesen 27 alkalommal kellett csak. Összesen. Meg hogy azoknak nem is volt mintájuk, azt még is sikerült elég stabilat készíteniük elsőre, a jelek szerint, habár ők azt ennek ellenére nem hasonlítgatták semmiféle kőhöz. Csak úgy megcsinálták, azt van, azóta is.

Aszongya erre a mezei magyar gulyás, hogy dehogyis, hisz előtte (érted: 1789 előtt!)  volt másik alkotmányuk, ami nem állta meg a helyét, s azért kellett gyökeresen másikat csinálniuk, tehát időarányosan nem vagyunk rosszabbak annál! 

Ember! Eszedet hová tetted? Van pofád azt állítani, hogy bármiben párhuzamot lehet vonni a magyar és az amerikai alkotmányosság között anno 1789? Alkotmány jogász vagy-e? Milyen színű bivaly bőrbe is volt kötve 1789-ben a magyar demokratikus alkotmány? Semmilyenbe, elárulom. Mert még halványlila fingként sem kódorgott még ilyesmi senki végbele tájékán sem, nem hogy a fejében,  akkoron. Mert echte feudalizmus volt itt akkor, azért. Nem alkotmányos, csak sima, középejrópai feudalizmus, a legkeményebb fajtából. A demokrácia szót meg csak a görög klasszikusokból ismerték némely tanult emberek, de ők is csak mint mint letűnt kor meghaladt, poros emlékét.

Baszd meg. És a hülyeségedről nyilatkozol plénum előtt?

Ilyen emberek alkotmányoznak ma Magyarországon. Hát, látszik is az Alaptörvényen, szó se róla. 

Hiába, magyar szarból magyar várat kell építeni, ettől leszünk nemzet. Erre telik.

Szólj hozzá!

Címkék: demokrácia alkotmány gulyás alaptörvény


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr735094715

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása