HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.05.09. 20:34 Mr. Waszabi

Magyarország kormánya NEM teljesít - avagy a Varga csomag okai

A 2013-as költségvetésbe a 2/3-ad szuperszonikus gyorsasággal betervezte az E-útdíj és a NAV-hoz bekötött pénztárgépek által hozott bevételeket, ellentmondást, egyeztetési javaslatokat nem tűrve, hatásvizsgálat meg szakértői vélemények nélkül, szokás szerint. Tehát törvénybe iktatták, még tavaly. 

Varga 2 hónapja, hivatalba lépése után pár nappal már megszellőztette egy 100 milliárdos megszorító nem megszorító csomag bevetését, majd egy héttel később módosította álláspontját, miszerint az mégsem lesz szükséges. Megnyugodhattunk, hogy tényleg, végre megállapodik a kormány és az államháztartás étvágya.

Ma viszont, újabb pár hét elteltével Orbán Viktor utasítására még is csak lesz Varga-csomag.  Hát ez hogy?

"Hát, Misikém, az a helyzet, hogy még is csak kell az a nemmegszorító csomag, mert ugye a szégyenpad, meg miegymás, ezt nem engedhetjük meg magunknak."

Természetesen, akármilyen adók kivetésével, emelésével fogják a kormány hibájából elmaradt bevételek okozta hiányt pótolni, azt közvetve mindenképpen minden magyar polgár fizeti, hiába, hogy nem az SZJA kulcsot növelik esetleg.

Csakhogy. Sem az E-útdíj, sem pedig a NAV-hoz bekötött pénztárgépek projektje el sem kezdődött, gyakorlatilag leállt, azaz meghiúsult mindkettő, már hónapokkal ezelőtt. Tudta ezt a kormány is, jelzem, de azért nyugodt szívvel hazudoztak arról, hogy mennyire nyerő helyzetben van az ország. Sőt, színes, szagos kormányfői levélben kellett ezt tudatni a néppel, újabb pár száz millióért, na persze hogy közpénzen.

Halkan jegyzem meg, hogy egyetlen projekt esetében nem alkalmazható a szenvedő szerkezet, de különösen nem közpénzek esetében. Mármint projekt csak akkor hiúsul meg, szenvedőileg, ha mondjuk vis major miatt árvíz önti el a megvalósulás helyszínét, vagy földrengés teszi a földdel egyenlővé a félig felépített építményt. De egy el sem kezdett projekt vagy pláne FÉLBEHAGYOTT projekt az nem a természet erőinek ellenséges viselkedésének áldozata, csupán a projekt-csapat munkakerülésének, aktatologatásának, vagy hozzá nem értésének, esetleg nem kellő érdekeltségének vagy a vezetés töketlenségének következménye. Vagy mindezek együtteséé. Azaz, van az eseményeknek, pontosabban a nem-történéseknek felelőse, nem is egy. Valakik nem végezték el a munkájukat, ezért a költségvetési egyensúly megborul. Erről van szó. Mármint, az Orbán kormány egyes tisztviselői nem végezték el feladatukat, többek között a miniszterelnök sem, ha az alárendeltjei megbuktathatták e két fontos projektet s ennek végeredménye pár hónapi kussolás után egy megszorító adó-csomag. Magyarul, megint a plebsz farkával verik a csalánt, amit ráadásul ők ültettek. Ez elég nagy gáz, különösen, hogy mindeközben a trafik-projektet valahogy sikeresen lezavarták, mondhatni sosem látott siker. Innen nézve az sikerült, amiből a költségvetésnek nem lesz többlet bevétele, csak a haveroknak. Persze, ezalatt nagyokat hallgat miniszterelnökünk és Varga is arról, hogy a saját illetve az alájuk rendelt szervezetek  töketlensége miatt kell kivetni új adókat, mivel pár ezer ember nem végezte el a feladatát, és emiatt nem valósultak meg a tervezett projektek. Mert erről van szó valójában. Lehet, hogy Magyarország jobban teljesít, de a kormány nem, az feketén-fehéren kirajzolódik. De ez csak azért lehet, mert Magyarország nem egyenlő az ország kormányával, szerencsére.

Mit mondhatunk erre valójában? Orbán Viktor nem képes kormányozni, csak eljátssza, hogy milyen keménykezű, egyébként csak hangember. De gyakorlatilag a saját beosztottai ott hátráltatják, ahol csak akarják. Ő meg hagyja. Nem számít, majd megadóztatjuk a sok hülyét, hogy észre sem fogják venni. 

Mindezzel semmi baj nem volna, ha nem lenne olyan nagy arcú, meg fennhéjázó, és nem hazudozna teljesítményről ilyen elbaszások árnyékában. Mondjuk nem küldene nekem pár nappal a Varga-csomag bejelentése előtt a saját pénzemen (közpénzen, ugye) nyomtatott és postázott színes brossúrát arról, hogy Magyarország jobban teljesít. Mert láthatólag nem teljesít jobban. 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán átverés varga kifosztás nem teljesít


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr135291870

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása