HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.05.18. 21:58 Mr. Waszabi

A kormányzati trollok ismérvei - hogyan verd le őket?

Kicsit megszaporodtak a kormányzati politikát reklámozó trollok az interneten, immáron hivatalos hatóság is indult legalizálásukra, hát ideje tenni ellenük. Egyrészt, a környezettudatos gondolkodásé a jelen s a jövő, ezért ha szemetet látunk, tegyük be a kukába, ne legyünk lusták. Meglátsz egy szemetet, ne keress kifogásokat, fogd meg és tedd be a kukába. Azaz, égesd szarrá, s önként fog a kukába menekülni. Ez erkölcsi kutya kötelességünk. Másrészt, ha a kormányzat fontosnak ítéli lenyomni az online médiát, tehát nekünk, annak alkotóinak becsületbeli ügyünk, hogy ezt ne hagyjuk. Harmadrészt, meguntam, hogy mindenféle emberek keverhetik a szart kommunikációügyileg az interneten, akik elhiszik magukról, hogy ezt akadálymentesen megtehetik. Hát, eltévesztették a házszámot, akik ezt sima ügynek gondolták, én meg ezt gondolom, itt van a fal, amelyben összetörik orrukat. Zsepit adok az orrtörléshez, vagyok ennyire korrekt, de harc nélkül nem fogom megadni magam, a magam részéről. Sok más dolgot is sima ügynek gondoltak az elvtársak, amiről aztán bebizonyosodott, hogy mégsem az, hát miért lenne ez a kezdeményezésük sima ügy? Ne legyen az, ez minden normális blogger érdeke. Ezért nemet mondtam ma e dologra, a trollok köz-elfogadott ignorációjára, mostanitól inkább aktívan irtsuk őket, amondó vagyok. Nem tűröm tovább az élősködő ingyenélőket, inkább megszívatom őket. Legalább kényszerítsük küzdelemre őket, hadd dolgozzanak meg a pénzükért, így igazságos, ha a kormányzat pénzt áldoz a foglalkoztatásukra közpénzből. Az újonnan alakult kormányzati antikommunikációs hatóság létrehozása egyértelmű hadüzenet a digitális média területén a szabad vélemény nyilvánítás ellen. Ha ragaszkodsz ehhez a jogodhoz, tedd hát meg, amit önmagadért meg kell tenned.

Kormányzati trollok eddig is léteztek, csak mivel nem hivatalból ténykedtek, az volt az ál-udvarias szentencia, hogy hagyjuk figyelmen kívül őket. De ezzel nem értek egyet, ugyanis ne zavarja meg senki a saját, szabad akaratomból indított kommunikációmat, aki kifejezetten ezzel a céllal kapcsolódik abba. Tehát kiiktatom, de legalábbis küzdjön meg a lehetőségért, hogy bizonyítson. Többségük alulművelt bértollnok, akit nem a gondolkodásbeli képességei, hanem internetes ismeretei miatt választanak erre a feladatra. Azaz, kurvára nem ért semmihez, amihez hozzászól, ennél fogva könnyű megborítani, hamar hülyét csinál magából.

Honnan ismerheted fel őket? Közös jellemzőjük, hogy egyiknek sincs saját blogja. Semmilyen. Se jobboldali, se másmilyen. Azaz, nincsen saját közlendője, és megbízóinak se volt annyi esze, hogy legalább egy ál-blogot létrehozzon fedésként valami értelmes író által a nick mögött. Ha van neki még is, nézz bele, mielőtt reagálsz. Érdemes, mert ez valóban a saját blogja, ahol néha egészen debil irományokat olvashatsz, amiből azonnal rájössz, kivel is van dolgod. Ne feledd, a tudás hatalom. Mármint számodra hatalom, ha tisztában vagy vele, hogy az ellenfél mennyire idióta, milyen egysíkú ideológia hívője.

Másik közös jellemzőjük, hogy a kommentelés során soha nem önálló gondolatokat közölnek, hanem mindannyian ugyanazon panelekből építik fel kommunikációjukat. Talán nem árulok el meglepetést, miszerint ezek a kommunikációs panelek szóról szóra a hivatalos kormányzati kommunikáció paneljei. Néha helyesírási hibákkal együtt:) Még egy szót sem mernek megváltoztatni benne, mivel parancsba van adva, mit mondjanak. Innen látszik, honnan fúj a szél.

Céljuk mindig egy: a blogtémák elterelése a valódi témáról, akár a blogéról, akár a kommentelők által forszírozott eredeti, valódi kérdésekről, amik a kormányzati kommunikáció céljával ellentétesek. Ellenszer: ne hagyd, hogy a troll elterelje a témát, ne hagyd magad elterelni a téged érdeklő kérdésektől, ragaszkodj azokhoz. Ha észreveszed, hogy valaki ilyesmire törekszik, akkor jusson eszedbe, hogy semmi más célja nem lehet ennek, csak az, hogy trolli hivatását érvényesíti az illető, ergo az előző tanács lép életbe: ne hagyd. Ha észreveszik, hogy nem tudnak megvezetni a paneljeikel, akkor feladják, elnémulnak, gondolkodni nem tudnak ugyanis. Nincs rá se felhatalmazásuk, se képességük. Nem bonyi. Az lehet, hogy ilyenkor visszavonulnak főnökeikkel tanácskozni,  de ettől ne tarts: aki a hivatalos kommunikációt nem tudta megtervezni drága pénzért betonbiztosra, az nem tud jó tanácsot adni saját mondandójukat publikáló emberek ellen sem. Ez se bonyi.

Egyik technikájuk, hogy a fontos kérdéseket firtató kommentelőknél bekérdeznek, olyan kérdéseket téve fel, amelyek elbizonytalanítóak, vagy mások felelősségére igyekeznek terelni a figyelmet. Ismerd fel, s ne hagyd. Ha felismered, mire megy ki a játék, kérdezz vissza, saját gondolatmeneted szerint. Ragaszkodj ahhoz a témához, amit felvetettél. Hamar el fognak vérezni, ugyanis azért igyekeznek téged elterelni, mert az általad feszegetett kjérdések kellemetlenek, megválaszolni nem akartak a kormányzat részéről. Ezért fizetnek trollokat, ugye. Ha mindegy lenne, amit mondasz, kérdezel, a kutya sem érdeklődne, s pláne nem akarna elhallgattatni. Ez se bonyi.

Másik technikájuk, hogy csoportosan jelennek meg egy-egy blogon, s különböző, a specifikációjukban meghatározott kommentelő-típusokat igyekeznek lefoglalni, ha egy nem bír vele, akkor többen is egyszerre. Nagyjából DDOS támadás megfelelője, csak amatőrebb kivitelben. Ne menj bele, mindig ragaszkodj ahhoz, hogy egyszerre csak egy emberre vitatkozol. Ez nagyon hatásos, kihúzza a szőnyeget alóluk. Ugyanis, egy trollal simán elbánsz, ezt ők is így gondolják, azért jönnek többen. Használd a fejed, azért van sajátod.

Ne feledkezzünk meg a lényegről: a kormányzat akkora bajban van saját hazugságai miatt, hogy szükségét érzi az internetes média elnémításának is, nem elég számára a hivatalos kormány propaganda csatornái. A pánik jellemzője, amikor már a kisebbség véleménykülönbségét sem képes elviselni a hatalom, minden áron totális némaságra akarja kárhoztatni a vele egyet nem értőket. Az internetes blogok ugyanis még mindig kisebbséget képeznek a magyar sajtóban, tájékozódásban, a legolvasottabb magyar blog sem bír pár százezres napi látogatottságnál többel. Ez pedig egy tíz milliós országban igencsak kisebbség kommunikáció ügyileg. Tehát, ha már itt tartanak, akkor nincs messze a cél, nem volt ok nélküli megnyilvánulásod, ők már az összeomlás szélén tartanak. Mert csak az érzékeny az apróságokra, akin nagy a nyomás. Ne sajnáld őket, ne légy megbocsátó - ellened és eredendő céljaid ellen dolgoznak. A miért nem fontos. Tudod, ezt mondta a bérgyilkos is a Keselyű három napjában:)

6 komment

Címkék: fidesz harc hatóság troll hírtek


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr345306364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Herr Bruder Netzwerk 2013.05.21. 13:57:34

kéne közösségi trollszűrőt létesíteni. nem lehet olyan nehéz...

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:02:27

Azért az is vicces, hogy én ezt a hozzászólást nem tudom elküldeni, mert nem engedélyezett tartalmat vagy linket tartalmaz:
www.mirrorstudio.hu/komment.html

Rendíthetetlen Álamkatona 2013.05.21. 15:07:31

Kopizd ki az alábbi linken látható szöveget és írd be ide.
Majd kérdezz rá, hogy van-e benne csúnya tartalom vagy link...

www.mirrorstudio.hu/komment.html

Nincs kicsit túl komolyra állítva a szűrő?

Mr. Waszabi 2013.05.21. 19:30:03

Nincs semmi extra szűrés vagy tiltás beállítva. Azt ki kell érdemelni:)
A blog.hu rendszer beállításai működnek.
Elsősorban nem tartalmi, hanem alkalmazott technológiai elemek vannak szűrve, pl. egyes Microsoft ActiveX vezérlők vagy olyan oldalak, amelyek adathalász nyúlványokat tartalmaznak.

Mr. Waszabi 2013.05.21. 20:10:47

Az is lehet, hogy ingyen reklámnak vette a szűrő.

Mr. Waszabi 2013.05.21. 20:17:42

A troll-listán gongolkozom még. Csak akkor éri meg a fáradtságot, ha jobban elszaporodnak/pofátlanodnak. Meglátom, mi lesz.
Itt ugyan nem tudnak kárt tenni, mert ha velem trollkodik valaki, kitörlöm a hozzászólásait szó nélkül. A visszaesőket letiltom.
Azonban annak alapján nem lehet valakit trollá nyilvánítani, hogy kormánypárti véleménye van és esetleg nem publikál sehol, csak hozzászól mások dolgaihoz.
A troll lényege a zavarás, terelés, mellébeszélés, csupa öncéló ténykedés, ez a nem kívánt ténykedés.
Szóval, majd meglátom, kell-e ilyen listát csinálnom.
süti beállítások módosítása