HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.09.25. 22:15 Mr. Waszabi

Viszonzatlan szerelem

Nem létezik ilyen. Ha viszonzatlan vonzalmat érzünk valaki iránt, akkor az csak viszonzatlan, egyoldalú vonzalmunk, de nem szerelem. Igen messze esik a két fogalom egymástól, azért. Szerelem az, amikor két ember kölcsönös vonzódása mentén, gyakorta minden racionális szempontja, érdeke ellenére egymásé lesznek. Ha nem lesznek, akkor nem volt meg köztük kölcsönösen az a különleges vonzerő, amely legyőzni képes a racionális érveket, s így érzéseik nem szerelem tehát. Legfeljebb a reménye, illúziója annak, de nem több. Pont.

Vannak bennem rég lappangó gondolatok, eszenciák az életből, amelyeket csak azért nem írtam meg korábban, mert nem volt rá apropó. Nem volt rá ok. Ez is ilyen. De most épp láttam egy filmet, aminek ez a témája, és erről eszembe jutott, hogy ideje megírnom gondolataimat e témában. 

Ennek kapcsán felsejdült bennem mindaz a tengernyi marhaság, sulykolt téveszme, amit női vagy szerelmi témájú blogokban olvastam az évek sorában - mindig ugyanazokat az érveket, gondolatmeneteket, mintegy körbe-körbe járva, megoldatlan probléma körül. Ez utóbbi mutatja, hogy bármely, e témában elővezetett elmélkedés, vagy adott tanács az ego várásainak igazolására adott hazabeszélés, s ekként nettó hülyeség. Sajnálom, hogy ezt kell ma mondanom, de tudod, úgy vagyok a megnyilvánulással, hogy előbb beszéljenek a magukat okosabbnak hívők, meghallgatom, mit mondanak, hátha én vagyok a hülye, s ha a végén még mindig van mit mondanom, akkor szólok hozzá. Hát erről a témáról most nyilatkozom, 5x később, miután mások már lerágták a csontot.

Azt is tudom, hogy mi a különbség a vágyaink és valóra vált vágyaink között. Igen sok mérföld vagy esztendő. És a mérföldek vagy esztendők teltével bizony már másképp látjuk az eredeti mozgatórugóinkat. Például arról is, amit szerelemnek véltünk egykoron. Talán erre mondják, hogy benő az ember feje lágya. Nagyon szar dolog, ha valakinek nem nő be, időarányosan. Mert az ilyesmi téveszmék meghatározzák életünk további folyását, azért. Abban az értelemben, hogy inkább rajta tartanak azon az unott sínen, amiről már rég szeretnénk letérni, csak nem tudunk - mert naponta bevesszük a mások által odanyújtott kábítótablettát, amely egonkban élteti az illúziókat. Butaság, nem de? De.  

Ugyanis, nem a viszonzást kell keresned bármely kapcsolatban, hanem azt, hogy te mit tudsz, vagy képes adni másoknak. Az lehet szeretet, szerelem, vagy ezen a gyökéren nevekedhet ilyesmi. Az a te tetted, valamiért, valakiért, az valóság, azért. Mindaz, amit te vársz másoktól, csupán egod hamis reménye, semmi más. Ennek viszont köze nincsen sem szeretethez, sem szerelemhez, értelemszerűen. 

Remélem, hozzájárulhattam ezen írással valamicskét a saját öntudatod rendbetételéhez. Szíven üt, tudom jól. De ezt szerettem volna elérni. Mert másképp nem lehet az illúziókat lerombolni, azért. Ha csak ellenállásodat, indulatodat sikerült kiváltanom ebben a pillanatban, akkor már valami célt értem, ám te még nem vagy sehol önmagadhoz képest. Mármint ahhoz az emberhez képest, akivé lenned kellene ahhoz, hogy szeretni tudj, azaz rátalálj a szerelemre is. Vagyis hosszú út vár még rád, mire magadra találsz, s amit végig kell járnod, ha valóban célt akarsz érni. 

Legyen szép estéd.

8 komment

Címkék: férfi szerelem butaság viszonzatlan


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr455533938

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

famefatal · http://szeretok-kapcsolatok.blog.hu 2013.11.07. 21:38:10

Nagyon igaz a gondolatmeneted. Az érzelmeinket mi vetítjük ki és azon sok esetben el sem gondolkodunk, mit adhatunk, csak hisztizünk az elvárásaink miatt. A szeretetet, szerelmet nem lehet és nem szabad kierőszakolni. Kérdéses, hogy egy akármilyen kapcsolat esetén lehet-e egyforma az érzelmek milyensége, intenzitása. Anno hülyének néztek, amikor azt állítottam, hogy nincs szerelem első látásra... de, hogy jelenthetnénk ki bármilyen érzelmet egy olyan emberrel kapcsolatosan akit nem is ismerünk? Tűz, vágy, kíváncsiság, kémia lehet, de szerelem nem. Ahhoz idő kell és azután alakul ki, amikor megismerted a másik félt. Jó esetben az ember önmagát már ismeri és képes önzetlen érzelmekre. Szerintem ez kell ahhoz, hogy elfogadjuk a másikat emberként, legyen az nő, vagy férfi. A szerelem és semmilyen kapcsolat sem szólhat csak az elvárásokról, az énközpontú gondolkodás az érzelmek terén nem vezet jóra. Amit adsz, azt kapsz. Ma a hozzászólásokban Casanovával példálóztam (volt aki értette, a többség nem), de bármilyen nőcsábász is volt számára az volt a fontosabb, hogy mit tud nyújtani. Ez szerintem az a fokú önzetlenség ahol már meg lehet tapasztalni az érzelmek tetőfokait.

Mr. Waszabi 2013.11.07. 21:47:05

@famefatal: de, lehet. Én átéltem. Egészen addig nem szerelem, amíg a racionalitás dolgozik az emberben. Amikortól fogva nem az dominál, hanem az érzés visz a szárnyain, onnantól szerelem. Kevésszer adatik meg az embernek, kölcsönösen meg még ritkábban. Meg kell becsülni, ha érkezik, amondó vagyok:)
Én akkor kezdtem verset írni, amikor ez először megtörtént velem - 40 éves voltam. Varázslatos volt. És tudom, hogy nem utoljára történt akkor:)

Mr. Waszabi 2013.11.07. 21:52:16

@famefatal: Casanovának lenni nem örömébodottág, ezt bizton állíthatom. Magányos dolog, nagyon.
És ez a magány az, ami ráébresztheti az embert valódi hivatására - a szeretésre. Ez érlelheti az igazi értelmére annak. Sokszor akkor értjük meg valami lényegét, amikor nélkülözzük. A szeretet is ilyen, sőt:)

famefatal · http://szeretok-kapcsolatok.blog.hu 2013.11.07. 21:53:03

@Mr. Waszabi: A racionalitást nehéz kizárni. Részemről túlságosan logikusan gondolkodónak tartom magam ahhoz, hogy kizárjam. A kölcsönös szerelem első látásra még futurisztikusabbnak hangzik, de örülök neki, hogy Te megtapasztaltad! :)
40??? a fotód alapján sokkal kevesebbet mondtam volna! :)

famefatal · http://szeretok-kapcsolatok.blog.hu 2013.11.07. 21:58:41

@famefatal: Casanovának lenni lehet, hogy nem öröm. De a hozzáállása az érdekes volt szerintem. Nem úgy tekintett a nőkre, mint holmi eszközökre, nem volt énközpontú a gondolkodása. Egyszerűen örömet akart okozni. Előbb-utóbb bele lehet fáradni, de Casanovaként is megtalálhatja az ember az igazit. :)

famefatal · http://szeretok-kapcsolatok.blog.hu 2013.11.07. 21:59:48

@Mr. Waszabi: Bocs az előbb rosszul küldtem el... töröld ha gondolod az előzőt... Casanovának lenni lehet, hogy nem öröm. De a hozzáállása az érdekes volt szerintem. Nem úgy tekintett a nőkre, mint holmi eszközökre, nem volt énközpontú a gondolkodása. Egyszerűen örömet akart okozni. Előbb-utóbb bele lehet fáradni, de Casanovaként is megtalálhatja az ember az igazit. :)

Mr. Waszabi 2013.11.07. 22:14:46

@famefatal: én megéltem, zanzásítva, hál'istennek. Mert így maradt elég időm arra, amire még kell igazából - és amire neki már nem maradt. Az élet vége számít, hogy végül hová jutottunk. A Biblia szerint az a jó, ha betelve az élettel, megelégedve megyünk el, békével. Én is érzem, hogy így a jó, nem háborgással, rendezetlenül, harc közben. Még csak 45 vagyok. Időarányosan jó szemlélet, azt gondolom :)
Casanovaként csak azt kapja az ember, amit ő tud adni. Az a szükséges dolgok fele. Egyik fele, ha érted. A másik felét azzal a szemlélettel nem kaphatja meg. Ahhoz változni kell. Övé volt a rajongás, a szerelem, szenvedély - de a nyugalomat nem lelhette meg egy nő oldalán sem. És hidd el, hogy semmi sem hiányzott neki jobban annál. Mert mindenki arra vágyik legjobban, amit nem érhet el. Ezért tartom áldásnak, hogy van késztetésem többre, mint ami neki jutott.

Mr. Waszabi 2016.03.22. 19:47:23

A Jó Isten áldjon meg téged, aki ezredszer nézed e bejegyzést. Ébredjél már fel, hogy nem létezik geci férfi, csak ha te választottad őt valami érdekrendszered mentén párodul. Nálam innen indulunk. Ha nem vagy képes felfogni, s elfogadni ezen állítás igazságát, akkor soha, semelyik másik férfi sem lesz elég jó neked, elvárásaidnak. Mert ahol hibás az elvárás, ott annak minden következménye is csak további hibákat eredményez. Másképp nem történhet - és, ahogy látom, nem is történik másképp. Most mit kéne csinálnom? Nyaljam a puncidat a helyett,akinek igazából kéne, de nem találtál rá, mert agyban nem vagy elég érett, méltó arra, hogy vele összetalálkozz? Ha az élet nem találta kellően méltónak aktuális felfogásodat ő róla, ahhoz, hogy rákenhesd minden korábbi emberi mulasztásaidat, akkor én, eccerü emberként, ugyan, mit is mondhatnék neked? Semmit. Zérót. Mert egy másik világban élek, mint te. Én az emberek világában élek és ténykedek - te viszont csak a saját képzelt világodban. Kettőnk közül ki baszik rá jobban mindarra, amit te nem akarsz elfogadni a valóság üzeneteiből? Szertintem nem kérdéses a válasz részedről, és nem is vagy rá befolyással. Ha mindezen kérdésekről ezen kommentből értesülsz, akkor biztosan nem.
süti beállítások módosítása