Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.11.28. 20:22 Mr. Waszabi

Szexről, szerelemről II.

Blogtulajként elég egyértelműen látom, mi érdekli a látogatókat. A párkapcsolat. Főleg nőket, de ezen nincs mit meglepődni. 

Nem vagyok hülye, így pontosan tudom, hogy a férfiak internetes megnyilvánulásaik során átlagosan mennyiben adnak válaszokat a nők kérdéseire. Egy számjegyű a százalék, nem több. Tulajdonképpen ezért lett a blog címe az, ami, évekkel ezelőtt. Egyáltalán nem terveztem társadalmi- gazdasági- politikai cikkeket írni, de végül ezt dobta a gép. Utálom is magam ez utóbbi miatt. Nem ezt akartam. De spongyabobot rá, megtörtént, elmúlt. 

Nos, ma, évekkel később azt mondanám, hogy a nők feleslegesen keresik a válaszokat a férfiaknál. Azért, mert mindenki magában találhatja meg a válaszokat élete fontos kérdéseire. Vagy éppen kétségeire.

Nem találsz partnert? Ha találsz, akkor rendre bebizonyosodik, hogy nem megfelelő számodra? Az ok mindig benned van, nem a másikban, ezt mondhatom. Saját tapasztalatból. Sok az olyan fenntartásod a várt másikkal szemben, amit magad magaddal szemben nem teljesítesz be, mert nem is akarod. Magaddal szemben toleráns vagy olyan elvárásaiddal kapcsolatban, amit a másiktól könyörtelenül és makacsul elvársz. Ennyi a sikertelenséged oka, nem több, nem más. 

Ahogy én látom jelenleg a szummát, mindenki olyan partnert lel aktuálisan, amilyen hozzávaló. Nem jobbat és nem rosszabbat. Amikor mégsem találja a találtat kielégítőnek, akkor tulajdonképpen önmagával nem elégedett. Rólad beszélek, nem a másról. A mást is ismerem, átlagosan, és téged is. Észre kéne ezt venni ahhoz, hogy olyanná válj, amilyenre magad is vágysz. De inkább nem akarsz a tükörbe nézni, csak hajtogatod a magadét. Kokettálsz, de amikor helyzetbe kerülsz, akkor mindig visszavonulót fújsz, megijedsz, elmenekülsz. Ez a való, amit teremtettél.

Vicces? Így kívülről elmondva dióhéjban, annak tűnik, de amikor rájön az ember, hogy ez tényleg így van, így működik, nos, akkor nem annyira tud nevetni. Különösen akkor nem, ha már beáldozott e folyamat mentén pár évet, esetleg egy évtizedet, jó pár ismerkedés/kapcsolat kezdeményt, esetleg éveket átölelőt is,  és még sem ért happy endet, hanem minduntalan kénytelen rájönni, hogy a talált, az nem az az ágytál, amire vágyott.

Talán az akarat környékén kéne keresni a fiaskó okait. Az ember akarhat sok mindent, el is dönthet közülük számosat, de van néhány dolog, ami nincs akarata hatalmában. Vágyni egy dolog, akár autentikus is lehet a vágy, azaz velünk, lényünkkel született, hozzá rendeltetett, mégis, gyakori tévhit, hogy, ha 10 dologból 6-ban akaratunkon múlik a megvalósulás, akkor a maradék 4-ben is így van. Nem így van. A logika, a megszokás nem válasz az életünk minden aspektusára, hiába szeretnénk ezt hinni. Hinni bármit, az egy dolog. De a megvalósulás mértéke mutatja, hogy hiteink mennyiben paríroznak a valóságunkkal. Ez van valójában, nem több, nem más. Kéretik felfogni, megérteni ezt a mondatot, akkor léphetünk felsőbb osztályba. Különben évismétlésre bukott bejegyzés kerül a bizibe. Attól függetlenül, hogy ki mit hitt az előmenetelről.  

A szerelem például egy olyan dolog, amelyre mindannyian vágyunk, legbelül, ám beteljesülése, megvalósulása nem akaratunk függvénye. Hanem ajándékba kapjuk az élettől, sorstól, ha kapjuk, és amikor kapjuk, ha kapjuk. Aki sosem kapta, gondolkozzon el a hiány okán. Meg fogja találni a válaszokat, ha őszintén kérdez Isten felé.

És mindezek okán sohasem akkor, sohasem úgy esik meg, ha megesik is szerencsés esetben, ahogy azt elképzeltük, vártuk. Pont ebből derül ki - mert mindig kiderül, erről az élet gondoskodik -, hogy ez nincs a hatalmunkban. Ajándékot kapni valakitől, az a valaki akaratában áll mindig, nem pedig a megajándékozott vagy meg nem ajándékozott akaratában, azért. Értsük ezt meg, mielőtt elvárásokat fogalmazunk meg bármivel, bárkivel szemben. 

Vagy a gyerek, mint másik, sokak által és gyakorta áhított, kétséges elérmény. Az is olyasmi, ami nem emberi akarat függvénye. Abban az értelemben, hogy ha nem azzal, nem akkor és nem úgy jön össze, akivel igazából kellene, s akkor nem lesz olyan, amilyenre vágytunk.  De, ha meglesz, akkor muszáj megérteni a létrejötte pontos körülményeit. Azért szükséges, mert a körülmények határokat, korlátokat szabnak számára, vagy a szülővel való kapcsolata számára. Emlékezz Ábrahámra, Ismáelre és Izsákra. Erről szól az a történet, nem másról. MIt akart Isten és mit értett meg abból az ember, és végül a kettő elegyéből mi sült ki. Az elbaszott projekteket sosem Isten baszta el, hanem az aktuális ember. Érdemes erre rájönni, vagy ha nem tudsz, akkor legalább elfogadni, hogy így van, így volt mindenkor. 

Ez az írás legbensőbb félelmeidről, titkaidról szól, légy akár férfi, akár nő - attól függetlenül, hogy mit szerettél volna, vagy mit szeretnél hinni az érintett tárgyak tekintetében. Egy tényt végy szem elé, mielőtt elindul benned az indulat, vagy ellenérveket kezd keresni az agyad. Nekem nem lesz sem jobb, sem rosszabb attól, ami benned zajlik, vagy amit döntesz az említett kérdésekben. Mondjuk, ez bizonyítéka objektivitásomnak. Másra pedig nincs szükséged egy hazug emberek alkotta még hazugabb világban, azt gondolom. 

És a végszó: sose azt figyeld, hogy mások mit tesznek érdekedben, hanem, hogy te mit tehetsz azért. Mert lehet, hogy a másokat más érdekek vezérlik, más életre, mint, amit te tartasz fontosnak, célnak, s így lényegtelen is lehet, hogy akárhány férfi vagy nő milyen terveket sző. 

Az érem kevéssé érzelmi-értelmi oldala. Kell a szex. Akár beismeri magának a nő, a férfi, akár nem. Ösztönös, régi dolog, nem überelhető agyból. Aki megpróbálta, mind fiaskót szenvedett, élt meg. Ne akarj okosabb lenni, mint amennyire lehetsz, ezzel kapcsolatban csak ennyit mondhatok. Nem éri meg, rábaszás a vége, mindig, minden esetben. Az ember nem bújhat ki saját bőréből, azért. Hogy mit hiszünk, az egy dolog - de, hogy, amit hittünk, mit eredményez, nos, az a valóság, amelyet teremtettünk, hitünk mentén. Egyelőre, átlagban tekintve, nem szép a kép. Nagyon nem. Gondolkozz el azon, te mit teremtettél azon az alapon, amikben hittél. Nem lesz szép, amit látsz, ez biztos. Ha még is, akkor sosem olvasod e sorokat, ebben is biztos vagyok:)

Szép estét, és sok észt kívánok a magad életéhez!

Szólj hozzá!

Címkék: élet férfi szex szerelem filozófia


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr815634056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása