HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2017.05.25. 20:00 Mr. Waszabi

Menekült kérdés

Itt ma mindenkinek igaza van. Igaza van annak is, aki azt veszi távcső elé, hogy a menekültek a nyugat jólétén akarnak élősködni. És igaza van azon nyugatiaknak is, akik azt mondják erre a törekvésre, hogy nem. Mindkét tömegnek igaza van itt és egyszerre.

Szerintem meg ellenőrzöttebbé kéne tenni az Európába irányuló migrációt. Ehhez meg kéne követelni például a személyazonosság megállapíthatóságát is, többek között. Aki Szíriából menekül, az ottani állapotok miatt, azt be kéne fogadni. De nem kéne például befogadni a Líbiából, Afganisztánból érkezőket. Mert nem ugyanaz a pikszis. És nem a bevándorlóktól kellene várnia az Európai hatóságoknak, hogy meg tudják állapítani, hogy a sok barna bőrű közül ki afgán, ki meg szíriai, hanem nekik kéne bizonyítaniuk itt, hogy honnan jöttek. Ezt egy pár szír tolmács el tudná dönteni, elég objektíven. Élnek itt Európában minden országban szírek, évtizedek óta, hát tessék megkeresni és felkérni ezeket a közösségeket, hogy amennyiben segíteni akarnak nemzettársaikon, akkor működjenek együtt az Eu-val. És szerintem nem lesz elutasítás részükről. 

Akik emigráltak amonnan, és sikeres életet gründoltak itt, nos, azok nem fognak nemet mondani. Csak hát a kormányzatnak kéne leereszkednie arra a szintre, hogy ilyen civil szervezeteket megkeressenek, felkérjenek. 

Én ismerek egy régóta itt élő szír migránst. Fejszalnak hívják és a Lövő ház utcában üzemeltet egy szír éttermet. És első naptól, hogy oda betettem a lábamat, kialakult valamiféle emberi viszony köztünk - a közös, emberi lélek mentén. Ha arcára nézel, európai embert látsz. Fehéret, nem arabot. Beszédén érezni csak, hogy nem ide született. De bazmeg, neked árulja itt a szír ételeket, minden nap, évtized óta, nem a migránsoknak - na ezt kéne megérteni adott helyzetben. És nem mellesleg, nála nem kötelező imádkoznod Allahhoz, ha nála vásárolsz - nem erről szól a történet. Hanem a finom kajákról. Nála láttam először tört búzát, s ettem is. Ötször később ezért vettem magam is ilyet, otthonra. Tanított valamit egy másik nemzet fia, itt, számára idegenben számomra. Tanultam valamit, amit korábban, és nélküle nem tudtam volna megtanulni az életben. Ne legyünk hülyék, amondó vagyok. 

Ma azt mondom, hogy a sötét középkorba igyekszik ez az ország. Ha mi, magyarok nem értjük itt és ma, hogy mit jelent menekültnek lenni, azaz kényszerből elmenni saját hazánkból más országokba, akkor megérdemeljük '56-ot másodszor is. Mert minden korsó addig jár a kútra, amíg össze nem törik. 

Szólj hozzá!

Címkék: szír kajálda fejszal


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr3812540825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása