HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2018.07.07. 19:17 Mr. Waszabi

Élelmiszeripar Rt.

A Föld fizikai kiterjedései nem változtak pár milliárd év óta. S mióta megszilárdult kérge, tengerekben úszva, annak területe sem változott, Pangea óta, csak vándorolt ide oda, szakadt szerte szét, de felülete lényegében nem változott.

A lényeg, hogy az évezredek előre haladtával a Föld mérete, gazdaság erőforrásainak mennyisége nem változott, viszont a rajta lakó emberek mennyisége exponenciálisan növekedett.

Ami azt is jelenti, hogy volt egy korszak, amikor az emberiségnek el kellett foglalnia, és termővé fordítani a Föld felszínét, azután eljött az a korszak, amikor már nem lehetett mindenki földműves, mert nem mindenkinek jutott volna saját gazdálkodási terület. Viszont kellett fejlődnie a földművelésnek, ergo kellettek kovácsok, asztalosok, pékek, juhászok, marhapásztorok, s egyéb szakmák az emberiség élelemmel való ellátásához. Ma is ez a legfőbb iparág. Mert az elsődleges emberi létigény, hogy enni kell.

Ötször később a fejlődés már megkövetelte a  biokémikusok,könyvelők, igazgatók meglétét is, még ötszörte később pedig már a marketingesek, programozók létét is.

Amit meg kell értenünk, hogy mindezen történelmi történések szükséges velejárói voltak itt mindenkor az emberiség szaporodásának. Ma már képtelenség volna, hogy mindenki farmer legyen amaga földjén, és saját maga végezze el saját maga, családja ellátását csupán, mert az emberi szaporodás kikövetelte, hogy minden megszületett ember megélhessen itt a Föld által eredendően biztosított erőforrásokból.

Az USA-ban ma már külön iparág a mezőgazdaságban az aratás, vagy a vetés. Erre specializálódott cégek szállítják legmondernebb óriáskombájnjaikat, vetőgépeiket.  Számítógép vezérlésű,majdnem űrtechnológiáról beszélek. Csak az embereknek kell enniük, aki,kezelik ezeket a szuper gépkeket,mert emberek felügyelik a számítógép vezérlésű kombájnokat is, a gépeknek csak üzemanyagot kell biztosítani. Olyan óriás gépekről  beszélek, amelyek a mi kontinensünkön nincsenek, mert itt nincsenek elég nagy egybefüggő farmok ahhoz, hogy ezek alkalmazása kifizetődő lehessen. De azért  tőlünk kevéssé nyugatabbra is léteznek a nálunk alkalmazottnál sokkal fejlettebb technológiák. Automata multifunkcionális mezőgazdasági gép, amelybe elég beprogramozni a művelendő  földterület határvonalainak GPS kordinátáit, és a gép akár emberi beavatkozás nélkül is képes akár a vetést, akár az aratást magától elvégezni.

Mit is kéne megértenünk? Hogy a nagy területű országokban a modernizáció magasabb követelmény, mint a miénkhez hasonló kis országokban.

Brazíliában már 10 éve speciális baktériumokkal készítik cukornádból a 96%-os ethanolt, alig 24 óra alatt, nem pedig őskövületi módszerekkel, lepárlással, amivel nálunk ma is. Elképesztő gondolat, hogy képesek voltak kitenyészteni olyan baktériumtörzset, amely 96%-os alkohol szintig képes életben maradni a cukornádból előállított ethanol témájában. Mert hogy ezen technológia korábban azon bukott meg, hogy az alkohol pusztítja a baktériumokat.

Szóval lehet emberi alapon különböző elépzeléseket favorizálni, de végül is minden folyamat arról szól itt vagy Dél-Afrikában, hogy ki, mit rud hatékonyabban csinálni.

És mivel egyre többen létezünk itt a Földön, érdemes megismernünk és alkalmaznunk a más földrészeken feltalált technológiákat. Mert egyre többen leszünk ezen a bolygón.

 

Szólj hozzá!

Címkék: hatékonyság mezőgazdaság Föld


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr5514099509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása