HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2019.07.02. 10:35 Mr. Waszabi

Isten demokrata

Mai írásom azoknak szól, akik ismerik valamelyest Istent, és a Bibliát is szokták forgatni, nem képmutatásból, hanem mert valamit nyertek belőle életük építéséhez, de legalábbis megvan bennük a vágy, a remény, hogy nyerjenek. Jó helyen kereskednek az ilyen emberek.

Valamit remélnek, valami tudást megszerezni, érzik valahol a szívük mélyén, hogy igen, szert lehet tenni még ideát egy jobb életre, és ez a pici izgalom a szívük alsó csücskében figyelmet érdemel tudatukban. 

Szabadság. Korlátlan. Mindenek előtt ezt adta Isten az embereknek. Értsük is azt a Könyvet, ha már olvassuk. 

Minden más dolog csak azután következett. A korlátlan szabadság után. Igen, a rossz dolgok is, amelyeket az emberek cselekedtek, és cselekszenek máig is. De a jók is. A harc ebben van - illetve egy másik szálon igazából az egyes emberben. Mindenkiben ott van - legfeljebb mindig a rossz győzött a jóra késztetéssel szemben, az egyes emberben. 

A Sátán? A félelem mestere. Kevesen teszik fel maguknak a kérdést, hogy amikor félnek akármitől, a mögött mi a logika. Pedig nem lenne rossz, mert hamar rájönnének, hogy az egyetlen emberi mozzanat, ami mögött nincs logika, az a félelem. S picit lejjebb ásva, ha monitoroznák, hogy mitől és miért is félnek, akkor rájöhetnének, hogy igazából a valóságtól félnek, nem szeretnék, hogy akármik is másképp történjenek, mint ahogy érzik szívükben, hogy történni fog. Ez a félelem gyökere, az Istentelenség, az Istentől elszakadás átka, Isten hiánya, nem egyéb. Évezredek óta le van ez írva a Bibliában, nem is egy helyen említve.

A lényeg, hogy a félelem mindig a cselekvést igyekszik gátolni. Szerintem ez nagyon egyszerűen átlátható valóság. Akik félnek, mindig valami tevőleges ellen ágálnak, valakiknek a tevékenységét igyekszenek gátolni motivációjuktól vezéreltetve. Még a vallásosak is, sőt ők els

Szerintem a demokrácia. Mindjárt levezetem, miért.

A demokrácia a természetes versenyt, a termémeszetes kiválasztódást segíti. Mint politikai rendszer a hatalom gyakorláshoz biztosít nem túl tág határok között, ám a diktatúrához nagyságrendekkel több jogot. Ahol létre tud jönni a demokrácia, ott az egyéni vállalkozói szabadság biztosan megvan már - ugyanis a diktatúrák közül is azok lettek sikeresek a történelem évezredes idő tengelyén, amelyek a vállalkozásokat hagyták érvényesülni. Lásd perzsák, Nagy Sándor, vagy Róma. A görögöket nem említem, magától értetődik - csak a kizárólag diktatórikus hatalmakat. 

Amelyek pedig nem - általában a kommunista ideológiájú diktatúrák jellemzője - , azok még áldemokráciát sem tudtak csinálni - mert értelmetlen volt. Ha a hatalomgyakorlásnak nincsen semmi tétje, azaz követezménye, ha ugyanazon központi ideológiát képviselheti bármely "demokratikus nép jelölt", akkor ugyan nem mindegy-e, hogy x vagy y lesz-e a képviselő a nagy népi összgyűlésben? Dehogynem. És ezt az érintett társadalmakban - bármelyikben - legalább a szavazók fele felfogja. Mert az emberek sehol nem születnek olyan hülyének, mint amilyennek egy náluknál hülyébb félcédulás diktátor nézi őket. Láttuk itt s tapasztaltuk. Ezen állításomat a legkegyetlenebb diktatúrákban a föld mélyéről is feltörő fekete piacok fékezhetetlen létrejötte támasztja alá. Még Észak-Koreában is működik, pedig nagyon kemény büntetés jár érte.  

Szóval, fogalmam sincs, hogy letűnt századaink diktátorai hová jártak iskolákba, de annyi bizonyosan látszik teljesítményükből - nagyon egy kaptafa - , hogy a tananyagot  - legalább részben - ignorálták. 

ő sorban. Nem tudok mit mondani ehhez - ők vannak legtávolabb Istentől, Jahvetól, Allahtól, akárkiktől, akiket ők Istenként tisztelnek. Leszámítva az Isten sötét angyalait imádó vallásokat.  

Persze, nem ítélet, csak értelmezés mindez. Próbálom átadni mindazt a ma emberének, amit én megértettem belőle kortársként. A miként, a hogyant ne forszírozzuk, nem is érdekes.

A lényeg a mit kéne tenni, vagy mit nem kéne, asszem. Aki az életet építi, az Isten gyermeke - aki pedig pusztítja azt, az a Sátáné. Most azt gondolod, idióta vagyok, pedig nem. Nem tudod megmagyarázni ugyanis, hogy miért igyekszik bárki a pusztításra. Nincs értelme ugyanis. Ellentmond az ilyen törekvés még a darwini ideológiának is, vagy akármely tudományos elméletnek. Kilóg a lóláb, úgymond.  

4 komment

Címkék: isten akarat cél denokrácia


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr9813057350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mia and me (törölt) 2019.07.02. 15:24:53

Kicsit összevissza lett vágva másolásnál, vagy a közepe lemaradt.

Mr. Waszabi 2019.07.02. 16:01:45

@Mia and me: picit meg mintha bepróbálkoztál volna ezzel a másolás dologgal. Ezt a szöveget sem részeiben, sem egészében soha nem fogalmazta meg senki emberfia előttem. Mert hogy fejből jött. Ugye nem én kérek elnézést helyetted is a rossz indulatú kommentért? Remélem :)

Mia and me (törölt) 2019.07.02. 22:47:50

@Mr. Waszabi: félre érted. A közepén mondat közbe megszakad és a végére van betéve az a gondolat. Úgy értettem ide a blogra vágtad be szerintem rosszul tagolva :). Nem úgy értettem hogy a gondolatot másoltad.

Mr. Waszabi 2019.07.03. 04:53:33

@Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell helyett is. Kipróbáltam ezen a hardveren mindkét operációs rendszert, ám valamiért mindkét rendszerben ugrik a kurzor időnként, valami fura logika alapján, gépelés közben. Én meg nem nézem, hogy hová gépelek, csak írom a szavakat. Én kérek elnézést helyettük is. Átlagban nem va gyok rosszab azt hiszem, mint egy indexes hivatásos újságíró :)
süti beállítások módosítása