HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.11.27. 16:11 Mr. Waszabi

Nem is értem

Matolcsy legfrissebb szavaiból az derül ki, hogy jogász kormányunk az állam jövő évi költségvetési stabilizálásától reméli a gazdasági felemelkedést. Ennek érdekében folytatja a gazdaság szereplők agyonverését, úgy a vállalkozásokét, mint a fogyasztókét. Tényleg elhiszi, hogy 2012-ben világvége lesz? És ha mégsem? Honnan lesz gazdasági növekedés majd 2013-ban, ha lefagyasztja a piacot 2011-ben tokkal-vonóval?

Most kaptam levelet a mobilszolgáltatómtól, amelyben tájékoztatnak a díjak emelkedéséről. Teszi mindezt a különadó tovább hárítása és forgalma csökkenése miatt. Mert az elmúlt hónapokban elkezdtem csökkenteni a telefon költségeimet - gondolom, nem egyedül én voltam kénytelen -, aminek hatására bevételei csökkentek. Ez nem a kezdet, ez már következmény. Az elmúlt év gazdaságpolitikájának a következménye, okozata.

Mit fogok hát tenni jelen helyzetben? Na mit? Hát tovább csökkentem a költségeimet. Én ezt tudom tenni, bevételnövelő intézkedéseket nem igen, adót se vethetek ki senkire. Mindennek hatására a szolgáltatónak még kevesebb bevétele leend a jövőben. Egy idő után, legkésőbb áprilisban derengeni fog Matolcsynak is, hogy ugyan a különadót megfizette a szolgáltató, viszont a forgalom csökkenése miatt az ÁFA , jövedéki adó és a tánya bevétel kevesebb lett a vártnál.

Közben én meg a szolgáltató egyre jobban kínlódunk, én végül abbahagyom a mobil használatát, a szolgáltató meg becsukja a boltot végső esetben, ha a nyomorult magyar ember tömegesen választja  a megszorításköltségcsökkentés eme útját, amire nagy esély van. Mert elsődlegesen enni kell, lakni kell, meg közlekedni kell. Ha marad valami, akkor ruházkodni belőle. Ha nagyon odabasznak, akkor az autót is leteszem, benzint se veszek, szervizre se költök, ami újabb bevétel kiesés Matolcsy terveihez képest. Mert ugyan az államnál nincsen megszorítás, tudom, halottam többször, de nekünk itt lent bizony muszáj. Lehet mondani, hogy nem kell, de nem jövünk ki a zséből. Hiába mondom a pénztárcámnak, hogy nem kell megszorítás, ő csak tárogatja üres száját 20-án, hogy nincs több della. Drágább minden, ergo a zsé kevesebbre elég és ráadásul nem több lett az elmúlt év során, hanem kevesebb. Mert a munkáltatóm se növekedett, hanem költséget csökkentett. Hála a kormány unortodox gazdaságpolitikájának. És még csak 2011 november vége van, a recesszió majd csak ezután jön.

Ja, és nem csak a telefonhasználaton faragtam, hanem a kaján, a gázon és a villanyon is. Hiába, nálam is a költségvetés az úr. Mármint az enyém. De bízom benne, hogy nemmegszorító intézkedéseim hozzájárulnak a magyar gazdaság növekedéséhez. Hogy ebből hogy lesz meg a tervezett ÁFA és jövedéki adó bevétel, abba bele se merek gondolni, matematikai képzettségem ehhez nem elegendő. 

Matolcsy és Orbán ott tévednek (ha ugyan tévedésnek lehet nevezni a hozzá nem értés általuk képviselt szintjét; én inkább szabotázsnak nevezném), hogy a lefagyasztott gazdaság nem fog egy év alatt magához térni és nem lesz az államnak annyi bevétele 2013-ban, mint ők tervezik. A fent említett mechanizmusból kifolyólag már 2012-ben sem. Egyrészt, nincs ennyi tartalék, párnacihában heverő pénz a gazdaságban tudniillik. Se a vállalkozásokban, se a fogyasztókban, és immáron a bankokban sem. Másrészt a fiskális kormány jelenlegi, értetlen és éretlen gondolkodásmódja szerint minden valószínűséggel a nem teljesülő bevételeket további adók formájában akarja majd pótolni, ami nem hogy nem segíti a növekedést, de inkább tovább csökkenti. Mínuszba. Abból meg ritkán szokott kivackolódni bármily fejlett gazdaság is egy esztendő alatt, egy globális válság közepette, hát még a miénk.

73 komment · 1 trackback

Címkék: orbán költségvetés matolcsy gazdaság kitolitika


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr293415537

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Apolitikus ember nem létezik 2011.11.28. 09:44:30

Ha nem érdekel a politika, idióta vagy. Elmagyarázom....

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

KömKel · http://komkel.blog.hu/ 2011.11.27. 20:34:05

Maximálisan egyetértünk.

Orbán utálja a közgazdaságtant, és emellé van olyan hülye hozzá, hogy emiatt ne is vegye figyelembe a legalapabb téziseket, amiket egy háziasszony is tud, mivel kosztpénzből gazdálkodik.

Ne felejtsük el egyébként a kkv szektort, aminek bizonyos (környezetemben látva nem kicsi) százaléka kivonul külföldre, és egy büdös vasat nem fog 2012-ben fizetni adóként, amíg ezek a dilettánsok vezényelnek.

belekotty 2011.11.27. 20:34:17

Nekünk annyi. Ja és itt is első!

dr kíváncsivagyok 2011.11.27. 20:47:03

Az ingatlanpiac a béka segge alatt....hitelezés gyakorlatilag nulla.....nőnek az árak és az adók...csökken a fogyasztás ...és ez jövőre hatványozódni fog ! Kiváncsivagyok , mikor fogják elzavarni a picsába Orbánt és bandáját.....a saját választóik !

butus, a Magyar Köztársaság állampolgára 2011.11.27. 20:56:22

@kíváncsivagyok: ...sajnos arra még várhatunk. Nézd meg a II. kerületi választási eredményt!

2011.11.27. 21:00:00

Szegény mobilszolgáltatóknak rosszul megy. Egy hívás percdíjának költsége nincs 1 Ft. Alig van haszon.

Mr. Waszabi 2011.11.27. 21:08:25

@roli101: tényleg?? Azt a román zsiráffdfkshfjd.
És milyen költségek vannak abban az 1 ftban?

oOMoHiOo (törölt) 2011.11.27. 21:09:07

@roli101: Végül is csak a post lényegét nem fogtad fel, de ezt muszáj volt közzétenned :)

yPress 2011.11.27. 21:23:12

Stimmel.
Cséfalvay: (az IMF) tárgyalások során nincs tabutéma, a jövő évi hiánycélt akár további adóemelések árán is tartjuk.
index.hu/gazdasag/magyar/2011/11/27/csefalvay_nem_jatszunk_az_imf-fel/

További behajthatatlan adót hiába vetnek ki a túladóztatás miatt ellehetetlenült, megszűnt cégekre.
Vagy a devizahiteleseket szeretnék megmenteni egy kis ingatlanadóval?

2011.11.27. 21:27:20

@oOMoHiOo:
Képzeld teljesen tisztán értettem a cikk lényegét és egyet is értek vele. De mindegy, hogy hány blogon, hány hozzászóló tudja sokkal jobban, hogy mit kellene csinálni az országban, mégse fog történni semmi sem, mert amikor bele lehetett volna szólni, a szavazók nagy része el se ment (én sem), vagy ezekre az idiótákra szavazott, akikről én is és mások is pontosan tudták, hogy el fogják k...ni.
Ezért is tartom felelslegesnek a sok szócséplést. Amit leírtam, azt azért írtam, hogy információt osszak meg másokkal, amit esetleg nem tudnak.

Mr. Waszabi 2011.11.27. 21:28:21

@yPress: hülye ez a Cséfalvay, milyen bizalomról beszél? Az már odavan, ha nem tűnt volna fel. Hm, Törökország... egyre fejlettebb országokat követünk, ebből csak lesz valami.

terszim 2011.11.27. 21:40:08

A posztolónak nem csak költségcsökkentésre van lehetősége (ami egyébként valóban az általa leírt hatásokkal jár). Lehetőséget kellene találnia a bevételei növelésére is, például tanuljon és váltson jobban fizető munkára, vállaljon másodállást, dolgozzon hétvégén is, stb. (hogy pontosan mit, és hogyan, azt találja ki maga, ne az államra várjon, ne a fórumozókat kérdezgesse). Az egész gazdaság ma valóban a költségcsökkentésen és a hatékonyságnövelésen dolgozik, pont ebben kellene neki is valamilyen lehetőséget találni, legyen kreatív. Siránkozás helyett inkább gondolkodjon, arra fordítsa az energiáit. Ha ezeket az új lehetőségeket megtalálta, akkor azzal új bevételei lehetnek, aminél már csak egy feltételnek kell teljesülnie: legális legyen, így meglesz a többlet adóbevétel is a költségvetésbe, ezzel pedig már megfordulhat a spirál. Ilyen "egyszerű" az egész! (Természetesen nem egyszerű, nagyon-nagyon sokat kell érte dolgozni, de meglesz majd az eredménye!) Sok sikert!

Ringlósztár 2011.11.27. 21:48:08

Megszorítás? Hol?
Most olvastam:
" szervezet kérdésünkre azt közölte: átlagosan 2,5 havi jutalmat, összesen 561 millió forintot osztanak ki 2011-ben. Az NMHH arra nem válaszolt, hogy hány dolgozó részesül jutalomból, és a hatóság honlapján sem találtunk adatot a foglalkoztatottak számáról.

A szervezet 2010-es költségvetési beszámolója szerint a létszám akkor 480 volt. Ha ez az adat nagyságrendileg nem változott, és minden dolgozó jutalmat érdemel, a médiahatóság dolgozói átlagosan bruttó 1,17 millió forint jutalmat kapnak.

Brix 2011.11.27. 21:48:47

Persze hogy nem fogunk növekedni, hiszen a gazdaságot szíven szúrták az egyre növekvő- de leginkább a kiskeresetű embereket sújtó- adóemelésekkel. Nem lesz itt se fogyasztás, se beruházás. A belső piacot kinyírták, a bankok visszafogjak a hitelezésüket, a nyugati befektetők meg nem fognak egy olyan országba jönni, ahol jogbizonytalanság van. A legjobb lenne ha Orbánt is leváltanák, mert már röhög rajta az egész Világ, nem tekintik komoly tárgyalópartnernek

EgoRemZona 2011.11.27. 21:50:43

@terszim: ok. posztoló tovább lép.
És azzal mi legyen aki az Ő helyére???

miriamele · http://epreskert.blog.hu 2011.11.27. 21:52:55

Én már letettem az autót, csak azt veszek, ami nagyon szükséges, teljesen alapjáraton élek. Nem én fogom felpörgetni a gazdaságot. Szégyellem is magam eléggé...

Mr. Waszabi 2011.11.27. 21:55:25

@terszim: hát igyekszem, igyekszem:) Köszönöm a jó tanácsokat! Ha nem veszed zokon, én is adok egyet: nem volna baj, ha értenéd is amit olvasol, és arra reagálnál - az előítéleteid helyett. Mivelhogy a poszt nem rólam szól, hanem a magyar gazdaság alakulásáról. Bizonyára 8 általánossal írtam...

Joss Beaumont 2011.11.27. 22:01:46

Kedves Terszim!

Nincs munkahely, vagy gondolom menjen el közmunkára, amit a kedves Fővezír kitalált, hogy így csinál majd 1 millió (bocsánat, már nem tudom mennyire vitték le a rátát) munkahelyet... Nem tudom neked mennyi ismerősöd panaszkodik erre, nekem rengeteg. Keresnének másodállást, de nem találnak, amit a jelenlegi mellett lehetne végezni. Jómagam napi 16 órát dolgozom, szabadnapom talán 1 van egy hónapban, amikor nem kell mennem egyik vagy másik munkába. És lassan ott tartunk, hogy már ebből se tudjuk fizetni a részleteket. Mert ezek odafent (a vezír, és a szépszemű) finganak, vagy böffentenek egyet, és 5-10 ezer forintot kérnek a bankok a következő hónapban a sárga csekken. Nem a munkával van bajom, mert elvégzem. Hanem azzal, hogy hiába dolgozom lassan napi 24 órát, egyre úgy érzem nem jutok előre. 180 Ft-os frankárfolyammal vették át a kormányzást, most hol is tartunk???

El kéne kergetni őket, mert ahogy a "tanácsadók" is mondták az utolsó egyeztetés után, szépszemű nem nagyon van tisztában a helyzettel, nem érti miről szól ez a helyzet. És teljesen mást nyilatkozott az egyeztetés után (a világ spekulál ellenünk, és hasonló dolgok), mint amit tanácsoltak nekik. Ez a két idióta nem hallgat senkire, csak amit ők jónak gondolnak, azt lehet, sőt kell csinálni.

Közben prémium ide (mai hírek), képvásárlás oda (aprópénz, ahogy nyilatkozott a megbízó, közben mondjuk Esztergomban a köztartozást ki lehetett volna fizetni belőle).

A kurva úristenért nem a kiadásokból csökkentenek? Persze nekik fizetés emelés kell, mert az JÁR. Milyen alapon? Miért fizetjük nekik a mobilt, az albérletet, meg az egyéb faszságokat??? Azért kapnak fizetést, hogy abból fizessék ezeket. Mint ahogy minden magyar ember ebből próbál (egyre kevésbé tud) megélni.

Erre valahogy soha senki nem tud válaszolni.

chipanddale74 · http://www.autosvilag.com 2011.11.27. 22:24:18

Ráadásnak lassan itt az 500 forintos benzinár is.

zsombordeak 2011.11.27. 22:30:54

@terszim: Ez elvileg igaz, csak hát a fejlődéshez hosszútávú befektetés kell, ahhoz pedig bizalom és kiszámíthatóság. Mert ha a delikvens egy zseniális ötlettől vezérelve alapítana egy céget, de nem tudja kiszámolni, hogy mennyi lesz az adója, mert évente brutálisan változtatják (ld. EVA, ÁFA), nem tudja, hogy az embereinek milyen bért adhat (minimálbér-emelés, változó adókulcsok, kiszámíthatalna nyugdíjrendszer), nem tudja, hogy lesz-e egyáltalán hitelezés (bankok fojtogatása), stb., akkor nem nagyon egyszerű. Vagy vegyük a kutatás-fejlesztés finanszírozását, ami teljesen kiszámíthatatlan, túlbürökratizált, késik, ha egyáltalán van. És soha nem tudod, hogy milyen jogi csűrés-csavarás jön, amikor érdemi munka helyett megint felesleges butaságokat kell csinálni. Ne haragudj, de a mostani kormány nem kiemelkedő teljesítményre, hanem külföldre menekülésre, csalásra, vagy nadrágszíjhúzásra ösztönöz. Pedig én is rájuk szavaztam, én hü...e!

misi46 2011.11.27. 22:41:37

Nem is értem, hogy miért sírunk, hiszen sok milliárdunk van stadionokra, futballakadémiára, festményekre, szobrokra, jutalmazásokra, stb. Hát nekünk semmi sem elég?!! Hálátlan banda!

terszim 2011.11.27. 22:46:20

@EgoRemZona: Egy olyannak kéne az ő helyére lépnie, aki nála is rosszabbul fizető munkában volt (vagy munkanélküli volt).

terszim 2011.11.27. 22:49:30

@Joss beaumont: Jogos, ezekre tényleg nem tudunk válaszolni. Mindenesetre ha mások is jönnek helyettük, és ha még ők jó irányba indulnak, akkor sem lesz jó minden azonnal. Sajnos.

terszim 2011.11.27. 22:53:44

@waszabi: Én értettem, amit írtál. Teljesen jól le is írtad a saját helyzetedet és jövődet kivetítve a makrogazdaságra. Minden stimmelt benne. Csak azt akartam a saját hozzászólásommal hozzátenni, hogy a bevételi oldalon is lehet még gondolkodni! : )
Persze ez ugyanolyan nehéz, mint a költségcsökkentéseidet kigondolni és végrehajtani, ha nem nehezebb!

hallari 2011.11.27. 23:00:30

@butus: pont ezt akartam írni: 58%!
Hihetetlen. Mondjuk csak 33% ment el szavazni, dehát ez nem vígasztaló. Ez csak azt jelenti, hogy a frusztrált emberek arra se veszik a fáradságot, hogy nyilatkozzanak róluk. A legcsúnyább persze az, hogy ebből is azt a következtetést vonják le, hogy nincs alternatívájuk, tehát mindent ugyanúgy folytathatnak, mint eddig.

terszim 2011.11.27. 23:07:28

@zsombordeak: Igazad van. Az biztos, hogy csak egyre rosszabb a helyzet, egyre rosszabbak a feltételek. És emellett a kormány is egyre arrogánsabb, idegesebb és hiteltelenebb. Amilyen jól indult, úgy cseszték el egyre inkább. Nyoma sincs az alázatnak, szerénységnek, ahogy azt OV a választási győzelem éjszakáján mondta. Nyilván nagyot is fognak majd bukni, ha ez így meg tovább.
De nekünk, mint egyéneknek, azzal kell megküzdenünk, ami van, ami a jelenlegi helyzet, ebből kell a lehető legtöbbet kihozni. Kutya nehéz, de meg kell oldanunk, nekünk, magunknak, egyénileg. Be kell vállalni a kemény munkát, nélkülözést. Nincs más kiút.
Soha nem szabad arra számítani, hogy valaki majd fentről csodát tesz és hirtelen jobb lesz nekünk. Csak magadban bízhatsz.

2011.11.27. 23:27:43

@terszim:
Igazad van! Keressen munkát! Hiszen a 2500 ezer munkaképesre 4 millió álláshely van!
Ha nem, akkor tévedtem!
ha mégse talál, akkor a nép ellensége, idegenszívű!
Takarodjon innen!
És így is tesz. Külföldre megy.

glinolid 2011.11.27. 23:48:07

@terszim: Jól mondod! Nekünk sikerült munkahelyváltással bevételeinket növelni: a családommal külföldre költöztünk. Te komolyan azt gondolod, hogy ezek miatt túlórázok vagy másodállást vállalok csak azért, hogy az elvárt adóbevételük meglegyen!?

Mr. Waszabi 2011.11.28. 00:03:22

@terszim: terszim, vazzeg, ne idegesítsél már a hülyeségeddel, mert a végén ettől fakadok sírva, komolyan. Nagyon valószínű, hogy még gondolat se voltál, amikor már magamnak kapartam ki a gesztenyét. Amióta az eszemet tudom, magamnak keresem meg a lehetőségeket is, és elég keményen meg is dolgozom azért a nem minimál bérért, amire méltatnak. Mondtam korábban, hogy ne az előítéleteid alapján szövegelj, mert esetleg hülyét csinálsz magadból.

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2011.11.28. 01:09:42

sracok, mi a faszrol beszeltek?

milyen mobil szamla? utoljara akkor lattam a mobil szamlamat amikor veletlenul kibontottam a boritekot amiben jott. leszarom mennyi. kb. a fizetesem 1/100ad resze lehet. koltozzetek nyugatra es akkor nem ilyen index cimplapos minimalberes bloggerkent fogtok megpurkanni 50 evesen :_)

sexmachine 2011.11.28. 01:36:37

@zsombordeak: Hát ha rájuk szavaztál és most nézel itt bociszemekkel, hogy ezek is elkúrják, akkor a kurva anyádat, te barom! Hol éltél eddig? Előző fidesz idején még ovis voltál? Mielőtt ikszelsz, nem kéne gondolkodni picikét? Kibaszott idióta.

TiZ 2011.11.28. 03:22:32

@EgoRemZona:
A posztoló helyére lépett ember ugyanazt csinálja, amit terszim javasolt. Aztán ha neki is bejött a dolog, az ő helyére is odalép valaki, Aztán ha annak is bejött... Itt a Kánaán.
Terszin szerint.

belekotty 2011.11.28. 05:14:40

@zomg: Te faszkalap! Nekünk még mond valamit az a szó hogy HAZA.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2011.11.28. 05:34:45

@waszabi: az OK hogy 8 altalanos utan kikapartad a gesztenyet, de ha azt hiszed, hogy a mobil telefon, a gaz es villanyszamla porgeti fel a gazdasot.......
akkor fizesd a multiknak bazmeg:)

tamatomi 2011.11.28. 06:01:35

@kíváncsivagyok: El fogják zavarni ez biztos, de jó lenne ha időben kapnának észbe. Ennyit gazdasági programról amit nyolc évig rejtegettek... Megvan az eredménye.

bandigyerek 2011.11.28. 06:07:31

Bajnai for prezident!
(egy éve nem gondoltam, hogy ezt fogom mondani, de ez van).

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.28. 06:13:45

@waszabi: A gesztenye téma jó! :))
Sokan csak várják a galambot, de tenni érte nem tesznek semmit!
Örülnék neki, ha megkeresnél Wasabi priváton, mert egy jó témát tudnék ajánlani, egy remek poszt megírásához.

Lakásfelújító Feri · http://www.lakasfelujitas1.hu 2011.11.28. 06:15:40

@hagyma: Valakinek fizetni kell. Jobb lenne ha államosítanának mindent? Ugye nem is gondoltad komolyan írásod?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.11.28. 06:53:00

@terszim:
Legyél megértő gyengébb embertársaink iránt.
Nem lehet mindenki olyan titán mint hőn szeretett kedves vezetőink.
Ők annyira jók hogy egyszerre tudnak lenni polgármesterek, országgyűlési képviselők, parlamenti bizottsági tagok, felügyelő bizottsági tagok.

Sajnos mi semmirekellő naplopó pórok nem érünk fel ideáig, szégyenljük is magunkat hogy ilyen lusták vagyunk.

lariflari 2011.11.28. 07:40:03

Ha széthullana már végre ez a tetves unió,akkor legalább cukorrépát termelhetnénk,meg dohányt.

Pernahajder Viktor 2011.11.28. 07:55:58

@lariflari: az jó lenne, mert más ilyesmit nem tud egész Európában. Szóval csupa olyan dolgot elő tudnánk állítani amit mások nem (kac-kac) és adnának helyette "néhány" olyan dolgot ami nekünk nincs (benzin,gáz,urán,technológiák).

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.28. 07:58:32

@lariflari: most is termelhetnénk, ha nem mondtunk volna erről a léehetőségről. Persze nem ingyen, hanem több tízmillió euróért. Ugyanis a gazdák pénzt kaptak a cukorrépa földek felszámolásáért - is.

Pernahajder Viktor 2011.11.28. 07:59:53

Amúgy a telekom cégeknél inkább a lakosságból vagy inkább a nagyobb cégektől van a bevétel?

2011.11.28. 08:04:22

@hallari: ez a baj, hogy frusztráltak és nem is szavaznak... mert úgysem jobb egyik sem alapon. Azért volt a szavazócetlin a két nagyon kívül más is, olyan is akiről még nem derült ki hogy hazudott.
A magyar átlag ember nem képes továbblépni és nyitni az új felé.
Lehet hogy ugyanitt tartanánk egy LMP-vel pl., de mi van ha nem?

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.28. 08:09:43

Hát igen, nem csak én jöttem rá, hogy nem feltétlen újabb adókat kell kivetni, ha az eddigieket sem fizették be, hanem be kéne szedni mindenkitől azt, amit be kellene fizetnie. Lenne ám pénz... (Aki a 25% áfát nem fizette be, az miért fizetné a 27%-ot? :S )

Amúgy ettől függetlenül a bankokat és a szolgáltatókat nem sajnálom. A bankok rajtunk elég sokat kerestek már... Amúgy az árverseny miatt a mobilcégek sem nagyon fognak árat emelni, a másik meg, hogy ha mindegyik ugyanannyi árat emel, akkor nyugodtan megvághatja őket a GVH kartellezésért. Mondjuk ezt az üzletláncokkal is meg lehetne tenni, mert ott is elég vastagon megy, csak okosba'.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.28. 08:11:17

Amúgy jut eszembe, ahogy a mobilcégek leszarják az ügyfeleiket, hát nekem nem hiányoznának a jelenlegi formájukban. Persze ez s itthoni sajátosság, nem hinném, hogy a T hozzáállása Németországban ennyire tré lenne, mert már szénné büntették volna őket.

ColT · http://kilatas.great-site.net 2011.11.28. 08:12:02

@DeadEnd: Na igen, érdekes módon emiatt senki nem akart az EU-val izmozni, meg unortodox agrárpolitikát folytatni :S Pedig most ebből lenne lé.

Bélabáttya (törölt) 2011.11.28. 08:24:15

@terszim: A posztoló inkább spórol, te talán megteszed a pluszmunkát (a plusztanulást gyaníthatóan te sem).
Speciel én nem. Sajnos nem fogok csak azért agyalni, plusz munkát vállalni, hogy elvi esélyem legyen a adó fizetésének.
És vagyunk ezzel így még páran...

Pipas 2011.11.28. 08:32:26

@DeadEnd: "Ugyanis a gazdák pénzt kaptak a cukorrépa földek felszámolásáért - is. "

A cukorrépa nem évelő növény, nem lehet "felszámolni". Ha akarod bármikor újra mehet a cukorrépa a földedbe és kész.

newtehen (egyszerű mint a faék - de működik) · http://avie.freeblog.hu/Files/tehen.jpg 2011.11.28. 09:05:55

@terszim: "Lehetőséget kellene találnia a bevételei növelésére is, például tanuljon és váltson jobban fizető munkára"

Ezt Te tényleg így látod apuci II. kerületi villájából?

Di622 · http://www.microglobe.co.uk/nissin-di622-digital-flash-for-canon-eos-ttl-ii-camera-p-5535.html 2011.11.28. 09:09:11

@newtehen:
Ez tipikusan az a duma hogy:
Nincs kenyerük?
Egyenek kalácsot.

Hogy mi lett belőle meg már tudjuk a történelem könyvekből.

encir 2011.11.28. 09:09:21

terszim sztem valami fejvadász cégnél lehet hr-es, azért mond ilyen közhelyes "bölcsességeket"

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.28. 09:26:24

@Pipas: felszámolás = szerződésben vállalod, hogy oda többet nem vetsz cukorrépát, s ezért pénzt is kapsz.

mehet újra a földedbe csak fizesd vissza pénzt

ugyanez van a cukorgyárral is. kaptunk pénzt, hogy bezárjuk és csökkentsük a termelést

Pipas 2011.11.28. 09:28:02

@DeadEnd: Aha! Sejtettem, hogy valami galádság van a dologban!

Kifordult világban élünk, az egyszer biztos.

DeadEnd · http://dend.blog.hu/ 2011.11.28. 09:36:53

@Pipas: nincs ez kifordulva, csak nem lett elmagyarázva rendesen

Van egy piac (EU), ahol x tonna cukor fogy egy évben. Ha ennél többet termelnek az országok, akkor lemegy az ára, meg csomó termelő nem tudja eladni se, így segélyt kell nekik adni.
ezért kiszámolták, hogy mennyivel jobb lenne, ha tudnák előre mennyi fogy és csak annyi termelnénk (nem menne le az ára, és segélyt se kell osztani). Hopp de hisz tudjuk (statisztika rulez!), akkor beszéljük meg az összes ország összes termelőjével hogy csak annyit termeljenek amennyi el is fog. De mindenki akar termelni, (főleg, így hogy garantált lesz a normális ár) mi legyen? Adjunk pénzt nekik, hogy termeljenek mást...
Azonnali rövidtávú bevételért cserében kiszállnak a cukorrépa piacról és mással foglalkoznak.
Így az eu egyszer fizet, utána kevesebbet segélyre évente

alib 2011.11.28. 09:39:41

@terszim: "vállaljon másodállást, dolgozzon hétvégén is, stb. (hogy pontosan mit, és hogyan, azt találja ki maga"
Mondjuk menjen el megélhetési politikusnak, mint OV?

hallari 2011.11.28. 09:49:50

@KárászAti: az LMP-vel valószínűleg ott tartanánk, mint az írek. Kisebb korrupció, ortodoxabb gazdaságpolitika, de ugyanakkora hiány. A gazdaságunk vonzóbb lenne befektetések céljából, de a társadalmi különbségek szerintem nagyobbak lennének. A vidéki cigányságnak talán több munkája lenne, de a rendőrség rövidebb pórázon lenne tartva, úgyhogy az méginkább a széljobb malmára hajtaná a vizet. Nem elég karakteres az a párt és elég gyengekezűnek látszik, szerintem ezért nem szavaznak rá. Sajnos a magyar választók jelentős részének a preferenciája az inkább hülye, de erőskezű, semmint a racionális, de gyenge (szemben Európa nagyobbik felével).

Idet 2011.11.28. 09:52:42

@Pernahajder Viktor: Aha. Ilyet már ettünk. Ez volt a KGST.

Kara kán · http://karakan.blog.hu 2011.11.28. 09:52:43

Kellett ez a kijózanító fejbekólintás a cucclibáknak.
És hány ilyen lesz még... :-))

futuretech 2011.11.28. 10:03:31

@terszim:
"A posztolónak nem csak költségcsökkentésre van lehetősége (ami egyébként valóban az általa leírt hatásokkal jár). Lehetőséget kellene találnia a bevételei növelésére is, például tanuljon és váltson jobban fizető munkára, vállaljon másodállást, dolgozzon hétvégén is, stb. (hogy pontosan mit, és hogyan, azt találja ki maga, ne az államra várjon, ne a fórumozókat kérdezgesse)."

Oké, bizonyos szempontból ez igaz. Erőfeszítésekre válság nélkül is szükség van.
De:
Bár erőfeszítéseket tennének az emberek de abban semmi vonzó nincs, hogy gépekké váljanak és hanyagolják az élet minden egyéb területét. Ha valaki belehajszolja magát a pluszmunkába kényszerrel akkor hamar kiégés jön, kapcsolatok kiüresedése, betegség, depresszió.
Ráadásul mindezt egy értelmetlenül nehezített pályán ahol látszik, hogy a plusz erőfeszítés alig hoz valamit mert a befektetett energia nagy részét lecsapolják és a semmibe elfolyik.

Szerintem nagyon is józan hozzáállás ha valaki azt mondja hogy ez nem éri meg mert rövid az élet amúgy is, és inkább megpróbálja élvezni azt ami megmaradt és olcsóbb hobbijaival, barátaival, családjával tölteni az időt.

Vagy belerakja azt a plusz erőfeszítést de nem itthon hanem máshol ahol az eredményből több marad meg és a levett hányad kevésbé tűnik ablakon kidobott hozzájárulásnak.

Vagy azt mondja, hogy beleteszi a pluszt de ne nézzék hülyének és ezen az értelmetlenül nehezített fokozatú pályán nem vesz részt. Inkább az erőfeszítéseinek egy részét és az agyát arra használja, hogy kikerülje az adóterhelést kiskapukkal vagy a szürke, fekete zónával.

Ha a tanulást választja valaki ahhoz meg éppen hogy kevesebb munka kell, több takarékoskodás és idő.

zoltaan71 2011.11.28. 10:12:24

1. tétel: Minden politikus hülye.
bizonyítás a 2. tétellel, mely szerint: minden megszorítás megszorítás következménye
bizonyatás a 3. tétellel, miszerint: minden megszorítást megszorítás követ, mert a megszorítási terv sosem jön be.
Bizonyítás az első tétellel. Mert minden politikus hülye.

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2011.11.28. 12:33:59

@belekotty: persze mond, a hasonloan gyoker fasszopok orszaga mint te. szegyenlem hogy ennyire suttyo alavalo senkihazi szaremberek gyujtohelye lett magyarorszag es ezert nekem kellett elmennem.

Mr. Waszabi 2011.11.28. 18:07:44

Az alternatíváról, ha szabad.
OV megosztja a népet és uralkodik. Egymásnak ugrasztja a szavazókat, így azok egymással vannak elfoglalva. Ezt csinálja 12 éve.
Nos, a választóknak is megvan a lehetőségük a politikai erőt megosztani - értem több párt között, pártonként kisebb részesedéssel, tudatos szavazással, nem naiv szimpátia alapján - és így a politikai erő lesz megosztva, ők lesznek egymással elfoglalva. Látszólag kevéssé hatékony, ám épp ez a lényeg: a nekünk és az országnak való károkozásban is kevéssé lesznek hatékonyak. Mi jobb? Pár száz politikus megosztottsága vagy 10 millió emberé?
Nem bonyi szerintem, főleg, hogy dolgozni mi dolgozunk itt lent, nem azok ott fent.

belekotty 2011.11.28. 18:52:44

@zomg: Kurva anyádat! Miért nem nyelt le téged? Jobb is ha elhúzod innen a selejt génjeidet, legyél csak szolga idegenben, te rohadt köcsög!

zomg · http://lixnix.tumblr.com 2011.11.28. 21:38:03

@belekotty: persze hogy jobb. legalabbis nekem :) nem birom a mosdatlan proletarok szagat hosszu tavon. latom sikerult felbaszni 2 sorral, ez is mutatja mennyire egy feleszu senkihazi vagy :)

belekotty 2011.11.28. 23:23:51

@zomg: Nem basztál fel te seggfej, az ilyen hazátlan mocskokat mint te, rutinból pöckölgetem. Én itthon is jól megélek köszönhetően több diplomámnak és nem szorulok arra hogy külföldön a szar melót végezzem mások helyett. :-))

okoskavagy 2011.11.30. 11:19:46

bevételnövelés.
na igen. csak vannak különbségek. a kormány gazdaságpolitikájának koncepcióját a bevételi oldal növelésére úgy képzeli, mintha az egyszeri ember ennek érdekében nem plussz munkát vállalna, tanulna, hanem átmenne a szomszédba és elhozná a tv-t, vagy a kp-t, vagy bármi más mozdíthatót.
csak "elvevésben" gondolkodik.

terszim 2011.11.30. 19:04:05

@Bélabáttya: A többletmunkát és a többlettanulást is megtettem. Én csak olyat írtam, amin már én magam is túl vagyok.

terszim 2011.11.30. 19:10:48

@waszabi: A fényképed alapján nem túl valószínű, hogy fiatalabb lennék nálad. Viszont én már túl voltam minden költségcsökkentési lehetőségen, és ezért a bevételnövelést választottam. Ehhez többet tanultam és többet dolgoztam, és most végre lett eredménye (pont úgy, ahogy az tanácsoltam neked és másoknak is). Én őszintén gratulálok az általad elért eredményekhez is, bárcsak több ilyen ember lenne. Előítéleteim pedig jellemzően nincsenek, illetve ami van, azokon kedvező tapasztalatok esetén könnyen túllépek.

Mr. Waszabi 2011.11.30. 20:43:23

@terszim: nézd, az a helyzet, hogy meg kell tennie az embernek magáért, amire képes, ez a normális. Vagy ez volna. Azt is el tudom fogadni, hogy sokan még nem nőttek ki a kommunizmusból - mert látom, hallom a megnyilatkozásokból, személyes beszélgetésekből, hogy nem -, hisz nem is tanították és most sem nevelik az iskolában önállóságra az embereket. Most, 20 év után se, pedig felnőtt közben 2 generáció már. Hittant fognak tanulni, meg hamis történelmet, de a mai társadalom és gazdaság felépítése Hoffmann Rózsa fejében sincs meg, Orbánéban se, így ez a mostani korszerűsítésből is kimarad. Nem tartják fontosnak.

Nem normális, hogy az állam ilyen mértékben terheli az embereket, miközben magát nem karcsúsítja.
Nem normális, hogy 3millió 800 ezer munkavállalóból (ebben az önfogllakoztatók is benne vannak) 740 ezren az állam alkalmazásában vannak, akikből több mint 500 ezer a hivatalnok, azaz improduktív. Az adóból, járulékból kell őket fizetni. Az elmúlt 20 évben mennyivel karcsúsodott az állam? 100ezer fővel talán? Legfeljebb.
Ez gyakorlatilag azt jelenti, hogy az új értéket előállító gazdasági folyamatokban csupán 3 millió ember dolgozik egy 10 milliós országban. Hát ne mondd nekem, hogy sokat várok az államtól, ha azt kérem, hogy ugyan magán kezdje már a karcsúsítást.
Nem a nyugdíjasokat kell visszaterelni a munka világába, hanem az állami improduktívokat a piaci szektorba.
Mert nem a rokkantnyugdíjas havi 60ezre fáj az államkasszának, hanem a nélkülözhető diplomás ügyintéző a hivatalban 2x-3x ennyiért. Emezek többen vannak.
És ez nem személyes támadás a valóban fontos munkát végző hivatalnokok ellen, de be kell látni, hogy túl sokan vannak. Az állam maga rosszul fogja fel önmagát. Még mindig abban a szerepben tetszelegnek kommunista módra, hogy az állam erős, az állam minden terhet elbír, az állam korlátlan. De nem az, és a gazdasági szereplőkkel fizetteti meg e túlsulyos vízfej fenntartását. Ébredni kéne már.
És írni nem magam miatt írok ilyen posztokat - nem a számla zavar -, hanem a tendencia, hogy rossz irányba mennek a dolgok, vagyis indokolatlanul, mások pazarlása miatt fizetünk sokat bármiért. Ez a probléma nem nálam van, ezért nem az a megoldása, hogy keressek 2 milcsit havonta és szó nélkül fizessek több adót. A magam gondját megoldom én, szó nélkül. Abból a tapasztalatból írok később.
De ha nem beszél senki a problémáról, akkor nincs is probléma, hát ezért írok.

terszim 2011.11.30. 21:22:08

@waszabi: Teljesen jogos amit írsz, minden szavával egyetértek.
Én is azt hiszem, hogy nem a jelenlegi adóbevételekkel van a probléma, hanem a feleslegesen nagy állami adminisztrációval. Arra valóban nem érdemes többet keresve többet adózni. Viszont nagyon komplex a probléma, és nagyon nehéz rá jó, gyors és hatékony megoldást találni. Nyilván a versenyszférában már bizonyított menedzserek legalább kritikus tömegének (bocs az ilyen bokrosi szóösszetételért) állami szférába való átültetésével, megtartásával és hatékony ösztönzésével ez megoldható lenne, de ez jelenleg teljesen elképzelhetetlen. Néha eljátszom a gondolattal, hogy mi lenne, ha néhány, előttem példaképül álló üzleti szférában dolgozó vállalatvezető (ezek nem közismertek, de dolgoztam ilyen emberekkel, bennük maximálisan megbíznék) venne át állami kulcspozíció(kat), milyen gyorsan és hatékonyan talpra állíthatná az állami adminisztrációt (hacsak nem gyűrné maga alá egy palotaforradalom az alatta dolgozó, megszokott munkatempóra áhítozó tömegtől). De erről sajnos még álmodozni is felesleges, teljesen reménytelen, hogy megvalósulhatna. Más módon viszont semmi esély a gyors változásra. A lassú változáshoz viszont generációváltások sora, teljes szemléletváltás kellene a magyar emberek sokaságában (ahogy írtad is, még mindig élnek a régi berögződések).
Egyébként én ezért is mondom azt, hogy sokkal fontosabb a saját boldogulásunkra koncentrálni, az sokkal hamarabb adhat sikerélményt. Persze azért jó, hogy itt vagy Te, aki felhívod a figyelmet az ilyen jellegű problémákra. Írjál még sok hasonló posztot! : )

terszim 2011.11.30. 21:31:33

@newtehen: Nem, tévedés, én ezt egy pesti külkerületi családi házból írom, amit forinthitelből építettem (jól írtam, tehát nem építtettem!). A hitelt pedig abban az időszakban évente előtörlesztgetve (és közben sokat spórolva, dolgokról lemondva) vissza is fizettem, amikor mások bőszen vették fel a devizahiteleket autóra, plazmatévére, karácsonyi ajándékra és utazásra. A szülőktől pedig azt a szemléletet kaptam, hogy tisztességes, tanult és szorgalmas emberként kell élni, és a jómódot becsületes munkával, szerény életvitel mellett, takarékoskodva érjem el. Ezt ezúton is köszönöm nekik. Ebből a szempontból nagyon szerencsés vagyok.

Bélabáttya (törölt) 2011.12.01. 05:52:53

@terszim: Szép gondolat. Neked bejött. Másoknak, sokaknak meg nem.
süti beállítások módosítása