HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.03.28. 20:53 Mr. Waszabi

Liberator - avagy nehézbombázó a hazugságok földjén

Na kérem, elérkezett az idő, hogy egy picit odabasszunk a közpénzből fizetett kormányzati retorika árnyékában megbúvó gyáva sleppnek. Meg az általuk elhintett hazug ideológiáknak. Rájuk fér, azért. A hazugság sosem volt kifizetődő - és soha sem is lesz az. A FIDESZ-nek sem, azért szólok most. Leszarom, hogy mit szeretnének hazudni? Le hát. Nagy ívben. Mint bármelyik másik hazugot. Sima ügy.

Nos, mindenek előtt, a liberális az mást jelent, mint amit Orbán Viktor kevéske tudásával, ám annál nagyobb egojával elhinteni igyekszik itt évtized óta arról. Egészen mást. Akként is értelmezheted, hogy megszólal most a magyar paraszt, amikor a nyikhaj befejezte ordibálását, erről van szó nagyjából. És megmondja a frankót arról, amiről a miniszterelnök évtizedek óta hazudik szemedbe.

Nos, elmondom, mit jelent a magyar liberális, vagy mit is, azon felül, amit Orbán Viktor elhitetni igyekszik itt sok év óta a plebsszel erről. Azt biztosan nem, amit erről ő tanítgat a magyar embernek, vagy legalábbis próbál.  Mert egykori liberálisként elárulta saját fajtáját, azért. Egyszerű, hétköznapi magyar ember nyelvén fogalmazva - áruló. Az volt 15 évvel ezelőtt is, és azóta sem tett tanúságot ennek ellenkezőjéről, csak erősítette ezt a tényt magáról.

Nos, a liberális semmiképen nem jelenti a tolvajt, a buzit. Az más kérdés, hogy a tolvajok és buzik is ezen életfilozófia égisze alatt nyertek menedéket a tolerancia okán, de ugye ez messze nem jelenti azt, hogy minden liberális szemléletű tolvaj vagy buzi lenne, csupán azt mutatja, hogy Orbán Viktor mivel nem ért egyet épp. Épp, mondom, mert 5x korábban maga is más elveket vallott. Mert az erről való meséi csupán varázslások csupán  , de semmiképpen nem nevezhetők igazságnak. Orbán Viktor csúsztatása, abból a korszakából, amikor ő már nem sorolta magát a buzik vagy a tolvajok közé, hanem megpróbálta elhitetni, hogy ő mindig is konzervatív volt. Hát vagy akkor hazudott, vagy mostanság, a kettő egyszerre nem lehet igaz. Miképpen az is, hogy ő demokrata. Nem az, mert sosem volt az, vagy megtagadta, hogy az volt valaha. Mondom ezt annak okán, hogy eredendően maga is liberális volt, liberális párttal indult az első szabad magyar választásokon, ugye. Amit később olyan pálfordulással tagadott meg, hogy maga Szent Pál is csodálkozna rajta. Ugye nem mondok hazugságot, kedves Viktor? Remélem, a korai időszakot nem tagadod le  életedből. Mert akkor nyilvánvalóan hazuggá válsz. Nem mintha most nem lennél az, de azért még is, kellemetlen volna - neked, nem nekem:) Hazudni mindig kellemetlen - arról tanúskodik, hogy valaki nem gerinces ember, nem vállalja tetteit, azért.

A liberális valójában a demokratát jelenti, annak az "élni és élni hagyni" elvét vallók szemléletét. Vannak köztük konzervatívak is, akik nem buzik, nem tolvajok és nem is a demokrácia elárulói. Szorgalmas, becsületes, egészséges emberek, ilyen tagjai e társadalomnak. Ha úgy tetszik, az ó-görögök álláspontját képviselik többé-kevésbé,  amely az ismeretlen isteneknek is állított egy szobrot, megadva az ismeretük körén kívül eső isteneknek és a bennük hívőknek a kijáró tiszteletet. Szerénység. Na ez az, amit a mai FIDESZ nem ismer el, elsősorban, mert Orbán Viktor szemléletét követi a párt. Muszájból, jelzem. Tehát a liberális valójában semmiképp sem egy utálandó emberfajtát jelent, nem is egy platform, nem azonos a baloldallal, nem is mosható azzal össze, mint azt a ma közpénzen fizetett miniszterelnök s munkatársai igyekeznek elhitetni a köznéppel, hanem egészen mást, csupán a ma általuk hirdetett és képviselt álszent ideológia lényegét igyekeznek ez alá rejteni. 

Ellenben a tények. 1990-ben a FIDESZ-re szavaztam. Gondoltam, hogy a fiatalok a fiatalok érdekeit, életszemléletét fogják képviselni a Parlamentben. Ezt az első Parlamentet ma is nagy betűvel írom, az akkor belé vetett bizalom okán. Nem felejtek ugyanis, különösen FIDESZ szavazóként. Tudom, hogy akkor mi, miért úgy volt, s én mit, miért úgy gondoltam és szavaztam akkor. Nos, messze nem erre a pártra szavaztam akkoron.

Viszont. A FIDESZ 1994-ben köpenyét megforgatta, s 180 fokos fordulatot vett, ami a politikai- erkölcsi elkötelezettségét illeti. Mint párt, egységesen. Aminek vezetője akkor is Orbán Viktor volt. Na, itt kezdődött a hazugság völgye, azt gondoltam akkor is, meg ma is ezt gondolom róluk. Mert olyan ember nem létezik a Földön, akiben az értékrend felőli megítélése változik meg hirtelenséggel, az élet minden területére nézve, azért. Olyan nincs, nem is volt sosem a történelem során, hogy valaki hirtelen ráébred, hogy mindazok az elvek, amikben addig hitt, amik mentén cselekedett, nos, hirtelen elavulttá, tévedéssé minősültek volna - egyszerre. Ezt gerinctelenségnek, gerincbetegségnek hívják magyar nyelven, s egyedül a FIDESZ követte el ezt a világtörténelem során, mind e mai napig. Komoly vád, ám igaz. A FIDESZ vezetője akkor is Orbán Viktor volt, meg most is az, jelzem. Ne zavarjon , ha ismétlem magam, inkább érezd ezt felelősségnek. Amit én viselek, pusztán az  igazság mentén.

Nos, a liberális nem azt jelenti ma sem, amit Orbán Viktor köpönyeg forgatása során erről kitalált, elhintett. Jól láthatóan csupán saját múltját szeretné feledtetni. Ugyanezért kommunistázik is, jelzem. Merthogy ahhoz is köze volt. Viszont a liberális érzelmű, élet-beállítottságú emberek nem fordítottak köpönyegükön azóta sem. Lássuk, hogy Orbán akár a saját seggét is kinyalná, hídba lemenve a népszerűségért, ám ez nem jelenti senki más magyar ember saját seggéhez való viszonyulását. Csak is az Ő viszonyulását jelenti a sajátjához. 

Mert a valódi liberálisoknak nem csak a külszínük, a köpenyük volt liberális, hanem egészük, lényegük is, azért. S ma is az, nem más, nem több vagy nem kevesebb. Az élni és élni hagyni elvét valló magyar emberek hitvallása, erről van szó. Ugyan, mit vethet szemükre Orbán Viktor? Hogy őt is hagyták érvényesülni a maga idejében s nem protestáltak ellene? Vagy, hogy másokat hagytak érvényesülni, amikor Ő fiaskót vallott? Nincs rá jogalapja ma, szerintem.

Ezért nehezen hazudnád ma hatékonyan saját kortársaid szemébe, hogy ők nem magyarok, nem voltak azok, nem tettek e hazáért az elmúlt 25 évben, hisz nem tudná bizonyítani, hogy ő többet tett volna. Azért nem mert akkor hazug volnál, nemes egyszerűséggel. S mivel ezt megpróbáltad számtalanszor, hát hazuggá is lettél. Tudom, nem szép a kép, nem ilyet szerettél volna magadról, ám magadnak köszönheted. Talán másképp kellett volna.

Kedves Orbán Viktor! Egy senki voltál 1986-88-ban. Igaz? Igaz.

Aczél elvtárs toleranciáján múlott, hogy az lehettél, aki. Igaz? Igaz.

Együttműködtél az általad azóta sokat átkozott MSZMP vezetőivel. Igaz? Igaz. Tények, történelem, mondhatni.

1988-ban nem Magyarországon lázadtál, hanem Csehszlovákiában. Mert itt nem kellett, azért. Se neked , se másnak, azért ott tetted, Deutsch Tamás kollégáddal egyetemben. Kihúzták alólad, forradalmi vízióid alól a szőnyeget az általad azóta is szidott kommunisták itt? Ki hát. Nem mellesleg kihoztak onnan, amikor letartóztattak óvódás hülyeséged okán. Elhiszem, hogy ez kellemetlen ma, mármint visszahallani, hogy akiket szidsz teljes mellszélességgel, azok valójában tettek érted. Kellemetlen a hazugság, mindig az. Neked is, most is. Ez ilyen szok lenni, 1988-ban is és 2013-ban is.

Szóval, az általad ma szidott kommunisták teret engedtek neked anno. Tudom, szar ügy, nem így számítottad, de a magyar kommunista vezetők mégsem voltak olyan hülyék, mint Honecker. Tudom, ez fájt az egodnak, mert úgy képzelted, hogy majd te fogod Kádárt sírba taszítani a trónjáról két kézzel, színpadiasan, forradalom útján, aztán  az élet közbe szólt és nem így történt. Az általad vélt vérkommunisták nem voltak olyanok, azok, akiknek te elhitetni szeretnéd őket utólag a köznéppel. Nem. Nagyon is okos emberek voltak, csak épp 2x annyi idősek, mint te, és másképp intézték a rendszer váltás ügyeit akkoron.

Szóval, a Kádár-rendszer saját emberei megelőztek téged, nem kicsit  1988-ban, akármennyire is szeretnéd másképp láttatni saját személyed szerepét az akkori változásokban. Nem voltak hülyék, amiként azóta is szeretnéd elhitetni bárkivel, nem is jött be ez neked. Ez nem volt baj akkor Magyarországnak, népének, ezt csak te szeretnéd ma így láttatni, ám attól még nem így volt, nem így történt. Ez biztosabb, minthogy téged Orbán Viktornak hívnak. Ott voltam akkor s láttam, tudom, mi történt akkor. Mit tettél s mit nem. Mások mit tettek s mit nem. Kellemetlen? Elhiszem. De attól még ez akkor is így marad mindörökre, ha beleíratod a tankönyvekbe az ellenkezőjét, az legfeljebb a te hazugságod leszen, de semmiképp sem igazság vagy történelem. Mert sokan mások is tanúi voltak, azért.

Sosem leszel tehát dicsőséges nagyjaink között, erőszakkal, s két ideológiai átöltözéssel együtt sem. Ez meg egy másik tény. Amit ugyan előre mondok, de bevállalom, hogy másodjára is így lesz, vagy az én síromat hugyozzák le a kései generációk. Biztos vagyok benne, hogy sírom nem látja meg magyar ember vizeletét. Erre ne fogadj, mert náladnál sokkal kevesebb embernek okoztam csalódást eddigi életem során, mint te, azért nem javaslom ezt a mozzanatot. Ez azt is jelenti egyben, hogy te viszont nem lehetsz biztos ebben a magadét illetőleg. Kettőnk között az a különbség, mindenek előtt, hogy nekem nem fontos, hogy hugyozik-e valaki a síromra. Neked pedig nagyon is, mert ilyesmikben méred magad. Különbség két ember motivációi közt.

Tehát, a fentiek mentén ma azt mondom, hogy Orbán Viktor hazudik. Nem egyszer, régen , hanem folytatólagosan, ma is. A legelső hazugsága, hogy a liberálisokat démonizálja, holott valaha ő és pártja is liberális volt.  Nos, vagy akkor hazudtak, amikor a rendszerváltás kerekasztalához ültek ekként, vagy 1994-ben, amikor liberálisból hirtelen jobboldaliakká váltak. Ez utóbbi nem tisztázott mind e mai napig. Ám, mint ő is mondta, rendet kell tenni. Hát, tegyünk rendet. Számoljon el ő is hazugságaival, vagy ígéreteivel, amiket nem teljesített az elmúlt 3 évben.

Kellemetlen? Elhiszem. De mindenkit elővesz az élet azért, amit tett vagy nem tett. Azért, amit ígért, ám nem tett. Őt is. Hogy mikor? Azt ő tudja. De hogy elő fogja venni, az biztos. Nem ő lesz az első ugyanis, azért biztos.

Személyemben, életfelfogásomban semmiképp nem jelenti azt a libsibolsi jelző, mint, amit erről akár Orbán Viktor, akár követői hinni és hitetni szeretnének. Ám jelenti a következőket, amiknek egyikét sem teljesítette soha Orbán Viktor sem, sem pedig sleppje. Jelenti azt a magyar embert, aki szemközt nézett a 90-es évek elején a magyar valósággal. A körbe tartozással, a munkanélküliséggel (1.1 millió magyar), valamint a kor adta nehézségekkel a hétköznapokban, amikor a kormány nem tudott sem segíteni gondjain, sem mellette lenni, hanem magának kellett megoldania gondjait. Igen, ott voltam, csináltam, akkor, amikor Orbán Viktor és társai nem tüntettek értem és sorstársaimért, hanem a parlamentben kényeztették a seggüket. Ez tény, ez ellen Orbán sem, Kövér sem tud hazudni semmit. Mert ők akkor szépen ott ültek a magyar parlamentben, felvették havonta a fizetésüket kisfiúkként ( nem, nem ajánlották fel senkinek, akkor sem), viszont tépték a szájukat, amiként akkor gondolták. De tenni nem tettek semmit értünk, hétköznapi emberekért. Ezért hát nagyjából mókusfing, amiket most elhitetni szeretnének önmaguk  korábbi szerepéről. Nagyjából senki azt sem tudta, ki az az Orbán Viktor vagy még kevésbé, hogy kicsoda Kövér László. Mert akkor senkik voltak, azért.

Jó lenne, ha nem hazudnának saját liberális múltukról. Még jobb lenne, ha nem hazudnának senkinek a saját MSZMP-s, KISZ-es múltjukról, mármint az 1989-et megelőző időszak tekintetében. Mivelhogy mindőjük a pártállami rendszer kiszolgálói , együttműködői voltak egy békés átmenetet kövezve, nem pedig autentikus megdöntői annak a rendszernek, miként azt ma hazudják. Aczél elvtárs engedélye nélkül sem Orbán, sem Kövér nem lehetett volna semmi sem. Ez így volt, akármit is szeretnének hazudni ma erről. Kellemetlen? Elhiszem. De attól még így volt.

Szóval, nem ártana visszavenni a pofából, mert sokan emlékeznek arra, mi, hogyan is volt annak idején. Semmi esetre sem úgy, ahogy ma Orbán vagy Kövér megpróbálja beállítani. Nem úgy volt, ez tény. Hogy erről Kövér, Orbán mit szeretne hazudni utólag, nos, az az ő dolguk. Csak nem szabad megsértődni azon, ha az állításuk és a valós tények közti különbséget a kor tanúi szóvá teszik. Legkevésbé ildomos a valóságot állítókat hazugnak nevezni. 

Nos, soha többé nem fogom szégyellni ez jelzőt: liberális. Orbán diktatúrájához képest ugyanis az vagyok és leszek is mindenkor. Az más kérdés, hogy mások hogyan fogják kezelni e változásokat saját életükben.

Szóval, a liberális jelenti mindazokat az egyszerű magyar embereket, akik 1990 és a ma között, a mindenkori magyar társadalom és közállapotai közt megállták a helyüket. Munkában, családban, közéletben akár. Azokat, akik nem politizáltak, csak csinálták, amihez értettek. 

Ami biztos, hogy Orbán Viktor hazudik minderről. A miért, az nem számít. Az számít, amit tesz. És ezt teszi - hazudik sokunk szemébe, fésztufész. Vajon meddig élhet meg ebből? Hazugságaiból, mellébeszéléseiből?Remélem, nem éli túl a 2014-es választásokat szembesülés nélkül.

Szólj hozzá!

Címkék: orbán hazugság rendszerváltás felelősség 1988 2013


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr465178683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása