HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.04.04. 21:34 Mr. Waszabi

Rétvári így búcsúzott - lopni akarunk

Hát, igen. Freud nagy ember volt. Megmondta előre, hogy mindenkiből kiütközik a saját valósága valamilyen formában, előbb vagy utóbb.

Rétvári is kimondta hát a kormány valós viszonyulását a plebszhez. "Mindenkit meg akarunk lopni" - ez volt az eszenciája önfeledt mondandójának. Ugye, nem is volt olyan nehéz kimondani az igazat, Bence? Tudom, hogy nem, ne tagadd. Végre őszinte lehettél. Felszabadító az ilyesmi, nem de?

A kormány 3 év óta tervezetten hazudozik. Nem érdekel, hogy erről mit magyaráznak trolljai utólag, az számít, amit a kormány képvisel, tesz valójában. Sajnálom, hogy Orbán egyik balkeze elszólta magát, mondanám, ha valóban sajnálnám, ám nem sajnálom valójában, sőt örülök neki. Mert magukat buktatják le, azért. Az igazat, az igazat, csak, csak, csak:)

Elvesznek ellenszolgáltatás nélkül, lopnak mindenkitől, akitől csak lehet. Ott és akkor, ahol azt tolerálhatónak látják saját politikai céljaik sérülése határáig. Ez a valóság. Hogy mit hazudnak erről központilag vezérelve, nos, az mindegy. Mindenki tudja, hogy hazudnak, ezért mindegy. Aztán, vannak a plebsz között is számosan, akik azt látják célravezetőnek, ha maguk is beállnak a hazugság szólamait erősíteni, abban reménykedvén, hogy talán igaz lehet a mese, ha sokan kiabálják s hangosan, de ez sajnos csak a mesében van így, a valóságban nincsen. Viszont ott vannak a tények, mint például, ha senki nem tesz semmit a helyzet javítására, akkor az nem fog javulni. Lopásból nem élhet meg egy ország, ha saját magát lopja meg, határain belül. Tartósan legalábbis biztosan nem. Hisz még az idegen országok ellen folytatott rablóhadjáratok technikája sem időt álló, hamar véget ér annak sikersorozata is, pedig az friss pénzt, plusz pénzt hoz az államháztartás és a lakosság konyhájára, hát ugyan hogy lehetne lebukás nélkül kirabolnia egy kormánynak a saját nemzetét? Sehogy. 

3 komment

Címkék: hazugság lopás rétvári kornány


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr475196135

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Imre Laci · http://magyarasztal.blog.hu 2013.04.11. 20:22:34

Kimondta az igazat, de ettől még nem változik semmi. A biztos szavazók többségét magáénak tudhatja a Fidesz, és a választási törvény folyamatos módosítgatásával még azt is elérhetik, hogy a 200 fős parlamentben ismét vagy 110 képviselővel legyenek jelen.

Mr. Waszabi 2013.04.11. 20:53:36

Dehogynem. Csak másképp, mint ahogy szokványosan megközelíti az ember. Esemény után mindenképpen, amikor rájönnek az emberek, hogy becsapták magukat és egymást is:)
Láttam én már összeomlani konok embereket, Orbán sem különb, nem is fogja túlélni.
Én annyit tehetek a magam szintjén, hogy kinyitom a számat és nem hagyom szó nélkül, szólok, ah szólnom kell, teszek, ha tennem kell. Vétkesek közt cinkos, aki néma - áll a Bibliában évezredek óta. Ami telik tőlem, azt megteszem ezért. Az ember a saját élete szintjén cselekedhet, azt kevesen látják, tapasztalják, de szavai messzebbre is elhathatnak, más emberekhez. Van ennek haszna, még ha kevésnek látszik is. Szerintem. Ha többen lennénk, több haszna volna, természetesen, de mások helyett nem élhetek, nem dönthetek, az az ő dolguk.

Mr. Waszabi 2013.04.11. 20:58:52

Mit gondol, meddig lehet hazugságokból és lopásból megélni? Addig, amíg van mit ellopni, illetve van mit hazudni. A hatalom nem ér semmit, ha több vele a kellemetlenség, mint a haszon. És az ígéreteket, hazugságokat előbb-utóbb számon kéri a nép.
Ezek már elpufogtatták a tölténytárat, és ez bizony nem hollywood, ahol nem kell tölteni, csak lőni. Csakhogy már nincs mivel. Kitől fognak még elvenni a hazug látszat fenntartásához, úgy, hogy ne legyen nyilvánvalóvá: hazudtak 3 évig? Még van egy év, amikor már teljesíteni kellene, de nem fog összejönni. Osztogatni nem nagyon maradt már. De ha mé gis megnyernének még 4 évet, akkor meg akkoron lesz kellemetlen. Nem vagyok benne biztos, hogy nyerni akarnak megint.
süti beállítások módosítása