HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2013.04.18. 22:06 Mr. Waszabi

A kormány tervei: kevesebbet fogsz keresni, szegényebb leszel

Lehet, hogy gondolkodni sokaknak fájdalmas, ám még mindig kevéssé fájdalmas kellő időben rászokni, mint utóbb, kár eset után. Sokba kerülhet, sok magyar ember életébe. Ez nem szorosan vett halálukat jelenti, meg lehet ölni másképp is az embereket. Például létezésük ellehetetlenítésével, életterük, érvényesülési lehetőségük beszűkítésével. Jelen magyar kormány erre törekszik, és sajnos, egyelőre ez az egyetlen terület, ameyen sikereket ért el az elmúlt 3 évben.

Jelen magyar kormány nem a gazdaság élénkítésére, gyarapodására gyúr, hanem az emberek fogyasztásának csökkentésére. Nem növekedésre, gazdagodásra, általánosan és nemzeti szintem, hanem a fogyasztók karcsúsítására csupán. Nem, nem írtam el, nem a fosztogatók, hanem a fogyasztók fogyókúrájáról szól ez. Nem, nem is  a nagyfogyasztókéról, hanem a kicsikéről. Rólad, rólam és róla, meg a Kovács Pálról, Tüth Pistáról. Mint a kommunista diktatúrában 24 évvel ezelőttig, ahol külső politikai okok, nem mellesleg fegyveres nyomás nehezedett az országra, hogy ebben a pályában érdekelt legyen az aktuális magyar kormányzat. De most nincs ilyesmi, csupán saját, független szándéka ez a jelen magyer kormánynak és kormánypártnak, senki sem kényszeríti erre, nem is kényszerítette - csupán ők hazudják ezt neked 10 év óta, amióta kiebrudaltad őket a megkezdett lopás kényelmes dagonyájából.

Arra apellálnak most, hogy a végtelenségig le fogsz mondani, össze fogod magad húzni, megfélemlítenek, hogy te ne akarj semmit, még emberi életet se magadnak. Azt sulykolják, hogy nem vagy senki, nem vagy magyar, ha bármi egyéni célod van az életedben, ha nem rendeled alá minden érdekedet a kormányt alkotó pár tucatember önző elképzeléseinek, ha fel mernéd emelni szavad cselekményei ellen. Mert ugye, ugyanezen idő alatt ők nem mondanak le semmi tervükről, amit a köz pénzén a te megszorításod árán kívánnak megvalósítani, ugyanakkor a közpénzből húzott zsíros jövedelmeikről sem mondanak le, amely nem mellesleg bőven az átlagos felett van. Nem csak Orbáné, de a FIDESZ közeli vállalkozóké is. Extra profit. Ismerős a kifejezés? Nem csodálom. Orbán szájából származik, csak ő nem Simicskára gondolt, amikor ez kicsúszott a száján, hanem az ELMÜ-re, Telekomra, s Isten tudja még kikre. Azokra, akiknél 15 év óta dolgozol esetleg, megbecsült munkaerő voltál, minek nyomán házat építhettél, szép családot nevelhettél. De most te vagy a nyomorult rabló külföldi szolgája, aki elárulja nemzetét. Nagyjából ezt mondja Orbán elvtárs itt a 21. századi Magyarországon neked. Elhiszed? Hát én nem tenném a helyedben. Hazug embernek sosem hiszek, elvből. Aki egyszer, hússzor, ötvenszer hazudik, az ötvenegyedszerre is hazudni fog, ezért.

Mára már odáig jutottunk, hogy ha valaki kritikát, ellenvéleményt fogalmaz meg a kormánnyal kapkodó, elhamarkodott, át nem gondolt terveivel, intézkedéseivel szemben, akkor az hazaáruló. A kormány teljhatalomban hozott egyes intézkedéseit pofátlan és betolakodó aláírásgyűjtéssel akarja igazolni, alátámasztani - például egy demokratikus népszavazás helyett.

Magyarul, arra játszanak, hogy majd te, a szerintük mindig hülyének nézhető kisember, nos, majd te elviszed a balhét mindenért, ők meg országnyi mozgástér és vagyon felett rendelkeznek, miközben mindenért te fizetsz meg majd később. Miközben te egyre szegényebb és kiszolgáltatottabb leszel, ők aközben nyomják a befolyásoló hazafias dumát, manipulálnak. Már csak az a szlogen hiányzik a Kossuth Rádióból, hogy "Eurázsiával hadban állunk és a harc áldozatot követel, ezért csökkentjük a csokoládé fejadagját". A valóság azonban, ha alaposan megnézed, félig már hasonlít Orwell 1984-ében leírtakhoz, akár szó szerint is igaz lehet: harcban állunk a demokratikus világ 90%-éval, a maradék meg néhány diktatúra, akikkel csak azért nem, mert ugye valakinek barátunknak is kell látszania, kellenek látszólagos sorstársak is ugye. Mert milyen igaz hatalom az, amelynek nincsenek barátai, ugye bár? Nem hiteles az ilyen, meg hát lelkileg is szar a népnek, ha azt látja, hogy vezetőinek nincsenek baráti kormányai a kapcsolati palettán. Még felmerülhetne az egyszerű emberben, hogy nem csak érzése szerint idióta ámokfutó a kormánya, hanem valóban az. A sors iróniája, hogy miközben Észak-Koreai mintájú diktatúrát épít itt Orbán Viktor, nem soká összeomlik ez a példaképe is, amiként a korábbiak is. 

Nem tudom feltűnt-e bárkinek, hogy amely diktatúrákban Orbán megfordult, azok rövidesen összeomlottak? Ezek a tények. Talán a kort tévesztette el Orbán. A diktatúrák ideje lejárt, épp ezt látjuk megvalósulni, miközben ő szél ellen próbálkozik. Szóval, nem a nyugat támadja Magyarországot - egyáltalában, nem Magyarországot támadja a nyugat, hanem Orbán politikáját, ami azért nagyon nem mindegy -, hanem csak a kormányfő elképzelései felett járt el az idő. 

Eszedet vedd elő, amíg lehet - van rá egy éved, hogy meglásd, amit eddig nem szerettél volna - hogy ez itt nem a Kánaán, és nem is lesz az jövőre sem. 

Szólj hozzá!

Címkék: orbán hazugság szocializmus kizsákmányolás elszegényítés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr315204929

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása