HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.02.01. 21:18 Mr. Waszabi

Sóhaj

Úristen! 1,5 évig ettem a szart a társkeresőn, elhittem, hogy a nők minden titkok tudói. Hát egy nagy szart, nem tudnak semmit, sőt, még annál is kevesebbet. Mármint egy igazi férfiról, aki nem az ő szájuk íze szerint gondolkodik, hanem a saját útját járja. Nagy csapda, ha vonzó vagy, ha észreveszik, hogy jé, itt egy pasi, aki jó lenne nekem. Iszonyatos akaratok fejeződnek ki, bármire képesek, hogy megszerezzenek. Na, ehhez kell férfinak lenni, hogy ennek az akarásnak ne dőljön be az ember fia. Mennél inkább elhatározod magad, annál inkább kísértenek. Valahogy ráéreznek, hogy mást akarsz, hogy saját magad szeretnél lenni, és igazából nem vagy kiszolgáltatva nekik - na ez ugrasztja ki a nyulat a bokorból. Ez az ami külnbséget tesz nő és férfi között, és ez valódi  rend nem változott a világban - a nő akar tartozni a férfihoz és nem fordítva. Ha esetleg nem élted ezt meg, ha erőtlen rabszolgának érzed magad, mert kell a pina, akkor rossz pályán vagy bizonnyal. Fantasztikus felszabadulás szabadnak lenni, igazán annak, amikor nem tudnak bekeríteni, amikor átlátsz rajtuk, csábos mosolyukon, de már nem adod meg magad, hadd pukkadjanak meg:)

21 komment

Címkék: szerepek nők pasik párkeresés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr872631991

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gitta81 2011.02.04. 17:08:36

Szia!Érdekes amit írtál, és valahol igaz is. Szerintem ez abból adódik, hogy a világhálón keresel "társat". Ne ott keress, mert még az élettől is elmegy a kedved. Vannak normális lányok, akik nem akarnak megváltoztatni. Csak egy pár kérdés: Nem vagy egy kicsit az elköteleződés ellen? Nem túl nagy a szabadságvágyad? Szeretsz a nő kedvébe járni?

Mr. Waszabi 2011.02.04. 17:27:51

Hát egyszerű gondolkodású ember vagyok. A társkereső nevét megértem, azt gondoltam, arra való:)
Nem vagyok elköteleződés ellenes, csak mondjuk tisztában vagyok e szó jelentésével. Azzal is, hogy egy kapcsolatban a kölocsönösség, egymás szabadságának tiszteletben tartása a legfontosabb dolog. Anélkül meghal az egész, mégha van is vonzalom.
Azt látom, hogy vannak olyan nők is akik nem akarnak megváltoztatni, de viszonylag ritka ez.
Én szeretek és tudok is szeretni, feltétel nélkül. Ezutóbbi nem igen tud ez visszagyünni a másik oldalról, ez viszont gáz. De ez nem az én hiányosságom, azt hiszem. Nos, ezeket tapasztaltam.
A neten is csak elkezdeni virtuális, mert találkozni személyesen kell, tehát onnantól ugyanaz. Sőt, furább is lehet, mert volt olyan, akit belülről egész mélyen ismertem már, mire először találkoztunk. Mint egy régi ismerős. Fura dolgok vannak ám az életben.

Mr. Waszabi 2011.02.04. 18:33:14

Sajnos, a való életben sincs ez másképpen, azt is tapasztalom. Csak neten jobban elengedik magukat az emberek valamiért. Mondjuk, hogy kb 10szeres sebességgel zajlanak a dolgok, itt a megismerés mélységét is értem. Amire "kinn" éveket pazarolsz, itt fenn pár hünap alatt kiderül. Ez nyereség, ha a 1,5 évet tekinted, viszont az is igaz, hogy kevéssé a psontán szimpátia dönt, mivel csak fotó, meg írás van kezdetnek. Gesztusok meg miegyebek csak később. Ez egy szűrő nyilván.

Mr. Waszabi 2011.02.05. 08:55:31

Hát kedves, mi a szösznek tetszik itten irogatni ?Világos, hogy van ezer jobb pasi nálam a világon, aki bizonyára megfelel a kegyed elvárásainak, ne tessen rám időt pazarolni, ha már ennyire szar vagyok! Logikus.

Gitta81 2011.02.05. 13:49:12

Jártál már társkereső oldalon Angyalka2002? Mert akkor biztos nem irányítanád oda vissza Waszabit. Ott elég "beteg" emberek vannak. Persze amit írtál az részben igaz, de én inkább finomabban fogalmaztam volna. Tény: a kapcsolatokért küzdeni kell, és kellenek a sokszor sablonosan hangzó kompromisszumok. De az is tény, hogy ma nagyon nehéz ismerkedni!

Mr. Waszabi 2011.02.05. 16:43:34

Kedves Gitta! Angyal hozzászólásait kimoderáltam, mivel azért nyitottam itt blogokat, hogy a társkereső belterjes blogjai köréből, azok behatárolt téma- és gondolatköréből kiszakadjak.
Nem szeretném, ha onnan ide bármi is átfolyna.
Az értelmes, indulat nélküli hozzászólásokat, építő vitákat természetesen szívesen veszem.
Neked, mint Első Független Hozzászólónak, jár egy csoki - amolyan blogavató. Ha megmondod, milyet szeretsz és hova kézbesíthetem, megkapod:)

Gitta81 2011.02.05. 18:50:05

Kedves Waszabi! Köszi a csokit, így ezen kicsit unalmas estén jól jön:)Az egyik kedvencem a sárgabarackos Boci. Ha itt leírod, hogy kézbesíted számomra,biztosan megkapom:)
Szép estét!

Mr. Waszabi 2011.02.05. 20:46:12

Vannak véletlenek ? Az egyik legcsodálatosabb csoki a sárgabarackos Boci. Hogy szoktad enni ?
Én kibontom, lélegzet visszatartva, majd letépem az alufólia szélét és először csukott szemmel szippantok egyet az illatából. Kb egy félperces, az arcon és agyban lassan szétterülő mosoly generálására elég ez, akárcsak egy nyári reggelen a napfelkelte élményéé. Csak ez télen is működik:)
Ha megmondod, merre szoktál járni, bizisten, elviszem a csokit. Vagy postán küldjem el ?

Gitta81 2011.02.06. 10:30:32

Ugye, hogy ez a legfinomabb:) Most találkozni szeretnél velem?

Mr. Waszabi 2011.02.06. 11:13:30

Csak egy csokiról van szó, mi ebben olyan különös? Vagy még sosem kaptál?
Szimpatikus benyomást tettél rám, és úgy éreztem, megérdemelsz egy csokit. Nem tűnik egy lehetetlen küldetésnek:)
bszabi5@gmail.com az emailem, megbeszélhetjük, hol, mikor adom át.

Gitta81 2011.02.06. 14:53:13

Már kaptam csokit, sőt többet is (virág, bon-bon) még tudnám sorolni, de nem lenne elég oldal rá:)
Holnap írok a mailed-re,hogy hol adhatod át.

avrenim 2011.02.06. 17:18:48

Sziasztok!
Csatlakoznék én is néhány szóval a témához.
Több dolgot sem értek: Nem jól tudom, hogy a nők lételeme ragaszkodás? (a nőt klasszikus értelmében véve) Ez miért baj? A nő ragaszkodik, a férfi ural, persze vannak finom kis cselek ebben a felállásban. :)A másik : Mintha valamiféle harcként fognád fel a társkeresős becserkészést. Így egészen vicces látásmódod. :) Lehet, h nem jól látom, de saját tapasztalatból mondom,h egy társkeresőn 100-ból 2 az, aki "normális". Mintha kicsit komolyan vennéd azt a világot. :)

Mr. Waszabi 2011.02.06. 17:44:11

@avrenim: valóban komolyan vettem, mert magamból indultam ki. Az ártatlan, pozitív hozzáállás nem rossz tulajdonság. Így csak abban kell módosítanom szemléletemet, amiben bebizonyosodik, hogy ez nem megfelelő hozzállás. Amiben nem csalódom, annak töretlensége viszont engem gazdagít, boldogít. Fordított megközelítéssel ez nem szokott működni. Remény és hit nélkül nem él boldogan az ember, legfeljebb elégedetten.
Azt ne gondold, hogy a való életben normálisabbak az emberek, hisz a netre is onnan jönnek, pontosan ugyanaz az arány az életben is, csak ott nem derül ki, vagy sokkal lassabban.
Harc ? Ha észreveszed, hogy manipulálnak, vajon nem véded-e meg magadat ? Ugye. Közben magad is normálisnak írod a cseleket. Persze igaz, hogy akit kihasználnak, maga tehet róla, de ettől még a manipulatív szándék nem dicsőséges semmiképp, abból felhőtelen szerelem, boldogság nem igen lesz, csak hazugság, csalódás, anyázás - idő kérdése csak. Ez a magatartás nem a netes társkeresés sajátja, van ez a hétköznapokban is csőstül.(Ja, nem a neten élek, hanem az életben)
Tudom, mindig azok a bolondok, akik kevesebben vannak. Viszont bolondnak lenni jó:)

Mr. Waszabi 2011.02.06. 18:09:21

@avrenim: csak ezen az oldalon legalább egy tucat írást tettem ki a témáról, mindegyik egy egy kis szeletet tárgyal, és azok összességében sem válaszok kérdéseidre, csak részleteire legfeljebb. Egy normális ember életében évtizedeket tesz ki, hogy valóban az legyen, és kell is ennyi idő, hogy bebizonyosodjon, jól gondolta-e. Az a bizonyíték, hogy boldogan éli le életét. Még 20 év házasság sem bizonyíték, mert ha vége lesz, akkor derül ki, hogy kb a felétől hazugság volt. Ha mindez olyan egyszerű lenne, mint mondod, akkor tele lenne a Föld boldog párokkal. De nincsen, tehát amiről szeretnénk hinni, hogy működik, nos, az igazából nem működik. Rossz a logikám?

avrenim 2011.02.06. 18:23:43

@waszabi:
Hát, van benne valami. Ne hangolj le! :) Mindenki boldog akar lenni, ezért küzdeni is kell. De valahogy a párok soha nem ugyanazon az energiaszinten mozognak adott időpontban. Ekkor az egyik feladja. Ennyi lenne? Szeretném hinni, h nem.

Mr. Waszabi 2011.02.06. 18:32:16

@avrenim: hát én sem adtam fel, különben nem írnék. Mit jelent küzdeni a boldogságért ? Jól s komolyan hangzik, csak valahogy eddig még senki nem tudta elmondani nekem, hogy mit jelent a gyakorlatban.

avrenim 2011.02.06. 18:41:59

Elmondani? Ezt érezni kell. A nők nagy többsége érzelmes, sajnálom én is így vagyok ezzel. Küzdeni? Teszek egy próbát: elfogadni a párodat olyannak, amilyen, várni őt, meghallgatni, megtenni amit szeret-legyen ez egy süti v egy érintés, éreztetni, h te vagy az ő biztonsága, nem nyaggatod, de ott vagy. Cserébe csak azt várod, h fontos legyél neki. Ez ösztönből megy.
Az előző kommentemre utalva: A nő ragaszkodik-lételeme. Fellázad, ha uralni akarják, de erre vágyik. A férfi ural, de ha azt érzi, a nő ragaszkodik, ezt köteléknek éli meg és menekül. Ez egy mókuskerék. Szóval, igazad van. Nincs boldogság.

avrenim 2011.02.06. 18:52:23

És ha ezen túljutsz, akkor jön az igazi küzdelem. A szerelem szeretetté alakul. A küzdelem az, h ne keress új szerelem-érzést, hanem tartsd ezt meg, fogadd el, hozd ki a maximumot belőle.

Mr. Waszabi 2011.02.06. 19:01:02

@avrenim: micsoda véletlen. Épp most írtam egy verset a boldogságról, mielőtt e hozzászólásodat olvastam. Ha írtam róla, létezik is, hisz nem írok nem létező dolgokról:) Itt tettem ki, olvasd el.

Mr. Waszabi 2011.02.06. 19:03:32

@avrenim: gyakorlatias vagyok. A kérdésem arra vonatkozott, hogy milyen konkrét gyakorlati ténykedésekben nyilvánul meg ez a küzdés. Elég egy pár példa a saját életedből, érteni fogom.
süti beállítások módosítása