HTML

Férfi blog

"Ahol mindenki ugyanúgy gondolkodik, ott senki nem gondolkodik nagyon." /Walter Lippmann/ Emberek vagyunk. A férfiak is. Gondolnak, éreznek, az autókon, nőkön kívül ezernyi más dologra is. Ennek szeretnék itt hangot adni.

Friss topikok

  • Hozzászólok: Szerencsetlen szomoru csalodott ember. Sosem lesz neked igazi szerelmed. Csak egy pina. Illatos. ... (2019.08.21. 19:18) Már csak a punci... - avagy, mi kell a férfinak?
  • legeslegujabbkor: Sajnos az emberiség csapong. Hol a hülyeség uralkodik, hol az ész kerekedik felül. Ne add fel (2019.07.11. 22:21) Nem is tudom, mit írjak...
  • Mr. Waszabi: Jézus! Most, így ennyi idő után újra olvasva tűnik fel, hogy legalább a felét n nem írtam meg akko... (2019.07.11. 19:36) Szemlélek
  • Mr. Waszabi: @Mia and me: ja, vagy úgy. Én kérek elnézést a Microsoft és a LinuxMint fejlesztői, illetve a Dell... (2019.07.03. 04:53) Isten demokrata
  • Mia and me (törölt): @desw: navégre valaki ezt is leírta hogy a 70-95 között születettekkel fizettetik ki az összes edd... (2019.03.07. 15:39) Nyugdíjpara

Linkblog

2011.04.02. 05:30 Mr. Waszabi

Munkahelyteremtés? - avagy az NGM újabb hazugsága

A kormánynak is problémái vannak a magyar nyelvvel, nem csak drága köztársasági elnökünknek. Összekeverik a munkahelyteremtést a munkahelytemetéssel. Pedig nem mindegy.

Olvasom, hogy az NGM sértetten reklamálja az Index munkahelyszámlálójának humorosan  egyszerű algoritmusát. Indoklásként 3 német autóipari cég bővítését hozzák fel.

Már elnézést kérek, de ezekhez a bővítésekhez sem az NGM-nek, sem a jelenlegi kormány programjának semmmi köze nincsen, mivelhogy a cégek bővítési tervei 2009 óta publikusak. Azaz, NEM a kormány munkahelyteremtési programjának (van ilyen egyáltalán?)hatására teremtődik 30 ezer új munkahely 2013 év végéig.

A valódi ok. A 2008-as válság egyik utórengése, hogy az annak nyomán németországban költségcsökkentési okból bezárt gyárak termelését kevesebb költség árán pótolni tudják a cégek. Mivelhogy a kereslet, ha lassna is , de újra növekszik. Az EU vámszabályok miatt nem helyezhetnek minden gyártást Kínába, a termék 60%-ának az EU területén kell készülnie. A drága németországi és az olcsó kínai gyártás között a kompromisszumként valamelyik olcsóbb keleti EU tagállam adódik. Ezért épít a Mercedes új gyárat és bővít az Audi és a GM nálunk. Ez a mi szerencsénk, ha úgy tetszik, de egyik terv sem 2010-ben fogant meg, tehát idegen tollakkal ékeskedik a magyar kormány. Magyarul hazudik, újfent. Ciki.

Miért tartom fontosnak ezt megemlíteni? Mert folyamatosan ígéretekkel tévesztik meg a lakosságot. Mert az ígéreteik nem váltak valóra 0,1 %-ban sem. A kormány eddigi intézkedései nyomán MEGSZŰNT közel 100 ezer munkahely. Az én matematikai műveltségem szintjén ez mínusz, nem plusz. Ha a 30 ezer új munkahely ezév végéig jönne létre, és létrejötte kormányintézkedés hatása lenne, akkor is 70 ezerrel mínuszban volna. Nem csak az ígéreteihez képest, de az egy évvel ezelőtti állapothoz képest is.

Ígértek 1 millió új munkahelyet, de legalábbis 300 ezret a ciklus végéig, amiből eddig semmi nem valósult meg, sőt 100 ezer munkahellyel KEVESEBB lett. Az 1 millió új munkahelyről minden felnőtt tudhatja, hogy nem lesz belőle semmi, az csak a miniszterelnök hangaztos ígérete volt. Azonban a növekedés vagy legalább stagnálás helyett való csökkenés, nos, az semmiképp nem siker. Az pedig nem lehet érv, hogy 2019-ig kell csak kibírni, addigra biztosan meglesz. A cigány lova is majdnem leszokott már az evésről...

Szólj hozzá!

Címkék: hazugság munkahelyteremtés ngm munkahelytemetés


A bejegyzés trackback címe:

https://ferfiblog.blog.hu/api/trackback/id/tr982792736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása